Iako ima samo nekoliko odgovora, mislim da imas kvalitetne savjete tu, mnogo bolje nego taj inzinjer sto je dao.. Ako ces da cujes moje misljenje, ovo je savjet koji bih ja dao:
Prvo, mislim da postoji jedan veliki problem u Bosni (uvjetovano situacijom u kakvoj se Bosna nalazi), a to je da svi gledaju da upisu fakultet koji je "trazen" danas ili da upisu neki koji je lagan, pa samo nek se ima diploma. Ja vjerujem da je to najveca greska koju mozes napraviti, i moj ti je savjet da upises ono sto VOLIS i sto zelis da budes sutra, za pet godina, i za pedeset godina! Sjedi, zatvori oci i zaboravi da postoje pare, i zaboravi koliko ces biti placena, i zamisli sebe za 10 godina, i zamisli sta bi voljela da radis. Tek tada ces biti uspjesna, i tada ce te ljudi platiti kada vide da imas passion za to sto radis..
Zapamti, znat ces kad nesto volis, ti sama zelis i da naucis o tome, zelis da procitas vise, da pitas, da vidis, i onda ne postoji tesko i lahko... Postoji samo tvoja zelja da provedes sto vise vremena da naucis o problemu.. i opet, ne zbog ocjene, nego sto zelis da znas vise, jer ne mozes zaspati ako nisi nasla odgovor, ili cak novo pitanje! Ako pocnes studirati jedno, i uhvatis se kako citas nesto vezano za drugi fakultet, drugu karijeru, i to te iskreno zanima, a ne ono sto bi "trebala" citati, ako mrzis sto moras uciti za ispit, a svi drugovi vani, znaci da si na pogresnom putu..
Vjerovatno ces biti kritikovana u pocetku, vjerovatno ce ti biti tesko radeci nesto sto moras da bi dostigla mjesto gdje zelis da budes ili gdje mozes da naucis vise, ali ako zaista ides za necim sto volis, ja nikad nisam vidio razlog zasto ne bi uspjeo.. i nikad nemoj prestati vjerovati u sebe i u svoj cilj.. NIKAD!
Kako je Steve Jobs rekao, slusaj svoje srce, jer ti vec nekako, duboko unutar sebe znas ko, sta i gdje zelis da budes. Ne slusaj mene, ne slusaj klix forumase (sorry raja), roditelje, ni profesora, ni inzinjera.. Ti vec znas sta zelis da budes
Sretno!