Dino Merlin 'ISPOCETKA'

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked
MUNAFIK

#201 Re: Dino Merlin 'ISPOCETKA'

Post by MUNAFIK »

Neelix wrote:
MUNAFIK wrote:
nego da s edirnem vjere malo, koliko znam covjek nije krio da je vjernik ni prije rata ni u ratu a ni poslije rata,
ne znas dobro. ili ne zelis da znas?

hajd mi objasni jedno: KAKO JE MOGUCE da opravdavas KRADJU tudjih autorskih radova? cime je to slino zasluzio?

Hajde da ovo dignemo na neku dostaojanstvenu razinu, dakle bez pogrdnih naziva nadimaka i slicno....

Ja ti kazem da to sve sa vjerom i ratom apsolutno nije bitno za ovu temu!!!!

Ali ti jos jednom kazem nije istina da je nesto krio, jer je covjek bio mujezin u Begovoj dzamiji jedno vrijeme, zato DOBRO znam!

a ovo za kradju.... da se razumijemo ja nisam nikakva institucija koja treba sta da opravdava ili ne opravdava, ali eto imam misljenje o tome, a to je da me apsolutno boli briga jel on uzeo neciji rad ili nije... to je OPET njegova stvar i eventualno stvar ZAKONA, meni je bitna muzika i pjesma. sve sto ja imam od merlina je MUZIKA.... a sad jel on to ukrao ili nije vjeruj ne interesuje me... da sam neki muzicki ziri vjerovatno bih mu za dzonjenje tudjih radova dao veliki MINUS ali ja sam samo slusaoc i svaka pjesma koju je OBRADIO meni se zaista svidja, i mora se PRIZNATI da je u svaku pjesmu koju je obradio covjek ulozio truda i u nju unio nesto SVOJE za razliku od ostalih koji ukradu komplet pjesmu i sta se jos mora priznati da merlin zaista ima puno puno svojih kompletnih pjesama koje su jako dobro i narod ih voli....
Neelix

#202 Re: Dino Merlin 'ISPOCETKA'

Post by Neelix »

MUNAFIK wrote:
Neelix wrote:

Hajde da ovo dignemo na neku dostaojanstvenu razinu, dakle bez pogrdnih naziva nadimaka i slicno....

Ali ti jos jednom kazem nije istina da je nesto krio, jer je covjek bio mujezin u Begovoj dzamiji jedno vrijeme, zato DOBRO znam!

a ovo za kradju.... da se razumijemo ja nisam nikakva institucija koja treba sta da opravdava ili ne opravdava, ali eto imam misljenje o tome, a to je da me apsolutno boli briga jel on uzeo neciji rad ili nije... to je OPET njegova stvar i eventualno stvar ZAKONA, meni je bitna muzika i pjesma. sve sto ja imam od merlina je MUZIKA.... a sad jel on to ukrao ili nije vjeruj ne interesuje me... da sam neki muzicki ziri vjerovatno bih mu za dzonjenje tudjih radova dao veliki MINUS ali ja sam samo slusaoc i svaka pjesma koju je OBRADIO meni se zaista svidja, i mora se PRIZNATI da je u svaku pjesmu koju je obradio covjek ulozio truda i u nju unio nesto SVOJE za razliku od ostalih koji ukradu komplet pjesmu i sta se jos mora priznati da merlin zaista ima puno puno svojih kompletnih pjesama koje su jako dobro i narod ih voli....
hajde de, necu vrijedjati

kako onda objasnjavas, ako je vec bio vjernik i to nije krio, pjesme poput "izdao sam boga", onda onu koju je neko naveo o rakiji ili konjaku, ne sjecam se, nisam slusao tu pjesmu? kako objasnjavas kradju pjesama od strane vjernika?

sto se tice kradje, cinjenica je da su njegovi najveci hitovi zapravo ukradene pjesme, odnosno da je karijeru izgradio na tudjim melodijama. kod nas nije jos uvijek razvijena svijest o autorskom djelu kao necemu sto podlijeze zakonu kao i kradja auta, novca, mobitela... i stoga takav tvoj stav. naravno da nije on jedini koji krade, ali to nije nikakav argument, nije ni onaj mali sto je ubio denisa mrnjavca jedini ubica na svijetu, a "nash" je, pa sta? trebal' ga oslobodit zato? sad ces naravno reci da pretjerujem, ali u sustini je to isto - protivzakonito je i ubiti i ukrasti.

koje su to njegove pjesme, koje je on napisao, a da valjaju? Ja sam, dok nisam bio upucen, volio najvise Mjesecinu (UB40 - Where did I go wrong) i "Nesto lijepo treba da se desi" koju sam na radio slusao na engleskom u tudjoj izvedbi, i vec dugo pokusavam saznati o kojoj pjesmi je rijec. Sa albuma "sredinom" jedino mi je i valjala "Kad si rekla da me volis", dok nisam saznao da je rijec o obradi pjesme "Tonic - If you could only see". Burek je ochaj ochaja, ne valja niti jedna pjesma, tako da me uglavnom i ne zanima da li su njegove ili ne. Sa onog ratnog albuma, najveci hitovi "Pasa moj solidni" (Luca Carboni - Farfalina), i "Jednom kad sve ovo bude juce" (Michael Jackson - They don't care about us) su ukradeni, da ne idem dalje... meni to ne moze biti OK, i smeta mi od nekog ko se predstavlja kao veliki vjernik
Layne

#203 Re: Dino Merlin 'ISPOCETKA'

Post by Layne »

Meni je Rizzo bolji od Dine :D
dastonja

#204 Re: Dino Merlin 'ISPOCETKA'

Post by dastonja »

stapic wrote:pa ne mogu da vjerujem da nijedna tema na forumu ne moze da prodje bez spominjanja vjere i ko je kakav vjernik !
shvatio sam kad ljudi vise nemaju sta za reci onda se poteze ono: a kakav je on vjernik ? i bla bla svak je pametan da nesto kaze na to jer svako zna kakav je pravni vjernik. ljudi, vjera je nesto privatno, koga ne treba nikog drugog da zanima sem nas samih. nadam se da ce se stvari poceti manje gledati kroz maglu vjere, a vise na same kvalitete i da jednom BiH krene naprijed. et pa zivjeli i mi i bolja BiH :bih:
Ma sve sami idioti i primitivci, pobjegli sa sela, naucili se sluziti tastaturom i sada ovdje drze moralne pridike i u svaku mogucu temu ubacuju nacionalizam, vjeru i sve ono sto ide uz to... Tuzno i zalosno!

P.S.
Jedva cekam da izadje ovaj novi cd, momentalno ga kupujem i obavezno idem na njegov koncert, jer je to spektakl koji se ne smije propusiti!
everybody hurts

#205 Re: Dino Merlin 'ISPOCETKA'

Post by everybody hurts »

MUNAFIK wrote:
pa
stvarno jarane razumijem kad neko trosi energiju na nesto pozitivno,
ali kada neko trosi vrijeme i energiju da pljuje drugog covjeka e onda
stvarno ne kontam.....

nego da s edirnem vjere malo, koliko znam
covjek nije krio da je vjernik ni prije rata ni u ratu a ni poslije
rata, zato pusti se vise te price... i jos nesto Dino je bio veci dio
rata u BiH
i to je to... mad aopet ne kontam sta je sve to skupa vazno
za ovu temu??? ljudi popustite malo!!!
On je bio tu kad je bilo najteze... :lol: :lol:
Better Man

#206 Re: Dino Merlin 'ISPOCETKA'

Post by Better Man »

dastonja wrote:
stapic wrote:pa ne mogu da vjerujem da nijedna tema na forumu ne moze da prodje bez spominjanja vjere i ko je kakav vjernik !
shvatio sam kad ljudi vise nemaju sta za reci onda se poteze ono: a kakav je on vjernik ? i bla bla svak je pametan da nesto kaze na to jer svako zna kakav je pravni vjernik. ljudi, vjera je nesto privatno, koga ne treba nikog drugog da zanima sem nas samih. nadam se da ce se stvari poceti manje gledati kroz maglu vjere, a vise na same kvalitete i da jednom BiH krene naprijed. et pa zivjeli i mi i bolja BiH :bih:
Ma sve sami idioti i primitivci, pobjegli sa sela, naucili se sluziti tastaturom i sada ovdje drze moralne pridike i u svaku mogucu temu ubacuju nacionalizam, vjeru i sve ono sto ide uz to... Tuzno i zalosno!

P.S.
Jedva cekam da izadje ovaj novi cd, momentalno ga kupujem i obavezno idem na njegov koncert, jer je to spektakl koji se ne smije propusiti!
E, da si ti bio na kakvom spektaklu tipa Stonesi, U2, Pearl Jam, R.E.M. itd., koncert Dine Merlina biti bio smiješan i nikad ga nebi nazvao spektaklom.
zulfikkar

#207 Re: Dino Merlin 'ISPOCETKA'

Post by zulfikkar »

Better Man wrote:
dastonja wrote:

P.S.
E, da si ti bio na kakvom spektaklu tipa Stonesi, U2, Pearl Jam, R.E.M. itd., koncert Dine Merlina biti bio smiješan i nikad ga nebi nazvao spektaklom.
Ja nevidim bas neku veliku razliku u scenskom nastupu osim u intezitetu izvedbe same kompozicije ( jezik na kojem se pjeva i kvalitetu glasa) ili
npr napraviti komparaciju ove izvedbe sa U2, Merlin, deep purple, lakom itd
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=v9NYZQ5bh0c [/youtube]
Sve je to do slusaoca kaku on sliku stvara u glavi neko ima sliku o ovcamaa neko o zvjezdama ,stvar ukusa
fgr

#208 Re: Dino Merlin 'ISPOCETKA'

Post by fgr »

Neelix wrote:
MUNAFIK wrote:
Neelix wrote:

hajde de, necu vrijedjati

kako onda objasnjavas, ako je vec bio vjernik i to nije krio, pjesme poput "izdao sam boga", onda onu koju je neko naveo o rakiji ili konjaku, ne sjecam se, nisam slusao tu pjesmu? kako objasnjavas kradju pjesama od strane vjernika?

sto se tice kradje, cinjenica je da su njegovi najveci hitovi zapravo ukradene pjesme, odnosno da je karijeru izgradio na tudjim melodijama. kod nas nije jos uvijek razvijena svijest o autorskom djelu kao necemu sto podlijeze zakonu kao i kradja auta, novca, mobitela... i stoga takav tvoj stav. naravno da nije on jedini koji krade, ali to nije nikakav argument, nije ni onaj mali sto je ubio denisa mrnjavca jedini ubica na svijetu, a "nash" je, pa sta? trebal' ga oslobodit zato? sad ces naravno reci da pretjerujem, ali u sustini je to isto - protivzakonito je i ubiti i ukrasti.

koje su to njegove pjesme, koje je on napisao, a da valjaju? Ja sam, dok nisam bio upucen, volio najvise Mjesecinu (UB40 - Where did I go wrong) i "Nesto lijepo treba da se desi" koju sam na radio slusao na engleskom u tudjoj izvedbi, i vec dugo pokusavam saznati o kojoj pjesmi je rijec. Sa albuma "sredinom" jedino mi je i valjala "Kad si rekla da me volis", dok nisam saznao da je rijec o obradi pjesme "Tonic - If you could only see". Burek je ochaj ochaja, ne valja niti jedna pjesma, tako da me uglavnom i ne zanima da li su njegove ili ne. Sa onog ratnog albuma, najveci hitovi "Pasa moj solidni" (Luca Carboni - Farfalina), i "Jednom kad sve ovo bude juce" (Michael Jackson - They don't care about us) su ukradeni, da ne idem dalje... meni to ne moze biti OK, i smeta mi od nekog ko se predstavlja kao veliki vjernik
ti @neelix nesto pricas fol o muzici a sve ti se svodi na to "kako dino ovo kad je vjernik" a "kako ono kad je vjernik"...
pa onda ga zoves "slino" itd...
i to ti je sve sto imas reci....
idi negdje na drugu temu i pricaj o stvarima koje volis a okani se dine...
fgr

#209 Re: Dino Merlin 'ISPOCETKA'

Post by fgr »

Better Man wrote:
dastonja wrote:

P.S.
@ Better Man, logika ti je tako glupa da ostavlja bez rijeci...
prvo, njegov koncert jeste spektakl i ako se ne slazes sa tim idi na temu o U2, Pear Jam-u itd..(koje i ja volim i postujem)
a drugo, mozda da odem na edu maajku ili slicne "spektakle" pa da uzivam....
i logika ti je preglupa!!!!
vemus

#210 Re: Dino Merlin 'ISPOCETKA'

Post by vemus »

Neelix wrote:
davud87 wrote:Koja djeca, hoćel biti ovdje ozbiljnih komentara, vezano za njegove pjesme (bez obzira bile pjesme plagijat ili ne, koga briga, čovjek se snalazi kako zna i umije, važno da su dobre i kvalitetne) a ne da vrijeđate jedne druge, a i samog Dinu Merlina i njegovu privatnost, pustite čovjeka da živi!!! A ovaj što spominje nekakve kolačiće, kakve to veze ima, jel neko novi kolačić? koliko ja znam, forum je za sviju, tako da nemojte pričati gluposti!!!
A što ljudi ovdje imaju nešta protiv vjere, ovo društvo ide skroz u krivom smjeru...jbg...
samo da ispravim, nisam primjetio na ovoj temi da je iko ista protiv vjere rekao, nego protiv dininog povijanja kako vjetar puhne, iskoristavanja religije u komercijalne svrhe = nevjernik kad su nevjernici na vlasti, vjernik kad su vjernici na vlasti, aliji pjesma kad je alija na vlasti, komsiji pjesma kad je sdp bio na vlasti, i slicno.
nemoj molim te opet da se hvatas vjere..
STA TI JE COVJECE????
oduvijek je vjernik i nikad nije krio pa nemoj da siris lazi i dezinformacije...
ali od tebe poslije one gnusne lazi o visegradu zaista vise i ne ocekujem..
i ne da si pao na dno, nego pokusavas jos nize da se ukopas....
vemus

#211 Re: Dino Merlin 'ISPOCETKA'

Post by vemus »

zulfikkar wrote:
Better Man wrote:
dastonja wrote:

P.S.
Ja nevidim bas neku veliku razliku u scenskom nastupu osim u intezitetu izvedbe same kompozicije ( jezik na kojem se pjeva i kvalitetu glasa) ili
npr napraviti komparaciju ove izvedbe sa U2, Merlin, deep purple, lakom itd
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=v9NYZQ5bh0c [/youtube]
Sve je to do slusaoca kaku on sliku stvara u glavi neko ima sliku o ovcamaa neko o zvjezdama ,stvar ukusa
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

bravo...samo to zavisi od toga koliko si, kao @neelix ili @Better Man, pun frustracija i mrznje prema dini pa ga podcjenjujes...
malamia

#212 Re: Dino Merlin 'ISPOCETKA'

Post by malamia »

@Better Man, ti si sve o sebi rekao onim pricama o hadzu i pokrivanju dinine supruge pa stvarno ne znam odakle ti obraz da se ponovo javljas..
a i ti @neelix pises o tome kako vjernik moze pjevati o vinu, konjaku i sl....stvarno nevjerovatni kriteriji..
a da ne pjeva rekli bi da je nacionalista i vjerski fanatik...
meni kao vjerski neutralnoj osobi to nista ne para usi pa ne znam zasto imate problem sa tim...
i da, imate jos jednu zajednicku vezu, i istu laz - VISEGRAD!!!
Better Man

#213 Re: Dino Merlin 'ISPOCETKA'

Post by Better Man »

malamia wrote:@Better Man, ti si sve o sebi rekao onim pricama o hadzu i pokrivanju dinine supruge pa stvarno ne znam odakle ti obraz da se ponovo javljas..
a i ti @neelix pises o tome kako vjernik moze pjevati o vinu, konjaku i sl....stvarno nevjerovatni kriteriji..
meni kao vjerski neutralnoj osobi to nista ne para usi pa ne znam zasto imate problem sa tim...
To sam spomenuo iz samo jednog razloga, to je da je prije rata svirao drugu ploču i bio izričito protiv takvih stvari, dok je sa dolaskom vjerskih stranaka na vlast promjenio ploču i počeo da se pravi veliki vjernik. Boli mene brigas za Višegrad ili Beograd kako se već zove, samo želim da kažem da me ne interesuje jedna dvolična osoba koja slavu stiće na plagiranju tuđih hitova.
Better Man

#214 Re: Dino Merlin 'ISPOCETKA'

Post by Better Man »

fgr wrote:
Better Man wrote:[quote="dastonja

P.S.
E, da si ti bio na kakvom spektaklu tipa Stonesi, U2, Pearl Jam, R.E.M. itd., koncert Dine Merlina biti bio smiješan i nikad ga nebi nazvao spektaklom.[/quote]

prvo, njegov koncert jeste spektakl i ako se ne slazes sa tim idi na temu o U2, Pear Jam-u itd..(koje i ja volim i postujem)
i logika ti je preglupa!!!![/quote]

Spektakl sa lošim ozvučenjem. Nije uspjeh samo napuniti Koševo, već i ozvučiti stadion da i oni pred binom i oni skroz na kraju čuju identičan zvuk, odnosno zvuk iste glasnoće i da čist bez mikrofonije. Bijelo dugme je bilo veliki bend, pa su na Koševu zvučali kao obične kante, jer nisu znali ozvučiti Koševo, kao što ga ni Dino nije znao ozvučiti. Za pravi spektakl na Koševu trebaš istresti koji milion za vrhunski razglas i vrhunske tonce koji će znati uraditi svoj posao da posjetioc ode kući zadovoljan. Ne mjeri se kvalitet zvuka koliko je glasan, već koliko je čist i jasan i dali možeš normalno komunicirati za vrijeme koncerta sa društvom i da odeš kući bez zujanja u u ušima. Onaj ko ne vidi razliku u nastupu između U2, Pearl Jam, R.E.M. itd. i Dine Merlina nema pojma o muzici i njegov vrhunac je Koncert Dine Merlina. Pa Zdravko Čolić pravi veće spektakle od Dine Merlina.
fgr

#215 Re: Dino Merlin 'ISPOCETKA'

Post by fgr »

Better Man wrote:
fgr wrote:
Better Man wrote:[quote="dastonja

P.S.
i logika ti je preglupa!!!![/quote]

Spektakl sa lošim ozvučenjem. Nije uspjeh samo napuniti Koševo, već i ozvučiti stadion da i oni pred binom i oni skroz na kraju čuju identičan zvuk, odnosno zvuk iste glasnoće i da čist bez mikrofonije. Bijelo dugme je bilo veliki bend, pa su na Koševu zvučali kao obične kante, jer nisu znali ozvučiti Koševo, kao što ga ni Dino nije znao ozvučiti. Za pravi spektakl na Koševu trebaš istresti koji milion za vrhunski razglas i vrhunske tonce koji će znati uraditi svoj posao da posjetioc ode kući zadovoljan. Ne mjeri se kvalitet zvuka koliko je glasan, već koliko je čist i jasan i dali možeš normalno komunicirati za vrijeme koncerta sa društvom i da odeš kući bez zujanja u u ušima. Onaj ko ne vidi razliku u nastupu između U2, Pearl Jam, R.E.M. itd. i Dine Merlina nema pojma o muzici i njegov vrhunac je Koncert Dine Merlina. Pa Zdravko Čolić pravi veće spektakle od Dine Merlina.[/quote]

pa ti nisi dobar nikako...
fakat nisi normalan....
nijedne cinjenice samo se..s kao golub!!!
pricas fol neke stvari oko ozvucenja samo zato sto se nemas za sta uhvatiti..
stvarno si smijesan i sam sebe degradiras...fino idi sa ove teme jer si izgubljen potpuno!
malamia

#216 Re: Dino Merlin 'ISPOCETKA'

Post by malamia »

Better Man wrote:
malamia wrote:@Better Man, ti si sve o sebi rekao onim pricama o hadzu i pokrivanju dinine supruge pa stvarno ne znam odakle ti obraz da se ponovo javljas..
To sam spomenuo iz samo jednog razloga, to je da je prije rata svirao drugu ploču i bio izričito protiv takvih stvari, dok je sa dolaskom vjerskih stranaka na vlast promjenio ploču i počeo da se pravi veliki vjernik. Boli mene brigas za Višegrad ili Beograd kako se već zove, samo želim da kažem da me ne interesuje jedna dvolična osoba koja slavu stiće na plagiranju tuđih hitova.
ti ovdje ocigledno lazes!!!
dino je bio poznat, izuzetno poznat i prije rata kao vjernik, i stvarno lazes!!
zao mi je ali ti to moram tako reci.
iako nisam htjela uvukao si me u ove vjerske rasprave jer nemas granica u svojim podlostima.
stvarno nesto sa tobom nije u redu!
svi znaju da je dino oduvijek vjernik a ti nesto pokusavas ovdje da smuljas!
srami se...
i kad te vec dino ne interesuje, gubi se sa ove teme jer nemas ni trunku morala ni obraza!!!
malamia

#217 Re: Dino Merlin 'ISPOCETKA'

Post by malamia »

fgr wrote:
Better Man wrote:Jest se ispalio i vratio se tek nakon završetka rata 100%.
@Better Man, ne znam zasto bi iko povjerovao u ovo sto govoris jer nije tebi bas vjerovati...
A zasto, vidjecemo kad se malo osvrnem na tebe i tvoje postove jer oni nam samo govore da ocigledno imas nesto protiv dine pa pises lazi i gluposti... :
Better Man wrote: Prije rata u izjavi za Slobodnu bosnu Dino je rekao na mogučnost uvođenja vjeronauke u škole, nakon što su nacionalne stranke pobijedile da to nije dobro i da njegova djeca to neće pohađati
znaci, ako je to dino i izjavio ne vidim sta je sporno jer covjek to mozda i danas misli...
dakle - ne vidim da si nesto dokazao
Better Man wrote:Prodaja pjesama Svetlani Ražnjatović, također usred rata. (pjesma Beograd, u originalnoj verziji Višegrad ...
jedna uzasna, bestidna, bezobrazna i nedokazana laz!!!
jos ne mogu da vjerujem da se neko moze sluziti takvim podlostima....
znaci, tu si dotakao dno sa svojim istomisljenikom @neelixom...
dakle - ne vidim ni ovdje da si nesto dokazao

tako da, i ovo vezano za bijeg iz rata pripisacu tvom karakteru o kojem najbolje govore tvoji vlastiti postovi!
ovdje je sve receno o @Better Manu!!!
Neelix

#218 Re: Dino Merlin 'ISPOCETKA'

Post by Neelix »

malamia wrote:
Better Man wrote:
ti ovdje ocigledno lazes!!!
dino je bio poznat, izuzetno poznat i prije rata kao vjernik, i stvarno lazes!!
zao mi je ali ti to moram tako reci.
iako nisam htjela uvukao si me u ove vjerske rasprave jer nemas granica u svojim podlostima.
stvarno nesto sa tobom nije u redu!
svi znaju da je dino oduvijek vjernik a ti nesto pokusavas ovdje da smuljas!
srami se...
i kad te vec dino ne interesuje, gubi se sa ove teme jer nemas ni trunku morala ni obraza!!!
pa kako da covjeku ne bude zao ovakvih jadnika :-)
vemus

#219 Re: Dino Merlin 'ISPOCETKA'

Post by vemus »

malamia wrote:
fgr wrote:
Better Man wrote:Jest se ispalio i vratio se tek nakon završetka rata 100%.
@Better Man, ne znam zasto bi iko povjerovao u ovo sto govoris jer nije tebi bas vjerovati...
A zasto, vidjecemo kad se malo osvrnem na tebe i tvoje postove jer oni nam samo govore da ocigledno imas nesto protiv dine pa pises lazi i gluposti... :
Better Man wrote: Prije rata u izjavi za Slobodnu bosnu Dino je rekao na mogučnost uvođenja vjeronauke u škole, nakon što su nacionalne stranke pobijedile da to nije dobro i da njegova djeca to neće pohađati
znaci, ako je to dino i izjavio ne vidim sta je sporno jer covjek to mozda i danas misli...
dakle - ne vidim da si nesto dokazao
Better Man wrote:Prodaja pjesama Svetlani Ražnjatović, također usred rata. (pjesma Beograd, u originalnoj verziji Višegrad ...
jedna uzasna, bestidna, bezobrazna i nedokazana laz!!!
jos ne mogu da vjerujem da se neko moze sluziti takvim podlostima....
znaci, tu si dotakao dno sa svojim istomisljenikom @neelixom...
dakle - ne vidim ni ovdje da si nesto dokazao

tako da, i ovo vezano za bijeg iz rata pripisacu tvom karakteru o kojem najbolje govore tvoji vlastiti postovi!
ovdje je sve receno o @Better Manu!!!
kad pogledam ovaj pregled Better Manovog djelovanja na ovom forumu mogu samo reci:
za nekog ko laze i podlo podvaljuje drugom neistine a pritom kaze da ga ta osoba ne interesuje ,mozemo reci da je:
lazov, bezobrazan , ljubomoran!!!
vemus

#220 Re: Dino Merlin 'ISPOCETKA'

Post by vemus »

@neelix + laz o visegradu = LAZOV!
malamia

#221 Re: Dino Merlin 'ISPOCETKA'

Post by malamia »

@neelix, sam si o sebi sve najbolje rekao.
napadao covjeka na vjerskoj osnovi, zadirao u njegovu intimu, lagao o pjesmi beograd.
sta da mislimo o tebi osim da nemas morala!
d2

#222 Re: Dino Merlin 'ISPOCETKA'

Post by d2 »

zar ulaz na kosevo nije bio besplatan kad je bio dinin koncert ?
Neelix

#223 Re: Dino Merlin 'ISPOCETKA'

Post by Neelix »

djeco moja, ja nemam razloga da lazem, to sto ste vi zadrti krivi su vasi roditelji a ne ja :)
vemus

#224 Re: Dino Merlin 'ISPOCETKA'

Post by vemus »

Neelix wrote:djeco moja, ja nemam razloga da lazem, to sto ste vi zadrti krivi su vasi roditelji a ne ja :)
sa tobom ovdje pricaju ljudi od 25-30 godina, tako da to "djeca" mozes negdje drugo...
Better Man

#225 Re: Dino Merlin 'ISPOCETKA'

Post by Better Man »

Koliko vidim ovdje je čitava plejada Dinie vojske koja pokušava svog omiljenog plagijatora da odbrani od istine. Žalim Vas, jer Dino Merlin i njegovi koncerti će za Vas ostati vruhnac muzičke umjetnosti što je jasan pokazatelj da večina Vas nema blage veze s muzikom i da večina Vas nkad nije bila na nekom istinskom muzičkom spektaklu, jer da ste bili koncert Dine Merlina bi Vam bio trećerazredni događaj. I daću Vam savjet da se raspitate svira li gdje Dinina prijateljica Vesna Zmijanac, jer ko Voli slušati Dinu trebao bi pod obavezno da sluša i Vesnu Zmijanac i ide na njene koncerte. :lol: :lol:
Locked