Dino Merlin 2011

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#926 Re: Dino Merlin 2011

Post by ladyblue18 »

cunga lunga wrote:
Samo se onda drzite upravo gore napisanog i brisite postove koji nemaju veze sa pjesmom.
Ne'sh vjerovati ali mi moderatori imamo i zivot van foruma, zato postujte pravila foruma i nasa upozorenja i nece biti problema. :sax:
GOLFER

#927 Re: Dino Merlin 2011

Post by GOLFER »

Nego Merlinova pjesma postaje najslusanija, i za razliku od ekrema (kojeg pojedini spominju), kojeg su ljudi gledali radi zezancije i da se smiju i da ismijavaju, Merlina gledaju kao predstavnika BiH i jednog od najveceg muzicara sa prostora bivse yuge, a to logicno vuce sa sobom i Balkana...

evo:

2 days ago | 404,886 views
2 days ago | 39,069 views
2 days ago | 28,593 views
2 days ago | 21,063 views
2 days ago | 14,476 views
2 days ago | 13,034 views
2 days ago | 7,883 views
2 days ago | 6,654 views
2 days ago | 6,528 views
2 days ago | 6,473 views
2 days ago | 6,290 views
itd...
Ovo je veliki broj pregleda u ova 2 dana, puno veci nego sto je npr Vukasin imao prosle godine pa do sada... Ovo pokazuje da je raja zainteresovana za ovu pjesmu i moze se ocekivati dobar plasman...
Last edited by GOLFER on 24/02/2011 15:23, edited 1 time in total.
SanskiBiser

#928 Re: Dino Merlin 2011

Post by SanskiBiser »

Ovako bi to trebalo u na kraju Eurosonga u Dizeldorfu da izgleda, Dino izlazi na scenu, masa se talasa, sve ostalo poslije postaje dio legende, welcome to Sarajevo - Eurosong 2012 :D :bih: :bih: :bih: (Dan poslije Klas obara cijenu kruha za 30 pfeninga a Edin Dzeko zabija 5 golova za Mancester City... :lol: :-) )

vozač

#929 Re: Dino Merlin 2011

Post by vozač »

merlinova pjesma je užas, nešto najgore što je ikad otišlo na evroviziju, a mislim da je on kao pojava glavni krivac za to,
kao pjesma je puna ritma, jeste puna ritma, al ako samo njega stavimo na binu, frajer se baca to nije normalno, samo još da malo više maše glavom i onom presadom što je nabacio u zadnjih par dana pred snimanje, po meni imamo izuzetno dobre izglede da ne prođemo u finale, kakav ritam, samo što nije sa bine počeo vikati "ima svi da plješćete, ovo je pjesma puna ritma", smiješno zaista
e sad, ne znam kako se glasa, al ako se broje pozivi sa telefona onda će vjerovatno proći na fintu patriotizma, ako ide neko stručno glasanje ... smiješan je

btw ... pjesma puno ljepše zvuči u izvedbi one tri cure koje su poslije pjevale, barem meni

btw2 ... a ono preseravanje i razvlačenje sa govorom pravo mu stoji, onako baš europski u gay stilu, fuj 3x
GOLFER

#930 Re: Dino Merlin 2011

Post by GOLFER »

vozač wrote:merlinova pjesma je užas, nešto najgore što je ikad otišlo na evroviziju, a mislim da je on kao pojava glavni krivac za to,
kao pjesma je puna ritma, jeste puna ritma, al ako samo njega stavimo na binu, frajer se baca to nije normalno, samo još da malo više maše glavom i onom presadom što je nabacio u zadnjih par dana pred snimanje, po meni imamo izuzetno dobre izglede da ne prođemo u finale, kakav ritam, samo što nije sa bine počeo vikati "ima svi da plješćete, ovo je pjesma puna ritma", smiješno zaista
e sad, ne znam kako se glasa, al ako se broje pozivi sa telefona onda će vjerovatno proći na fintu patriotizma, ako ide neko stručno glasanje ... smiješan je

btw ... pjesma puno ljepše zvuči u izvedbi one tri cure koje su poslije pjevale, barem meni

btw2 ... a ono preseravanje i razvlačenje sa govorom pravo mu stoji, onako baš europski u gay stilu, fuj 3x
hajd sad preslusaj konkurenciju na ovom takmicenju pa opet napisi komentar :-) :-) :-)
Država

#931 Re: Dino Merlin 2011

Post by Država »

Ljudi moji, pa to je ipak samo evrovizija...
stochar

#932 Re: Dino Merlin 2011

Post by stochar »

GOLFER wrote:Nego Merlinova pjesma postaje najslusanija, i za razliku od ekrema (kojeg pojedini spominju), kojeg su ljudi gledali radi zezancije i da se smiju i da ismijavaju, Merlina gledaju kao predstavnika BiH i jednog od najveceg muzicara sa prostora bivse yuge, a to logicno vuce sa sobom i Balkana...
odakle ti znas kako ga gledaju? ja ga gledam radi zezancije i da se smijem i ismijavam, a siguran sam da nisam jedini, tako, odvadi...

p.s. ekrema ima 8,542,701 pregled, nek' ih se 10 posto ne zajebavaju i smatraju ga ozbiljnim, opet je to vise od Merlina... :run:
Sezam

#933 Re: Dino Merlin 2011

Post by Sezam »

Harrre wrote:
astrid wrote:
Harrre wrote:bez zajebancije, ko je to veci muzicar od njega? Mozda Brega, ali je i on propo totalno.
Brega nije prop´o,već pravi smeće za široke narodne mase.....
pa de mi onda odgovori na pitanje, koje veci od Dine?
Ivo Pogorelic ;-)

A koji to instrument muzicar Dino svira?
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#934 Re: Dino Merlin 2011

Post by 1946 »

Sezam wrote:A koji to instrument muzicar Dino svira?
Mikrofon :D . A vidiš da mlatara i po gitari :D
Ripicipi

#935 Re: Dino Merlin 2011

Post by Ripicipi »

stochar wrote:
GOLFER wrote:Nego Merlinova pjesma postaje najslusanija, i za razliku od ekrema (kojeg pojedini spominju), kojeg su ljudi gledali radi zezancije i da se smiju i da ismijavaju, Merlina gledaju kao predstavnika BiH i jednog od najveceg muzicara sa prostora bivse yuge, a to logicno vuce sa sobom i Balkana...
odakle ti znas kako ga gledaju? ja ga gledam radi zezancije i da se smijem i ismijavam, a siguran sam da nisam jedini, tako, odvadi...

p.s. ekrema ima 8,542,701 pregled, nek' ih se 10 posto ne zajebavaju i smatraju ga ozbiljnim, opet je to vise od Merlina... :run:
Hoces da kazes da Merlin nije zvijezda ex-ju scene??
Mislim stvarno, ok ga je gotiviti ili ne, ali ponizavati merlinovu karijeru je presmjesno i bolesno.
Nesto najgluplje sto sam procitao je to da Merlina slusaju i gledaju da bi mu se smijali i ismijavali :roll:
Jos poredis Ekrema i Merlina, zapitaj se malo :roll:
GOLFER

#936 Re: Dino Merlin 2011

Post by GOLFER »

stochar wrote:

e vala stocaru ti moras uvjek nesto kontrirat :-) pa daj ne pravi nas budalama eto sad ispade isto gledas MERLINA i EKREMA :-) :-) :-) :-) koji tio je fazon? eno jucer Pusenje zagrebacki bend danas Ekrem i merlin haman isti, sta je sljedece? samo da bi ti malo kontrirao...

Merlin je zvijezda koja puni stadione gdje god da pravi koncerte i to vrlo sarolike publike od djecurlije do ozbiljnih i porodicnih ljudi od kojih mnogi pored pozorista i filharmonije jedino zavrse i na merlinovom koncertu... ovo ti kazem jer je to zaista tako... Porediti ekrema i merlina kojeg siguran sam 99,9% jednostavno gleda samo radi zezancije radi je na granici idiotizma, koliko god ti kontrirao. Odvadi ti malo prijatelju, ne kontam cemu potreba za kontriranjem
GOLFER

#937 Re: Dino Merlin 2011

Post by GOLFER »

2 days ago | 404,886 views da ispravim sada je 414,753 views
2 days ago | 7,883 views
2 days ago | 6,654 views
2 days ago | 6,528 views
2 days ago | 6,473 views
2 days ago | 6,290 views

napredujemo napredujemo, ima li neko ko prati neke drge forume iz EU, sta tamo ljudi kaz :-D
spreca

#938 Re: Dino Merlin 2011

Post by spreca »

GOLFER wrote:
stochar wrote:

e vala stocaru ti moras uvjek nesto kontrirat :-) pa daj ne pravi nas budalama eto sad ispade isto gledas MERLINA i EKREMA :-) :-) :-) :-) koji tio je fazon? eno jucer Pusenje zagrebacki bend danas Ekrem i merlin haman isti, sta je sljedece? samo da bi ti malo kontrirao...

Merlin je zvijezda koja puni stadione gdje god da pravi koncerte i to vrlo sarolike publike od djecurlije do ozbiljnih i porodicnih ljudi od kojih mnogi pored pozorista i filharmonije jedino zavrse i na merlinovom koncertu... ovo ti kazem jer je to zaista tako... Porediti ekrema i merlina kojeg siguran sam 99,9% jednostavno gleda samo radi zezancije radi je na granici idiotizma, koliko god ti kontrirao. Odvadi ti malo prijatelju, ne kontam cemu potreba za kontriranjem[/quote]

:thumbup: :thumbup: :thumbup: Ma pusti ih nevrijedi se prepirati,a oni koji ga ismijavaju i neznaju nista drugo,mozda to oni rade bolje od njega?nesto necujem njihove pjesme a eto vala nije mi ni smijesno.
Atticus Finch

#939 Re: Dino Merlin 2011

Post by Atticus Finch »

Ajde, meni je jasno da je moguće ne voliti nečiji muzički izričaj i sve ono što dotični radi, al' patološki mrziti fizički izgled, ponašanje, općenito cjelokupnu personu, a da osobu ne poznajemo, niti smo u životu imali bilo kakav kontakt s istom... :-) :-) :-)

Čovječe još malo pa ćemo ga proglasiti najokorjelijim ratnim zločincem... :?

Svašta!
VenOM__

#940 Re: Dino Merlin 2011

Post by VenOM__ »

GOLFER wrote:2 days ago | 404,886 views da ispravim sada je 414,753 views
2 days ago | 7,883 views
2 days ago | 6,654 views
2 days ago | 6,528 views
2 days ago | 6,473 views
2 days ago | 6,290 views

napredujemo napredujemo, ima li neko ko prati neke drge forume iz EU, sta tamo ljudi kaz :-D
Pratim ja 3 ESC foruma, i po reakcijama se da zakljuciti da smo do sada jedni od konkurenata za pobjedu. Naravno, jos uvijek sve pjesme nisu predstavljene. Al' eto nama nikad nista ne valja, Bosnje :bih: . Kakvo je god nase je!
NightSkyWalker

#941 Re: Dino Merlin 2011

Post by NightSkyWalker »

Trenutno korisnika/ca: actros_truck, AF81, almaalmicaa, bosnianidiot, djidjibufon, djix, Dori, Google Adsense [Bot], ljaja, meli_sa, NightSkyWalker, pringless, Privatna poruka, speechless, SundanceKid, VenOM__, zoom66 i 57 gostiju.!
uroborus

#942 Re: Dino Merlin 2011

Post by uroborus »

Opet euforija, ja što će nas biti mahmurni k'o sto put do sada! :run:
samo_ti

#943 Re: Dino Merlin 2011

Post by samo_ti »

Atticus Finch wrote:Ajde, meni je jasno da je moguće ne voliti nečiji muzički izričaj i sve ono što dotični radi, al' patološki mrziti fizički izgled, ponašanje, općenito cjelokupnu personu, a da osobu ne poznajemo, niti smo u životu imali bilo kakav kontakt s istom... :-) :-) :-)

Čovječe još malo pa ćemo ga proglasiti najokorjelijim ratnim zločincem... :?

Svašta!
Pa mi smo Bosnje , sta od nas ocekivati , osim sranja i sranja i ... :run:
GOLFER

#944 Re: Dino Merlin 2011

Post by GOLFER »

VenOM__ wrote:
GOLFER wrote:2 days ago | 404,886 views da ispravim sada je 414,753 views
2 days ago | 7,883 views
2 days ago | 6,654 views
2 days ago | 6,528 views
2 days ago | 6,473 views
2 days ago | 6,290 views

Pratim ja 3 ESC foruma, i po reakcijama se da zakljuciti da smo do sada jedni od konkurenata za pobjedu. Naravno, jos uvijek sve pjesme nisu predstavljene. Al' eto nama nikad nista ne valja, Bosnje :bih: . Kakvo je god nase je!
pa definitivno se za sada dobro drzimo, za razliku od prijasnjih nasih predstavnika, gdje smo bili favoriti (al samo u mastama novinara) sada realno imamo sansu za izrazito dobar plasman. Vjerjem da i Merlin moze dosta doprinjeti promociji pjesme sirom EU covjek je vec svojim imenom pokupio sav region a vjerujem i nase bosance sirom EU (koji ce za razliku od prije ovaj put i glasati...)
stochar

#945 Re: Dino Merlin 2011

Post by stochar »

potres_mozga wrote:
stochar wrote:

Hoces da kazes da Merlin nije zvijezda ex-ju scene??
Mislim stvarno, ok ga je gotiviti ili ne, ali ponizavati merlinovu karijeru je presmjesno i bolesno.
Nesto najgluplje sto sam procitao je to da Merlina slusaju i gledaju da bi mu se smijali i ismijavali :roll:
Jos poredis Ekrema i Merlina, zapitaj se malo :roll:
ne poredim ga ja, ja sam reagov'o na post u kojem ti spominjes ekrema, i dao podatak da je jevric zabiljezio 8,542,701 pregled. i, otkud tebi pravo da ponizavas covjeka kojeg je gledalo toliko ljudi? ti kao mjerilo kvalitete Dine Merlina navodis da je punio kosevo, da je gledan, da je popularan, ja samo kazem da to nije jedino mjerilo kvaliteta, jer bi tom logikom znacilo da je ekrem jevric najveca zvijezda. na kraju, znam sigurno da ima hrpa ljudi koji ozbiljno gledaju jevrica, isto k'o sto i on ozbiljno pristupa svojoj karijeri. i, da je od svih pregleda 10 posto njih zaozbilje gledalo ekrema, ispalo bi opet da je veca zvijezda od merlina.

ne sporim ja merlinu da je na ovim krajevima zvijezda i da puni stadione, ja sam bio na dva njegova koncerta, ali ne gumo to sto ga se kuje u zvijezde. to sto on puni stadione govori samo o tome koliko ljudi kod nas nemaju pojma i kako im se moze prodati preradjena muzike, jer odgovorno tvrdim da bi ceca raznatovic mogla kosevo napuniti dvije veceri zaredom, i ako bi to znacilo da je ona kvalitetnija od npr. banda letu stuke, onda jbg...
Antifriz

#946 Re: Dino Merlin 2011

Post by Antifriz »

Dobra je ova nova koreografija :D

VenOM__

#947 Re: Dino Merlin 2011

Post by VenOM__ »

Antifriz wrote:Dobra je ova nova koreografija :D

:lol: :lol: :bih:
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#948 Re: Dino Merlin 2011

Post by Pera Trta »

Ali kad pođu svi nogama raditi :lol: :lol: ....haj ostani na mjestu :D :thumbup:
The 51st State

#949 Re: Dino Merlin 2011

Post by The 51st State »

JThomas wrote:volite ga, obožavajte ga, samo nemojte pušenje i štampu u isti koš s njim ako boga znate...
jah, to ko neki bendovi, reciklirani fazoni iz raje, sa prekopiranim rifovima, de bolan....
The Silent Man

#950 Re: Dino Merlin 2011

Post by The Silent Man »

The 51st State wrote:
JThomas wrote:volite ga, obožavajte ga, samo nemojte pušenje i štampu u isti koš s njim ako boga znate...
jah, to ko neki bendovi, reciklirani fazoni iz raje, sa prekopiranim rifovima, de bolan....
uze mi post iz tastature :)
ja inace slusam skroz drugu muziku , nick mi je po pjesmi Dream Theatra ,ali ova dinina pjesma je sustina eurosong zanra...
i sta bi sa onim slusaj muziku koju volis , a ostalu jednostavno ignorisi? :?
Locked