dinamo

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
live@usa

#1 dinamo

Post by live@usa »

DINAMO-BASSEL LIVE NA
DINAMO 3:1 BASSEL
Last edited by live@usa on 09/11/2007 20:15, edited 1 time in total.
Majstorinho

Post by Majstorinho »

Zavrsilo je 0-0. Basel beton.
Crvena Tifoza

Post by Crvena Tifoza »

Dinamo puno bolji. Prava je šteta što ne zabiše makar jedan gol od onolikih stvorenih prilika. Još ona stativa pred kraj drugog. :roll:
since1921
Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije

Post by since1921 »

pomeo ih dinamo na terenu zapucali 6 cistih zicera i stativu u 90-toj basel stroga defanziva jedan sut na gol al ko i milion puta dosad ne pobjedjuje uvijek bolji
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Razvalio ih je Dinamo, ali dzaba kad lopta nece u gol...
Brunello

Post by Brunello »

Basel dosao po BOD uzeo BOD i otisao......... 8)
abondanzieri

Post by abondanzieri »

Dinamo stvarno ima strasnu ekipu,igrali su se sa Bazelom citavo vrijeme ali nisu uspjeli da zabiju go
karanana

Post by karanana »

Moze li nam ovaj duel ista reci o tome sta bi se desilo kad bi igrali Sarajevo-Dinamo? Jer oboje su igrali protiv iste ekipe.
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

karanana wrote:Moze li nam ovaj duel ista reci o tome sta bi se desilo kad bi igrali Sarajevo-Dinamo? Jer oboje su igrali protiv iste ekipe.
Zeljo bi sve njih k'o beba zvecku :lol:
in33sa

Post by in33sa »

Onaj Modric je straha bozija, kako decko igra, rapsodija.

Ko navijen, svaka lopta ima oci sto bi se reklo, proigrava petom, ovi sviceri nisu znali gdje se nalaze.

Ali napadaci su im smjehotresni, Sokota posebno.
Skoro

Post by Skoro »

karanana wrote:Moze li nam ovaj duel ista reci o tome sta bi se desilo kad bi igrali Sarajevo-Dinamo? Jer oboje su igrali protiv iste ekipe.
Realno protiv ove sad ekipe 5:0 za Dinamo bez vecih problema. Protiv one proslogodisnje moglo bi svasta biti
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

in33sa wrote:Onaj Modric je straha bozija, kako decko igra, rapsodija.

Ko navijen, svaka lopta ima oci sto bi se reklo, proigrava petom, ovi sviceri nisu znali gdje se nalaze.

Modric bi bio idealan za FC Bayern, bas takav igrac bi bio potreban. Ali ... jucer je bila prica da ima predugovor sa Arsenalom. Jucer su ga gledali promatraci iz nekoliko najvecih klubova ... Real, Man U, ... a kad Modric ode je HNL seoska liga :(
live@usa

#13 slabo

Post by live@usa »

volim dinamo ali ono jucer nije za evropu ma sta god ko mislio
in33sa

Post by in33sa »

basta sljezove boje wrote:
in33sa wrote:Onaj Modric je straha bozija, kako decko igra, rapsodija.

Modric bi bio idealan za FC Bayern, bas takav igrac bi bio potreban. Ali ... jucer je bila prica da ima predugovor sa Arsenalom. Jucer su ga gledali promatraci iz nekoliko najvecih klubova ... Real, Man U, ... a kad Modric ode je HNL seoska liga :(
Da, i Primorac je nedavno rekao da su oni Modrica vec zakaparili, ali onako u sali, odnosno nije zelio reci jesu li potpisali predugovor.
Engleske novine su prije par dana plasirale vijest da Arsenal vec na zimskom prelaznom roku kupuje Modrica.

Ako Cesc ode u Real, kako se govori, dolazak Modrica je 100% siguran. Sinoc su ga pratili i skauti najvecih europskih klubova, sigurno su zadovoljni. Mamic trlja ruke, nece on njega dati ispod 25 miliona eura.

Dobar igrac, predobar, ima pluca za dvije utakmice u komadu, strasnu tehniku, mene podsjeca na Prosineckog iz godina kad je igrao u Zvezdi. Pokretljiv, uvijek na pravom mjestu, pokriva cijeli teren, igra u svim pravcima jednako dobro, sto je zaista rijetkost. On i onaj mali Rakitic ce napraviti velike karijere.
in33sa

Post by in33sa »

Upravo citam da je Chelsea jos sinoc Mamicu ponudio 20 miliona eura za Modrica, vec u zimskom prelaznom roku.
Mamic se necka :D
Meho Kodro

Post by Meho Kodro »

Danas na utakmici DINAMO - HAJDUK opsta tucnjava IGRACA :D
SNIMAK TUCNJAVE
BocaJuniors

Post by BocaJuniors »

Ivanković odlazi zbog Mamića!
BRANKO IVANKOVIĆ, kako doznajemo ne želi više biti trener Dinama. Dan nakon teških Mamićevih psovki upućenih na njegov račun, podnio je ostavku.

Mamić se jučer nakon što je Dinamo Dvoransko završio tek na trećem mjestu, sjurio u svlačionicu prosvajući Ivankovića i Magića: "Jebem vam mater Ivankoviću, Magiću i svim trenerima. Igrate sa osam igrača, a uvijek sam ja kriv. Meni viču da sam cigan! Ne razumijem, tko je Luka Modrić da ne može odigrati dvije utakmice? Zar su Mandžukić i Sammir manje vrijedni kad mogu igrati"
Čini se da su te psovke bile kap koje su prelile čašu Modrom strategu, pa je Ivanković jutros odlučio podnijeti ostavku na mjesto prvog trenera momčadi.

U Maksimiru, kako doznajemo, vlada opsadno stanje, a Ivankovićeva ostavka još, čini se, nije prihvaćena, no malo je vjerojatno da će Ivanković ostati podno plavih tribina.

Kao novo ime na klupi Dinama spominje se Zvonimir Soldo, ali i Ćiro Blažević.

Ivanković: Kap koja je prelila čašu bila je Mamićeva eskapada

"Podnosim ostavku zbog nezadovoljstva kluba rezultatima na Dvoranskom prvenstvu. " - rekao je Ivanković novinarima u Maksimiru dodajući kako je kap koja je prelila čašu bila jučerašnja eskapada Zdravka Mamića. "Nakon toga sam, donio odluku koju sam prvo htio saopćiti igračima jer to zaslužuju" - dodao je Ivanković koji je jutros oko 10 sati i rekao igračima da odlazi.

"Vidio sam se sa Zoranom, još uvijek niskam sa Zdravkom Mamićem. O svojoj odluci izvijestio sam Zorana, a kako sam izvijestio njega, tako ću i Zdravka." - rekao je Ivanković.

Na pitanje je li njegova odluka o odlasku konačna kaže: "Ja nisam ovdje da bi radio nekakve predstave".

"Ovih 15 mjeseci u Dinamu bilo je iznimno uspješno, bilo je krasnih trenutaka. Igrali smo puno velikih utakmica, imali dobre rezultate, i u čitavom tom periodu nije se dogodio niti najmanji incident, niti najmanja mrlja" - priča Ivanković dodajući kako su igrači uvijek prema njemu bili fer i korektni.

"Klub prema meni nema nikakve obveze. Moram naglasiti da su u izvršavanju obaveza uvijek bili iznimno korektni i točni" - rekao je sada već bivši strateg Modrih dodajući kako skida kapu braći Mamić na tome.

Ivanković je još kazao kako ostavlja klub s izvrsnim kadrom igrača, na vrlo zdravim temeljima, te da će trener koji ga naslijedi imati vrlo zahvalan posao.

Novinari su ga pitali i koji je bio cilj na Dvoranskom te tko ga je postavio. "Klub određuje ambicije i ciljeve. Ja sam sam sebi postavio cilj - osvojiti Dvoransko" - kratko je odgovorio.

A na upit što će sada i kakvi su mu planovi, Ivanković odgovara: "Idem na skijanje!".
tavijapi

Post by tavijapi »

ma lud je mamic ko struja. sve mora biti po njegovom...
xxxVedoxxx

Post by xxxVedoxxx »

Mamic je KRALJ..da Bogdom dodje u Sarajevo..

Post by location »

Tuku se ko male curice, sto je tipicno za sve fudbalere.
campa_xxx

Post by campa_xxx »

Ma ne znam sto komentarisete ovaj klub uopste? Sta mislite da li se u Zagrebu komentarise Zeljo, Sarajevo, Borac, Siroki ja cisto sumnjam.... NAPRIJED ZELJO ALEEEEEEEEE
Post Reply