Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Mario979

#1 Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by Mario979 »

Da li nam predstoji povećanje ugostiteljskih cijena , obzirom da će ugostitelji morati plaćati muziku ?
Kafa 2 KM

AMUS je Udruženje „Asocijacija kompozitora-muzičkih stvaralaca“
Predsjednik Skupštine AMUS-a je Edin Dervišhalidović - Dino Merlin, a potpredsjednik je Julio Marić.

Banjaluka - Zanatsko-preduzetnička komora RS podnijeće tužbu protiv Asocijacije kompozitora - muzičkih stvaralaca (AMUS) zbog naplaćivanja naknade za puštanje muzike u ugostiteljskim objektima.

Istakao je to direktor Zanatsko-preduzetničke komore RS Jovan Bratić navodeći da će razgovarati sa kolegama iz FBiH da zajedno ustanu protiv naplate naknade za zaštitu autorskih prava prilikom puštanje muzike u lokalima. On je istakao da se na tužbu odlučio nakon što su pripadnici MUP-a RS na osnovu prijava AMUS-a počeli da donose naloge o zabrani puštanja muzike u ugostiteljskim objektima.

Direktor AMUS-a Mirza Hajrić rekao je da će svi vlasnici ugostiteljskih objekata u BiH, koji "kradu" muziku, odnosno ne plaćaju naknadu za njeno korišćenje dobiti prijave. On je dodao da se to odnosi i na stranu muziku, jer imaju ugovor sa većinom svjetskih organizacija, koje štite prava stranih autora.

- Ako prijave ne urode plodom, protiv ugostitelja ćemo podići tužbe - rekao je Hajrić.

Naknada za autorska prava iznosi od 35 do 50 KM mjesečno u zavisnosti od vrste i veličine ugostiteljskog objekta.
TheMule

#2 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by TheMule »

Ovi muzicari su vrlo spori kad su u pitanju neke stvari, ne samo kod nas, vec svuda u svijetu. Citav koncept autorskih prava muzicara je zastario i ne ide bas dobro sa internetom kojem danas gotovo svako ima pristup. Ljudi slusaju sta hoce i kad hoce, i niko vise ne voli da placa skupe trake od kojih najvecu zaradu imaju kompanije koje snimaju a ne sami muzicari.
salik79

#3 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by salik79 »

Prvo ugovore na sunce, da provjerimo istinitost tvrdnje o zastupanju stranih izvodjaca, pa tek onda mozemo dalje razgovarati. Ako to ne zele, onda sudski rjesavati, jer ocigledno je da se radi o prodavanju magle.
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#4 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by A1fa »

Ko o čemu-kurva o poštenju! Od Dine M. nema većeg plagijatora na balkanu, nisu mu ravni ni ovi turbo folkeri koji uzimaju taktove bugarskih i turskih pjesama i preko noći skuckaju neki tekst....Dino se čak i ne trudi da to ima smisla----burek pita zeljanica janjetina ispod sača :lol: :lol: :lol:
Dino Merlin je trebao okončati svoju karijeru najkasnije kada je Youtube postao dostupan širim narodnim masama. :run:
shin

#6 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by shin »

Ne znam kad sam na kafi čuo Merlina, to se sluša po onim nargilahanama.
Kemal Malovčić

#8 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by Kemal Malovčić »

Lakat Jebić wrote:tema ima masala potencijal :D
Zakuhaće se. :lol: :lol:
dale cooper

#9 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by dale cooper »

Kemal Malovčić wrote:Ja ću platit da mi ne svira dino merlin.

Jebem i njega i ko ga sluša.
:lol: Fakat. :mrgreen:
Lakat Jebić

#10 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by Lakat Jebić »

Kemal Malovčić wrote:
Lakat Jebić wrote:tema ima masala potencijal :D
Zakuhaće se. :lol: :lol:
dvije stranice plafon :D
drunken tiger

#11 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by drunken tiger »

dale cooper wrote:

:lol: Fakat. :mrgreen:
:thumbup:
irac300

#12 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by irac300 »

Ovo treba uokviriti. :D
drunken tiger

#13 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by drunken tiger »

DIno najveći papak kojeg je Bosna i Hercegovina ikad rodila. Ni pokom osnovu on nema pravo da naplaćuje "stranu" muziku. Ovo vam govorim iz 100% provjerenih izvora. Dakle kad dođe da naplati dobro nalupati svakoga ko donese nalog ;) Treba ovom Merlinu je*at kevu. Nešto se uzje*o u zadnje vrijeme. Karijeru napravio na plagijatima i sad nešto glumi papak.
AcaLukas

#14 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by AcaLukas »

Samo se kod nas uspjesni ljudi pljuju, da je Hrvat dizali bi ga u nebesa, da je englez bio bi zvijezda poput eltona dzona ili bi dzisa ali bosnjo voli tudje govno nego...

Priznali vi ili ne Dino Merlin je nas najveci umjetnik od Mak Dizdara i Andrica. Pametnom dosta
irac300

#15 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by irac300 »

AcaLukas wrote:Samo se kod nas uspjesni ljudi pljuju, da je Hrvat dizali bi ga u nebesa, da je englez bio bi zvijezda poput eltona dzona ili bi dzisa ali bosnjo voli tudje govno nego...

Priznali vi ili ne Dino Merlin je nas najveci umjetnik od Mak Dizdara i Andrica. Pametnom dosta
Da mi je otac rođeni, kad je kao osoba pyzda (karakterna osobina).
todd_smith

#16 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by todd_smith »

:lol: :lol: :lol:
dale cooper

#18 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by dale cooper »

AcaLukas wrote:Samo se kod nas uspjesni ljudi pljuju, da je Hrvat dizali bi ga u nebesa, da je englez bio bi zvijezda poput eltona dzona ili bi dzisa ali bosnjo voli tudje govno nego...

:lol: :lol: :lol: Jebote, teško mi je i zamisliti da postoje ljudi koji ovako razmišljaju. :facepalm:
It_is_a_Leclerc

#19 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by It_is_a_Leclerc »

Merlin u julu puni dvaput zaredom Koševo. Po četvrti put.

A paćenici, tugo moja, bjesomučno klikću u potrazi za nekakvim plagijatima.
mali_balon

#20 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by mali_balon »

Image
dječak sa šibicama

#21 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by dječak sa šibicama »

dino Merlin u istoj recenici sa Dizdarom i Andricem :lol: :lol: :lol:
i_ja_na_forumu

#22 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by i_ja_na_forumu »

- rece Aca Likas :roll:
drunken tiger

#23 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by drunken tiger »

E vidiš, ograničeni ljudi gledaju kroz nacionalnu prizmu sve pa i ovo. Niko nije spomenuo Merlina Bošnjaka nego Merlina "umjetnika". Kakve veze ima etnička, nacionalna ili religijska pripadnost?? Najveći umjetnik!??? Ovo me nasmijalo kao nijedan vic u zadnjih 10 godina. Dino Merlin je izgradio karijeru kradući tuđu muziku!! Tuđi trud, muziku, melodiju je plagirao. (pronađi u rječniku šta znači plagirati) On je poslije Bregovića najveći lopov u svijtu muzičara na Balkanu. Papak klasični!! Jednog Maka DIzdara i Ivu Andrića stavljati u istu rečenicu i isti rang s Dinom Merlinom. E pa ne znam kako bih ovo nazvao drugačije nego idiotlukom!!
dale cooper

#24 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by dale cooper »

It_is_a_Leclerc wrote:Merlin u julu puni dvaput zaredom Koševo. Po četvrti put.

A paćenici, tugo moja, bjesomučno klikću u potrazi za nekakvim plagijatima.
So what? :zoka:
Last edited by dale cooper on 07/12/2014 23:49, edited 1 time in total.
AcaLukas

#25 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by AcaLukas »

dječak sa šibicama wrote:dino Merlin u istoj recenici sa Dizdarom i Andricem :lol: :lol: :lol:
Citaj sta sam napiso, nisam napiso da je Merlin na nivou Andrica nego da je Merlin najveci umjetnik od vremena Dizdara i Andrica.
Post Reply