Dijasporo, šta da se radi?Domicilni wrote:Jedna lasta ne cini proljece...Dijasporac wrote:A jesi li mozda razmisljao da ipak ostanes u BiH i da se boris za bolju buducnost nase drzave? Jer neko mora uzeti stvar u svoje ruke i promjeniti dole situaciju. Jer ako ti, kao skolovan i takvi poput tebe odustanes od borbe za bolje sutra,onda nikad nece biti bolje u BiH niti ce doci vrijeme da se vratimo mi iz dijaspore kada se dole stvari promjene na bolje.
Budi patriota! Bori se za svjetliju buducnost BiH!
A recimo da se nadignu i drugi da se bore kao sto se ja borim, i da se vrate svi skolovani i sposobni iz dijaspore i dadnu supcima ovdje do znanja da nit su jedini nit su najpametniji, i ja bih rado stao u te redove.
Medjutim, dovoljno sam ja cireva zaradio i dovoljno zivaca potrosio pokusavajuci ispraviti krive Drine... Nemam vise ni volje ni snage. Vrijeme je poceti misliti malo i na sebe.
Dijasporac i domicilni Bosanac i Hercegovac
-
klif
#1 Dijasporac i domicilni Bosanac i Hercegovac
-
urbanagerila
U pravu je domiCilni ...
Na vama je da nam saljete papire da se parimo odavde ...
Na vama je da nam saljete papire da se parimo odavde ...
-
Vozdra_123
treba imati muda i otici negdje novo, negdje nepoznato
treba imati pamet i znati kad se najbolje kuci vratiti
-
nineac
Vrlo dobro receno.Vozdra_123 wrote:treba imati muda i otici negdje novo, negdje nepoznato
Ja sam otisao sam i mogu samo reci sretno, i spremite se na mnogobrojne frustracije i razocarenja. Ali, na kraju, mislim da sam pametan potezu uradio.
-
klif
Možda će neki školovan i sposoban BH dijasporac - makar razmisliti o tome - da se vrati u BiH i nekako pomogne BH domicilnom da zajednički naprave BiH boljom zemljom. Jer ga domicilni na to poziva.tempora wrote:A sta nam treba donijeti ova anketa?
A tebi i meni, tj. "nama", anketa sigurno neće donijeti ništa, jednako kao što tvoja i moja javljanja na ovom forumu, u biti ne znače i ne donose nikome ništa.
-
_BosanaC
Razgovaram juce sa skolovanim i sposobnim mladim covjekom, i iznosim mu neka svoja vidjenja i planove. Znaci, ne trazim mu savjet, ne pitam ga za misljenje, nego mu cisto iznesoh misljenje i svoje stavove uz puno uvazavanje njegovih. Nakon sto me saslusa, upita koji je razlog zasto zelim da idem, rece mi, doslovno, da je nemoguce da ne valja drzava i sistem a da valja pojedinac, te da je u tim slucajevima iskljucivo do pojedinca
E kad atako misli skolovan i sposoban, sta tek onda misle oni koji ne spadaju u tu kategoriju...
E kad atako misli skolovan i sposoban, sta tek onda misle oni koji ne spadaju u tu kategoriju...