Ma nemoj tako... ima i finih ljudi, nisu baš svi vukovi...nightvision wrote:ne vuci me za jezik.Euridika wrote: Pa valjda se to zajednički radi... podijele se i obaveze. Dok postoji dogovor među ljudima, sve ide...
Dilema......za oženjene !!!
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Euridika
- Globalna šefica
#101 Re: Dilema......za oženjene !!!
-
nightvision
#102 Re: Dilema......za oženjene !!!
Nisu. Neki su mDJedi. A i mecke.Euridika wrote:Ma nemoj tako... ima i finih ljudi, nisu baš svi vukovi...nightvision wrote:ne vuci me za jezik.Euridika wrote: Pa valjda se to zajednički radi... podijele se i obaveze. Dok postoji dogovor među ljudima, sve ide...
- Euridika
- Globalna šefica
#103 Re: Dilema......za oženjene !!!
nightvision wrote:Nisu. Neki su mDJedi. A i mecke.Euridika wrote: Ma nemoj tako... ima i finih ljudi, nisu baš svi vukovi...
Džaba, ja i dalje vjerujem u ljudsko poštenje i iskrenost. Zovi me naivnom... ali ja ne mogu posmatrati svijet kao sveopće crnilo.
-
nightvision
#104 Re: Dilema......za oženjene !!!
zato i postoje bajke....Euridika wrote:![]()
Džaba, ja i dalje vjerujem u ljudsko poštenje i iskrenost. Zovi me naivnom... ali ja ne mogu posmatrati svijet kao sveopće crnilo.
- Euridika
- Globalna šefica
#105 Re: Dilema......za oženjene !!!
Ma ne... nisam nerealna, već nisam pesimista. Meni je taj mentalni sklop zagušujući, poludjela bih da oko sebe vidim samo ljudsku podlost. A nagledala sam je se podosta... i na vlastitoj koži osjetila... ali i dalje vjerujem da postoji dobro u ljudima, da nismo u potpunosti zastranili...nightvision wrote:zato i postoje bajke....Euridika wrote:![]()
- al_akhisari
#106 Re: Dilema......za oženjene !!!
Euridika wrote:nightvision wrote:Euridika wrote:
Ma ne... nisam nerealna, već nisam pesimista. Meni je taj mentalni sklop zagušujući, poludjela bih da oko sebe vidim samo ljudsku podlost. A nagledala sam je se podosta... i na vlastitoj koži osjetila... ali i dalje vjerujem da postoji dobro u ljudima, da nismo u potpunosti zastranili...
- Euridika
- Globalna šefica
#107 Re: Dilema......za oženjene !!!
al_akhisari wrote:Euridika wrote:
Ma ne... nisam nerealna, već nisam pesimista. Meni je taj mentalni sklop zagušujući, poludjela bih da oko sebe vidim samo ljudsku podlost. A nagledala sam je se podosta... i na vlastitoj koži osjetila... ali i dalje vjerujem da postoji dobro u ljudima, da nismo u potpunosti zastranili...životni stav je stvar izbora, po meni; kažu da je ljepota u očima posmatrača, tako da
Drago mi je da nisam usamljena u ovom.
- Matzan
#108 Re: Dilema......za oženjene !!!
Euridika wrote:Ma ne... nisam nerealna, već nisam pesimista. Meni je taj mentalni sklop zagušujući, poludjela bih da oko sebe vidim samo ljudsku podlost. A nagledala sam je se podosta... i na vlastitoj koži osjetila... ali i dalje vjerujem da postoji dobro u ljudima, da nismo u potpunosti zastranili...nightvision wrote:zato i postoje bajke....Euridika wrote:![]()
U ženama postoji zlo... zna se kako se istjeruje...
-
nightvision
#109 Re: Dilema......za oženjene !!!
Covjek, razocaran, odluči otići na most i baciti se u rijeku. Stoji tako na mostu, uto začuje da ga sa obale rijeke netko zove. "Čovječe siđi dolje, ja ću ti pomoći, ja sam tvoj vilenjak!"Euridika wrote: Ma ne... nisam nerealna, već nisam pesimista. Meni je taj mentalni sklop zagušujući, poludjela bih da oko sebe vidim samo ljudsku podlost. A nagledala sam je se podosta... i na vlastitoj koži osjetila... ali i dalje vjerujem da postoji dobro u ljudima, da nismo u potpunosti zastranili...
Što će, jadan siđe dolje i pita: "Kako mi ti možeš pomoći..."
Kaže vilenjak: "Mogu, uz jedan uvjet."
- "Kaži uvjet"
- "Moraš mi popušiti i svi tvoji problemi bit će riješeni."
Razmišlja čovjek i pristane. Puši on vilenjaku, ovaj ga gladi rukom po glavi i pita: "Jeli, koliko imaš godina?"
- "Četrdeset i pet."
- "Četrdeset i pet kažeš, a još vjeruješ u vilenjake!"
- Matzan
#110 Re: Dilema......za oženjene !!!
nightvision wrote:Covjek, razocaran, odluči otići na most i baciti se u rijeku. Stoji tako na mostu, uto začuje da ga sa obale rijeke netko zove. "Čovječe siđi dolje, ja ću ti pomoći, ja sam tvoj vilenjak!"Euridika wrote: Ma ne... nisam nerealna, već nisam pesimista. Meni je taj mentalni sklop zagušujući, poludjela bih da oko sebe vidim samo ljudsku podlost. A nagledala sam je se podosta... i na vlastitoj koži osjetila... ali i dalje vjerujem da postoji dobro u ljudima, da nismo u potpunosti zastranili...
Što će, jadan siđe dolje i pita: "Kako mi ti možeš pomoći..."
Kaže vilenjak: "Mogu, uz jedan uvjet."
- "Kaži uvjet"
- "Moraš mi popušiti i svi tvoji problemi bit će riješeni."
Razmišlja čovjek i pristane. Puši on vilenjaku, ovaj ga gladi rukom po glavi i pita: "Jeli, koliko imaš godina?"
- "Četrdeset i pet."
- "Četrdeset i pet kažeš, a još vjeruješ u vilenjake!"
- Ramzess Veliki
#111 Re: Dilema......za oženjene !!!
Ja se uvijek sjetim sljedeće anegdote koja slikovito prikazuje naše zablude kad poželimo da idealiziramo naše postojanje u ovom vremenu i prostoru:nightvision wrote:zato i postoje bajke....Euridika wrote:![]()
Popeo se čovjek na ogradu mosta riješen u svom očaju da se baci.
Zaustavi ga osoba u dobro skrojenom odijelu ... "Čovječe, šta radiš? Nećeš valjda izvršiti samoubistvo?"
Čovjek: "Da. Ne vidim više smisao ovog postojanja, život mi je postao nepodnošljiv i ne vidim više svrhu življenja takvog života."
Čovjek sa odijelom: "Ne žuri, uvijek postoji šansa. Ja sam poslan tebi da te spasim."
Čovjek: "Kako, zar mogu očekivati da se desi čudo i da mi život postane lakši i prožet ličnim zadovoljstvom i prijeko potrebnom srećom?"
Čovjek sa odijelom: "Da, vjeruj da se sudbina može promijeniti. Ja sam tvoj dobri vilenjak, i dužnost mi je da te spasim od ovog nesretnog čina. Ali da bih te spasao i pružio ti novi sretniji život moraš uraditi zadnji napor."
Čovjek: (razdragano, sa iskrom nade u očima) "Zar stvarno? Da, učinit ću taj zadnji napor koji od mene tražiš. Reci šta mi je činiti?"
Čovjek sa odijelom: "Naguzi se da ti ga spržim, to je zadnja kušnja za tebe."
Čovjek prihvati taj zadnji čin i bi jeban. Kad je sve bilo završeno, upita:
"Da li će sada sve moje muke nestati a nastupiti vrijeme sreće i blagostanja?"
Čovjek sa odijelom: "Koliko ti je godina?"
Čovjek: "... 47 ... ???"
Čovjek sa odijelom: "47 godina i još vjeruješ u vilenjake?
- Euridika
- Globalna šefica
#112 Re: Dilema......za oženjene !!!
@nightvision & @Matzan & @Ramzess
Mizantropija je gadna bolest... de to malo sankcionišite.
Vezano za pričice: već viđeno.
Dajte šta originalno, da se makar nasmijem. 
Mizantropija je gadna bolest... de to malo sankcionišite.
Vezano za pričice: već viđeno.
- Matzan
#113 Re: Dilema......za oženjene !!!
Sad ste me totalno zbunili
Jel' mu ga spržio u pakaš ili ga je dudlov?

Jel' mu ga spržio u pakaš ili ga je dudlov?
- Ramzess Veliki
#114 Re: Dilema......za oženjene !!!
Vidi, Nightvision i ja imamo neku konekciju u razmišljanju.
- al_akhisari
#115 Re: Dilema......za oženjene !!!
- Euridika
- Globalna šefica
#116 Re: Dilema......za oženjene !!!
Ok, onda se ja idem baciti s mosta
. I, ne, neće me prevariti nijedan vilenjak! Možda se predomislim u slučaju kakve dobre vile, s njom bih se već i mogla pomaziti. I ne dijelim je ni s jednim od vas!
Možda bih mogla napraviti ustupak i za Tolkien-ove vilenjake... a ne... oni ne postoje...
Možda bih mogla napraviti ustupak i za Tolkien-ove vilenjake... a ne... oni ne postoje...
- Matzan
#117 Re: Dilema......za oženjene !!!
Euridika wrote:Ok, onda se ja idem baciti s mosta. I, ne, neće me prevariti nijedan vilenjak! Možda se predomislim u slučaju kakve dobre vile, s njom bih se već i mogla pomaziti. I ne dijelim je ni s jednim od vas!
![]()

-
nightvision
#118 Re: Dilema......za oženjene !!!
Ramzess Veliki wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Vidi, Nightvision i ja imamo neku konekciju u razmišljanju.
Nije bitno sta je, pouka svega je da vilenjaci ne postoje, i ako sretnes nekoga u zivotu ko tvrdi da ti misli dobro, znaj da samo hoce da te naguziti.Matzan wrote:Sad ste me totalno zbunili![]()
Jel' mu ga spržio u pakaš ili ga je dudlov?![]()
-
nightvision
#119 Re: Dilema......za oženjene !!!
Ne moras je dijeliti, evo napravicemo kompromis. Mozete me podijeliti izmedju vas dvije. Ih da znate kako me lako mozete imati... S obzirom da ne vjerujem u bajke cak necu od vas traziti da mi ispunjavate zelje.Euridika wrote:Ok, onda se ja idem baciti s mosta. I, ne, neće me prevariti nijedan vilenjak! Možda se predomislim u slučaju kakve dobre vile, s njom bih se već i mogla pomaziti. I ne dijelim je ni s jednim od vas!
![]()
- Euridika
- Globalna šefica
#120 Re: Dilema......za oženjene !!!
Nisam baš na nju mislila (nije mi ona baš dobra, a ni vila), više su mi u glavi bile Lexa Doig, Jeri Ryan ili Tia Carrere, ili neke slične. Ali, imaš pravo, možda je Marija bolja: prvo, za nju sam apsolutna premija i drugo, znala me bi zadovoljiti na pravi način...Matzan wrote:Euridika wrote:Ok, onda se ja idem baciti s mosta. I, ne, neće me prevariti nijedan vilenjak! Možda se predomislim u slučaju kakve dobre vile, s njom bih se već i mogla pomaziti. I ne dijelim je ni s jednim od vas!
![]()
- Euridika
- Globalna šefica
#121 Re: Dilema......za oženjene !!!
Žao mi je, ja ne mogu s pesimistima...nightvision wrote:Ne moras je dijeliti, evo napravicemo kompromis. Mozete me podijeliti izmedju vas dvije. Ih da znate kako me lako mozete imati... S obzirom da ne vjerujem u bajke cak necu od vas traziti da mi ispunjavate zelje.Euridika wrote:Ok, onda se ja idem baciti s mosta. I, ne, neće me prevariti nijedan vilenjak! Možda se predomislim u slučaju kakve dobre vile, s njom bih se već i mogla pomaziti. I ne dijelim je ni s jednim od vas!
![]()
- Matzan
#122 Re: Dilema......za oženjene !!!
Mario Dokoljenko. 
- Euridika
- Globalna šefica
#123 Re: Dilema......za oženjene !!!
Ne budi ljubomoran. Neće pokrasti baš sve ženske...Matzan wrote:Mario Dokoljenko.
Zapravo, možda i hoće... Kako ste vi krenuli kvalitetno tjerati žene od sebe...
- Matzan
#124 Re: Dilema......za oženjene !!!
Euridika wrote:Ne budi ljubomoran. Neće pokrasti baš sve ženske...Matzan wrote:Mario Dokoljenko.![]()
Ne znam šta se ti buniš , ti si rastjerala potncijalne udvarače.
Rekla si da si nedostižna i nedokučiva, a posebno se ne misliš udavati.
- Euridika
- Globalna šefica
#125 Re: Dilema......za oženjene !!!
Matzan wrote:Euridika wrote:Ne budi ljubomoran. Neće pokrasti baš sve ženske...Matzan wrote:Mario Dokoljenko.![]()
Ne znam šta se ti buniš , ti si rastjerala potncijalne udvarače.![]()
Rekla si da si nedostižna i nedokučiva, a posebno se ne misliš udavati.
Nedostižna, nedokučiva...
Udaja... Pa može, samo se prvo moram razvesti...
Ili, ipak ne, čini mi se da ti i nisi bio nešto zainteresiran...