Dilema

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

smileys

#1 Dilema

Post by smileys »

Pozdrav
Evo jedan klasican tinejdzerski problem!
Prije pola godine, na faxu sam upoznao jednu djevojku, i od tada pa do danas smo razvili jako blizak odnos. Eh sad fazon je u tome sto ja nisam siguran kakva su njena osjecanja prema meni, jel to samo prijateljstvo? Mi se jako lijepo druzimo, pricamo o svemu, samo sto ja sad imam "problem" tj ona se meni vise svidja kao djevojka nego kao prijatelj. Sad, dal da ja krenem na sve ili nista...., jer ako bih ja rekao sve sto mislim to bi vjerovatno, ako ne unistilo onda sigurno poremetilo nas odnos! Imal ko iskustva, kakav konstruktivan savjet il nesto sto bi moglo da pomogne?
:skoljka:

:sax: :D
jaza_HZSA

#2 Re: Dilema

Post by jaza_HZSA »

smileys wrote:Pozdrav
Eh sad fazon je u tome sto ja nisam siguran kakva su njena osjecanja prema meni, jel to samo prijateljstvo? Mi se jako lijepo druzimo, pricamo o svemu, samo sto ja sad imam "problem" tj ona se meni vise svidja kao djevojka nego kao prijatelj. Sad, dal da ja krenem na sve ili nista...., jer ako bih ja rekao sve sto mislim to bi vjerovatno, ako ne unistilo onda sigurno poremetilo nas odnos! I
pricaj mi o tome :-? :-?
cyprus

#3 Re: Dilema

Post by cyprus »

jaza_HZSA wrote:
Eh sad fazon je u tome sto ja nisam siguran kakva su njena osjecanja prema meni, jel to samo prijateljstvo? Mi se jako lijepo druzimo, pricamo o svemu, samo sto ja sad imam "problem" tj ona se meni vise svidja kao djevojka nego kao prijatelj. Sad, dal da ja krenem na sve ili nista...., jer ako bih ja rekao sve sto mislim to bi vjerovatno, ako ne unistilo onda sigurno poremetilo nas odnos! I
I meni :roll:
Daphna

#4 Re: Dilema

Post by Daphna »

cyprus wrote:
jaza_HZSA wrote:
I meni :roll:
A tek meni... :cry:
Baby Jane

#5 Re: Dilema

Post by Baby Jane »

Znaci, necete da vam ja pricam ? :D :D
Daphna

#6 Re: Dilema

Post by Daphna »

Prije pola godine, na faxu sam upoznao jednu djevojku, i od tada pa do danas smo razvili jako blizak odnos. Eh sad fazon je u tome sto ja nisam siguran kakva su njena osjecanja prema meni, jel to samo prijateljstvo? Mi se jako lijepo druzimo, pricamo o svemu, samo sto ja sad imam "problem" tj ona se meni vise svidja kao djevojka nego kao prijatelj. Sad, dal da ja krenem na sve ili nista...., jer ako bih ja rekao sve sto mislim to bi vjerovatno, ako ne unistilo onda sigurno poremetilo nas odnos! Imal ko iskustva, kakav konstruktivan savjet il nesto sto bi moglo da pomogne?

Ja sam uvijek za to da treba reći istinu, pa kud puklo da puklo... No i sam si svjestan činjenice da nakon što joj priznaš da ti se dopada, ništa više neće biti isto... Ukoliko naravno ona ne osjeća isto što i ti!

Ali opet s druge strane, ako je zaista dobar i pravi prijatelj shvatit će to i neće biti velike razlike u vašem daljem odnosu...

Samo ti naprijed i priznaj joj. Ko zna, možda se ispostavi da i ona osjeća isto ali nema hrabrosti baš kao ni ti da to kaže! I onda budete sretni do kraja života!
cyprus

#7 Re: Dilema

Post by cyprus »

Daphna wrote:Ja sam uvijek za to da treba reći istinu, pa kud puklo da puklo... No i sam si svjestan činjenice da nakon što joj priznaš da ti se dopada, ništa više neće biti isto... Ukoliko naravno ona ne osjeća isto što i ti!

Ali opet s druge strane, ako je zaista dobar i pravi prijatelj shvatit će to i neće biti velike razlike u vašem daljem odnosu...

Samo ti naprijed i priznaj joj. Ko zna, možda se ispostavi da i ona osjeća isto ali nema hrabrosti baš kao ni ti da to kaže! I onda budete sretni do kraja života!
Haj, s ovim se slažem, ali iako ostane sve uredu ne znači da ti je problem rješen :roll: .
Daphna

#8 Re: Dilema

Post by Daphna »

cyprus wrote:
Daphna wrote:Ja sam uvijek za to da treba reći istinu, pa kud puklo da puklo... No i sam si svjestan činjenice da nakon što joj priznaš da ti se dopada, ništa više neće biti isto... Ukoliko naravno ona ne osjeća isto što i ti!

Haj, s ovim se slažem, ali iako ostane sve uredu ne znači da ti je problem rješen :roll: .
Naravno da problem neće biti riješen... Možda se napetost između njih i poveća, no nikada neće saznati ukoliko ne pokuša, zar ne?

Čist račun-duga ljubav! :mrgreen:
Irm@

#9 Re: Dilema

Post by Irm@ »

ja mislim da je kljucna dilema koji je fax u pitanju... od toga mnogo sta zavisi :D :-D
smileys

#10 Re: Dilema

Post by smileys »

Irm@ wrote:ja mislim da je kljucna dilema koji je fax u pitanju... od toga mnogo sta zavisi :D :-D
cuj to?!
d2

#11 Re: Dilema

Post by d2 »

konstruktivan savjet je da ubuduce das jasno do znanja da ne zelis prijateljicu nego djevojku pa prijateljicu, ovako kako je jasno je i tebi da si u problemu posto mozes izgubiti prijateljicu ako pokusas od nje da napravis djevojku...

mozda da obratis paznju na neke eventualne suptilne znakove koji bi ti mogli ukazati na to sta ona zeli od tebe...

koji su znakovi ? pa obrati paznju
Irm@

#12 Re: Dilema

Post by Irm@ »

smileys wrote:
Irm@ wrote:ja mislim da je kljucna dilema koji je fax u pitanju... od toga mnogo sta zavisi :D :-D
cuj to?!
:D :-D ajde ti nama reci koji je fax... evo ja ti odmah proricem sudbinu s tom Đevojkom :D :-D
smileys

#13 Re: Dilema

Post by smileys »

Irm@ wrote:
smileys wrote:
cuj to?!
:D :-D ajde ti nama reci koji je fax... evo ja ti odmah proricem sudbinu s tom Đevojkom :D :-D
ekonomija :D :D :D
Irm@

#14 Re: Dilema

Post by Irm@ »

eh divno... :D :-D cek sad da procitam tvoju pocetnu dilemu :-D :D
a po tvom misljenju... mada je subjektivno... daje li ti ona neke znakove da bi htjela s tobom nest vishe od prijateljstva?
smileys

#15 Re: Dilema

Post by smileys »

Irm@ wrote:eh divno... :D :-D cek sad da procitam tvoju pocetnu dilemu :-D :D
a po tvom misljenju... mada je subjektivno... daje li ti ona neke znake da bi htjela s tobom nest vishe od prijatelja?
jao ne mogu da vjerujem sta ja pisem na forumu....
Znakovi....beskrajno dopisivanje na msn-u, najcesca tema - ljubav, veze i sl...to je najupecatljiviji znak...ako se moze tako nazvati....
d2

#16 Re: Dilema

Post by d2 »

ne gledaj to nego gledaj njeno ponasanje dok ste zajedno... ccc ove omladine...
Irm@

#17 Re: Dilema

Post by Irm@ »

ja isto ne mogu da vjerujem sta pises po forumu :D :-D
mah joj nist ti to ne mora znaciti... osim ako je ona inicijator tih tema... u svakom slucaju ovako uradi :-D :-D (ak zelis naravno)
posjednes je (ne preko msn-a :D ) i kazes kako ces napraviti kraci monolog i zamolis da te ne prekida dok ne zavrsis i da tek na kraju kaze sve sto zeli :D i onda: draga moja vec duze vrijeme ti i ja smo jaaako dobri prijatelji pricamo o svemu... i tokom tog perioda meni se iz dana u dan sve vishe svidja tvoj nacin razmisljanja, ti... ma sve sto ima veze s tobom... mozda cu pogrijesiti sto cu ovo napraviti ali prosto moram pa makar se svemir srusio... ja ne zelim da mi budemo samo prijatelji zelim da budemo vishe od toga... jer ja prema tebi definitivno gajim osjecanja jaca od cisto prijateljskih...

itd... ugl si shvatio u kom smjeru... ak uspije (a trebalo bi :D :-D ) castis me cokoladom :-D :D
d2

#18 Re: Dilema

Post by d2 »

Irm@ wrote:ja isto ne mogu da vjerujem sta pises po forumu :D :-D
mah joj nist ti to ne mora znaciti... osim ako je ona inicijator tih tema... u svakom slucaju ovako uradi :-D :-D (ak zelis naravno)
posjednes je (ne preko msn-a :D ) i kazes kako ces napraviti kraci monolog i zamolis da te ne prekida dok ne zavrsis i da tek na kraju kaze sve sto zeli :D i onda: draga moja vec duze vrijeme ti i ja smo jaaako dobri prijatelji pricamo o svemu... i tokom tog perioda meni se iz dana u dan sve vishe svidja tvoj nacin razmisljanja, ti... ma sve sto ima veze s tobom... mozda cu pogrijesiti sto cu ovo napraviti ali prosto moram pa makar se svemir srusio... ja ne zelim da mi budemo samo prijatelji zelim da budemo vishe od toga... jer ja prema tebi definitivno gajim osjecanja jaca od cisto prijateljskih...

itd... ugl si shvatio u kom smjeru... ak uspije (a trebalo bi :D :-D ) castis me cokoladom :-D :D
dok monolog zavrsi, onda vec spava cvrstim snom :)
Irm@

#19 Re: Dilema

Post by Irm@ »

ma nemoj zezati d2... ja sam zensko... i bila sam u slicnoj situaciji...i htjela sam da mi On kaze nesto tako... umjesto toga on me u Slogi jednog cetvrtka prosto zgrabio i poljubio :D :-D (vidis eto mozes i to :D :-D ) samo sto uvijek postoji opasnost da mu nos ne prokrvari od njene reakcije :D
smileys

#20 Re: Dilema

Post by smileys »

Irm@ wrote:ja isto ne mogu da vjerujem sta pises po forumu :D :-D

uh... ovo ide odmah na copy a kasnije na paste... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ma znam ja otprilike sta cu da uradim samo da vidim sta raja o tome misli...a to je uglavnom ovo sto ti rece...
a i inace radim sve po principu kud puklo da puklo....

et pa javim se sa rezultatima.... :zjev:
d2

#21 Re: Dilema

Post by d2 »

vjerovatno isto tako postoji i zensko koje nije htjelo oduvijek da cuje nesto tako od svog prijatelja i nakon monologa joj nece bas biti drago
smileys

#22 Re: Dilema

Post by smileys »

Irm@ wrote:ma nemoj zezati d2... ja sam zensko... i bila sam u slicnoj situaciji...i htjela sam da mi On kaze nesto tako... umjesto toga on me u Slogi jednog cetvrtka prosto zgrabio i poljubio :D :-D (vidis eto mozes i to :D :-D ) samo sto uvijek postoji opasnost da mu nos ne prokrvari od njene reakcije :D
ma to i jeste moja primarna strategija, al nikako da je "uhvatim" negdje kad izadjem.....
davno bih ja to rijesio da je ona naletila u Slogi...heehh....jos kad sam pod gasom... :-)
Irm@

#23 Re: Dilema

Post by Irm@ »

ama d2 momak ocito hoce da promijeni situaciju...
a zato sam i pitala koji fax... :D :-D vjeruj mi na rijec... omladinke cudno funkcionisu :D :-D
@smileys: joj kao da gledam da te znam... ima da te zezam do kraja zivota :lol: :D :-D
smileys

#24 Re: Dilema

Post by smileys »

mozda....
Irm@

#25 Re: Dilema

Post by Irm@ »

nego obavi ti to kako smo se dogovorili i bit ce dobro... :D :-D ja sam ti preuspjesna u rjesavanju tudjih problema...
laku noc ;-)
Post Reply