musliman pravi, na chast mu
Brega i Dino su apsolutno isti. Osim sto jedan pjeva a drugi svira. I nemoj primjenjivat dvostruke arsine, ti prakticno volis jednog a mrzis drugog iz istih razloga
Moderator: _BataZiv_0809
Neelix wrote:zasto pretpostavljas da ako ne volim dinu, odmah slusam bregovicagdje sam to rekao? plagijator je plagijator, bio on dino, goran, john ili pyong. to sto je "nash" ne cini ga manje krivim.
ja ne kazem da je brega kralj. a nadam se da ti cinjenica sto mnogi kazu da je brega kralj tebi nije jedini razlog zbog kojeg slusas dinu
to mi ne zvuci kao nesto sto bih rekao nekome koga postujemEl_Mariachi wrote:ne mislim da slusas Bregovica, samo pravim poredjenje dva ''kantautora'' slicnih sposobnosti, gdje jednog od njih vecina naseg naroda ''blati'' dok drugog ''ukivaju u zvijezde''. Brega je za mene izrod, Dino je tipicni bosanski ''produkt''. Mozda ga ljudi ne vole sto je bio mujezin, sto je veci musliman od vecine ovdje...ali ne bih da ova prica o njemu ode na ''drugi mlin''. ako pogledamo njegovu muziku, cak i ako je plagijat...dobar je plagijat.
Pazi, covjek dok se bavi muzikom, on je muzicar, kada se pocne baviti usput i politikom, itd. onda se gledaju i njegovi druki potezi. Meni se licno ne svidja sto je Dino cisti plagijator, a ne odaje pocast nikome od koga je uzeo muziku, nego samo "podjoni" pa AP, sto rek'o jedan moj profesor, ako prodje...El_Mariachi wrote:to je onda do tebe,a ne do Dine. koga boli neka stvar sto je Elvis bio jedan od najvecih narkomana svog doba...kad je on ''kralj''ali shvatam ja ovaj nas mahalski mentalitet tipa ''ma dzaba mu sto je dobar, kad se on dva puta zenio...'' i sl. Dinin privatni zivot i njegov karakter nije moja stvar. njegova stranacka opredjeljenost takodjer nije moja stvar. pjesma ''da te nije Alija'' je meni lijepa,bez obzira kome je napisana i uopste me ne interesuje sta ce Dino reci za koga je. meni je PJESMA lijepa, taman i da je napisana ovom mom komsiji narkomanu Aliji sto mi je ukrao kasetofon iz auta nedavno...
E, otkad je Safet Isovic kralj sevdaha, a otkad se Merlin kuje u zvijezde? Otkako je postao "patriotski pjevac", otkako je postao "nas", to kod Safeta nema veze...El_Mariachi wrote:upravo u tome i jeste problem. zasto bi ti ili bilo ko drugi obracao paznju na Dininu politicku orjentiranost ? ja cu slusati sevdalinke Safeta Isovica i postovati ga kao ''kralja sevdaha'' uvijek, bez obzira sto je on sada poslanik u skupstini KS-a, i to ispred najomrazenije nam stranketo ga ne kompromitira kao pjevaca.
Kontradiktorno zaista.El_Mariachi wrote:Dino Dervishalidovic je uvijek bio ''nas'',da se razumijemo, i stvarno mucna vise postaje prica kako je on ''neciji''. ne valja sto je napisao pjesmu o Aliji Izetbegovicu, nevalja sto je napisao pjesmu Ceci, ne valja sto ima love k'o blata, ne valja sto odrzava besplatne koncerte...kontradiktorni smo sami sebi...
Zanima me svidja li ti se koja Thompsonova ili ravnogorska melodija, kad je SAMO melodija bitna? Mislim, da li ti je i to svejedno?El_Mariachi wrote:to je onda do tebe,a ne do Dine. koga boli neka stvar sto je Elvis bio jedan od najvecih narkomana svog doba...kad je on ''kralj''ali shvatam ja ovaj nas mahalski mentalitet tipa ''ma dzaba mu sto je dobar, kad se on dva puta zenio...'' i sl. Dinin privatni zivot i njegov karakter nije moja stvar. njegova stranacka opredjeljenost takodjer nije moja stvar. pjesma ''da te nije Alija'' je meni lijepa,bez obzira kome je napisana i uopste me ne interesuje sta ce Dino reci za koga je. meni je PJESMA lijepa, taman i da je napisana ovom mom komsiji narkomanu Aliji sto mi je ukrao kasetofon iz auta nedavno...
To da Dino voli brbljati sa svima je dobro poznata stvar, barem u sa, jednostavno čovjek se ne gasi.faraon_sa wrote:e svakakvih budala ovdje. pa sta vi imate reci covjeku koji dva puta puni kosevo, ima lik stan u londonu, jahta. i ono sto mi se najvise svidja kod njega, nije kao ostali nasi pjevaci, mozda su vam oni drazi, koji izdaju albume svake godine kao sa trake. a ni jedan qurcu ne valja. a dino gospodin to uradi svako 4 godine i onda napuni kosevo. eto jel vama djinovic bolji od dine? sto se tice njegovih glasovnih mogicnosti njemu svaka cast...ali sto on ne napuni kosevo?????? zato sto nije dini ni do koljena. a sto se tice toga da je dino ufuran i ostalih komentara... sa covjekom sam pricao dva puta, dolazio u prodavnicu u kojoj sam radio, i sigurno nije ni U od ufuran. prvi me put vidio u zivotu a raspricao se samnom kao da me zna cijeli zivot.
a to sto ga vi ne volite je cisti bosanski sindrom, ko god nesto postigne lopov je i ja mu zavidim
...i kako ti je bilo na koncertu, haEl_Mariachi wrote:to je onda do tebe,a ne do Dine. koga boli neka stvar sto je Elvis bio jedan od najvecih narkomana svog doba...kad je on ''kralj''ali shvatam ja ovaj nas mahalski mentalitet tipa ''ma dzaba mu sto je dobar, kad se on dva puta zenio...'' i sl. Dinin privatni zivot i njegov karakter nije moja stvar. njegova stranacka opredjeljenost takodjer nije moja stvar. pjesma ''da te nije Alija'' je meni lijepa,bez obzira kome je napisana i uopste me ne interesuje sta ce Dino reci za koga je. meni je PJESMA lijepa, taman i da je napisana ovom mom komsiji narkomanu Aliji sto mi je ukrao kasetofon iz auta nedavno...
Nancy Drew wrote:možda zato što se plaćala kartafaraon_sa wrote:..ali sto on ne napuni kosevo??????![]()
btw, i ovaj najavljeni u Zetri, kao i svi Dinini prethodni koncerti u Sarajevu, je besplatan ... odnosno 'pokriven i zaokružen' SDA, pardon Telecom, lovom da se ne bi rizikovalo s kartama ...
uživajte