Izbor se sveo na
Sociologiju
Psihologiju
Engleski jezik i knjizevnost
Razmislj'o sam o pravu i ekonomiji, posto sam sa odlicnim uspjehom zavrsio ekonomsku, ali su mi pomenute oblasti nekako suhoparne, pogotovo ekonomija... zgradila mi se u skoli, i tek shvatam da sam pogrijesio sto nisam zavrsio gimnaziju! Da ne spominjem da verovatno ko i u Bosni, i ovde masovno svi upisuju te dvije oblasti... pa ako se samo pola sa studija vrati u rodni grad... bice zestoka konkurencija... vec zamisljam njih 30 ispred intervjua za posao
Engleski jezik znam poznajem savrseno i u njemu duboko uzivam. Neki kazu da bas zato treba da ga upisem, a drugi da je glupo posto ga vec znam... da 4 godine provedem uceci... umesto da naucim jos nesto korisno i prakticno. U svakom slucaju se za njega ne bih trebao posebno spremati za prijemni jer ga drzim u malom prstu.
Psihologija mi je zanimljiva iz prostog razloga sto volim posmatrati ljude. Tip sam koji je pomalo introvertan... vise volim da posmatram i donosim zakljucke o ljudima (koji se kasnije, gle cuda, pokazu kao tacnim..). Primijecujem detalje u njihovom ponasanju (govor tijela, recenicne konstrukcije, stavove...) i na osnovu toga ih procjenjujem.
Socoiologija mi je zanimljiva iz razloga sto volim i da posmatram drustvene promene i da i njih procijenjujem... skroz amaterski... na nekim banalnim primerima... tipa, svi su u gradu odjednom poceli da nose jedan model trenerki... djevojke su pocele da bivaju mnoooogo slobodnije... i onda mi je strasno zanimljivo da vidim sta je to izazvalo.. sta to ima u covjeku sto ga tjera da imitira druge, da se prilagodjava promjenama. Ujedno... svijet, a posebno ovaj nas Balkanski prostor u buducnosti ocekuju velike promjene... pa ce sociolozi biti potrebni da te promjene objasne.
U svakom slucaju... za ove gore nabrojane stvari sam jako zainteresovan.
Volio bih da mi iz vaseg iskustva kazete... kakva je perspektiva studiranja istih? Da li ce biti posla/para? Sta mislite o svemu tome... ostalo je jos mjesec dana do prijemnog... a ja nisam jos odlucio