Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
-
Mario979
#1 Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Da li nam predstoji povećanje ugostiteljskih cijena , obzirom da će ugostitelji morati plaćati muziku ?
Kafa 2 KM
AMUS je Udruženje „Asocijacija kompozitora-muzičkih stvaralaca“
Predsjednik Skupštine AMUS-a je Edin Dervišhalidović - Dino Merlin, a potpredsjednik je Julio Marić.
Banjaluka - Zanatsko-preduzetnička komora RS podnijeće tužbu protiv Asocijacije kompozitora - muzičkih stvaralaca (AMUS) zbog naplaćivanja naknade za puštanje muzike u ugostiteljskim objektima.
Istakao je to direktor Zanatsko-preduzetničke komore RS Jovan Bratić navodeći da će razgovarati sa kolegama iz FBiH da zajedno ustanu protiv naplate naknade za zaštitu autorskih prava prilikom puštanje muzike u lokalima. On je istakao da se na tužbu odlučio nakon što su pripadnici MUP-a RS na osnovu prijava AMUS-a počeli da donose naloge o zabrani puštanja muzike u ugostiteljskim objektima.
Direktor AMUS-a Mirza Hajrić rekao je da će svi vlasnici ugostiteljskih objekata u BiH, koji "kradu" muziku, odnosno ne plaćaju naknadu za njeno korišćenje dobiti prijave. On je dodao da se to odnosi i na stranu muziku, jer imaju ugovor sa većinom svjetskih organizacija, koje štite prava stranih autora.
- Ako prijave ne urode plodom, protiv ugostitelja ćemo podići tužbe - rekao je Hajrić.
Naknada za autorska prava iznosi od 35 do 50 KM mjesečno u zavisnosti od vrste i veličine ugostiteljskog objekta.
Kafa 2 KM
AMUS je Udruženje „Asocijacija kompozitora-muzičkih stvaralaca“
Predsjednik Skupštine AMUS-a je Edin Dervišhalidović - Dino Merlin, a potpredsjednik je Julio Marić.
Banjaluka - Zanatsko-preduzetnička komora RS podnijeće tužbu protiv Asocijacije kompozitora - muzičkih stvaralaca (AMUS) zbog naplaćivanja naknade za puštanje muzike u ugostiteljskim objektima.
Istakao je to direktor Zanatsko-preduzetničke komore RS Jovan Bratić navodeći da će razgovarati sa kolegama iz FBiH da zajedno ustanu protiv naplate naknade za zaštitu autorskih prava prilikom puštanje muzike u lokalima. On je istakao da se na tužbu odlučio nakon što su pripadnici MUP-a RS na osnovu prijava AMUS-a počeli da donose naloge o zabrani puštanja muzike u ugostiteljskim objektima.
Direktor AMUS-a Mirza Hajrić rekao je da će svi vlasnici ugostiteljskih objekata u BiH, koji "kradu" muziku, odnosno ne plaćaju naknadu za njeno korišćenje dobiti prijave. On je dodao da se to odnosi i na stranu muziku, jer imaju ugovor sa većinom svjetskih organizacija, koje štite prava stranih autora.
- Ako prijave ne urode plodom, protiv ugostitelja ćemo podići tužbe - rekao je Hajrić.
Naknada za autorska prava iznosi od 35 do 50 KM mjesečno u zavisnosti od vrste i veličine ugostiteljskog objekta.
-
TheMule
#2 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Ovi muzicari su vrlo spori kad su u pitanju neke stvari, ne samo kod nas, vec svuda u svijetu. Citav koncept autorskih prava muzicara je zastario i ne ide bas dobro sa internetom kojem danas gotovo svako ima pristup. Ljudi slusaju sta hoce i kad hoce, i niko vise ne voli da placa skupe trake od kojih najvecu zaradu imaju kompanije koje snimaju a ne sami muzicari.
- salik79
#3 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Prvo ugovore na sunce, da provjerimo istinitost tvrdnje o zastupanju stranih izvodjaca, pa tek onda mozemo dalje razgovarati. Ako to ne zele, onda sudski rjesavati, jer ocigledno je da se radi o prodavanju magle.
- A1fa
- Grijem se na: Lsdydon
- Horoskop: **Nepoznato**
#4 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Ko o čemu-kurva o poštenju! Od Dine M. nema većeg plagijatora na balkanu, nisu mu ravni ni ovi turbo folkeri koji uzimaju taktove bugarskih i turskih pjesama i preko noći skuckaju neki tekst....Dino se čak i ne trudi da to ima smisla----burek pita zeljanica janjetina ispod sača
Dino Merlin je trebao okončati svoju karijeru najkasnije kada je Youtube postao dostupan širim narodnim masama.
Dino Merlin je trebao okončati svoju karijeru najkasnije kada je Youtube postao dostupan širim narodnim masama.
- Lakat Jebić
#5 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
tema ima masala potencijal 
-
shin
#6 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Ne znam kad sam na kafi čuo Merlina, to se sluša po onim nargilahanama.
-
bull21
- Kemal Malovčić
#8 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Zakuhaće se.Lakat Jebić wrote:tema ima masala potencijal
- dale cooper
#9 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Kemal Malovčić wrote:Ja ću platit da mi ne svira dino merlin.
Jebem i njega i ko ga sluša.
- Lakat Jebić
#10 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
dvije stranice plafonKemal Malovčić wrote:Zakuhaće se.Lakat Jebić wrote:tema ima masala potencijal![]()
- drunken tiger
#11 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
dale cooper wrote:Kemal Malovčić wrote:Ja ću platit da mi ne svira dino merlin.
Jebem i njega i ko ga sluša.Fakat.
- irac300
#12 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Ovo treba uokviriti.Kemal Malovčić wrote:Ja ću platit da mi ne svira dino merlin.
- drunken tiger
#13 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
DIno najveći papak kojeg je Bosna i Hercegovina ikad rodila. Ni pokom osnovu on nema pravo da naplaćuje "stranu" muziku. Ovo vam govorim iz 100% provjerenih izvora. Dakle kad dođe da naplati dobro nalupati svakoga ko donese nalog
Treba ovom Merlinu je*at kevu. Nešto se uzje*o u zadnje vrijeme. Karijeru napravio na plagijatima i sad nešto glumi papak.
- AcaLukas
#14 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Samo se kod nas uspjesni ljudi pljuju, da je Hrvat dizali bi ga u nebesa, da je englez bio bi zvijezda poput eltona dzona ili bi dzisa ali bosnjo voli tudje govno nego...
Priznali vi ili ne Dino Merlin je nas najveci umjetnik od Mak Dizdara i Andrica. Pametnom dosta
Priznali vi ili ne Dino Merlin je nas najveci umjetnik od Mak Dizdara i Andrica. Pametnom dosta
- irac300
#15 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Da mi je otac rođeni, kad je kao osoba pyzda (karakterna osobina).AcaLukas wrote:Samo se kod nas uspjesni ljudi pljuju, da je Hrvat dizali bi ga u nebesa, da je englez bio bi zvijezda poput eltona dzona ili bi dzisa ali bosnjo voli tudje govno nego...
-
todd_smith
#16 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Kemal Malovčić wrote:Ja ću platit da mi ne svira dino merlin.
- topcam
- Vozim: uzbrdo
- dale cooper
#18 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
AcaLukas wrote:Samo se kod nas uspjesni ljudi pljuju, da je Hrvat dizali bi ga u nebesa, da je englez bio bi zvijezda poput eltona dzona ili bi dzisa ali bosnjo voli tudje govno nego...
- It_is_a_Leclerc
#19 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Merlin u julu puni dvaput zaredom Koševo. Po četvrti put.
A paćenici, tugo moja, bjesomučno klikću u potrazi za nekakvim plagijatima.
-
mali_balon
#20 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
AcaLukas wrote:Samo se kod nas uspjesni ljudi pljuju, da je Hrvat dizali bi ga u nebesa, da je englez bio bi zvijezda poput eltona dzona ili bi dzisa ali bosnjo voli tudje govno nego...

-
dječak sa šibicama
#21 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
dino Merlin u istoj recenici sa Dizdarom i Andricem

- i_ja_na_forumu
#22 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
- rece Aca LikasAcaLukas wrote:Samo se kod nas uspjesni ljudi pljuju, da je Hrvat dizali bi ga u nebesa, da je englez bio bi zvijezda poput eltona dzona ili bi dzisa ali bosnjo voli tudje govno nego...
- drunken tiger
#23 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
E vidiš, ograničeni ljudi gledaju kroz nacionalnu prizmu sve pa i ovo. Niko nije spomenuo Merlina Bošnjaka nego Merlina "umjetnika". Kakve veze ima etnička, nacionalna ili religijska pripadnost?? Najveći umjetnik!??? Ovo me nasmijalo kao nijedan vic u zadnjih 10 godina. Dino Merlin je izgradio karijeru kradući tuđu muziku!! Tuđi trud, muziku, melodiju je plagirao. (pronađi u rječniku šta znači plagirati) On je poslije Bregovića najveći lopov u svijtu muzičara na Balkanu. Papak klasični!! Jednog Maka DIzdara i Ivu Andrića stavljati u istu rečenicu i isti rang s Dinom Merlinom. E pa ne znam kako bih ovo nazvao drugačije nego idiotlukom!!AcaLukas wrote:Samo se kod nas uspjesni ljudi pljuju, da je Hrvat dizali bi ga u nebesa, da je englez bio bi zvijezda poput eltona dzona ili bi dzisa ali bosnjo voli tudje govno nego...
- dale cooper
#24 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
So what?It_is_a_Leclerc wrote:Merlin u julu puni dvaput zaredom Koševo. Po četvrti put.
Last edited by dale cooper on 07/12/2014 23:49, edited 1 time in total.
- AcaLukas
#25 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Citaj sta sam napiso, nisam napiso da je Merlin na nivou Andrica nego da je Merlin najveci umjetnik od vremena Dizdara i Andrica.dječak sa šibicama wrote:dino Merlin u istoj recenici sa Dizdarom i Andricem![]()
![]()