Dinastija&Dalas

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1 Dinastija&Dalas

Post by Truba »

:D
Baš nešto surfam po imdb.com u vezi sa filmom From here to eternity možda najboljim filmom u vezi sa Perl harborom
i slučajno kljuckajući po linkovima dođem na Dinastiju i Dalas koje su žarile i palile osamdesetih :mrgreen: i sjetim se svojih roditelja i njihovih prijatelja koji su to gledali i čudili se prototipovima mobitela(američka izmišljotina), bogatstvu, prevarama, pokvarenosti, nestvarnom svijetu bogataša naftne industrije
bijo sam maji :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: pa nisam pratio da sam baš ono kontao seriju ali eto... ostaju uspomene na ako ništa špicu :mrgreen:

baš nešto kontam kako serije brzo zastarijevaju... ali možda i bolje od filmova odražavaju jedno vrijeme... filmovi su nekako za vječnost (baš kao naslov ratnog filma s početka posta) a serije ostanu zakopane kad im prođe TV vrijeme...
zato mnogo više volim filmove za kino u odnosu na TV produkte... ali volim se sjetiti pokoje serije...

evo baš ovih dana razmiš'ljam o generaciji koja ne zna za dosje x :mrgreen: i trčanje kući četvrtkom kako bi se na vrijeme namjestila antena i gledao dosje x :lol: :lol: :lol:
elem

jel ko pratio dalas i dinastiju seriju od forumskih deda i baba :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :skoljka:
:sax:
new_jazzWa

#2 Re: Dinastija&Dalas

Post by new_jazzWa »

da...pratila sam Dinastiju,ali Dalas nisam :) ...jel dovoljno od mene?
Truba

#3 Re: Dinastija&Dalas

Post by Truba »

jel čemu
bolje ili gore od santa barbare?
jel sapunica, bil ponovo gledala?
u čemu se izdvaja od ostalih serija pričaj :sax:
drekalica28

#4 Re: Dinastija&Dalas

Post by drekalica28 »

:lol: :lol: :lol:

Nit sam baba, nit sam deda, ali se sjećam serija. ;-)
Ako se ne varam, pokazivale su se u sklopu onog popodnevnog/večernjeg programa "Dan i Noć". Tu se isto prikazivao Alf, Simposnovi i Beverly Hills 90210.
Sjećam se......ako nismo nigdje popodne išli, onda bi tata malo zadrijemao, a ja bi sa mamom kao gledala TV. Ustvari smo gledali i Dinastiju i Dalas. I kod majke i dede je bila slična situacija......ma svi smo mrzili Alexis. :lol: :lol: :lol:
chuchumbamayumbe

#5 Re: Dinastija&Dalas

Post by chuchumbamayumbe »

Narafski da sam pratio!
Pogotovu da vidimo da li je Stiven gey (tada peder) ili nije!
Felon bila dobra pravo, Aleksis prava jaku, Kristl vazda plakala, Blejk najjaci, ko je ono jos bio...
Onaj crni, Deks, nema koju nije opalio...
A gledao sam i Dalas, ali se Dinastije sjecam ko da je bilo jucer.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#6 Re: Dinastija&Dalas

Post by Chmoljo »

ja se samo sjećam onog lika koji promuklim glasom zove: "Alexis..." :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: i Alexis naravno :mrgreen:
Truba

#7 Re: Dinastija&Dalas

Post by Truba »

od svega nabrojanog sjećam se samo ALFa :roll: :roll: :roll:
amater :D

sjećam se i smiješnih frizura :D

ožiljak ispod obrve sam zaradio skačući jer počinje dinastija pa sam s krveta ravno na stol koji je imao staklo preko cijele drvene površine :roll: :-?

pa dobro mlađa raja se sjeća sigurno kasnijih epizoda i sezona... trajalo je to barem 10 godina
mene zanimaju oni koji su većinu pogledali :D
drekalica28

#8 Re: Dinastija&Dalas

Post by drekalica28 »

mali osvrt na nesuglasice između dvije glavne akterke. :D :D :lol: :lol:

Truba

#9 Re: Dinastija&Dalas

Post by Truba »

izgleda loše :D
što se glume i dijaloga tiče :mrgreen:
suspect_zero

#10 Re: Dinastija&Dalas

Post by suspect_zero »

Nešto kao najavna špica :roll: ...........čini mi se da je bila drugačija, ako neko nađe neka posta :)

Naravno da se sjećam, bio i album sa sličicama i romani sa titlovima i scenama za sedmicu dana :-D ...pa i Rambo ih spominje '' zašto je Kristil dobra, a Alexis zla'' :D
Adam mi je bio najodvratniji lik, prava hinja..........al' sve smo se ložile na Džeka....uh :roll: :roll:
Alexis je meni bila super lik, onako sva zloćkasta i nepredvidljiva........Kristil me nervirala sa pretjeranom dobrotom, a Amanda mi je bila onako simpatična, prva Felon mi se dopadala više od one druge.

Dinastija je bila baš fenomen za taj period, koliko se sjećam prva serija sa preko 1000 epizoda na našim YU prostorima, Dallas se nešto kasnije počeo prikazivati.
drekalica28

#11 Re: Dinastija&Dalas

Post by drekalica28 »

lijepi gugl :D

suspect_zero

#12 Re: Dinastija&Dalas

Post by suspect_zero »

SanskiBiser

#13 Re: Dinastija&Dalas

Post by SanskiBiser »

Dinastija..hmmm....Sammy Jo.... 8-)

Image

Pa kad u Venu objave njenu fotku, ja je "upoznam" sa Desankom Sakic.....eh nostalgija... :roll: :D :run:
Brisbane

#14 Re: Dinastija&Dalas

Post by Brisbane »

Gdje me nade
Tek sam tu prvi put cuo sta je homoseksualac (Steven) :-) , mada mi nije bilo potpuno jasno....
Lijepo bi bilo pogledati od-do, da covjek ima vremena
Dalas sam slabo pratio, osim Dzej Ara :mrgreen:
chuchumbamayumbe

#15 Re: Dinastija&Dalas

suspect_zero wrote:Nešto kao najavna špica :roll: ...........čini mi se da je bila drugačija, ako neko nađe neka posta :)
Naravno da se sjećam, bio i album sa sličicama i romani sa titlovima i scenama za sedmicu dana :-D ...pa i Rambo ih spominje '' zašto je Kristil dobra, a Alexis zla'' :D
Adam mi je bio najodvratniji lik, prava hinja..........al' sve smo se ložile na Džeka....uh :roll: :roll:
Alexis je meni bila super lik, onako sva zloćkasta i nepredvidljiva........Kristil me nervirala sa pretjeranom dobrotom, a Amanda mi je bila onako simpatična, prva Felon mi se dopadala više od one druge.

Dinastija je bila baš fenomen za taj period, koliko se sjećam prva serija sa preko 1000 epizoda na našim YU prostorima, Dallas se nešto kasnije počeo prikazivati.
Jel ovo 1000 onako odoka, ili? :)
Ja pronadjoh 220+2 epizode.
suspect_zero

#16 Re: Dinastija&Dalas

Post by suspect_zero »

chuchumbamayumbe wrote: Jel ovo 1000 onako odoka, ili? :)
Ja pronadjoh 220+2 epizode.

Hajde ba :mrgreen: 200, 300,.......1000....meni to tad bilo nešto dugo :)
sheilak

#17 Re: Dinastija&Dalas

Post by sheilak »

Meni je Dinastija jos uvijek jedna od najdrazih serija. Valjda me podsjeca na rano djetinjstvo. Znam da je trajala 45 min i isla ponedjeljkom. Sjecam se jos likova, iako tada pola zapleta kontala nisam :-D.

Takodjer mi je ostalo u sjecanju da su sve komsinice bile lude za Jeff-om :lol:

Image
Image
Jeff
:-D

Krystle nam je svima bila super, ali sada bi mi vjerovatno isla na nerve ( odraslo se :D ).

Dallas nisam bas gledala jer sam bila jako mala, ali sjecam se Bobby-a i Pamele, kao i J.R-a :-D .
SenSen

#18 Re: Dinastija&Dalas

Post by SenSen »

drekalica28 wrote:mali osvrt na nesuglasice između dvije glavne akterke. :D :D :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: Eh to ti je catfight to end all catfights! :D

Ja sam gledala, iako su mi roditelji negodovali. Najvise sam voljela Alexis, njenu dramaticnu odjecu i stav. I dan danas me privlace te badgirls, valjda zato sto su najcesce zanimljivije od klasicnih kmeza kao sto je Chrystal. Velika zelja mi je da se za koju priliku (npr halloween) obucem kao Alexis/Joan Collins :D

Evo nesto periferalno vezano za Dinastiju, dramatizacija zivota Joan Collins i njene sestre Jackie Collins (ona koja je napisala Hollywood Wives) od strane mojih voljenih French & Saunders:

duboka_misao

#19 Re: Dinastija&Dalas

Post by duboka_misao »

sjeca se ko od zemskinja brojalice koja je isla obicno uz gumu Kristl felon semi dzo to su cure oho ho aleksis je prava zmija to se zove Dinastija :lol:
ALexis
Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.

#20 Re: Dinastija&Dalas

Post by ALexis »

Chmoljo wrote:ja se samo sjećam onog lika koji promuklim glasom zove: "Alexis..." :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: i Alexis naravno :mrgreen:

je l' me neTko trazio :mrgreen:
chuchumbamayumbe

#21 Re: Dinastija&Dalas

Chmoljo wrote:ja se samo sjećam onog lika koji promuklim glasom zove: "Alexis..." :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: i Alexis naravno :mrgreen:
Dex Dexter
taj rad
Image
samo malo

#22 Re: Dinastija&Dalas

Post by samo malo »

Divi Jeffa, svaka bi ga mama za zeta uzela :D

Najjace su one tuce Kristl i Aleksis, ascare muskarce obuku sa perikama pa se pomarisu.

A najbolje je bilo vjencanje Ketrin Oxenberg u Moldaviji, pa kad ih pokokaju teroristi, i onda u narednoj sezoni svi ozive :lol:
sheilak

#23 Re: Dinastija&Dalas

Post by sheilak »

seka wrote:ukratko dinastija :lol:

alexis
veri najs je kao zena
al´je kvarna dusa njenja :lol:
Ja ovo pjevusim otkada sam vidjela temu. :-D

Din-din-dinastija, serija mi najmilija :D
scheph

#24 Re: Dinastija&Dalas

Post by scheph »

Ja danas gledao Dinastiju :D ne znam dal se jos sjecate kada se je Blejk kandidovao za guvernera Kolorada, a poslije to isto ucinila i Aleksis.
malosutra81

#25 Re: Dinastija&Dalas

Post by malosutra81 »

i ja ponekad pogledam :D ima na zone romantica 3-4 puta na dan, nema sanse da ne naletis kad saltas kanale:D
Post Reply