Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dječak sa šibicama

#176 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by dječak sa šibicama »

spinel_ wrote::bih: :bih: :bih:

:bih: :bih: :bih:
Nije ovo prvi put da podli americki getto plagijatori zaradjuju milione na plagiranju Dina Merlina i ostalih balkanskih umjetnika

Image

slika govori vise nego 1000 rijeci.
mushkile chibira

#178 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by mushkile chibira »

:run:
Last edited by mushkile chibira on 11/01/2015 11:58, edited 1 time in total.
OldMayor

#179 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by OldMayor »

Prisjecanje na susret Dine i Michaela Jackson
Gdje si bio ti kad kad je bilo najteže...

Sarajlije to znaju odavno, ali treba i druge ljude upoznati na sudbonosni susret Dine i Majkija kako ja Dino odmilja zvao.

"Rahmetli Majlk i ja smo imali bas lijep odnos, on ce zauvijek ostati moj ahbab", prisjeca se Merlin.

"Sjecam se dobro, prije snimanja te pjesme, ja sam nazvao Dzeksona i rekao mu da se moramo naci, da imam super stvar, ali mi treba njegova muzika, jer tada u gradu nije bilo struje i ja nisam mogao da snimim muziku, ali sam imao svijecu i olovku pa sam tekst mogao napisati.

Mnogi to ne znaju, ali znaju me nazvati nekakvim plagijatorom.", kaze Dino.

Dino Merlin je nakon toga otisao u Svabiju i snimio hit Kad sve ovo bude jucer. Usprkos veoma teskom stanju u tadasnjoj Njemackoj, nikakvoj socijalnoj brizi i sa samo 15.608 DM u dzepu, Dino je smogao snage i ostao tamo. Za to treba hrabrost.

Ostalo je historija...

Sa susreta u Dizeldorfu:
Image
Majkl: Neka Dino, ja cu platit'
Butmiran

#180 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by Butmiran »

Neću da ulazim u raspravu ali me stvarno zanima kako Dinu nije stid ovoliko pjesama pođoniti. :D
U_kost

#181 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by U_kost »

mushkile chibira wrote:
Država wrote:'Svi od Celja pa do Skoplja,
Neka noćas spuste koplja,
Od Sombora do Trogira,
Nek' popuše lulu mira,

Ljubav nema granica (We will rock you-Queen)...

A poslušajte ovu:

https://www.youtube.com/watch?v=LDum-EiwvWk

Jbt, Dino je i himnu plagirao...

Brega mu nije ni do koljena..

:sax:
:lol: :lol: :lol:

Znao sam za slicnosti "S one strane Plive" i "Jedna si, jedina" al' sam citavo vrijeme odbijao da vjerujem da je Dino Merlin bas toliko "nizak", medjutim kako se otvori ova tema i kako ljudi nabacase jos poneke originale za koje nisam znao a iz kojih su nastali Dinovi plagijati pocinjem da vjerujem da "umjetnik" nije u stanju "uglazbiti" bas nista. Tekstove mu definitivno covjek ne moze osporiti al' valjda ga nece nastaviti "provaljivati" ovdje na forumu jer se plasim da mu nece ostati ni jedna "autorska" pjesma.
Ono sto mu se svakako jos ne moze osporiti jeste umijece da prepozna i obradi nesto sto je neko drugi osmislio, napise prigodan tekst i uspjesno plasira sirokim narodnim masama ovdje na Balkanu + dijaspori sirom svijeta.
Helem nek' je naseg Dine, ko voli nek' izvoli, da covjek "zna znanje" i da s pravom moze ponijeti titulu Dr. UBLEHA je neosporivo.
Ovo nikako ne kontam.
Imate računare, proguglajte i sve će vam biti jasno. Ideju za himnu RBiH je dao Stjepan Kljujić (o tome je javno govorio) da DM na muziku "Plive" napravi tekst. To niko ne krije niti je ikad osporavano.
Kemal Malovčić

#183 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by Kemal Malovčić »

Drago mi je da vidim pomake na ovom forumu i više ljudi koji izravno iskazuju svoj prezir prema dotičnom govnovalju.

Ja sam tijekom Svjetskog prvenstva bio banovan na mjesec dana od strane jedne ovdašnje moderatorice samo zato što sam dotičnog govnoljuba kritizirao (jer joj je to omiljeni "muzičar").
Država

#193 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by Država »

... i naravno, Dino je prvi čovjek Agencije za zaštitu autorskih prava. To je kao da Keljmendija postaviš da bude na čelu Odjela za borbu protiv trgovine narkoticima...

FreakyStyley

#194 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by FreakyStyley »

Ma meni je ovo najjace:

Godina! - MAAAA

:lol:
ExNihilo

#195 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by ExNihilo »

Dino Merlin, prvi pjesnik Bosne iza Andrića i Maka, autor antologijskih stihova:
ljubav nije paradajz
mahni mi bar suzom iz tramvaja
i
Burek, pita zeljanica
janjetina i lukmira
izasla mu na nos dusa
ko u moju pjesmu dira
i
Sve dok te bude imalo
ja se ne plasim nimalo
ja se ne plasim nikoga
nikoga osim svakoga
i
Ne mozes me poznat' po ljepoti
nisam maradona ni u lopti
a nisam vala bas ni radeljas
a i da jesam radeljas je nas
i
Oprostit cu joj sve
nisam ja supermen
pa da mogu to
na ledjima da ponesem
FreakyStyley

#196 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by FreakyStyley »

Ja nisam bio tu - ne!

Image ja nisam bio tuuu
Država

#197 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by Država »

Ima i ona:

Neko, eko, ima parlament,
A neko, cara i carevu krunu,
Šta to, zato, ima Mujo,
Naš Mujo i dalje ima dobru ćunu...

Aleksa Šantić je nula za njega...

mushkile chibira

#198 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by mushkile chibira »

:run:
Last edited by mushkile chibira on 11/01/2015 11:59, edited 1 time in total.
Bodkin

#199 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by Bodkin »

It_is_a_Leclerc wrote:
dale cooper wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Merlin u julu puni dvaput zaredom Koševo. Po četvrti put.

A paćenici, tugo moja, bjesomučno klikću u potrazi za nekakvim plagijatima.
So what? :zoka:
Ma ništa.
Samo kažem - Dino Merlin je najtraženije muzičko ime na prostoru Balkana.
I svi imaju pravo da budu kritični spram njega i njegovog imena, rada, uspjeha, ali ne i da vrijeđaju milione koji ga slušaju i prate.

P.S. Ivo Andrić, osim što je čovjek az svaki sistem i svaku vlast, pa i nacističku, jeste plagirao dobar dio "Na Drini ćuprije", odnosno, posudio dijelove, motive ili radnje iz narodnih predaja, priča i bapskih štorija. To je utvrđeno davno.

leclerc ponovo jase :lol: prvo, i kurava ceca sa svojim smecem naouni svaki moguci stadion. kakav je to argument. drugo, gje je bolan dokazano da je na drini cuprija plagijat. jesi dobar ti?
dječak sa šibicama

#200 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by dječak sa šibicama »

Uf ovo sa Andricem plagijatorom mi je promaklo :D

Najmanje sto od leklerka ocekujem je intervencija u Stokholmu, i zahtjev da se Andricu oduzme Nobelova nagrada! :bih:
Last edited by dječak sa šibicama on 08/12/2014 16:56, edited 1 time in total.
Post Reply