I djelomicno citiram sebe sa jedne druge teme jer mi mrsko malo pisati sve ispocetka
"Potjecem iz tzv miješanog braka, a rođena sam i odrasla u gradu koji je 90% treće nacije/vjere (pošto se kod nas nacija i vjera koriste skoro kao istoznačnice). Toliko poznajem i postujem obicaje sve tri nacije, i zapravo se osjecam dijelom sve tri. Jednako se radujem i Bajramu i jednom i drugom Bozicu, znam molitve sve tri religije, pa sam cak bila i kuma na jednom jevrejskom vjenčanju prije 2 godine. Osjecam se da ne pripadam nigdje drugdje nego bas ovdje gdje jesam, ali ne kao ni Hrvatica ni Bošnjakinja ni Srpkinja, nego kao ja- Bosanka. Jer upravo je to za mene Bosna- ono sto ja jesam. Tolerancija, multikulturalnost i suzivot, most koji ne samo da povezuje dvije strane, nego sve strane koje zele da budu povezane. Ljubav prema osobi zato sto je ta osoba covjek, a ne pripadnik ove ili ove nacije.
Sta bi mi onda preostalo? Da se izjasnim kao "ostali." A to ne zelim jer se osjecam kao integralni dio ovog drustva i zapravo mrzim tu definiciju - ostali. Bas zvuci lose." I to bi mi onemogucavalo neke stvari koje bi mi trebale biti dostupne buduci da sam rodjena i odrasla u ovoj drzavi.
Uklještena između dvije vatre... Samo se nadam da ce jednom biti bolje