Dino Merlin 2011

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked
BJB

#826 Re: Dino Merlin 2011

Post by BJB »

VenOM__ wrote:
BJB wrote:Nisam imala zivaca procitati sve sto ste pisali..Bilo je pljuvanja..Bilo je svega.
Iskreno, mislim da bi je Dino puno bolje izveo na bosanskom i da bi pjesma imala "vise dushe" na bosanskom nego na engleskom..Ovako, zvuci nakaradno..Jos ono kad ponavljaju SITo..On ima previse staza da uradi ovo sto je uradio..Ova pjesma ce, nazalost, biti zaboravljena, sve i da pobijedi zato sto nije na bosanskom..
HEbo i pobjedu..Bolje bi bilo da pjeva na maternjem jeziku pa makar bi ostala fina pjesmica s malo dushe.
Ovako se "prodajemo"..
Pa bit' ce jos Francuska i Bosanska verzija pjesme, tako da cisto sumnjam da ce biti zaboravljena.
Ma budimo realni, pjesma bi bolje zvucala na bosanskom..Ovako je nekako na silu..
Mrzim Evroviziju. Pjesme vecinom lose, rijetkost dobra pjesma...I onda ono glasanje :x :evil: , poklanjanja bodova, pa dogovaranje, ma glupost totalna..
Šunj

#827 Re: Dino Merlin 2011

Post by Šunj »

Ja se samo nadam da cemo Euroviziju 2012 organizovati u Bosni i Hercegovini!

:bih:
Sarajevski_Marlboro

#828 Re: Dino Merlin 2011

Post by Sarajevski_Marlboro »

Šunj wrote:Ja se samo nadam da cemo Euroviziju 2012 organizovati u Bosni i Hercegovini!

:bih:
Odakle pare?
Sarajevski_Marlboro

#829 Re: Dino Merlin 2011

Post by Sarajevski_Marlboro »

Genijalno !
GOLFER

#830 Re: Dino Merlin 2011

Post by GOLFER »

Država wrote:Ah meraka biti u 102. mtbr i braniti Sarajevo, dok gospodim Dino u Beču pjeva:" Za ovaj grad nije umrijeti grijeh...".

Haj" ba sjašite mi s vrata.

Tolika tema o tako nevažnom čovjeku.
NELIX jesi li to uskrso :D

pravo pitnje za tebe je: Ako je Dino tako nevazan covjek sta onda radis na ovoj temi? :-) :bih:
SundanceKid

#831 Re: Dino Merlin 2011

Post by SundanceKid »

BiH-x wrote:
SundanceKid wrote:Ja ga ne mogu smislit, a evo zasto:

1. Kao vokal je cak ispod prosjecan
2. Plagijator je
3. U dijelovima u kojima nije plagijator, lukavo komercijalizira svoju muziku, cini je prikladnom najsirim narodnim masama, na nacin da u svaku pjesmu ubaci kakav arhaizam, kakvu narodnu rijec, spomene Muju, burek, ćunu, doda prikladan turcizam, sto je muzicki nebulozno i nekvalitetno, ali prolazi kod naroda.
4. U 95% javnih nastupa se ponasa ko da je nekakav reis ucenjak, mudrac sa bijelom bradom koji je su pamet svijeta pokupio.
5. Prodaje se ko covjek iz naroda, a u javnom zivotu se pojavi jedino kad treba koncert napravit i izvuc koju paru, onako umilno i hinjavo, "vas Dino Merlin", a onda ga nikad nema tamo gdje treba da se pokaze. Mogo bi dosta naucit iz primjera Halida Beslica, koji se svaki put odazove i ucestvuje u bilo kakvim humanitarnim akcijama. Da ne analiziram dalje kako se u takvim akcijama puno cesce pojave neki "drugoligaski" pjevaci tipa Selma Bajrami, ovaj ili onaj, a ne on, Dino Merlin, velikan i covjek iz naroda, koji bi trebao ostalima da bude primjer.
6. I brate, skrt je! Sto kaze legendarni i otvoreni Nazif Gljiva u jednoj emisiji (parafraziram) - ima na estradi onih koji okrenu glavu od tebe i ne pozdrave te kad te sretnu u carsiji, da ti ne bi morali platit kafu. Tu konkretno mislim na Dinu Merlina.

To je to onako, iz rukava sto mi naumpade...
Ako su tebi Nazif Gljiva i Halid Beslic neki uzori onda stvarno :lol: Ja Merlina nit volim nit mrzim, ali znam da mi je sto puta drazi od bilo kog narodnjaka...
Ne znam samo kojim logickim postupcima si izveo te zakljucke. Nit sam rekao da volim i slusam narodnjake, nit sam rekao da mi je bilo koji od navedenih uzor,ili ista tome slicno, nit je uopste stvar u muzickom pravcu. Halida sam spomenuo kao primjer, zbog toga sto se covjeku nikad nije tesko odazvati na bilo kakve humanitarne akcije (za razliku od Merlina), a Gljivu zbog toga sto je odlicno opisao Merlina, u kontekstu njegove skrtosti.

Eh sad odakle ti crpis svoje zakljucke, to vjerovatno samo ti znas :lol: :-)
:run:
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#832 Re: Dino Merlin 2011

Post by Pera Trta »

Država wrote:Ah meraka biti u 102. mtbr i braniti Sarajevo, dok gospodim Dino u Beču pjeva:" Za ovaj grad nije umrijeti grijeh...".

Po drugi put: kada je "gospodin" ispjevao tu pjesmu, nalazio se u Sarajevu!
I to jeste jedna od najljepših ratnih pjesama u nas.
DaysleepeR

#833 Re: Dino Merlin 2011

Post by DaysleepeR »

Pera Trta wrote:

BTW. plagijat :D

http://www.youtube.com/watch?v=_Y-suQWFOfg
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#834 Re: Dino Merlin 2011

Post by Pera Trta »

Neka je, dobra je pjesma :)
Šef

#835 Re: Dino Merlin 2011

Post by Šef »

plain vanilla wrote:
Šef wrote:
Kad bi se homoseksualci razmilili po gradu pa u po frke nalete na vehabije. Bilo bi :dance: :D
usput moze i gej parada, o jednom trosku :lol:
Eurosong je odavno gej parada. :D
cunga lunga

#836 Re: Dino Merlin 2011

Post by cunga lunga »

DaysleepeR wrote:
Pera Trta wrote:

kod tebe druze slusni problem evidentan...
DaysleepeR

#837 Re: Dino Merlin 2011

Post by DaysleepeR »

cunga lunga wrote: kod tebe druze slusni problem evidentan...
ignorance is bliss :D
mrtva kokoš

#838 Re: Dino Merlin 2011

Post by mrtva kokoš »

cunga lunga wrote:
DaysleepeR wrote:
Pera Trta wrote:

kod tebe druze slusni problem evidentan...
jesi siguran da je kod njega, u pitanju je vojnik srece :-) :-) :mrgreen:
Zlata M.

#839 Re: Dino Merlin 2011

Post by Zlata M. »

Baby Blue wrote:Meni se pjesmica bas svidja :D Kome se ne svidja, njegov problem :D U odnosu na neke druge za ovogodisnji Eurosong vec objavljene, bez ikakve pristrasnosti, iz prostog razloga sto volim cuti lijepu muziku, nasa mi je trenutno najbolja. Doduse, jos je to vrlo mali broj pjesama... al eto. I ne znam sto pojedinci toliko ozbiljno dozivljavaju sve oko Eurosonga, chill out people and take it easy, i pjesmica je bas takva :D .

Nisam ni ocekivala da ce i ovaj izbor proci bez pljuvanja, al brate... bas ne znamo granicu. Od same pjesme do "sjoooo mu glave"... uvijek ista prica kod nas, samo nek ima povoda za pricu da se nekog opere. Za razliku od nekih prethodnih predstavnika, Dino je makar bio u stanju dati intervju na engleskom, ne savrsenom, al sasvim razumljivom, a ni pjevanje na istom mu nije bas toliko lose, koliko vidim svi smo bar 80% razumjeli sta je otpjevao :wink: . Nego, eto, moraju se kod nas pricati price, kad bi zasutili i pricali samo ono sto znamo i o cemu smo kompetentni... sa-x bi propao :lol: . I mozemo mi Dinu voljeti ili ne voljeti, postovati ili ne postovati, ali cinjenica je da je Dino profesionalac koji dobro poznaje business i zna sta radi. Naravno, novac koji ima omogucuje mu da radi sa kvalitetnijim i skupljim ljudima i opremom, al treba onda biti covjek pa reci svaka cast kad je i to uspio. Covjek ima govornu manu, ali to ga nije sprijecilo da uspije u zivotu i da ga malo vece face od dezurnih lokalnih pljuvaca postuju. Cemu takve price i ismijavanje? Cemu price o njegovom izgledu? Izgleda onako kako mu je Bog Dragi dao i sta sad. Je li to samo lijepim ljudima dozvoljeno da uspiju, da ih se postuje? Ili mora biti bas, ono, savrsen? Ne kontam, cemu povrsnost? Priznali mi to ili ne, Dino jeste broj 1 u svijetu muzike u BiH danas i sve ove zvjezdice bi ubile da rade nesto s njim. Bilo to nekome drago ili tuzno, tako je. Jedan od komentara sa Youtube-a koji procitah: "Ako Dino predstavlja BiH, mi iz drugih drzava (regiona, op. a.) se ne trebamo ni takmiciti." A mi pljujemo, i pljujemo, i pljujemo... samo sto nismo otvorili sampionat u pljuvanju, garant bi nam to bio najpopularniji sport. Zasto niko ne spomene da je jedan od rijetkih koji je ostao gospodin u tom show businessu, jedan od rijetkih koji svoju privatnost cuva za sebe i ne pojavljuje se u skandaloznim izdanjima po zutoj stampi? Ah da... da ima toga pljuvali bi ga zbog toga, ovako... moraju se naci drugi razlozi, plagijator, amnesticar (kao da je jedini :roll: )... do "sjoo mu glave". Covjek se zatvori u studio, radi godinama i izadje kad izbaci novi album, i redovno digne prasinu (jer zna sta je marketing, naravno). Meni licno je i to puno prihvatljivije i podnosljivije, nego silne wanna be zvjezdice koje samo iz pastete sto mi ne iskoce ne zbog svog truda i rada i sto imaju nesto prezentovati, nego od silnih traceva, skandala, i svih onih debilno glupih razloga na racun kojih se trude odrzati u "svijetu poznatih" :-) .
Dino mozda jeste plagijator... pa se tako u gomili tih prica vuce i pjesma "Gdje si bio ti tad kad je bilo najteze". I mada je s punim pravom mogao mahati i galamiti nam svima jer je istina drugacija, pustio je da se pricaju mahalske price. A istina je da je tu melodiju dobio od Michaela Jacksona da bi napisao pjesmu o Bosni (vrlo lako provjerljiva cinjenica, potrazite kad je prvi put objavljena Merlinova pjesma, a kad "TDCAU" MJ-a, i ko je potpisan na Merlinovom albumu medju saradnicima, a ko zna malo vise o liku i djelu MJ-a znace i da je on tokom ratnih godina jako brinuo za Sarajevo, Bosnu i nerijetko nas spominjao). I nikad nije odvec mahao tom saradnjom sa najvecom zvijezdom koju je svijet do sada imao, mada je mozda i trebao, jer ni jednom nismo adekvatno zahvalili. A i to sto je otisao u nekom momentu u ratu, ja mu serbez halalim, nije jedini, ali za razliku od mnogih nije nas se stidio i ogradjivao se.
Dino je "nasa stvar", mozemo ga voljeti ili ne voljeti, nije neki vokal, nije ni muzicki vrh, ali jeste covjek koji decenijama radi, proizvodi, trudi se i daje ono jedino sto ima i zna i bilo bi lijepo zadrzati makar neku dozu postovanja i u najzustrijim kritikama. I nije Dinin problem sto nama nikad nista ne valja, nego nas. Mi nikad nismo znali i ne znamo cijeniti neciji rad i trud u ovom opce lijenom drustvu. Mi smo generalno lijen narod, samo nek se ne zahmetimo plaho ni oko cega, a oni koji nesto rade su vazda budale bili. Tako su se svojevremeno nasli i dezurni pljuvaci da Andricu nakon Nobelove kazu: "Napise li se stagod pisac?". Ma 'ta ce nama Nobelova nagrada? :roll: Ne poredim Merlina i Andrica, samo ilustrujem nas mentalitet. I dzaba, u krvi nam je da vjecno pljujemo sami sebe i svoje, i nikad nam nista ne valja, nista i nikog ne postujemo, svi smo pametni za sve... samo, eto, sve nam je mrsko... osim pljuvanja, naravno :wink:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Bloo
Globalna šefica

#840 Re: Dino Merlin 2011

Post by Bloo »

pa zar se ne smije objektivno reci da se nekom pjesma ne svida

ne ulazim u raspravu o liku i djelu Dine, vec samo komentarisem pjesmu kao pjesmu

samo zato sto je nasa za Eurosong zabranjeno je davati negativne komentare?

mene pocetak pjesme podsjeca na njegovu verletz (koja mi i nije losa)

Love in Rewind je slatka pjesmica, nista posebno, prvih par sekundi je lijepo i baladično, ostatak je prosjek neki

nismo manje patriote ako kazemo da nam se nesto ne svida

a svejedno cu navijati za nas :)
Last edited by Bloo on 23/02/2011 16:31, edited 1 time in total.
cunga lunga

#841 Re: Dino Merlin 2011

Post by cunga lunga »

SundanceKid wrote:
BiH-x wrote:
SundanceKid wrote:Ja ga ne mogu smislit, a evo zasto:

1. Kao vokal je cak ispod prosjecan
2. Plagijator je
3. U dijelovima u kojima nije plagijator, lukavo komercijalizira svoju muziku, cini je prikladnom najsirim narodnim masama, na nacin da u svaku pjesmu ubaci kakav arhaizam, kakvu narodnu rijec, spomene Muju, burek, ćunu, doda prikladan turcizam, sto je muzicki nebulozno i nekvalitetno, ali prolazi kod naroda.
4. U 95% javnih nastupa se ponasa ko da je nekakav reis ucenjak, mudrac sa bijelom bradom koji je su pamet svijeta pokupio.
5. Prodaje se ko covjek iz naroda, a u javnom zivotu se pojavi jedino kad treba koncert napravit i izvuc koju paru, onako umilno i hinjavo, "vas Dino Merlin", a onda ga nikad nema tamo gdje treba da se pokaze. Mogo bi dosta naucit iz primjera Halida Beslica, koji se svaki put odazove i ucestvuje u bilo kakvim humanitarnim akcijama. Da ne analiziram dalje kako se u takvim akcijama puno cesce pojave neki "drugoligaski" pjevaci tipa Selma Bajrami, ovaj ili onaj, a ne on, Dino Merlin, velikan i covjek iz naroda, koji bi trebao ostalima da bude primjer.
6. I brate, skrt je! Sto kaze legendarni i otvoreni Nazif Gljiva u jednoj emisiji (parafraziram) - ima na estradi onih koji okrenu glavu od tebe i ne pozdrave te kad te sretnu u carsiji, da ti ne bi morali platit kafu. Tu konkretno mislim na Dinu Merlina.

To je to onako, iz rukava sto mi naumpade...
Ako su tebi Nazif Gljiva i Halid Beslic neki uzori onda stvarno :lol: Ja Merlina nit volim nit mrzim, ali znam da mi je sto puta drazi od bilo kog narodnjaka...
Ne znam samo kojim logickim postupcima si izveo te zakljucke. Nit sam rekao da volim i slusam narodnjake, nit sam rekao da mi je bilo koji od navedenih uzor,ili ista tome slicno, nit je uopste stvar u muzickom pravcu. Halida sam spomenuo kao primjer, zbog toga sto se covjeku nikad nije tesko odazvati na bilo kakve humanitarne akcije (za razliku od Merlina), a Gljivu zbog toga sto je odlicno opisao Merlina, u kontekstu njegove skrtosti.

Eh sad odakle ti crpis svoje zakljucke, to vjerovatno samo ti znas :lol: :-)
:run:
Ako je Gljiva rekao mora da je tako..
Gljiva Nazif, wtf??? :shock: :shock: :shock:
Država

#842 Re: Dino Merlin 2011

Post by Država »

Joooooooj, cunga lunga...

Pa bolan nebio, ako je za tebe Dino Merlin vrh muzičke piramide, dozvoli nama muzički neobrazovanim da živimo u zabludi slušajući Vangelis-a, Jean Michel Jarre-a, Mike Oldfield-a i slično.

Evo ja sam siguran da bi Vangelis pozelenio od ljubomore da čuje ovu Dininu evrovizijsku muzičku umotvorinu...

:mrgreen:
cunga lunga

#843 Re: Dino Merlin 2011

Post by cunga lunga »

Država wrote:Joooooooj, cunga lunga...

Pa bolan nebio, ako je za tebe Dino Merlin vrh muzičke piramide, dozvoli nama muzički neobrazovanim da živimo u zabludi slušajući Vangelis-a, Jean Michel Jarre-a, Mike Oldfield-a i slično.

Evo ja sam siguran da bi Vangelis pozelenio od ljubomore da čuje ovu Dininu muzičku umotvorinu...

Ma kakav vrh, ni u ludilu mi dino nije vrh.
Ali sam alergican na price, prodao Ceci pjesmu u ratu, ova je pjesma plagijat, nazif kaze da je skrt, presadio je kosu, shupak je i sl...
Pa to je smece od price, tipicni bosnjakluk..kakve to veze ima sa pjesmom, muzikom i sl...
A da mi je vrh, daleko od toga...
SundanceKid

#844 Re: Dino Merlin 2011

Post by SundanceKid »

Država wrote:Joooooooj, cunga lunga...

Evo ja sam siguran da bi Vangelis pozelenio od ljubomore da čuje ovu Dininu evrovizijsku muzičku umotvorinu...

Da dopisem jos Dianu Krall, Claptona, Yann Tiersena..... :lol:
swirl

#845 Re: Dino Merlin 2011

Post by swirl »

Love In Rewind
One to a hundred multiplied by you
It all looks great, it all looks cool
Healthy children go to school
My daughter’s in love, my son loves, too
Oh, on the surface, oh in the distance
It’s all the same
Oh, in the darkness, oh don’t you notice
What a different game
If you take this life from me today
Tear it up and bury me away
You’ll just find two, three songs of mine
Hundred worries of mine
Your love, your love in rewind
Hundred worries of mine
And all your love in rewind (Sito)
One to a hundred multiplied by two
It’s less about me, it’s less about you
We keep on running from certainty
But don’t know where to run from reality
If you take this life from me today
Tear it up and bury me away
Hundred worries of mine
Your love, your love in rewind
Hundred worries of mine
And all your love
Kad se moj zivot malo prosije
Pa na vrhu ostane najkrupnije...
plonker

#846 Re: Dino Merlin 2011

Post by plonker »

Šef wrote:Eurosong je odavno gej parada. :D
:shock:
Dino Merlin je gej
:lol:
nino90

#847 Re: Dino Merlin 2011

Post by nino90 »

[quote="Bloo"

samo zato sto je nasa za Eurosong zabranjeno je davati negativne komentare?

[/quote]
DA XD
brazzo19

#848 Re: Dino Merlin 2011

Post by brazzo19 »

HHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHA
Pera Trta

#849 Re: Dino Merlin 2011

Post by Pera Trta »

sanabe wrote:E cuj "Plakali ne moju pjesmu" :lol: :lol: :lol:
Hanka Paldum i neka amerikanka plakali dok su slusali SITO :lol: :lol: :lol: :oops: :skoljka:
Danas na poslu uzeh Avaz od onog dana kad je bio nastup, pa oni sad to najavljuju u intervjuu s Dinom i kažu "oni koji su čuli pjesmu kažu da ledi krv u žilama" :shock:
Koliko ja znam, leđenje krvi u žilama vezuje se za strah, užas, horor :D
GOLFER

#850 Re: Dino Merlin 2011

Post by GOLFER »

#1 - Most Viewed (Today)) - Music - Sweden
#1 - Most Viewed (Today)) - Music
#1 - Most Discussed (Today)) - Music
#2 - Most Viewed (Today)) - Music - Germany
#4 - Most Viewed (Today)) - Music - Australia
#5 - Most Viewed (Today)) - Sweden
#9 - Most Viewed (Today)) - Music - Netherlands
#9 - Top Rated (Today)) - Music