Dilema ? Forumasi pomagajte ...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
urbanagerila

#1 Dilema ? Forumasi pomagajte ...

Post by urbanagerila »

Haj sad budite solidarni (ko i uvjek) pa mi olaksajte danasnju dilemu. Naime dobio sa ponudu za posao u inostanstvu koja moze biti i dugorocna da ne kazem neodoljiva. Ne toliko zbog para sto zbog mogucnosti koje se otvaraju .... E sad dilema je izmedju duhovnog i materijalnog ....Meni nije toliko lose ni ovdje iako moze biti puno bolje kako i svima nama ali hiljadu ??? Ja ni sam ne znam sta bi kako bi jer bi to podrazumjevalo da bi morao seliti iz kasabe zajedno sa haremom sto opet povlaci bezbroj pitanja... nego haj se malo ukljucite pa mi olaksajte.... :D
car-x

#2 Re: Dilema ? Forumasi pomagajte ...

Post by car-x »

urbanagerila wrote:Haj sad budite solidarni (ko i uvjek) pa mi olaksajte danasnju dilemu. Naime dobio sa ponudu za posao u inostanstvu koja moze biti i dugorocna da ne kazem neodoljiva. Ne toliko zbog para sto zbog mogucnosti koje se otvaraju .... E sad dilema je izmedju duhovnog i materijalnog ....Meni nije toliko lose ni ovdje iako moze biti puno bolje kako i svima nama ali hiljadu ??? Ja ni sam ne znam sta bi kako bi jer bi to podrazumjevalo da bi morao seliti iz kasabe zajedno sa haremom sto opet povlaci bezbroj pitanja... nego haj se malo ukljucite pa mi olaksajte.... :D
uhhh. zajebana odluka..
ali ako nisi nikad na duze bio vani u svakom slucaju bi ti preporucio da prihvatis ponudu. kuci se uvijek mozes vratiti..
urbanagerila

#3 Re: Dilema ? Forumasi pomagajte ...

Post by urbanagerila »

car-x wrote:
urbanagerila wrote:Haj sad budite solidarni (ko i uvjek) pa mi olaksajte danasnju dilemu. Naime dobio sa ponudu za posao u inostanstvu koja moze biti i dugorocna da ne kazem neodoljiva. Ne toliko zbog para sto zbog mogucnosti koje se otvaraju .... E sad dilema je izmedju duhovnog i materijalnog ....Meni nije toliko lose ni ovdje iako moze biti puno bolje kako i svima nama ali hiljadu ??? Ja ni sam ne znam sta bi kako bi jer bi to podrazumjevalo da bi morao seliti iz kasabe zajedno sa haremom sto opet povlaci bezbroj pitanja... nego haj se malo ukljucite pa mi olaksajte.... :D
uhhh. zajebana odluka..
ali ako nisi nikad na duze bio vani u svakom slucaju bi ti preporucio da prihvatis ponudu. kuci se uvijek mozes vratiti..
Probo, vidio da znam i zbog toga je dilema jos veca ... :D Socijalni zivot vani je katastrofa a ovdje je opet kuca .... hmmmmmm ´bem li ga ... :D
stranac2

#4 Re: Dilema ? Forumasi pomagajte ...

Post by stranac2 »

puno zavisi koja je zemlja u pitanju ...!!
Kwaheri

Post by Kwaheri »

a shta harem veli? :roll:
car-x

#6 Re: Dilema ? Forumasi pomagajte ...

Post by car-x »

urbanagerila wrote:Probo, vidio da znam i zbog toga je dilema jos veca ... :D Socijalni zivot vani je katastrofa a ovdje je opet kuca .... hmmmmmm ´bem li ga ... :D
ako ti se zivot vani nije svidio, onda je malo teze.. jedino mozda da kazes gdje si prije bio, a gdje sada ides.. jer socijalni zivotu npr. u svedskoj nije ni blizu onom u spaniji..
mamica papucarka

#7 Re: Dilema ? Forumasi pomagajte ...

Post by mamica papucarka »

obavezno se raspitaj kako bi i harem mogao ici sa tobom :oops: ne znam kako je to "zakonski" regulisano, posto si ti bh. drzavljanin. Bil ti hanume mogle radit??? Ispod 1 500 Euro mjesecno tesko da bi mogli normalno zivjet. Predpostavljam da imas i dijete (nekad si napisao, pa ne znam je li ti se moze vjerovat :D )
Uglavnom, teska odluka :roll:
urbanagerila

Post by urbanagerila »

zena wrote:a shta harem veli? :roll:
Za jednu je sve OK ali se ova druga dvoumi ... :D imaju obije svoje uporiste ali hajd ti sad sve podmiri ... :D
nebojeplavo

Post by nebojeplavo »

A zar se njegove hanume ista pitaju?! :oops: :roll:
Uostalom, tamo vani ne mozes hanumu puc-puc kad "zasluzi" :oops:
Kwaheri

Post by Kwaheri »

urbanagerila wrote:
Za jednu je sve OK ali se ova druga dvoumi ... :D imaju obije svoje uporiste ali hajd ti sad sve podmiri ... :D
ih... pa to ti je najbolja opcija :D al fakat...meni bi to bio bingo :) obje, jedna kuci, jedna na odmoru...
I ne brini, ne morash uvijek ti sve podmiriti :D :oops:

p.s.
Mislila sam ozbiljno, nezgodno je...kad jedno hoce, a drugo ne bi nikuda... milion komplikacija...
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Prije sam bio u UK, Fr i Swe .... ali pod drugim okolnostima bio sam tada sam i bez toliko obaveza .... Jedna hanuma moze dobiti papire da ide samnom bez problema ali za drugu se moram potruditi i poprilicno je neizvjesno. Lova koja mi se nudi je poprilicno dovoljna da bi mogao sve to podnjeti bez problema ali nekako osjecam ako se otisnem ovaj put da mi povratka nema .... ma komplikovano pravo .... :D
amrino

Post by amrino »

To je odluka koju sam moras donijeti. Sve zavisi od toga sta je tebi u zivotu bitnije i sta je to sto te cini sretnim...ja znam koju bih odluku donijela...davno skontala...ni makac odavde :-D "gorki su tamo zalogaji hljeba..."
Najbolja varijanta bi bila kada bi te ovdje posao cekao u slucaju da se predomislis- ako je to slucaj- skocis i kazes buc!
Sretno u donosenju odluke! :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

amrino wrote:To je odluka koju sam moras donijeti. Sve zavisi od toga sta je tebi u zivotu bitnije i sta je to sto te cini sretnim...ja znam koju bih odluku donijela...davno skontala...ni makac odavde :-D "gorki su tamo zalogaji hljeba..."
Najbolja varijanta bi bila kada bi te ovdje posao cekao u slucaju da se predomislis- ako je to slucaj- skocis i kazes buc!
Eh da su babi muda .... ovo je puno nemoralnije ... bio sam i ja vani i znam kako hoda anamo .... ali ako planiram buducnost bilo kakvu (opet ne zbog sebe) onda mi Sa. i nije neko rjesenje ... iskreno kad bi znao da cu zivjeti jos 10 god nikad nebi micao odavde jer je zivot intenzivniji i bolji ali na malo duze staze i malo ozbiljnije ...hmmmm ... :D
car-x

Post by car-x »

urbanagerila wrote:
amrino wrote:To je odluka koju sam moras donijeti. Sve zavisi od toga sta je tebi u zivotu bitnije i sta je to sto te cini sretnim...ja znam koju bih odluku donijela...davno skontala...ni makac odavde :-D "gorki su tamo zalogaji hljeba..."
Eh da su babi muda .... ovo je puno nemoralnije ... bio sam i ja vani i znam kako hoda anamo .... ali ako planiram buducnost bilo kakvu (opet ne zbog sebe) onda mi Sa. i nije neko rjesenje ... iskreno kad bi znao da cu zivjeti jos 10 god nikad nebi micao odavde jer je zivot intenzivniji i bolji ali na malo duze staze i malo ozbiljnije ...hmmmm ... :D
ne rece o kojoj se dijaspori ovaj put radi..
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

pa vi stvarno vjerujete gerilcu :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Ovaj posao bi bio u Marsielleu s tim da bi tu bio samo prvih 3 mjeseca a kasnije vjerovatno negdje dalje ... :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

seka wrote:
urbanagerila wrote:
danas valentinovo - jesi podmirio :lol:
il´ se dvo :oops: u :oops: mis :oops:
Ne slavim ja to ima 100 god kod mene je uvjek zaljubljeno ... cvjecarski praznik .... :D
Santos

Post by Santos »

Ako ti nista u Sarajevu nefali kud si poletio.Imaces vise love.To sto ces imati vise love.Ako ti nista nefali tu gdje si ne zajebaji se nego ostani gdje si i nastavi zivot kako si i zivio.
car-x

Post by car-x »

urbanagerila wrote:Ovaj posao bi bio u Marsielleu s tim da bi tu bio samo prvih 3 mjeseca a kasnije vjerovatno negdje dalje ... :D
ako ne umijes francuski onda ces se opet zalit na socijalni zivot.. barem ta prva tri mjeseca..
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

urbanagerila wrote:Ovaj posao bi bio u Marsielleu s tim da bi tu bio samo prvih 3 mjeseca a kasnije vjerovatno negdje dalje ... :D
hajd sad iskreno :oops:
Koliko imas hanuma, i da li ih uopste imas???? :P Ja ti vjerujem samo pola :P More bit bidne da imas Svilenu, a ova druga ne postjiiii :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

zmijaIzmaj wrote:pa vi stvarno vjerujete gerilcu :D
I zmijo i zmaju fakat nije zajebancija ali nije ni mjesto da se trazi savjet nego cisto da se olaksam da izbistrim glavu ... nije nikakva loziona dilema postoji ... :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

mamica 31 wrote:
hajd sad iskreno :oops:
Koliko imas hanuma, i da li ih uopste imas???? :P Ja ti vjerujem samo pola :P More bit bidne da imas Svilenu, a ova druga ne postjiiii :D
Joj ljudi 100 bespotrebnih pitanja imam stvarno dvije Svilene ... jednu odvajkada a drugu malo vise od pola godine (ona ima djevojcicu) i funkcionise za sada odlicno .... :D prva ima strani pasos a druga zavrsava fax i ima jos par ispita .... :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Santos wrote:Ako ti nista u Sarajevu nefali kud si poletio.Imaces vise love.To sto ces imati vise love.Ako ti nista nefali tu gdje si ne zajebaji se nego ostani gdje si i nastavi zivot kako si i zivio.
Iskreno ne fali ali i ovaj posao koji radim je za strance i nema neku perspektivu a obaveze ostaju kao i krediti .... o tome se radi ... kao sto rekoh izmedju duhovnog i materijalnog... :D
BHG

Post by BHG »

hos nam dolazit svakog ljeta? :D

stavi na papir dobre i lose strane cijelokupne situacije...budi objektivan, iskren i detaljan naravno...pa prebroj koja je kolona duza...mozda ti pomogne....
nebojeplavo

Post by nebojeplavo »

Idi :D
Post Reply