Dilema?

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

mostarac

#1 Dilema?

Post by mostarac »

Ponukan raspravom na jednom drugom forumu zelim da vas pitam sljedece:
DA LI BI VISE VOLILI DA PREZENTACIJA BiH OSVOJI SVJETSKO PRVENSTVO ILI VAS KLUB LIGU PRVAKA? Dakle u principu da li su vam drazi klubovi za koje navijate ili reprezentacija?
Iskreno mnogo bi mi draze bilo vidjeti neku crvenu 11-u kako podize pehar u finalu lige prvaka nego da neka plavo bijela jedanaeska podize pehar na finalu svjetskog prvenstva, sto ne znaci da ne bi i to volio viditi i da me ne bi veselilo.
Sta vi mislite? Ko vam je drazi repka ili klub za koji navijate?
melina

Post by melina »

vrlo tesko pitanje...

i u prosloj drzavi mi je to bio problem...

nazalost, nema izgleda da ce se ta dilema zaista pojaviti u realnosti...

ali, cini mi se ipak bih bila vise za reprezentaciju... :)

ipak bi cijela drzava bila time obuhvacena i imalo bi veci utjecaj na unaprijedjenje sporta u drzavi, nego da to bude neki klub...

inace.....ako treba klub....bio bi plavi :D :D :D
mostarac

Post by mostarac »

melina wrote:vrlo tesko pitanje...

i u prosloj drzavi mi je to bio problem...

nazalost, nema izgleda da ce se ta dilema zaista pojaviti u realnosti...

ali, cini mi se ipak bih bila vise za reprezentaciju... :)

ipak bi cijela drzava bila time obuhvacena i imalo bi veci utjecaj na unaprijedjenje sporta u drzavi, nego da to bude neki klub...

inace.....ako treba klub....bio bi plavi :D :D :D
tema je postavljena jer je neko nespretno na redarmy-ilidza forumu postavio da velez igra isti dan kad i repka u Beogradu pa se postavilo pitanje ko je drazi i koga ce te gledati repku i Veleza. Sjevalo sa svih strana majke mi, pa rekoh da vidim sta vi mislite.

a sto se tice plavih: ta ce seljo :D
List

Post by List »

Više bih volio da moja zemlja podere SCG u BG nego da FK Sarajevo osvoji ligu prvaka 50 puta uzastopno. :D

I to još kad bi gol za pobjedu postigao Sergej Barbarez......ma nema......jebeš Artan.....:D :D :D

Ali stvarno, ne shvatam kako nekome može biti draži klub od domovine? Kakav je čovjek koji više voli klub iz njegovog grada od reprezentacije zemlje koju smatra svojom domovinom?
melina

Post by melina »

List wrote:Više bih volio da moja zemlja podere SCG u BG nego da FK Sarajevo osvoji ligu prvaka 50 puta uzastopno. :D

sasvim neprakticno razmišljanje...

zamisliti ti sta bi bilo da 50 puta osvojite ligu prvaka??? koji bi to novci bili...dobili bi ste i stadion napokon :D

ozbiljno, samo iz tih prakticnih razloga navijam za reprezentaciju, jel bi drustvo imalo vise koristi... inace, srce bi mi vise zaigralo za zelju :)

kod nas drzave prolaze, a klubovi ostaju....

:sad:
mostarac

Post by mostarac »

List wrote:Više bih volio da moja zemlja podere SCG u BG nego da FK Sarajevo osvoji ligu prvaka 50 puta uzastopno. :D

I to još kad bi gol za pobjedu postigao Sergej Barbarez......ma nema......jebeš Artan.....:D :D :D

Ali stvarno, ne shvatam kako nekome može biti draži klub od domovine? Kakav je čovjek koji više voli klub iz njegovog grada od reprezentacije zemlje koju smatra svojom domovinom?
gledaj Velez je bio oduvijek Velez a igrao je i u SHS i u Jugi, u RBiH i u BiH i pratili ga dvugdje. Mozda sutra bude igrao u nekoj desetoj drzavi, ali ce on uvijek biti Velez. U zivotu sam navijao za Jugoslaviju i BiH, ali za samo jedan i jedini klub - Velez.
a sto se tice toga da bi volio tu pobjedu u SCG iz tebe ne izvire patriotizam nego mrznja. Meni je svejedno protiv koga Velez igra. Svaku pobjedu isto zelim, pa tako isto zelim ovu pobjedu u Beogradu kao i onu u Sarajevu protiv Danske. Ni manje ni vise, ali ipak mi je Velez na prvom mjestu, jer repke se ocito mjenjaju a Velez ostaje.
repeater

Post by repeater »

umro je mostar wrote: ali ipak mi je Velez na prvom mjestu, jer repke se ocito mjenjaju a Velez ostaje.
ma i Velez se mjenja ... ali navijaci ostaju ..
No_Comment

Post by No_Comment »

Reprezentacija u svakoj normalnoj zemlji je svetinja...tada se sve navijacke grupe ujedinjuju i bodre svoju repku... 8)
BošnjakTZ

Post by BošnjakTZ »

Ma reprezentacija je svetinja jer jedino smo jos tu zajedno,tu mislim na igrace :-D :-D
ZELJO DO GROBA
mostarac

Post by mostarac »

No_Comment wrote:Reprezentacija u svakoj normalnoj zemlji je svetinja...tada se sve navijacke grupe ujedinjuju i bodre svoju repku... 8)
i u nas je tako da se skupine ujedinjuju za repku i niko ne kaze da ne treba volit repku. Volim je i ja, ali evo npr. ja mislim da bi BBB zivot dali da SVETO IME DINAMO osvoji ligu sampiona mnogo prije nego da Hrvatska bude prva na svijetu.
No_Comment

Post by No_Comment »

umro je mostar wrote:
No_Comment wrote:Reprezentacija u svakoj normalnoj zemlji je svetinja...tada se sve navijacke grupe ujedinjuju i bodre svoju repku... 8)
i u nas je tako da se skupine ujedinjuju za repku i niko ne kaze da ne treba volit repku. Volim je i ja, ali evo npr. ja mislim da bi BBB zivot dali da SVETO IME DINAMO osvoji ligu sampiona mnogo prije nego da Hrvatska bude prva na svijetu.
Cuj mishljenja su razlicita...npr. da Hrvatska osvoji sv. prvenstvo u fudbalu...to bi bila velika promidzba za samu drzavu u cjelom svijetu...i ta titula prvaka svjeta traje pune 4 godine...dok titula klupskog prvaka Evrope traje jednu godinu i fertik...
List

Post by List »

umro je mostar wrote:a sto se tice toga da bi volio tu pobjedu u SCG iz tebe ne izvire patriotizam nego mrznja.
Griješiš. Ne mrzim nikoga.
umro je mostar wrote:Meni je svejedno protiv koga Velez igra. Svaku pobjedu isto zelim
Jesi li se osjećao isto kad je Velež igrao protiv Sarajeva i protiv Zrinjskog? Je li isti osjećaj pobijediti Bosnu iz Visokog i pobijediti Zrinjski 4 : 0 u Vrapčićima? Budi iskren jednom u životu! :wink:
umro je mostar wrote:ali ipak mi je Velez na prvom mjestu, jer repke se ocito mjenjaju a Velez ostaje.
Greška. Veleža će biti dokle bude Bosne. Kad nestane Bosne nestat će i Velež.
mostarac

Post by mostarac »

List wrote:
umro je mostar wrote:a sto se tice toga da bi volio tu pobjedu u SCG iz tebe ne izvire patriotizam nego mrznja.
umro je mostar wrote:Meni je svejedno protiv koga Velez igra. Svaku pobjedu isto zelim
Jesi li se osjećao isto kad je Velež igrao protiv Sarajeva i protiv Zrinjskog? Je li isti osjećaj pobijediti Bosnu iz Visokog i pobijediti Zrinjski 4 : 0 u Vrapčićima? Budi iskren jednom u životu! :wink:
umro je mostar wrote:ali ipak mi je Velez na prvom mjestu, jer repke se ocito mjenjaju a Velez ostaje.
Veleza je bilo i bez bosne pa ne vidim razlog zasto ne bi postojao i da nema Bosne. Za Velez danas navijaju vecinom Bosnjaci, ali ne samo Bosnjaci. velez je klub obicne raje i nista ga ne veze ni za jednu drzavu u tom smislu opstanka. Iskreno kad je Velez igrao protiv zrinjskog bilo me je stid, zbog povika sa tribina, i pobjeda mi nije nista znacila jer me bilo duboko stid, a kad igra protiv Sarajeva i Bosne ili bilo koga drugog ponosan sam na pobjedu. Postoje sportski rivaliteti i to je normalno. Ne podrzavam politicke rivalitete u sportu, a Velez-Zrinjski je festival nacionalizma i vjerovao ili ne te pobjede mi nista ne znace, jer me bude stid sto pripadam ljudskoj rasi, a ne nesto drugo.
List

Post by List »

umro je mostar wrote:Veleza je bilo i bez bosne pa ne vidim razlog zasto ne bi postojao i da nema Bosne.
Velež je igrao u Zapadnom Mostaru.

Zapadni Mostar navijao je za Velež.

Velež više ne igra u Zapadnom mostaru.

Zapadni Mostar više ne navija za Velež.

Zapadni mostar ukrao je dva pehara koja je Velež osvojio 1981. i 1988. godine.

Ukradeni pehari nikada nisu vraćeni.

U Zapadnom Mostaru više nema Bosne. :wink:
mostarac

Post by mostarac »

List wrote:
umro je mostar wrote:Veleza je bilo i bez bosne pa ne vidim razlog zasto ne bi postojao i da nema Bosne.
Velež je igrao u Zapadnom Mostaru.

Zapadni Mostar navijao je za Velež.

Velež više ne igra u Zapadnom mostaru.

Zapadni Mostar više ne navija za Velež.

Zapadni mostar ukrao je dva pehara koja je Velež osvojio 1981. i 1988. godine.

Ukradeni pehari nikada nisu vraćeni.

U Zapadnom Mostaru više nema Bosne. :wink:
ali ima mnogo navijacha Veleza vjeruj mi, obicne raje koju niko nista ne pita
List

Post by List »

umro je mostar wrote:ali ima mnogo navijacha Veleza vjeruj mi, obicne raje koju niko nista ne pita
Ima i navijača Sarajeva u Istočnom Sarajevu. :D Obične raje koju niko nista ne pita. Vjeruj mi. :D
mostarac

Post by mostarac »

dok ima raje koja navija za njega bice i Veleza neovisno u kojoj drzavi. To je dokazao nakon ovog rata i u prethodne 2 i po godine
No_Comment

Post by No_Comment »

umro je mostar wrote:
List wrote:
Veleza je bilo i bez bosne pa ne vidim razlog zasto ne bi postojao i da nema Bosne. Za Velez danas navijaju vecinom Bosnjaci, ali ne samo Bosnjaci. velez je klub obicne raje i nista ga ne veze ni za jednu drzavu u tom smislu opstanka. Iskreno kad je Velez igrao protiv zrinjskog bilo me je stid, zbog povika sa tribina, i pobjeda mi nije nista znacila jer me bilo duboko stid, a kad igra protiv Sarajeva i Bosne ili bilo koga drugog ponosan sam na pobjedu. Postoje sportski rivaliteti i to je normalno. Ne podrzavam politicke rivalitete u sportu, a Velez-Zrinjski je festival nacionalizma i vjerovao ili ne te pobjede mi nista ne znace, jer me bude stid sto pripadam ljudskoj rasi, a ne nesto drugo.
Citajuci ovaj tvoj post o Velezu...postavlja se pitanje shta je starije Bosna i Hercegovina ili Jugoslavija... :?

Ja mislim da je BIH postojala i prije Jugoslavije... :-) :lol: pa ne vidim kako je to bilo Veleza i bez BIH...I NA CIJEM SU TO TERENU IGRALI PRIJE NEGO SE DOSELISHE U BIH... :D
List

Post by List »

umro je mostar wrote:dok ima raje koja navija za njega bice i Veleza neovisno u kojoj drzavi.
Možda. Ali ako nas okupira neko ko nema krvnu vezu sa Južnim Slavenima. Neko poput Austro-Ugarske.

Ako nas okupira jedan od bratskih južnoslavenskih naroda Veleža će nestati. Možda će ostati ime. Ali to će biti sve što će preživjeti. I FK Borac zadržao je ime. RK Borac također. Ali to je sve što je ostalo. Ime. Sve drugo se promijenilo. A ime je oskrnavljeno. Zauvijek. Ni Vrbas neće oprati ono što je učinjeno.
dizZaster

Post by dizZaster »

"umro je mostar"posto volis crvenu boju
:D pitanje za tebe :D ko ti je drazi :D ?
crvena furija ili crveni djavoli :)
mostarac

Post by mostarac »

Kad je Velez osnovan nije bilo govora o BiH niti o bilo kakvoj njenoj drzavnosti pa tako tu imas onu da ce Veleza biti i bez BiH
Sto se tice nekakve okupacije dok nas bude u Mostaru bice i Veleza makar i pod okupacijom.
Sto se tice ko mi je drazi Furia ili Djavoli, ja bi se ipak prije odlucio za Liverpool i Bayern nego za spance i mrsko Jedinstvo iz Manchestera :)
mostarac

Post by mostarac »

ipak vratimo se temi: repka ili klub?
HOOLIGANS

Post by HOOLIGANS »

KLUB je na prvom mjestu
No_Comment

Post by No_Comment »

umro je mostar wrote:Kad je Velez osnovan nije bilo govora o BiH niti o bilo kakvoj njenoj drzavnosti pa tako tu imas onu da ce Veleza biti i bez BiH
Sto se tice nekakve okupacije dok nas bude u Mostaru bice i Veleza makar i pod okupacijom.
Sto se tice ko mi je drazi Furia ili Djavoli, ja bi se ipak prije odlucio za Liverpool i Bayern nego za spance i mrsko Jedinstvo iz Manchestera :)
Kada je Hajduk osnovan...nije niti bilo govora o Hrvatskoj drzavnosti...ali jest bilo Hrvata i Hrvatske u sastavu Austrougarske monarhije...a kasnije i u sastavu Jugoslavije...ali u Splitu necesh nikoga naci da kaze...da je Hajduka bilo i da ce ga biti i bez Hrvatske...to je vec malo ofirno prema vlastitoj domovini... :-) :zzzz:
Edin H.

Post by Edin H. »

Reprezentacija mi je bila na prvom mjestu u bivsoj Jugoslaviji.

Reprezentacija BiH mi je na prvom mjestu sada.
Post Reply