Dilema pri kupovini??

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
aksiom

#1 Dilema pri kupovini??

Post by aksiom »

Pozdrav, ovako zanima me mišljenje vlasnika i znalaca o sljedećim modelima, uskoro planiram kupovati auto cijenom do 14-15000KM , za oko su mi zapeli: Škoda Octavia, Peugeot 307, VW Bora, BMW 318i ili 320i, prvenstveno me zanima pouzdanost i cijena održavanja! Hvala na odgovorima
whow

#2 Re: Dilema pri kupovini??

Post by whow »

aksiom wrote:Pozdrav, ovako zanima me mišljenje vlasnika i znalaca o sljedećim modelima, uskoro planiram kupovati auto cijenom do 14-15000KM , za oko su mi zapeli: Škoda Octavia, Peugeot 307, VW Bora, BMW 318i ili 320i, prvenstveno me zanima pouzdanost i cijena održavanja! Hvala na odgovorima
Pouzdanost i cijena odrzavanja postaju faktori tek kada pronades polovno vozilo za koje sa izvjesnom sigurnoscu mozes reci da;
1.a) nije bilo u udesu- havariji
1.b) nije pretrpjelo neko drugo veliko ostecenje tipa -grad , pozar , poplava i slicne elementarne katastrofe
2.a) ima orginalnog vlasnika
2.b.) ima poznatu historiju vlasnika , odrzavanja i opravki
3.) moze proci tehnicki pregled
4.) ima odgovarajucu cijenu
Ukoliko vozilo zadovoljava sve gore navedene uvjete ( kumulativno) onda mozes da razmisljas o pouzdanosti i cijeni odrzavanja. Kada je u pitanju cijena odrzavanja generalno skuplje auto ce imati skuplje odrzavanje tako da sa sigurnocu mozes predvidjeti da je skuplje odrzavanje jednog BMW-a nego recimo skode ili Bore . Takoder trebas imati u vidu da sva auta koja si naveo imaju bar nekoliko izvedbi tako da ne mozes reci da li je auto pouzdano ili ne ako ne znas o cemu pricas Generalnoo govoreci sva auta koje si naveo vaze kao relativno pouzdana ako bas ne naletis na neku kramu . Ja licno od gore navedenih bih preferirao BMW320i s tim da je isti vjerovatno puno skuplji od ostalih.
CLIO

#3 Re: Dilema pri kupovini??

Post by CLIO »

aksiom wrote:Pozdrav, ovako zanima me mišljenje vlasnika i znalaca o sljedećim modelima, uskoro planiram kupovati auto cijenom do 14-15000KM , za oko su mi zapeli: Škoda Octavia, Peugeot 307, VW Bora, BMW 318i ili 320i, prvenstveno me zanima pouzdanost i cijena održavanja! Hvala na odgovorima
Pet auta u igri :-) . Jarane ti nisi u dilemi ti si u velikom belaju :D .
Hajd jos malo razgledaj, pa kad svedes na dva javi nam se. :D :thumbup:
citroen

#4 Re: Dilema pri kupovini??

Post by citroen »

CLIO wrote:

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih:
aksiom

#5 Re: Dilema pri kupovini??

Post by aksiom »

CLIO wrote:

joj druže stvar u tome i jest, što neznam šta bi- prvo sam bio zagrizo 307-icu i čitajući po raznim forumima kako ljudi nisu zadovoljni s njim http://www.forum.hr/showthread.php?t=219117 , pa mi ostaje octavia, Bora i u zadnje vrijeme BMW.
- prvenstveno mi treba porodični auto i benzinac pošto sam pristaša plina i odmah bi ugradio plin
citroen

#6 Re: Dilema pri kupovini??

Post by citroen »

aksiom wrote:
CLIO wrote:

joj druže stvar u tome i jest, što neznam šta bi- prvo sam bio zagrizo 307-icu i čitajući po raznim forumima kako ljudi nisu zadovoljni s njim http://www.forum.hr/showthread.php?t=219117 , pa mi ostaje octavia, Bora i u zadnje vrijeme BMW.
- prvenstveno mi treba porodični auto i benzinac pošto sam pristaša plina i odmah bi ugradio plin
E jebi ga sad,citas po forumima misljenja ljudi koji ne voze uopste Peugeota,koji su culi od nekih drugih ljudi i tako,jednostavno na forumu ces stalno slusati o onome (svak svog konja fali ) a tudjeg kudi.Najbolje ti je da kupis novu fabiu ili Sandera,oni se tu negdje uklapaju u cijenu koju si spreman da das za nekog polovnjaka.Ovako dobijes garanciju 3 godine i ne sikiriki se za kvarove :thumbup:
Edin H.

#7 Re: Dilema pri kupovini??

Post by Edin H. »

320i i nema dalje, 318-ka je ipak znatno sporija.
HAVANA

#8 Re: Dilema pri kupovini??

Post by HAVANA »

Jarane ja te vidim u golfu,čitajući po forumima :D
respo

#9 Re: Dilema pri kupovini??

Post by respo »

HAVANA wrote:Jarane ja te vidim u golfu,čitajući po forumima :D
i to u dvici dizelu :P
aksiom

#10 Re: Dilema pri kupovini??

Post by aksiom »

veliš da kupim labudicu golfova u svim bojama i to je to :)
HAVANA

#11 Re: Dilema pri kupovini??

Post by HAVANA »

aksiom wrote:

veliš da kupim labudicu golfova u svim bojama i to je to :)

Ahhhaaa :oops:
dottore

#12 Re: Dilema pri kupovini??

Post by dottore »

neces naci BMW da valja za 15000
trazi Boru 1.8T :thumbup:
ado-šampion

#13 Re: Dilema pri kupovini??

Post by ado-šampion »

dottore wrote:neces naci BMW da valja za 15000
Potpisujem.
whow

#14 Re: Dilema pri kupovini??

Post by whow »

ado-šampion wrote:
Potpisujem.
Bora ti je Golf sa gepekom iako , mora se priznati , dosta ljepse auto od golfa . Ta 1.8 T masina je dobra ali nisam siguran da se moze naci nesto pristojno za 15k. Moj jaranski prijedlog ti je da vadis vizu pa u Njemacku na par dana jer ces u BiH slabo naci nesto sto nije bilo udarano , popravljano sa vracenim kilometrima i slicnim sranjima. Ne kazem da nije moguce ali je u Njemackoj ipak puno bolji izbor a posto svaki Bosanac ( i Hercegovac ) ima nekoga u Njemackoj usput mozes i da posjetis familiju i spojis ugodno sa korisnim.
Ivo Lola

#15 Re: Dilema pri kupovini??

Post by Ivo Lola »

uzmes Seat Toleda
to su ti idealna auta za nase prostore, VW motori, a kazu da su cvrsci od bilo kojeg drugog auta, to naravno uzima malo na udobnosti ali razmisli kolko moze biti neudobno auto od 15-ak hiljada
citroen

#16 Re: Dilema pri kupovini??

Post by citroen »

Ivo Lola wrote:uzmes Seat Toleda
to su ti idealna auta za nase prostore, VW motori, a kazu da su cvrsci od bilo kojeg drugog auta, to naravno uzima malo na udobnosti ali razmisli kolko moze biti neudobno auto od 15-ak hiljada
e i ti ga sad malo uprska :zzzz:
aksiom

#17 Re: Dilema pri kupovini??

Post by aksiom »

whow wrote:
ado-šampion wrote:
Potpisujem.
Bora ti je Golf sa gepekom iako , mora se priznati , dosta ljepse auto od golfa . Ta 1.8 T masina je dobra ali nisam siguran da se moze naci nesto pristojno za 15k. Moj jaranski prijedlog ti je da vadis vizu pa u Njemacku na par dana jer ces u BiH slabo naci nesto sto nije bilo udarano , popravljano sa vracenim kilometrima i slicnim sranjima. Ne kazem da nije moguce ali je u Njemackoj ipak puno bolji izbor a posto svaki Bosanac ( i Hercegovac ) ima nekoga u Njemackoj usput mozes i da posjetis familiju i spojis ugodno sa korisnim.
a tu se slažem, puno mi je ljepši od golfa, a jbg sad za odlazak van mi nije problem pošto imam HR papire, al konto sam ovdje da se može nać šta uredno za te pare, a jebemu valjda će i onaj zakon za uvoz do 10god starosti bit usvojen
CLIO

#18 Re: Dilema pri kupovini??

Post by CLIO »

Moguce je da ce od 01. novembra 2009 dozvoliti uvoz automobila do 10 god. sacekaj do tada. :thumbup:
Post Reply