si-aresanabe wrote:kako se kaze sito na engleskom?
to-that
znači, kaže se: arethat!
Moderator: _BataZiv_0809
si-aresanabe wrote:kako se kaze sito na engleskom?
pocetak-LIBERO- wrote:Je l' jos nekome melodija,ili barem neki segmenti melodike u pjesmi ,zvuce poznato? Onaj osjecaj kao da ste vec tu melodiju culi???
sanabe wrote:kako se kaze sito na engleskom?
Joj, ne samo opet reci da je plagijat, svake godine isto, ne mogu to vise da slusam-LIBERO- wrote:Je l' jos nekome melodija,ili barem neki segmenti melodike u pjesmi ,zvuce poznato? Onaj osjecaj kao da ste vec tu melodiju culi???
Pocetak (strofa) ima slicnu melodijsku liniju kao refren u "Otkricu ti tajnu".-LIBERO- wrote:Je l' jos nekome melodija,ili barem neki segmenti melodike u pjesmi ,zvuce poznato? Onaj osjecaj kao da ste vec tu melodiju culi???
I kad su u samoj emisiji predstavljali Maju, Aidu i Edvina (valjda se tako zovu) i oni pjevaju pjesmu na bosanskom...zoom66 wrote:potpisujem.zaritisinebrute wrote:pjesma tj. muzika i aranzman su odlicni znaci svaka cast ... tekst kao sto neko kaze trebao je konsultovati nekoga ... a tek sto je trebao malo otici na vjezbanje izgovora engleskog jezika to je druga prica ...
ali jedno mi bode oci ... ali moguce da je do mene ... da li se vama cini kao da je ova pjesma originalno pisana na nasem jeziku i da je ovo sa engleskim bilo u zadnjoj minuti ... odatle i ocajan tekst i njegov izgovor ... a i dok slusam sve nesto cekam da pocne na nasem da pjeva ... ovo izgleda kao prepjev ali los prepjev na engleski
zakleo bih se da sam cuo drugu rijec al mozda i ne cujem dobro no ja ne znam za tu rijec kao ni google translatePacificgirl wrote:Tu ide :Adem meda wrote:Evo sa "HITOVI.BA"
To keep it running
on serpmentine, i don't know
where to run from reality.
For just one,two, three songs of mine,
Hundred worries of mine..
lijepo se razumije na studijskom snimku, ima ga za download na webu od Merlina.
Nisam rekao da je plagijat,ali definitivno je pocetak jako poznat,i kasnije se isto javi barem dva puta neki poznat melos.Le_La wrote:Joj, ne samo opet reci da je plagijat, svake godine isto, ne mogu to vise da slusam-LIBERO- wrote:Je l' jos nekome melodija,ili barem neki segmenti melodike u pjesmi ,zvuce poznato? Onaj osjecaj kao da ste vec tu melodiju culi???
I koji vole Bregu....fole13 wrote:Pjesma je odlicna.Koji ljudi je ne vole? Oni koji ne znaju engleski + oni koji vole cajke![]()
![]()
![]()
jahjah wrote:zakleo bih se da sam cuo drugu rijec al mozda i ne cujem dobro no ja ne znam za tu rijec kao ni google translatePacificgirl wrote:Tu ide :Adem meda wrote:Evo sa "HITOVI.BA"
To keep it running
on serpmentine, i don't know
where to run from reality.
For just one,two, three songs of mine,
Hundred worries of mine..
lijepo se razumije na studijskom snimku, ima ga za download na webu od Merlina.
Ne kontam ni ja zasto vecina voli da pljuje po njemu, uopce se ne radi o pjesmi, nego uvijek napadi na njegovu licnost. plagijator - pa nije sam, napr. stulica ne spomene niko u tom kontekstuhedonism wrote:Posto ce tema vjerovatno brzo pod kljuc, da i ja kazem nesto![]()
Procitah svih 25 stranica i prosto ne mogu da vjerujem koliko ogorcenih, iskompleksiranih, ironicnih i kakvih sve ne ljudi ima..Sta je s vama? Moze li iko u ovoj Bosni bit da valja? Niste ni culi pjesmu vec ste je popljuvali i ismijali. Dodje mi da se zabrinem gdje zivim, znaci-ocrne te a ni da ti sansu daju..
Sta ljudi toliko imaju protiv Merlina, nikad mi nije bilo jasno. Plagijator? Neka je, ako ti se ne svidja-nemoj ga slusat, al nemoj ni ismijavat ljude koji ga vole. Kosevo napunio 2 puta, 60.000 ljudi bilo (ili koliko vec) a niko ga ne voliPola vas je bilo al niste cool ako priznate. Ovdje se ide po principu, ako prvi osudi-valja imat herca pa se usprotivit, rizikovat da te ne ismijaju.
Generalno, volim Merlina, bila sam na Kosevu, bila sam u Areni (Zenica); slazem se da puno i nepotrebno prica, ali volim njegove pjesme.
Sto se tice ove pjesme (sto i jest tema!)- na prvu mi se nije svidjela, na drugu vec bolje.. Obzirom da mi je Engleski struka a nisam ga razumjelaAli vjerujem da ce se to popravit do Eurosonga.. slazem se s komentarom da je haman u zadnji cas pjesma prepjevana na Engleski...Mada, vjerujem da ce uc u uho i da cemo je pjevusit za koji dan i bit ponosni kad se izvede u NJemackoj...htjeli to priznat il ne..
Eto, slobodno me napadnite, u Bosni smo, bar se tu ne ustrucavamo..
p.s. @better_man: molim te, budi ljubazan i odgovori mi na par pitanja. cemu taj nick, od cega si ti to bolji covjek, od nekog drugog covjeka il od covjeka kakav si nekad bio? posto either way![]()
![]()
![]()
![]()
i, jel tebi vise neprijatno na ovom forumu, gdje si predmet svakodnevne sprdancije i ismijavanja![]()
tolikoooo,,,odoh poslusat Dinu jos jednom![]()
![]()
![]()
![]()
Pa gdje odmah Johnnya Stulica navede... pored stotina drugih... (zna se ko je najveci plagijator..)Le_La wrote:Ne kontam ni ja zasto vecina voli da pljuje po njemu, uopce se ne radi o pjesmi, nego uvijek napadi na njegovu licnost. plagijator - pa nije sam, napr. stulica ne spomene niko u tom kontekstuhedonism wrote:Posto ce tema vjerovatno brzo pod kljuc, da i ja kazem nesto![]()
Procitah svih 25 stranica i prosto ne mogu da vjerujem koliko ogorcenih, iskompleksiranih, ironicnih i kakvih sve ne ljudi ima..Sta je s vama? Moze li iko u ovoj Bosni bit da valja? Niste ni culi pjesmu vec ste je popljuvali i ismijali. Dodje mi da se zabrinem gdje zivim, znaci-ocrne te a ni da ti sansu daju..
Sta ljudi toliko imaju protiv Merlina, nikad mi nije bilo jasno. Plagijator? Neka je, ako ti se ne svidja-nemoj ga slusat, al nemoj ni ismijavat ljude koji ga vole. Kosevo napunio 2 puta, 60.000 ljudi bilo (ili koliko vec) a niko ga ne voliPola vas je bilo al niste cool ako priznate. Ovdje se ide po principu, ako prvi osudi-valja imat herca pa se usprotivit, rizikovat da te ne ismijaju.
Generalno, volim Merlina, bila sam na Kosevu, bila sam u Areni (Zenica); slazem se da puno i nepotrebno prica, ali volim njegove pjesme.
Sto se tice ove pjesme (sto i jest tema!)- na prvu mi se nije svidjela, na drugu vec bolje.. Obzirom da mi je Engleski struka a nisam ga razumjelaAli vjerujem da ce se to popravit do Eurosonga.. slazem se s komentarom da je haman u zadnji cas pjesma prepjevana na Engleski...Mada, vjerujem da ce uc u uho i da cemo je pjevusit za koji dan i bit ponosni kad se izvede u NJemackoj...htjeli to priznat il ne..
p.s. @better_man: molim te, budi ljubazan i odgovori mi na par pitanja. cemu taj nick, od cega si ti to bolji covjek, od nekog drugog covjeka il od covjeka kakav si nekad bio? posto either way![]()
![]()
![]()
![]()
i, jel tebi vise neprijatno na ovom forumu, gdje si predmet svakodnevne sprdancije i ismijavanja![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
pjesma nije neka, ali bilo je losijeg.
plain vanilla wrote:pocetak-LIBERO- wrote:Je l' jos nekome melodija,ili barem neki segmenti melodike u pjesmi ,zvuce poznato? Onaj osjecaj kao da ste vec tu melodiju culi???
ja sam cekala da zapjeva neku poznatu pjesmu
Navedoh ga, jer me on najvise razocarao, zato ne treba nikoga zbog toga napadati, to je modabranimir stulic wrote:Pa gdje odmah Johnnya Stulica navede... pored stotina drugih... (zna se ko je najveci plagijator..)Le_La wrote:Ne kontam ni ja zasto vecina voli da pljuje po njemu, uopce se ne radi o pjesmi, nego uvijek napadi na njegovu licnost. plagijator - pa nije sam, napr. stulica ne spomene niko u tom kontekstuhedonism wrote:Posto ce tema vjerovatno brzo pod kljuc, da i ja kazem nesto![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
pjesma nije neka, ali bilo je losijeg.