E ovo je upravo ono oko cega se vrti cijela prica.... jel bogohulim? Ovdje imam solidan zivot ali nejasnu persperkitvu ... za posao koji radim ovdje sam podcjenjen ako radim za nase firme i nemoze mi biti dovoljno. Kod strangera dobijam znatno vise ali do kad ??? Retoricko pitanje se postavlja jel bolje za malu da nauci strane jezike ili da zna nabrojati sva tri clana predsjednistva? I upravo postavljam sebi pitanje jel pograsno sto zelim bolje a svjestan sam da mir nemogu dobiti parama ali kad ih nestane gdje je tu mir???...amrino wrote:Kad kod neko trazi "hljeba nad pogacom" to nikako na dobro ne izadje...u slucaju da ovdje imas lijep zivot (a iz svega procitanog vidim da imas) zbog cega sve stavljati na kocku?
Zbog cega se dovoditi u situaciju da ti djeca jednog dana postanu stranci, da pricaju drugim jezikom...da se cetvero ljudi napati i prevrne svoj zivot...koja je cijena?
Mislim da ti cilj treba biti da ovaj zivot koji imas ovdje ucinis jos boljim, a s tim ambicijama vjerujem da mozes!
Neke stvari se ne mogu kupiti ni suhim zlatom...a na kraju ni zenama ni djeci pare nisu potrebnije od slozne i sretne porodice...
Dilema ? Forumasi pomagajte ...
-
urbanagerila
-
freak_with_a_laptop
e pa ne znam, ako je nemoguce izdrzati tri mjeseca, pa i pola godine bez zeMske, onda halali Huso materi, jer vodi spolni zivot kao babuniEdin H. wrote:
Fleksibilniji, ali usamljeniji![]()
Dok se kakvoj Francuskinji ne privali na konak
-
encian
ma vala ja djecu ne bih ovdje odgajala ni za kakve pare. covjece, ovdje je svaka 14godisnjakinja imala vise seksualnih partnera od mene, al eto.
cek da ja nesto rezimiram. sa jednom zenom si zakonski vezan cim ide u paketu sa tobom. a imas i drugu koja ima dijete. i vi to zivite u nekom sretnom kvadratu ili sta??? nadam se da sam pogresno skontala....
cek da ja nesto rezimiram. sa jednom zenom si zakonski vezan cim ide u paketu sa tobom. a imas i drugu koja ima dijete. i vi to zivite u nekom sretnom kvadratu ili sta??? nadam se da sam pogresno skontala....
-
freak_with_a_laptop
Jal si materijalista, il si idealista - odaberi. Ma cim se ti dvoumis, pisi propalo, nista od toga - sjedi gjde si i masi usimaurbanagerila wrote:E ovo je upravo ono oko cega se vrti cijela prica.... jel bogohulim? Ovdje imam solidan zivot ali nejasnu persperkitvu ... za posao koji radim ovdje sam podcjenjen ako radim za nase firme i nemoze mi biti dovoljno. Kod strangera dobijam znatno vise ali do kad ??? Retoricko pitanje se postavlja jel bolje za malu da nauci strane jezike ili da zna nabrojati sva tri clana predsjednistva? I upravo postavljam sebi pitanje jel pograsno sto zelim bolje a svjestan sam da mir nemogu dobiti parama ali kad ih nestane gdje je tu mir???...amrino wrote:Kad kod neko trazi "hljeba nad pogacom" to nikako na dobro ne izadje...u slucaju da ovdje imas lijep zivot (a iz svega procitanog vidim da imas) zbog cega sve stavljati na kocku?
Zbog cega se dovoditi u situaciju da ti djeca jednog dana postanu stranci, da pricaju drugim jezikom...da se cetvero ljudi napati i prevrne svoj zivot...koja je cijena?
Mislim da ti cilj treba biti da ovaj zivot koji imas ovdje ucinis jos boljim, a s tim ambicijama vjerujem da mozes!
Neke stvari se ne mogu kupiti ni suhim zlatom...a na kraju ni zenama ni djeci pare nisu potrebnije od slozne i sretne porodice...
- Edin H.
Francuscici?freak_with_a_laptop wrote:e pa ne znam, ako je nemoguce izdrzati tri mjeseca, pa i pola godine bez zeMske, onda halali Huso materi, jer vodi spolni zivot kao babuniEdin H. wrote:
Dok se kakvoj Francuskinji ne privali na konak![]()
-
funaki
Ko ce ih ''nahraniti''???mamica 31 wrote:vela havle, dze ce hanume same ostavitBHG wrote:nadam se da je harem razuman pa da nece zamjerit...urbanagerila wrote: Probo brate nisam spavo cijelu noc .... ima tu jos kandidata sa svojim spiskovima i SVI imaju pravo u neku ruku .... ako je covjek iskren prema sebi i sa obije noge na zemlji onda je dilema tri puta veca ... ako idealises u bilo kom pravcu pogubis se ....![]()
I da jezik nije problem, ima tu jos nekih olaksica sto se tice smjestaja i same intergracije ali niko me ne ceka tamo ... mislim da cu ja biti prezaokupljen poslom tih prvih mjeseci a sta sa haremom .... jedini iskreni strah koji imam je da se sve to ne raspadne zbog posla i para ....
a kako bi bilo da odes sam prvo...dok pustis korjenje i razgranas se malo...a onda harem dovedes na gotovo...
a nije ni daleko...kad ti prahne mozes na avion i u posjetu...ili ako sve propadne imas vazda dje se vratit...![]()
-
urbanagerila
Ne zezam se i problem je realan... Moja zakonita ima strani pasos i za nju nece biti nikakvih problema a za drugu je upitno jer ona ima i dijete a nemamo pravnog uporista .... ja imam obezbjedjeno mjesto za jednu i moguca je kombinacija da oni srede papire ovoj sa djetetom... sto se konkurencije tice nisam siguran da bi me one mijenjale ... nisu pod prisilom u braku .... znam da im nije lose a za nase predrasude glupo je trositi vrijeme ... narocito one prema samohranim mamama... Kad sam bio vani bile su drugacije okolnosti i uvjek me je "vuklo" kuci ali sad nakon svega ako covjek pokusa biti realan nije ni ovo TO osim osjecaja da pripadam ovdje vise nego bilo gdje drugo ...tempora wrote:Ne znam koja ce ti zemlja dozvoliti da uvezes dvije zene, osim nekim lijevim putem =a sobzirom kakva je imigraciona politika Evrope, oni bi nekako da se rijese i ovih ovdje.
Nego, ja sve mislim ti se zezas za dvije zene, ali kad bolje razmislim, tvoj odlazak je i drustveno koristan. Zbrinjavas dvije zenske osobe, sto znaci umanjujes konkurenciju.![]()
![]()
Ja se svakako ne trebam javljati na ovu temu, jer nista od onoga sto si rekao nisam razumjela. Kazes bio si vani, okusio i nije to TO. Sa druge strane, u BiH takodjer vidis manjkavosti sto se tice licne buducnosti.
Tipican primjer onoga ko je iskusio i tamo i ovamo. Uvijek u medju prostoru!
- Edin H.
Mudro zborisfreak_with_a_laptop wrote:Jal si materijalista, il si idealista - odaberi. Ma cim se ti dvoumis, pisi propalo, nista od toga - sjedi gjde si i masi usimaurbanagerila wrote:E ovo je upravo ono oko cega se vrti cijela prica.... jel bogohulim? Ovdje imam solidan zivot ali nejasnu persperkitvu ... za posao koji radim ovdje sam podcjenjen ako radim za nase firme i nemoze mi biti dovoljno. Kod strangera dobijam znatno vise ali do kad ??? Retoricko pitanje se postavlja jel bolje za malu da nauci strane jezike ili da zna nabrojati sva tri clana predsjednistva? I upravo postavljam sebi pitanje jel pograsno sto zelim bolje a svjestan sam da mir nemogu dobiti parama ali kad ih nestane gdje je tu mir???...amrino wrote:Kad kod neko trazi "hljeba nad pogacom" to nikako na dobro ne izadje...u slucaju da ovdje imas lijep zivot (a iz svega procitanog vidim da imas) zbog cega sve stavljati na kocku?
-
urbanagerila
NIsam materijalista po ubjedjenju .... ali kako bi kokuzni idealista mogao ostvariti sve sto zeli bez para??? To je upravo ta dilema koja me mori ... 
-
urbanagerila
Nije bas sve u jebanju kako ti to mislis ... iako ni toga ne fali ... ali se ne jebemo ko zecevi kako se to mozda vecini cini ... pravo nam je lijepo ... za razliku od pavijana ...freak_with_a_laptop wrote:e pa ne znam, ako je nemoguce izdrzati tri mjeseca, pa i pola godine bez zeMske, onda halali Huso materi, jer vodi spolni zivot kao babuniEdin H. wrote:
Dok se kakvoj Francuskinji ne privali na konak![]()
-
urbanagerila
Vala i nafile cijelu noc ... ali cekati odgovor s neba nije bas pametno ... svezi kamilu ....zmijaIzmaj wrote:nafila![]()
![]()
-
amrino
Perspektiva je uvijek nejasna...zivot je uvijek pun iznenadjenja to valjda znas...ali sta god da ti se lose desi (nedaj Boze)- nekako je lakse izdurati u svom- na svom nego u tudjini, gdje ces, ma koliko te placali, njima uvijek biti stranac, jos uz to Bosanac i musliman...urbanagerila wrote:E ovo je upravo ono oko cega se vrti cijela prica.... jel bogohulim? Ovdje imam solidan zivot ali nejasnu persperkitvu ... za posao koji radim ovdje sam podcjenjen ako radim za nase firme i nemoze mi biti dovoljno. Kod strangera dobijam znatno vise ali do kad ??? Retoricko pitanje se postavlja jel bolje za malu da nauci strane jezike ili da zna nabrojati sva tri clana predsjednistva? I upravo postavljam sebi pitanje jel pograsno sto zelim bolje a svjestan sam da mir nemogu dobiti parama ali kad ih nestane gdje je tu mir???...amrino wrote:Kad kod neko trazi "hljeba nad pogacom" to nikako na dobro ne izadje...u slucaju da ovdje imas lijep zivot (a iz svega procitanog vidim da imas) zbog cega sve stavljati na kocku?
Ako nisi zadovoljan nasim firmama- otvori brate privatnu firmu. budi svoj gazda i placaj sebi koliko hoces- a uz to zaposlis i par ljudi...
A mala pametnica moze i ovdje nauciti jezika koliko hoces...poslije dijete posaljes da studira negdje vani ako to zelis...ali neka ipak zna ko je i odakle je...a ne da citav zivot osjeca kako ne pripada nigdje...
U zivotu uvijek postoji vise opcija...nije sve crno ili bijelo...da ti je ovdje lose, da ne mozes naci posao, da imas nekih vecih problema odmah bi ti preporucila da ides...ali moj ti je savjet da vidis prvo sta jos ovdje mozes uraditi...koje jos opcije imas u osvjezavanju i obogacivanju svog zivota...
-
urbanagerila
Jes vala lako bi ja da sam siroma´ ....Edin H. wrote:Doslo takvo vrijeme urbangerila - bolje imat nego nematurbanagerila wrote:NIsam materijalista po ubjedjenju .... ali kako bi kokuzni idealista mogao ostvariti sve sto zeli bez para??? To je upravo ta dilema koja me mori ...
-
EI Presidente
cekaj, fakat si u vezi s dvije osobe? S jednom si ozenjen, s drugom nisi, i s obje imas djecu? I sve bi ih vodio vani?urbanagerila wrote: Ne zezam se i problem je realan... Moja zakonita ima strani pasos i za nju nece biti nikakvih problema a za drugu je upitno jer ona ima i dijete a nemamo pravnog uporista .... ja imam obezbjedjeno mjesto za jednu i moguca je kombinacija da oni srede papire ovoj sa djetetom... sto se konkurencije tice nisam siguran da bi me one mijenjale ... nisu pod prisilom u braku .... znam da im nije lose a za nase predrasude glupo je trositi vrijeme ... narocito one prema samohranim mamama... Kad sam bio vani bile su drugacije okolnosti i uvjek me je "vuklo" kuci ali sad nakon svega ako covjek pokusa biti realan nije ni ovo TO osim osjecaja da pripadam ovdje vise nego bilo gdje drugo ...
Znam da puno pitam, ali sam zaintrigiran
-
urbanagerila
[quote="amrino]Perspektiva je uvijek nejasna...zivot je uvijek pun iznenadjenja to valjda znas...ali sta god da ti se lose desi (nedaj Boze)- nekako je lakse izdurati u svom- na svom nego u tudjini, gdje ces, ma koliko te placali, njima uvijek biti stranac, jos uz to Bosanac i musliman...
Ako nisi zadovoljan nasim firmama- otvori brate privatnu firmu. budi svoj gazda i placaj sebi koliko hoces- a uz to zaposlis i par ljudi...
A mala pametnica moze i ovdje nauciti jezika koliko hoces...poslije dijete posaljes da studira negdje vani ako to zelis...ali neka ipak zna ko je i odakle je...a ne da citav zivot osjeca kako ne pripada nigdje...
U zivotu uvijek postoji vise opcija...nije sve crno ili bijelo...da ti je ovdje lose, da ne mozes naci posao, da imas nekih vecih problema odmah bi ti preporucila da ides...ali moj ti je savjet da vidis prvo sta jos ovdje mozes uraditi...koje jos opcije imas u osvjezavanju i obogacivanju svog zivota...[/quote]
Hvala ti na iskrenim savjetima prije svega ... ali da ti pokusam pribliziti problem moje struke ... Ovdje je realno perspektiva nestabilna od nekog privatluka u ovim okolnostima nema nista jer bi podrazumjevalo uplitanje kriminalaca sto svakako ne zelim ... Cinjenica da sam Bosanac musliman u ovom slucaju mi olaksava jer im treba upravo takav profil ... Mogucnost zarade i afirmacije u poslu je vise nego prihvatljiva ... Pitanje je hocu li ako ne privatim ovo sad imati mogucnost za takvo nesto kasnije??? samim tim i opcije za sve nas tako i za melnu dolaze u pitanje ... Nije bas da nije crno bijelo nemogu uticati na puno stvari i obojiti ih zeljenim bojama ... ja volim svoj zivot i ne zalim se ali svakako mogu bolje ...
U zivotu uvijek postoji vise opcija...nije sve crno ili bijelo...da ti je ovdje lose, da ne mozes naci posao, da imas nekih vecih problema odmah bi ti preporucila da ides...ali moj ti je savjet da vidis prvo sta jos ovdje mozes uraditi...koje jos opcije imas u osvjezavanju i obogacivanju svog zivota...[/quote]
Hvala ti na iskrenim savjetima prije svega ... ali da ti pokusam pribliziti problem moje struke ... Ovdje je realno perspektiva nestabilna od nekog privatluka u ovim okolnostima nema nista jer bi podrazumjevalo uplitanje kriminalaca sto svakako ne zelim ... Cinjenica da sam Bosanac musliman u ovom slucaju mi olaksava jer im treba upravo takav profil ... Mogucnost zarade i afirmacije u poslu je vise nego prihvatljiva ... Pitanje je hocu li ako ne privatim ovo sad imati mogucnost za takvo nesto kasnije??? samim tim i opcije za sve nas tako i za melnu dolaze u pitanje ... Nije bas da nije crno bijelo nemogu uticati na puno stvari i obojiti ih zeljenim bojama ... ja volim svoj zivot i ne zalim se ali svakako mogu bolje ...
-
urbanagerila
Dvije zene i jedna djevojcica kojoj nisam bioloski tata sta god to da znaci ...EI Presidente wrote:cekaj, fakat si u vezi s dvije osobe? S jednom si ozenjen, s drugom nisi, i s obje imas djecu? I sve bi ih vodio vani?urbanagerila wrote: Ne zezam se i problem je realan... Moja zakonita ima strani pasos i za nju nece biti nikakvih problema a za drugu je upitno jer ona ima i dijete a nemamo pravnog uporista .... ja imam obezbjedjeno mjesto za jednu i moguca je kombinacija da oni srede papire ovoj sa djetetom... sto se konkurencije tice nisam siguran da bi me one mijenjale ... nisu pod prisilom u braku .... znam da im nije lose a za nase predrasude glupo je trositi vrijeme ... narocito one prema samohranim mamama... Kad sam bio vani bile su drugacije okolnosti i uvjek me je "vuklo" kuci ali sad nakon svega ako covjek pokusa biti realan nije ni ovo TO osim osjecaja da pripadam ovdje vise nego bilo gdje drugo ...
Znam da puno pitam, ali sam zaintrigiran
-
zmijaIzmaj
a nije ti to cekanje odgovora, nego psiholoska olaksicaurbanagerila wrote:Vala i nafile cijelu noc ... ali cekati odgovor s neba nije bas pametno ... svezi kamilu ....zmijaIzmaj wrote:nafila![]()
![]()
-
urbanagerila
Hvala na savjetu ali problem dva aspekta duhovnog i materijalnog se sam namece .... Ima vise opcija koje rezultiraju razlicito a koja je najbolja ja to ne znam ... 
-
freak_with_a_laptop
kokuzni idealista - koja kontradikcijaurbanagerila wrote:NIsam materijalista po ubjedjenju .... ali kako bi kokuzni idealista mogao ostvariti sve sto zeli bez para??? To je upravo ta dilema koja me mori ...
ti ni sam ne znas sta ces - upitaj ti Aziru, kasika sve zna
- zena21
Jarane, spakuj svoje zene i tu djevojcicu i idi...urbanagerila wrote:Dvije zene i jedna djevojcica kojoj nisam bioloski tata sta god to da znaci ...EI Presidente wrote:cekaj, fakat si u vezi s dvije osobe? S jednom si ozenjen, s drugom nisi, i s obje imas djecu? I sve bi ih vodio vani?urbanagerila wrote: Ne zezam se i problem je realan... Moja zakonita ima strani pasos i za nju nece biti nikakvih problema a za drugu je upitno jer ona ima i dijete a nemamo pravnog uporista .... ja imam obezbjedjeno mjesto za jednu i moguca je kombinacija da oni srede papire ovoj sa djetetom... sto se konkurencije tice nisam siguran da bi me one mijenjale ... nisu pod prisilom u braku .... znam da im nije lose a za nase predrasude glupo je trositi vrijeme ... narocito one prema samohranim mamama... Kad sam bio vani bile su drugacije okolnosti i uvjek me je "vuklo" kuci ali sad nakon svega ako covjek pokusa biti realan nije ni ovo TO osim osjecaja da pripadam ovdje vise nego bilo gdje drugo ...
Znam da puno pitam, ali sam zaintrigiranto je moja mala sretna porodica i da volio bi da svi idemo zajedno ...
Ako nista, toj ces curici pruziti bolju buducnost. Tamo sigurno ima vise perspektive...
Da si sam i da imas fin zivot ovdje, rekla bih ti da ostanes, ali ako ti je stalo do tog djeteta (a mislim da jeste), vodi je tamo gdje ce joj biti bolje. Gdje nece morati traziti stelu da se upise u srednju skolu, fax, da nadje posao...
Sretno sta god da odlucis
-
urbanagerila
Izvlacis iz kontexta , ja mislim ozbiljno i nije mi do kasika i magle ...freak_with_a_laptop wrote:kokuzni idealista - koja kontradikcijaurbanagerila wrote:NIsam materijalista po ubjedjenju .... ali kako bi kokuzni idealista mogao ostvariti sve sto zeli bez para??? To je upravo ta dilema koja me mori ...![]()
ti ni sam ne znas sta ces - upitaj ti Aziru, kasika sve zna
-
urbanagerila
@zena 21
Hvala i nikad ti nemogu zaboraviti neke savjete od ljetos ... Hvala puno
Hvala i nikad ti nemogu zaboraviti neke savjete od ljetos ... Hvala puno