Dilema ? Forumasi pomagajte ...
-
urbanagerila
#1 Dilema ? Forumasi pomagajte ...
Haj sad budite solidarni (ko i uvjek) pa mi olaksajte danasnju dilemu. Naime dobio sa ponudu za posao u inostanstvu koja moze biti i dugorocna da ne kazem neodoljiva. Ne toliko zbog para sto zbog mogucnosti koje se otvaraju .... E sad dilema je izmedju duhovnog i materijalnog ....Meni nije toliko lose ni ovdje iako moze biti puno bolje kako i svima nama ali hiljadu ??? Ja ni sam ne znam sta bi kako bi jer bi to podrazumjevalo da bi morao seliti iz kasabe zajedno sa haremom sto opet povlaci bezbroj pitanja... nego haj se malo ukljucite pa mi olaksajte.... 
-
car-x
#2 Re: Dilema ? Forumasi pomagajte ...
uhhh. zajebana odluka..urbanagerila wrote:Haj sad budite solidarni (ko i uvjek) pa mi olaksajte danasnju dilemu. Naime dobio sa ponudu za posao u inostanstvu koja moze biti i dugorocna da ne kazem neodoljiva. Ne toliko zbog para sto zbog mogucnosti koje se otvaraju .... E sad dilema je izmedju duhovnog i materijalnog ....Meni nije toliko lose ni ovdje iako moze biti puno bolje kako i svima nama ali hiljadu ??? Ja ni sam ne znam sta bi kako bi jer bi to podrazumjevalo da bi morao seliti iz kasabe zajedno sa haremom sto opet povlaci bezbroj pitanja... nego haj se malo ukljucite pa mi olaksajte....
ali ako nisi nikad na duze bio vani u svakom slucaju bi ti preporucio da prihvatis ponudu. kuci se uvijek mozes vratiti..
-
urbanagerila
#3 Re: Dilema ? Forumasi pomagajte ...
Probo, vidio da znam i zbog toga je dilema jos veca ...car-x wrote:uhhh. zajebana odluka..urbanagerila wrote:Haj sad budite solidarni (ko i uvjek) pa mi olaksajte danasnju dilemu. Naime dobio sa ponudu za posao u inostanstvu koja moze biti i dugorocna da ne kazem neodoljiva. Ne toliko zbog para sto zbog mogucnosti koje se otvaraju .... E sad dilema je izmedju duhovnog i materijalnog ....Meni nije toliko lose ni ovdje iako moze biti puno bolje kako i svima nama ali hiljadu ??? Ja ni sam ne znam sta bi kako bi jer bi to podrazumjevalo da bi morao seliti iz kasabe zajedno sa haremom sto opet povlaci bezbroj pitanja... nego haj se malo ukljucite pa mi olaksajte....
ali ako nisi nikad na duze bio vani u svakom slucaju bi ti preporucio da prihvatis ponudu. kuci se uvijek mozes vratiti..
- stranac2
#4 Re: Dilema ? Forumasi pomagajte ...
puno zavisi koja je zemlja u pitanju ...!!
-
car-x
#6 Re: Dilema ? Forumasi pomagajte ...
ako ti se zivot vani nije svidio, onda je malo teze.. jedino mozda da kazes gdje si prije bio, a gdje sada ides.. jer socijalni zivotu npr. u svedskoj nije ni blizu onom u spaniji..urbanagerila wrote:Probo, vidio da znam i zbog toga je dilema jos veca ...Socijalni zivot vani je katastrofa a ovdje je opet kuca .... hmmmmmm ´bem li ga ...
-
mamica papucarka
#7 Re: Dilema ? Forumasi pomagajte ...
obavezno se raspitaj kako bi i harem mogao ici sa tobomurbanagerila wrote:Haj sad budite solidarni (ko i uvjek) pa mi olaksajte danasnju dilemu. Naime dobio sa ponudu za posao u inostanstvu koja moze biti i dugorocna da ne kazem neodoljiva. Ne toliko zbog para sto zbog mogucnosti koje se otvaraju .... E sad dilema je izmedju duhovnog i materijalnog ....Meni nije toliko lose ni ovdje iako moze biti puno bolje kako i svima nama ali hiljadu ??? Ja ni sam ne znam sta bi kako bi jer bi to podrazumjevalo da bi morao seliti iz kasabe zajedno sa haremom sto opet povlaci bezbroj pitanja... nego haj se malo ukljucite pa mi olaksajte....
Uglavnom, teska odluka
-
urbanagerila
Za jednu je sve OK ali se ova druga dvoumi ...zena wrote:a shta harem veli?
- nebojeplavo
A zar se njegove hanume ista pitaju?!
Uostalom, tamo vani ne mozes hanumu puc-puc kad "zasluzi"
Uostalom, tamo vani ne mozes hanumu puc-puc kad "zasluzi"
-
Kwaheri
ih... pa to ti je najbolja opcijaurbanagerila wrote:Za jednu je sve OK ali se ova druga dvoumi ...zena wrote:a shta harem veli?imaju obije svoje uporiste ali hajd ti sad sve podmiri ...
I ne brini, ne morash uvijek ti sve podmiriti
p.s.
Mislila sam ozbiljno, nezgodno je...kad jedno hoce, a drugo ne bi nikuda... milion komplikacija...
-
urbanagerila
Prije sam bio u UK, Fr i Swe .... ali pod drugim okolnostima bio sam tada sam i bez toliko obaveza .... Jedna hanuma moze dobiti papire da ide samnom bez problema ali za drugu se moram potruditi i poprilicno je neizvjesno. Lova koja mi se nudi je poprilicno dovoljna da bi mogao sve to podnjeti bez problema ali nekako osjecam ako se otisnem ovaj put da mi povratka nema .... ma komplikovano pravo .... 
-
amrino
To je odluka koju sam moras donijeti. Sve zavisi od toga sta je tebi u zivotu bitnije i sta je to sto te cini sretnim...ja znam koju bih odluku donijela...davno skontala...ni makac odavde
"gorki su tamo zalogaji hljeba..."
Najbolja varijanta bi bila kada bi te ovdje posao cekao u slucaju da se predomislis- ako je to slucaj- skocis i kazes buc!
Sretno u donosenju odluke!
Najbolja varijanta bi bila kada bi te ovdje posao cekao u slucaju da se predomislis- ako je to slucaj- skocis i kazes buc!
-
urbanagerila
Eh da su babi muda .... ovo je puno nemoralnije ... bio sam i ja vani i znam kako hoda anamo .... ali ako planiram buducnost bilo kakvu (opet ne zbog sebe) onda mi Sa. i nije neko rjesenje ... iskreno kad bi znao da cu zivjeti jos 10 god nikad nebi micao odavde jer je zivot intenzivniji i bolji ali na malo duze staze i malo ozbiljnije ...hmmmm ...amrino wrote:To je odluka koju sam moras donijeti. Sve zavisi od toga sta je tebi u zivotu bitnije i sta je to sto te cini sretnim...ja znam koju bih odluku donijela...davno skontala...ni makac odavde"gorki su tamo zalogaji hljeba..."
-
car-x
ne rece o kojoj se dijaspori ovaj put radi..urbanagerila wrote:Eh da su babi muda .... ovo je puno nemoralnije ... bio sam i ja vani i znam kako hoda anamo .... ali ako planiram buducnost bilo kakvu (opet ne zbog sebe) onda mi Sa. i nije neko rjesenje ... iskreno kad bi znao da cu zivjeti jos 10 god nikad nebi micao odavde jer je zivot intenzivniji i bolji ali na malo duze staze i malo ozbiljnije ...hmmmm ...amrino wrote:To je odluka koju sam moras donijeti. Sve zavisi od toga sta je tebi u zivotu bitnije i sta je to sto te cini sretnim...ja znam koju bih odluku donijela...davno skontala...ni makac odavde"gorki su tamo zalogaji hljeba..."
-
urbanagerila
Ovaj posao bi bio u Marsielleu s tim da bi tu bio samo prvih 3 mjeseca a kasnije vjerovatno negdje dalje ... 
-
urbanagerila
Ne slavim ja to ima 100 god kod mene je uvjek zaljubljeno ... cvjecarski praznik ....seka wrote:danas valentinovo - jesi podmiriourbanagerila wrote:Za jednu je sve OK ali se ova druga dvoumi ...zena wrote:a shta harem veli?imaju obije svoje uporiste ali hajd ti sad sve podmiri ...
![]()
il´ se dvou
mis
-
mamica papucarka
hajd sad iskrenourbanagerila wrote:Ovaj posao bi bio u Marsielleu s tim da bi tu bio samo prvih 3 mjeseca a kasnije vjerovatno negdje dalje ...
Koliko imas hanuma, i da li ih uopste imas????
-
urbanagerila
I zmijo i zmaju fakat nije zajebancija ali nije ni mjesto da se trazi savjet nego cisto da se olaksam da izbistrim glavu ... nije nikakva loziona dilema postoji ...zmijaIzmaj wrote:pa vi stvarno vjerujete gerilcu
-
urbanagerila
Joj ljudi 100 bespotrebnih pitanja imam stvarno dvije Svilene ... jednu odvajkada a drugu malo vise od pola godine (ona ima djevojcicu) i funkcionise za sada odlicno ....mamica 31 wrote:hajd sad iskrenourbanagerila wrote:Ovaj posao bi bio u Marsielleu s tim da bi tu bio samo prvih 3 mjeseca a kasnije vjerovatno negdje dalje ...![]()
Koliko imas hanuma, i da li ih uopste imas????Ja ti vjerujem samo pola
More bit bidne da imas Svilenu, a ova druga ne postjiiii
-
urbanagerila
Iskreno ne fali ali i ovaj posao koji radim je za strance i nema neku perspektivu a obaveze ostaju kao i krediti .... o tome se radi ... kao sto rekoh izmedju duhovnog i materijalnog...Santos wrote:Ako ti nista u Sarajevu nefali kud si poletio.Imaces vise love.To sto ces imati vise love.Ako ti nista nefali tu gdje si ne zajebaji se nego ostani gdje si i nastavi zivot kako si i zivio.