Dino Merlin - Comeback of 2007

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
malcolm_xxl

Post by malcolm_xxl »

ovo je neka antibosnjacka stranica... :(

vidi ovo govorit protiv merlina dine :shock:

sarajevo-x govori protiv nase bosanske legende :shock:

treba to sve stillovkom dovest u red :lol:
sulesavic

Post by sulesavic »

Dozovolite da se ponovi.
Imam problem, jer mi je jebeni telekom uveo nacionalni roming, naplacuje mi mobitel ko lud, a onda MOJE/NASE pare trose na kretena kakv je Dino. Sto nisu uzeli pa potrosili pare na Rizu Ruzu, ili na Zoster ili na Reginu ili na Letu ¹tuke ili na Halida Be¹liæa ili na Du¹ka Kuli¹a ili na ne znam ni ja koga....

Uzeli su MOJE/NASE pare i platili dinar efendiji, ko fol hadziji i velikom Muslimanu po potrebi, za nesto sto ne vrijedi a svi su se tu u talu nasli, i Dino i direktor Telekoma Ak¹amija i Hamdo Katica (za njegova je vakta ugovor potpisan).

E to je moj problem. Pljaèkaju me i trule mi jabuke uvaljuju.

A koliko pojama nemaju o marketingu BH Telecomu, najbolje pokazuje reklamna kampanja NOVE TV koja je angazovala grupu Connect (nikad niko nije cuo za njih) i napravljena je pjesma, koja je svima koji imaju CablTV vec usla u uho.

A znas kad ce nam Dinina pjesma uci u uho? Nikad! Jer je djubre, van vremana i bez ideje.

E zato mi je pun kurac Dine ¹upka.
Ja sam samo ovu treæu rijeè s kraja napisao kako treba
ma_hajde

Post by ma_hajde »

ljudi koji vam je qrac, tolko bljuvotine naskrabano ovdje, fuj

.. i vasa se mati ne svidja nikome, pa ne pljuju po njoj.. i onda za sebe kazete da ste gradska raja..
sulesavic

Post by sulesavic »

ma_hajde wrote:ljudi koji vam je qrac, tolko bljuvotine naskrabano ovdje, fuj

.. i vasa se mati ne svidja nikome, pa ne pljuju po njoj.. i onda za sebe kazete da ste gradska raja..
Ðe, ba, zapelo? Ko diro?

Ja sam seljak, nema takvog na svijetu. U mom zavièaju je obièaj parmakom preko le¾a onoga koga ne voli¹. Da je Dino iz mog zavièaja, nayeb'o bi k'o ¾uti kad bi' ga ja kroz svoje ruke. A za¹to - zato ¹to je prepotentna budala i licemjer. Za sve ove tri osobine - postoje argumenti.
Loud

Post by Loud »

Pustinjski pjesnik i mrav wrote:Dino Merlin mozda nema visoke glasovne sposobnosti ali ipak ima vrstu glasa koja je duboko urezana u sve sarajlije i bosance i hercegovce.
Jedan je od najboljih kantautora na ovim prostorima.
I jedini je koji je napravio BESPLATAN mega koncert(spektakl) 2001 godine, ...za raju, za 80 000 bosanaca. I to opet ponovio nekoliko godina kasnije.

Ali budimo realni, mnogima se on ne svidja, jer ne zato sto ne vole njegovu muziku, vec sto je Hadzija i sto se "usudio" otpjevati -Da te nije Alija.Budimo iskreni...
Vidim na sta ciljas, al' ti to nece proci jer Dino je sam rekao da ta pjesma nije :roll: posvecena rahmetli predsjedniku Izetbegovicu. Bas zbog toga ga ne gotivim, jer je zdapi.
I sto nema veze o muzici :lol: ebo ga pop
amrino

Post by amrino »

Loud wrote:
Pustinjski pjesnik i mrav wrote:Dino Merlin mozda nema visoke glasovne sposobnosti ali ipak ima vrstu glasa koja je duboko urezana u sve sarajlije i bosance i hercegovce.
I jedini je koji je napravio BESPLATAN mega koncert(spektakl) 2001 godine, ...za raju, za 80 000 bosanaca. I to opet ponovio nekoliko godina kasnije.

Ali budimo realni, mnogima se on ne svidja, jer ne zato sto ne vole njegovu muziku, vec sto je Hadzija i sto se "usudio" otpjevati -Da te nije Alija.Budimo iskreni...
Vidim na sta ciljas, al' ti to nece proci jer Dino je sam rekao da ta pjesma nije :roll: posvecena rahmetli predsjedniku Izetbegovicu. Bas zbog toga ga ne gotivim, jer je zdapi.
E kome Dino treba nacrtati kome je i o kome je ta pjesma napisana- ebi ga! Dobro vam je i rekao- ma jok ba o Aliji- o mom komsiji! :lol:
Neelix

Post by Neelix »

prica o komsiji je bila aktuelna samo dok je sdp bio na vlasti

sad je ponovo posvecena rahmetli predsjedniku :-) koja prelivoda jebote :D
seansarah

Post by seansarah »

POTRAZNJA REGULIRA PONUDU!

To je tako a vi mozete pricati sta hocete...negirati njegove kvalitete kao umjetnik i pjevac....da je prelivoda...da je bog zna sta.

On je Dino Merlin - samo ime je marka i garantira prodaju.

Da ga volim...onako....da ga mrzim....ne.....ali njegove pjesme se vrte vec
24 godine odpr. i svaki album ima najmanje 2-3 hita.

ZASTO?
SijuksA

Post by SijuksA »

Zato sto ljudi nemaju dovoljno radoznalosti da poslusaju nesto sa strane, nego im ovaj servira na gotovo vec preradjene sirovine. Lijeno i nezainteresirano :zzzz:
Kikica_mala

Post by Kikica_mala »

DTL wrote:Ja nemam problema sa njegovim peronality-em.

Imam problem, jer mi je jebeni telekom uveo nacionalni roming, naplacuje mi mobitel ko lud, a onda MOJE/NASE pare trose na kretena kakv je Dino. Sto nisu uzeli pa potrosili pare na Rizu Ruzu, ili na Zoster ili na Reginu ili na Letu štuke ili na Halida Bešlića ili na Duška Kuliša ili na ne znam ni ja koga....

Uzeli su MOJE/NASE pare i platili dinar efendiji, ko fol hadziji i velikom Muslimanu po potrebi, za nesto sto ne vrijedi a svi su se tu u talu nasli, i Dino i direktor Telekoma Akšamija i Hamdo Katica (za njegova je vakta ugovor potpisan).

E to je moj problem. Pljačkaju me i trule mi jabuke uvaljuju.

A koliko pojama nemaju o marketingu BH Telecomu, najbolje pokazuje reklamna kampanja NOVE TV koja je angazovala grupu Connect (nikad niko nije cuo za njih) i napravljena je pjesma, koja je svima koji imaju CablTV vec usla u uho.

A znas kad ce nam Dinina pjesma uci u uho? Nikad! Jer je djubre, van vremana i bez ideje.

E zato mi je pun K***C Dine šupka.
E jarane svaka ti cast za ovo !!!!!!
Ko da si mene pitao sta ces napisati i sta o njemu misli svaki normalan covjek u ovom gradu i drzavi.
Crvena Tifoza

Post by Crvena Tifoza »

Jao što ste se natakarili na Merlina. Niko vas netjera da ga slušate. Covjek vam nudi svoj proizvod, pa kakav god da je, ako vam nije po mjeri vi ga lijepo zaobidjete.
Koliko energije trošite na gluposti, i glupe rasprave. :roll:
MUNAFIK

Post by MUNAFIK »

Crvena Tifoza wrote:Jao što ste se natakarili na Merlina. Niko vas netjera da ga slušate. Covjek vam nudi svoj proizvod, pa kakav god da je, ako vam nije po mjeri vi ga lijepo zaobidjete.
Koliko energije trošite na gluposti, i glupe rasprave. :roll:
Sta ces krivo ljudima, pa samo mogu da blate po forumu, ali svi oni ce bar nekada zapjevati BOSNOM BEHAR PROBEHARAO ili JEDNA SI JEDINA ili kao sinoc na utakmici VOJNIK SRECE kad je poceo cijeli stadion da pjeva ZA OVAJ GRAD NIJE UMRIJETI GRIJEH...

Vasa stvar je volite li ili nevolite nekoga ali BLATIT nekoga je vec primitivizam, koji najvise govori o Vama.

U ostalom sta Vi imate od te price, razumijem kad ljudi nesto vole pa o tome stalno pricaju, ali nikako mi NISU JASNI oni ljudi koji nesto sto NEVOLE stalno spominju??? ko je tu lud?

Cinjenica je jedna Dino nastavlja svoj rad i on ce i dalje puniti stadione i dvorane i njegove ce se pjesme i dalje pjevati i pamtiti a ovi i slicni komentari ce se vec sutra zaboraviti!!!
srlek

Post by srlek »

DTL wrote: Ja nemam problema sa njegovim peronality-em.

Imam problem, jer mi je jebeni telekom uveo nacionalni roming, naplacuje mi mobitel ko lud, a onda MOJE/NASE pare trose na kretena kakv je Dino. Sto nisu uzeli pa potrosili pare na Rizu Ruzu, ili na Zoster ili na Reginu ili na Letu štuke ili na Halida Bešlića ili na Duška Kuliša ili na ne znam ni ja koga....

Uzeli su MOJE/NASE pare i platili dinar efendiji, ko fol hadziji i velikom Muslimanu po potrebi, za nesto sto ne vrijedi a svi su se tu u talu nasli, i Dino i direktor Telekoma Akšamija i Hamdo Katica (za njegova je vakta ugovor potpisan).

E to je moj problem. Pljačkaju me i trule mi jabuke uvaljuju.

E zato mi je pun K***C Dine šupka.
Rizu - bosanski lonac nakon bureka - Ruzu?

Ovo je vrhunac komentara...
VMG

Post by VMG »

Jel' ono Dino Saran aranzer ove nove pjesme??? :-) :-) :-)
DK-27

Post by DK-27 »

Gospodo seljaci!

Dino je za vas izmislio muzicku umjetnost!

Mars na njive i kopajte uz ritmove turbofolka!
Better Man

Post by Better Man »

amrino wrote:
Loud wrote:

E kome Dino treba nacrtati kome je i o kome je ta pjesma napisana- ebi ga! Dobro vam je i rekao- ma jok ba o Aliji- o mom komsiji! :lol:

Možda za publiku i jeste bilo besplatno, ali mu je novac iplaćen od strane Kantona! Znaći koncert ipak nije bio besplatan jer je finansiran i plaćen novcem poreskih obveznika!
Neelix

Post by Neelix »

DK-27 wrote:Gospodo seljaci!

ovo mora na cirkus dana :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
faraon_sa

Post by faraon_sa »

svaka cast majstore :thumbup:
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

kakva uvreda :x slusaj mali, ja na svojoj njivi slusam Shine On You Crazy Diamond :x :D

i ne diraj mi lifestyle :zzzz:
Kikica_mala

Post by Kikica_mala »

bosmen wrote:Evo nove pjesme Dine Merlina pod nazivom Otkrit ću ti tajnu
Pa ovo je stavrno zesci kriminal!

Spot koji je napravljen i sramezljivo pusten na YouTube-u, je u najmanju ruku glup, samodopadan, a najvecu bljuvotinu predstavlja zavrsni dio sa konferencije za stampu, gdje Nadja Lutvikadic PR BH Telecoma (i clan Glavnog Odbora SDA), u nesvjest pada s Dinom.

Pa stvarno, ne mogu da vjerujem da su ljudi na ovom forumu slijepi pored ociju. Nije stvar muzike i ko se kome svidja ili ne, stvar je da nas za nase pare pljackaju i svojim pulenima u dzepove trpaju.

Ima li iko od finansijske inspekcije da ispita, kako je bas Dino prosao na tenderu (koji je BH Telecom kao javna ustanova, morao raspisati).
Neelix

Post by Neelix »

InfraRedRidinghood wrote:Ajmeeee, jel' ovo UBL prestao slušati Rizzu Ružu i prešao na hard core? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
cini mi se :lol: :lol: slino merlin death metalac :lol: samo mu kose fali, morace svo bogatstvo na usadjivanje dat :lol:
sulesavic

Post by sulesavic »

InfraRedRidinghood wrote:Ajmeeee, jel' ovo UBL prestao slu¹ati Rizzu Ru¾u i pre¹ao na hard core? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ðe njega uprati?
MUNAFIK

Post by MUNAFIK »

Kikica_mala wrote:
bosmen wrote:Evo nove pjesme Dine Merlina pod nazivom Otkrit ću ti tajnu
Pa ovo je stavrno zesci kriminal!

Spot koji je napravljen i sramezljivo pusten na YouTube-u, je u najmanju ruku glup, samodopadan, a najvecu bljuvotinu predstavlja zavrsni dio sa konferencije za stampu, gdje Nadja Lutvikadic PR BH Telecoma (i clan Glavnog Odbora SDA), u nesvjest pada s Dinom.

Pa stvarno, ne mogu da vjerujem da su ljudi na ovom forumu slijepi pored ociju. Nije stvar muzike i ko se kome svidja ili ne, stvar je da nas za nase pare pljackaju i svojim pulenima u dzepove trpaju.

Ima li iko od finansijske inspekcije da ispita, kako je bas Dino prosao na tenderu (koji je BH Telecom kao javna ustanova, morao raspisati).
Hajd Bogati razmisli o tome sto ti pricas???
U ovom svijetu postoje sponzori, ugovori, dogovori partnerstva izmedju dvije ili vise strana, i Dino je u ovom slucaju jedna od strana i zaista nekontam na koji nacin on tebe pljacka ili bilo koga od nas.

NA kraju krajeva niko te ne tjera da koristis telekom, bujrum promjeni. Nas telekom nevalja nicemu i da lopovi su, al nije merlin za to kriv krivi smo mi zatucani narod KOJI SMO NAVIKLI samo da nas kradu i kradu. ožOcito je da nismo ni zasluzili bolje... ali Merlin nema sa tim nista osim sto ima obaveze o potpisanom ugovoru i naravno to sve ima odredjenu cijenu, covjeku je to posao zivi od toga i to je to...
Kikica_mala

Post by Kikica_mala »

MUNAFIK wrote: Hajd Bogati razmisli o tome sto ti pricas???
U ovom svijetu postoje sponzori, ugovori, dogovori partnerstva izmedju dvije ili vise strana, i Dino je u ovom slucaju jedna od strana i zaista nekontam na koji nacin on tebe pljacka ili bilo koga od nas.

NA kraju krajeva niko te ne tjera da koristis telekom, bujrum promjeni. Nas telekom nevalja nicemu i da lopovi su, al nije merlin za to kriv krivi smo mi zatucani narod KOJI SMO NAVIKLI samo da nas kradu i kradu. ožOcito je da nismo ni zasluzili bolje... ali Merlin nema sa tim nista osim sto ima obaveze o potpisanom ugovoru i naravno to sve ima odredjenu cijenu, covjeku je to posao zivi od toga i to je to...
Sve to sto i ti napisao bilo bio lijepo i tacno, kad BH Telecom ne bi bio JAVNA USTANOVA, koja mora sve od toalet papira do Dine Merlina nabavljati prema Zakonu o javnim nabavkama!!!!

Mora postojati tender, i on mora biti javan!

Ukazi mi na to gdje je taj tender objavljen i koji su njegovi uvjeti? Kako to da se prijavio samo Dino Merlin, a ne i Regina ili TBF ili Magazin ili Halid Bešlić ili Željko Joksimović naprimjer.

I oni od toga zive, zar ne?

I na kraju, ne zaboravimo da je Dnevni Avaz svojevremeno razapeo Zlatka Lagumdziju, upravo radi iste stvari i firme njegove zene, koja je radila marketing za Telecom, bez tendera, ili sa namjestenim tenderom, kao sto je i ovaj u kojem je Dino namlatio milione.

Dakle samo me argumentuj, a nemoj mi palamuditi o rodoljublju i umjetnickim slobodama i ukusima.

Pozdrav
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

jel isto tako kad se odlucivalo za sponzorstvo kk bosne, se raspisivo tender :D :D pa se igralo 2 na 2 (po uslovima tendera :D :D )...drugo je kad angazujes marketinsku kompaniju koja ce ti odrediti cijeli marketing
Post Reply