Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pozdrav
Evo jedan klasican tinejdzerski problem!
Prije pola godine, na faxu sam upoznao jednu djevojku, i od tada pa do danas smo razvili jako blizak odnos. Eh sad fazon je u tome sto ja nisam siguran kakva su njena osjecanja prema meni, jel to samo prijateljstvo? Mi se jako lijepo druzimo, pricamo o svemu, samo sto ja sad imam "problem" tj ona se meni vise svidja kao djevojka nego kao prijatelj. Sad, dal da ja krenem na sve ili nista...., jer ako bih ja rekao sve sto mislim to bi vjerovatno, ako ne unistilo onda sigurno poremetilo nas odnos! Imal ko iskustva, kakav konstruktivan savjet il nesto sto bi moglo da pomogne?
smileys wrote:Pozdrav
Eh sad fazon je u tome sto ja nisam siguran kakva su njena osjecanja prema meni, jel to samo prijateljstvo? Mi se jako lijepo druzimo, pricamo o svemu, samo sto ja sad imam "problem" tj ona se meni vise svidja kao djevojka nego kao prijatelj. Sad, dal da ja krenem na sve ili nista...., jer ako bih ja rekao sve sto mislim to bi vjerovatno, ako ne unistilo onda sigurno poremetilo nas odnos! I
Eh sad fazon je u tome sto ja nisam siguran kakva su njena osjecanja prema meni, jel to samo prijateljstvo? Mi se jako lijepo druzimo, pricamo o svemu, samo sto ja sad imam "problem" tj ona se meni vise svidja kao djevojka nego kao prijatelj. Sad, dal da ja krenem na sve ili nista...., jer ako bih ja rekao sve sto mislim to bi vjerovatno, ako ne unistilo onda sigurno poremetilo nas odnos! I
Prije pola godine, na faxu sam upoznao jednu djevojku, i od tada pa do danas smo razvili jako blizak odnos. Eh sad fazon je u tome sto ja nisam siguran kakva su njena osjecanja prema meni, jel to samo prijateljstvo? Mi se jako lijepo druzimo, pricamo o svemu, samo sto ja sad imam "problem" tj ona se meni vise svidja kao djevojka nego kao prijatelj. Sad, dal da ja krenem na sve ili nista...., jer ako bih ja rekao sve sto mislim to bi vjerovatno, ako ne unistilo onda sigurno poremetilo nas odnos! Imal ko iskustva, kakav konstruktivan savjet il nesto sto bi moglo da pomogne?
Ja sam uvijek za to da treba reći istinu, pa kud puklo da puklo... No i sam si svjestan činjenice da nakon što joj priznaš da ti se dopada, ništa više neće biti isto... Ukoliko naravno ona ne osjeća isto što i ti!
Ali opet s druge strane, ako je zaista dobar i pravi prijatelj shvatit će to i neće biti velike razlike u vašem daljem odnosu...
Samo ti naprijed i priznaj joj. Ko zna, možda se ispostavi da i ona osjeća isto ali nema hrabrosti baš kao ni ti da to kaže! I onda budete sretni do kraja života!
Daphna wrote:Ja sam uvijek za to da treba reći istinu, pa kud puklo da puklo... No i sam si svjestan činjenice da nakon što joj priznaš da ti se dopada, ništa više neće biti isto... Ukoliko naravno ona ne osjeća isto što i ti!
Ali opet s druge strane, ako je zaista dobar i pravi prijatelj shvatit će to i neće biti velike razlike u vašem daljem odnosu...
Samo ti naprijed i priznaj joj. Ko zna, možda se ispostavi da i ona osjeća isto ali nema hrabrosti baš kao ni ti da to kaže! I onda budete sretni do kraja života!
Haj, s ovim se slažem, ali iako ostane sve uredu ne znači da ti je problem rješen .
Daphna wrote:Ja sam uvijek za to da treba reći istinu, pa kud puklo da puklo... No i sam si svjestan činjenice da nakon što joj priznaš da ti se dopada, ništa više neće biti isto... Ukoliko naravno ona ne osjeća isto što i ti!
Haj, s ovim se slažem, ali iako ostane sve uredu ne znači da ti je problem rješen .
Naravno da problem neće biti riješen... Možda se napetost između njih i poveća, no nikada neće saznati ukoliko ne pokuša, zar ne?
konstruktivan savjet je da ubuduce das jasno do znanja da ne zelis prijateljicu nego djevojku pa prijateljicu, ovako kako je jasno je i tebi da si u problemu posto mozes izgubiti prijateljicu ako pokusas od nje da napravis djevojku...
mozda da obratis paznju na neke eventualne suptilne znakove koji bi ti mogli ukazati na to sta ona zeli od tebe...
eh divno... cek sad da procitam tvoju pocetnu dilemu
a po tvom misljenju... mada je subjektivno... daje li ti ona neke znakove da bi htjela s tobom nest vishe od prijateljstva?
Irm@ wrote:eh divno... cek sad da procitam tvoju pocetnu dilemu
a po tvom misljenju... mada je subjektivno... daje li ti ona neke znake da bi htjela s tobom nest vishe od prijatelja?
jao ne mogu da vjerujem sta ja pisem na forumu....
Znakovi....beskrajno dopisivanje na msn-u, najcesca tema - ljubav, veze i sl...to je najupecatljiviji znak...ako se moze tako nazvati....
ja isto ne mogu da vjerujem sta pises po forumu
mah joj nist ti to ne mora znaciti... osim ako je ona inicijator tih tema... u svakom slucaju ovako uradi (ak zelis naravno)
posjednes je (ne preko msn-a ) i kazes kako ces napraviti kraci monolog i zamolis da te ne prekida dok ne zavrsis i da tek na kraju kaze sve sto zeli i onda: draga moja vec duze vrijeme ti i ja smo jaaako dobri prijatelji pricamo o svemu... i tokom tog perioda meni se iz dana u dan sve vishe svidja tvoj nacin razmisljanja, ti... ma sve sto ima veze s tobom... mozda cu pogrijesiti sto cu ovo napraviti ali prosto moram pa makar se svemir srusio... ja ne zelim da mi budemo samo prijatelji zelim da budemo vishe od toga... jer ja prema tebi definitivno gajim osjecanja jaca od cisto prijateljskih...
itd... ugl si shvatio u kom smjeru... ak uspije (a trebalo bi ) castis me cokoladom
Irm@ wrote:ja isto ne mogu da vjerujem sta pises po forumu
mah joj nist ti to ne mora znaciti... osim ako je ona inicijator tih tema... u svakom slucaju ovako uradi (ak zelis naravno)
posjednes je (ne preko msn-a ) i kazes kako ces napraviti kraci monolog i zamolis da te ne prekida dok ne zavrsis i da tek na kraju kaze sve sto zeli i onda: draga moja vec duze vrijeme ti i ja smo jaaako dobri prijatelji pricamo o svemu... i tokom tog perioda meni se iz dana u dan sve vishe svidja tvoj nacin razmisljanja, ti... ma sve sto ima veze s tobom... mozda cu pogrijesiti sto cu ovo napraviti ali prosto moram pa makar se svemir srusio... ja ne zelim da mi budemo samo prijatelji zelim da budemo vishe od toga... jer ja prema tebi definitivno gajim osjecanja jaca od cisto prijateljskih...
itd... ugl si shvatio u kom smjeru... ak uspije (a trebalo bi ) castis me cokoladom
ma nemoj zezati d2... ja sam zensko... i bila sam u slicnoj situaciji...i htjela sam da mi On kaze nesto tako... umjesto toga on me u Slogi jednog cetvrtka prosto zgrabio i poljubio (vidis eto mozes i to ) samo sto uvijek postoji opasnost da mu nos ne prokrvari od njene reakcije
Irm@ wrote:ja isto ne mogu da vjerujem sta pises po forumu
uh... ovo ide odmah na copy a kasnije na paste...
ma znam ja otprilike sta cu da uradim samo da vidim sta raja o tome misli...a to je uglavnom ovo sto ti rece...
a i inace radim sve po principu kud puklo da puklo....
Irm@ wrote:ma nemoj zezati d2... ja sam zensko... i bila sam u slicnoj situaciji...i htjela sam da mi On kaze nesto tako... umjesto toga on me u Slogi jednog cetvrtka prosto zgrabio i poljubio (vidis eto mozes i to ) samo sto uvijek postoji opasnost da mu nos ne prokrvari od njene reakcije
ma to i jeste moja primarna strategija, al nikako da je "uhvatim" negdje kad izadjem.....
davno bih ja to rijesio da je ona naletila u Slogi...heehh....jos kad sam pod gasom...
ama d2 momak ocito hoce da promijeni situaciju...
a zato sam i pitala koji fax... vjeruj mi na rijec... omladinke cudno funkcionisu
@smileys: joj kao da gledam da te znam... ima da te zezam do kraja zivota