Dino Merlin - Comeback of 2007

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Neelix

Post by Neelix »

aha, veliki musliman izdaje boga u pjesmama...posvecuje rahmetli alji pjesmu, pa kad dodje sdp na vlast pjesma bude posvecena nekom komsiji aliji, pa kad je sdp sishao sa vlasti opet je pjesma posvecena predsjedniku...

musliman pravi, na chast mu :)

Brega i Dino su apsolutno isti. Osim sto jedan pjeva a drugi svira. I nemoj primjenjivat dvostruke arsine, ti prakticno volis jednog a mrzis drugog iz istih razloga :?
SijuksA

Post by SijuksA »

Neelix wrote:zasto pretpostavljas da ako ne volim dinu, odmah slusam bregovica :? gdje sam to rekao? plagijator je plagijator, bio on dino, goran, john ili pyong. to sto je "nash" ne cini ga manje krivim.

ja ne kazem da je brega kralj. a nadam se da ti cinjenica sto mnogi kazu da je brega kralj tebi nije jedini razlog zbog kojeg slusas dinu :?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: super si, majke mi.
El_Mariachi

Post by El_Mariachi »

ne shvatam o cemu govoris. ne mrzim ja pjevace, ja samo ne slusam neciju muziku. postujem ja i bregovicev uspjeh, ali,ako cemo vec primjenjivati iste ''arsine'' onda bi i Dinu trebalo postovati kao svojevrsnu ''instituciju''.
Neelix

Post by Neelix »

u mojim prethodnim postovima vidis da ja ne pokusavam osporiti dininu popularnost. a i kako bih, kad je vec napunio kosevo dva puta. to sve stoji. kao sto rekoh, i ceca je jos popularnija od njih po tom kriteriju.

ja ne postujem ni jednog ni drugog iz istih razloga. a ti jednog postujes, a drugog ne. sam pravis gresku za koju optuzujes druge da je prave ;)
El_Mariachi

Post by El_Mariachi »

ne sjecam se da sam napisao da ne ''postujem'' bregovica. ne slusam njegovu muziku jer mi se ne svidja. Dinina mi se svidja. obojicu postujem...
faraon_sa

Post by faraon_sa »

e svakakvih budala ovdje. pa sta vi imate reci covjeku koji dva puta puni kosevo, ima lik stan u londonu, jahta. i ono sto mi se najvise svidja kod njega, nije kao ostali nasi pjevaci, mozda su vam oni drazi, koji izdaju albume svake godine kao sa trake. a ni jedan qurcu ne valja. a dino gospodin to uradi svako 4 godine i onda napuni kosevo. eto jel vama djinovic bolji od dine? sto se tice njegovih glasovnih mogicnosti njemu svaka cast...ali sto on ne napuni kosevo?????? zato sto nije dini ni do koljena. a sto se tice toga da je dino ufuran i ostalih komentara... sa covjekom sam pricao dva puta, dolazio u prodavnicu u kojoj sam radio, i sigurno nije ni U od ufuran. prvi me put vidio u zivotu a raspricao se samnom kao da me zna cijeli zivot.
a to sto ga vi ne volite je cisti bosanski sindrom, ko god nesto postigne lopov je i ja mu zavidim
Neelix

Post by Neelix »

El_Mariachi wrote:ne mislim da slusas Bregovica, samo pravim poredjenje dva ''kantautora'' slicnih sposobnosti, gdje jednog od njih vecina naseg naroda ''blati'' dok drugog ''ukivaju u zvijezde''. Brega je za mene izrod, Dino je tipicni bosanski ''produkt''. Mozda ga ljudi ne vole sto je bio mujezin, sto je veci musliman od vecine ovdje...ali ne bih da ova prica o njemu ode na ''drugi mlin''. ako pogledamo njegovu muziku, cak i ako je plagijat...dobar je plagijat.
to mi ne zvuci kao nesto sto bih rekao nekome koga postujem ;)

ok je to, sto ti se muzika jednog svidja, drugog ne, to prihvacam i dovoljan je argument da ga nastavis slusat. o ukusima se ne raspravlja jel :)

ono sto meni kod njega smeta je njegova licnost, ili bolje receno dvolicnost. i zbog toga povracam kad god ga cujem, kako neko napisa na temi ;)
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 14:14, edited 1 time in total.
El_Mariachi

Post by El_Mariachi »

to je onda do tebe,a ne do Dine. koga boli neka stvar sto je Elvis bio jedan od najvecih narkomana svog doba...kad je on ''kralj'' :) ali shvatam ja ovaj nas mahalski mentalitet tipa ''ma dzaba mu sto je dobar, kad se on dva puta zenio...'' i sl. Dinin privatni zivot i njegov karakter nije moja stvar. njegova stranacka opredjeljenost takodjer nije moja stvar. pjesma ''da te nije Alija'' je meni lijepa,bez obzira kome je napisana i uopste me ne interesuje sta ce Dino reci za koga je. meni je PJESMA lijepa, taman i da je napisana ovom mom komsiji narkomanu Aliji sto mi je ukrao kasetofon iz auta nedavno...
El_Mariachi

Post by El_Mariachi »

Nancy_Drew - zar bi ti ostisla na koncert nekog koga ne slusas cak i ako bi bio besplatan ? naravno da ne bi...pogotovo ne dva puta. niko te i ne tjera da ides u Zetru i vidis koliko je Dino, zapravo, ''velik''. za svoje ''potrebe''...uvijek imas Aqua-u.
Neelix

Post by Neelix »

i meni se svidja pjesma. cak mi je to mislim jedina njegova neukradena da valja :D

ali to ne mijenja cinjenice o njemu kao prelivodi :-)
darius_maximus

Post by darius_maximus »

El_Mariachi wrote:to je onda do tebe,a ne do Dine. koga boli neka stvar sto je Elvis bio jedan od najvecih narkomana svog doba...kad je on ''kralj'' :) ali shvatam ja ovaj nas mahalski mentalitet tipa ''ma dzaba mu sto je dobar, kad se on dva puta zenio...'' i sl. Dinin privatni zivot i njegov karakter nije moja stvar. njegova stranacka opredjeljenost takodjer nije moja stvar. pjesma ''da te nije Alija'' je meni lijepa,bez obzira kome je napisana i uopste me ne interesuje sta ce Dino reci za koga je. meni je PJESMA lijepa, taman i da je napisana ovom mom komsiji narkomanu Aliji sto mi je ukrao kasetofon iz auta nedavno...
Pazi, covjek dok se bavi muzikom, on je muzicar, kada se pocne baviti usput i politikom, itd. onda se gledaju i njegovi druki potezi. Meni se licno ne svidja sto je Dino cisti plagijator, a ne odaje pocast nikome od koga je uzeo muziku, nego samo "podjoni" pa AP, sto rek'o jedan moj profesor, ako prodje...
Brega je svojevremeno puno bolje "djonio", i nije se to nikad ni krilo, ti znas da je to obrada narodnih melodija, romskih itd. i nikoga nije bolio djon... Ne znam uostalom otkud prica da se Brega kuje u zvijezde, ja koliko znam on je u Bosni davno foru popusio, barem kao covjek...
Mene je pravo iznerviralo kad sam cuo da je on najveci protivnik piraterije postao, jer se njegov Burek ne prodaje dovoljno, kao trebaju svi placati 20KM da dobiju njegov album, ojojoj...

Uglavnom, nije on ni kao covjek, ni kao muzicar vrijedan nesto paznje, a to sto su on i Avaz mjerilo uspjeha, vise govori o nama nego o njima...

Btw. kad neko spomenu Harisa... On je bio i ostat ce kafanski pjevac, nije on za Koseva svakako, a sto se vokalnih sposobnosti tice, necu ni komentarisati...
El_Mariachi

Post by El_Mariachi »

upravo u tome i jeste problem. zasto bi ti ili bilo ko drugi obracao paznju na Dininu politicku orjentiranost ? ja cu slusati sevdalinke Safeta Isovica i postovati ga kao ''kralja sevdaha'' uvijek, bez obzira sto je on sada poslanik u skupstini KS-a, i to ispred najomrazenije nam stranke :) to ga ne kompromitira kao pjevaca.
darius_maximus

Post by darius_maximus »

El_Mariachi wrote:upravo u tome i jeste problem. zasto bi ti ili bilo ko drugi obracao paznju na Dininu politicku orjentiranost ? ja cu slusati sevdalinke Safeta Isovica i postovati ga kao ''kralja sevdaha'' uvijek, bez obzira sto je on sada poslanik u skupstini KS-a, i to ispred najomrazenije nam stranke :) to ga ne kompromitira kao pjevaca.
E, otkad je Safet Isovic kralj sevdaha, a otkad se Merlin kuje u zvijezde? Otkako je postao "patriotski pjevac", otkako je postao "nas", to kod Safeta nema veze...
Uvijek se gleda, rekao sam ti, kad covjek pocne gazi i tim putem, putem politike, sta on i kako radi...
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 14:14, edited 1 time in total.
El_Mariachi

Post by El_Mariachi »

Dino Dervishalidovic je uvijek bio ''nas'',da se razumijemo, i stvarno mucna vise postaje prica kako je on ''neciji''. ne valja sto je napisao pjesmu o Aliji Izetbegovicu, nevalja sto je napisao pjesmu Ceci, ne valja sto ima love k'o blata, ne valja sto odrzava besplatne koncerte...kontradiktorni smo sami sebi...
SijuksA

Post by SijuksA »

El_Mariachi wrote:Dino Dervishalidovic je uvijek bio ''nas'',da se razumijemo, i stvarno mucna vise postaje prica kako je on ''neciji''. ne valja sto je napisao pjesmu o Aliji Izetbegovicu, nevalja sto je napisao pjesmu Ceci, ne valja sto ima love k'o blata, ne valja sto odrzava besplatne koncerte...kontradiktorni smo sami sebi...
Kontradiktorno zaista.
SijuksA

Post by SijuksA »

El_Mariachi wrote:to je onda do tebe,a ne do Dine. koga boli neka stvar sto je Elvis bio jedan od najvecih narkomana svog doba...kad je on ''kralj'' :) ali shvatam ja ovaj nas mahalski mentalitet tipa ''ma dzaba mu sto je dobar, kad se on dva puta zenio...'' i sl. Dinin privatni zivot i njegov karakter nije moja stvar. njegova stranacka opredjeljenost takodjer nije moja stvar. pjesma ''da te nije Alija'' je meni lijepa,bez obzira kome je napisana i uopste me ne interesuje sta ce Dino reci za koga je. meni je PJESMA lijepa, taman i da je napisana ovom mom komsiji narkomanu Aliji sto mi je ukrao kasetofon iz auta nedavno...
Zanima me svidja li ti se koja Thompsonova ili ravnogorska melodija, kad je SAMO melodija bitna? Mislim, da li ti je i to svejedno?
Pusur

Post by Pusur »

Doista se cudno ljudi ponasaju ovdje, kazes istinu o Dini i onda ti kazu da ga vrijedas?! Kako? STA? Znaci iznjeti neke cinjenice o nekome i biti 100% upravu je uvreda (pogotovo se odnosi na Umjetnika koji cijelo vrijeme tvrdi nije on nista napisao i onda kad mu das dokaz da jeste onda kao ma nema veze on je najbolji)
Cemu ova jadna prica kao sve sto je iz BIH ne valja?! Bas zato sto se on predstavljao kao veliki bosanac imam pravo da ga ljepim do mile volje jer je licimjer covjek i necu pogotovo da branim nekoga samo sto je bosanac ili "nas"

Muzika, pa covjek je ukrao sve sto se moglo ukrasti ali za razliku od Brege(koji je isto los) nikad ne prodaje filozofiju, suti i muti a ovaj bi da nas prosvijetli, pa smjesan je pravo akd daje neki interviju na Tv, ko da je mesija i doso da nas izvuce iz tame.
GoschaUkuchi

Post by GoschaUkuchi »

Image
GoschaUkuchi

Post by GoschaUkuchi »

Image
Comrad

Post by Comrad »

faraon_sa wrote:e svakakvih budala ovdje. pa sta vi imate reci covjeku koji dva puta puni kosevo, ima lik stan u londonu, jahta. i ono sto mi se najvise svidja kod njega, nije kao ostali nasi pjevaci, mozda su vam oni drazi, koji izdaju albume svake godine kao sa trake. a ni jedan qurcu ne valja. a dino gospodin to uradi svako 4 godine i onda napuni kosevo. eto jel vama djinovic bolji od dine? sto se tice njegovih glasovnih mogicnosti njemu svaka cast...ali sto on ne napuni kosevo?????? zato sto nije dini ni do koljena. a sto se tice toga da je dino ufuran i ostalih komentara... sa covjekom sam pricao dva puta, dolazio u prodavnicu u kojoj sam radio, i sigurno nije ni U od ufuran. prvi me put vidio u zivotu a raspricao se samnom kao da me zna cijeli zivot.
a to sto ga vi ne volite je cisti bosanski sindrom, ko god nesto postigne lopov je i ja mu zavidim
To da Dino voli brbljati sa svima je dobro poznata stvar, barem u sa, jednostavno čovjek se ne gasi.
p.s. ne znam gdje je snimao pjesmu "kad sve ovo bude jucer", al nekako ga uvijek zamislim negdje u studiju u njemackoj kako pjeva "gdje si bio ti, kad, kad je bilo najteze" :D :D dino fukara
Neelix

Post by Neelix »

u frankfurtu, 1994, eto gdje :-)
KarabajaX

Post by KarabajaX »

...i kako ti je bilo na koncertu, ha :-D ?
KarabajaX

Post by KarabajaX »

Nancy Drew wrote:
faraon_sa wrote:..ali sto on ne napuni kosevo??????
možda zato što se plaćala karta :lol:

btw, i ovaj najavljeni u Zetri, kao i svi Dinini prethodni koncerti u Sarajevu, je besplatan ... odnosno 'pokriven i zaokružen' SDA, pardon Telecom, lovom da se ne bi rizikovalo s kartama ...
uživajte :run:

:-D ...i kako ti je bilo na Kosevu, haaa :-) ?
Post Reply