Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#476 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by KatarinaKosaca »

Fudo387 wrote:Znas jednog.
wow
Čest slučaj to državnje lekcija ljudima u zemlji šta treba i kako treba, bez da se guzicom mrdne ispred interneta. To sam mislila. Sad da li u RL i oni sakrivaju identitet, kao moj poznanik, ne znam, ali ne bi me čudilo..
razonoda

#477 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by razonoda »

hrle1976 wrote:
Bodkin wrote:Ono sto se dijaspori zamjera je sto sjede u berlinu, a seru kako treba ostro sa srbima i hrvatima.

Sjede u stokholmu, a pljuju po liberalnim strankama kod nas i uzdizu nacionalisticka govna. A da nema tih istih liberala na zapadu, kur** bi ostali gore.

Posalju par stoja maraka mjesecno i misle da ih trebaju gledati kao Bogove. I vrhunac je kad se ponasaju prema domacim kao prema pecinskim ljudima. Sta oni znaju. Prvi put kad mi je tetak dosao iz kanade neke 2002 ja mislim, objasnjavao nam je kako postoji jedna kartica i zamisli sa njom svugdje platis bez kesa. Samo provuces nekakvu plasticnu karticu :-)

I naravno ovo su stvari koje smetaju. Daleko od toga da su svi takvi

Ta percepcija je obicna laz, jer vecina iseljenih bolje se druzi mjesano nego u BiH. Hrvati, Bosanci, Srbi itd. sjede skupa, pricaju, zabavljaju itd. Cak sto vise, pojedini se zene odnosno stvaraju mjesovite brakove :wink:
TACNO, dijaspora ne poziva na rat i osvetu , nije joj u interesu . Razloga je --duga lista.
Aurelia Bronski

#478 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by Aurelia Bronski »

Bodkin wrote: nisi me shvatio/la. poenta price je da su ti ljudi gore jedno, a u bosni drugo. gore placaju poreze i druze se sa svima, a ovdje glasaju postom za sda ili sefera i prozivaju na novi rat do konacnog obracuna. ovdje je liberal pic**,a socijaldemokrata komunista. gore digne svu familiju da glasaju za njih. o tome pricam :)
Ma liberalno pljuvanje sam onako spomenula, sa svoje tacke gledista.

Iskreno, ovdje gdje zivim ima 70.000 nasih ljudi i fakat veze nemam ko glasa niti za koga, uopsteno se drzim van tih prica i sema. Mama i ja ne glasamo u BiH jer ne zivimo tamo tako sa mi ne pada na pamet krojiti kapu nekome, glasam tu gdje zivim.

Nego, interesuje me koji postotak dijaspore glasa u BiH, gdje se moze pogledati taj podatak? Ipak, po nekim upisima ovdje ispada da da nije dijaspore i njenog glasanja i bahatosti da bi u Bosni bilo mnogo bolje. Bar je to utisak koji dobijam citajuci neke price na forumu.
saja_dj

#479 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by saja_dj »

Aurelia Bronski wrote:
Nego, interesuje me koji postotak dijaspore glasa u BiH, gdje se moze pogledati taj podatak? Ipak, po nekim upisima ovdje ispada da da nije dijaspore i njenog glasanja i bahatosti da bi u Bosni bilo mnogo bolje. Bar je to utisak koji dobijam citajuci neke price na forumu.
To je sasvim normalno kod nas jer uvijek mora postojati drugi ko je kriv. Ako nisu četnici, onda su ustaše ako nisu ustaše onda je dijaspora, pa zapad, pa ljudi gušteri ili gušteri ljudi ne znam ko je ko. Nikako samog sebe gledati ako život ne ide kako treba.

Bosanska vrlina je uvijek ama bas uvijek naci krivca koji nije "ja".
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#480 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by Chmoljo »

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» sport
Bodkin

#481 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by Bodkin »

hrle1976 wrote:
Bodkin wrote:Ono sto se dijaspori zamjera je sto sjede u berlinu, a seru kako treba ostro sa srbima i hrvatima.

Sjede u stokholmu, a pljuju po liberalnim strankama kod nas i uzdizu nacionalisticka govna. A da nema tih istih liberala na zapadu, kur** bi ostali gore.

Posalju par stoja maraka mjesecno i misle da ih trebaju gledati kao Bogove. I vrhunac je kad se ponasaju prema domacim kao prema pecinskim ljudima. Sta oni znaju. Prvi put kad mi je tetak dosao iz kanade neke 2002 ja mislim, objasnjavao nam je kako postoji jedna kartica i zamisli sa njom svugdje platis bez kesa. Samo provuces nekakvu plasticnu karticu :-)

Ta percepcija je obicna laz, jer vecina iseljenih bolje se druzi mjesano nego u BiH. Hrvati, Bosanci, Srbi itd. sjede skupa, pricaju, zabavljaju itd. Cak sto vise, pojedini se zene odnosno stvaraju mjesovite brakove :wink:
Pa vidi, najradikalniji sa ovog foruma su iz dijaspore. To je cinjenica. Drugo, gore je lakse druziti se. Pored toliko arapa i crnaca, pored domacih ksenofoba koji te ne vole, sa svim je normalno da ti je neko ko prica isti jezik kao ti relativno blizak. U bosni je drugacije
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#482 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by Truba »

JohnnyS wrote:

Pa ima li ijedna država na svijetu nebulozu kakvu si ti (doduše ne samo ti, takav fail je predlagan u više navrata po forumu) zamislio, da se ne pušta ljude iz države dok ne otplate neki "dug"?
ovo sam tek sad vidio
fakat si naporan cak i za klix :lol:

komicno retardiranu raspravu na polupropalom forumu punom klonova gdje se ne zna ko pije ko placa
uzdizes na neku ozbiljnu razinu
i jednu popuozbiljnu misao o tome kako ljudi ovdje dobiju skoro pa besplatan fax i odu vani da bi se to trebalo sprijeciti ugovorima o vraćanju love. :lol:
joj neam snage vise

:run:
Truba

#483 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by Truba »

meni nije problem sto je najradikalniji dio foruma iz dijaspore
znamo njihove komplekse
meni je problem sto imam osjecaj da o vodovodu grasu odvozu smeca...nebitno
raspravljam s likovima koji su posljednji put duze od 15 dana bili u sarajevu 1991 nebitno

ajd kad o filmu ili knjigama pricamo...tu smo gradjani svijeta
ali oni se petljaju u lokalizme u izbore u svaki segment
znaju sve u americi i bosni
ma nema :lol:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#484 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by mk ultra »

Image
desni klik->prikaz u novom tabu

:lol:
volio bih kad bi i ovaj forum imao oznaku države odakle je pisac :thumbup:
:bih:
Lug

#485 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by Lug »

Black swan wrote:meni nije problem sto je najradikalniji dio foruma iz dijaspore
znamo njihove komplekse
raspravljam s likovima koji su posljednji put duze od 15 dana bili u sarajevu 1991 nebitno

:-)

jesi bio kod doktora, komplexi ti ispadaju iz djepova.
mO k3

#486 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by mO k3 »

Black swan wrote:meni nije problem sto je najradikalniji dio foruma iz dijaspore
znamo njihove komplekse

Nije ti bosna samo Sarajevo ...... :mrgreen:
Grdne rane moje ....
razonoda

#487 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by razonoda »

znamo njihove komplekse

:zoka: Gledaj globalno-zmiri lokalno.
Nazalost, mali je broj dijaspre na ovom forumu, to pokazuje kojiko ih zbilja inetesuje vase stanje.Iz dana u dan ih manje i dolazi, to se osjeti na prostorima BIH.
Dok god imate neprijatelja (dijasporu) vani, biti ce te mirni -lokalno.
Truba

#488 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by Truba »

velis sve manje i manje fala nebesima
ne interesiraju se???? jupiiiii

i mirna bosna 8)
GeeTnT

#489 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by GeeTnT »

Velika je sramota optuživati dijasporu za huškanje kraj tolikog broja onih koji žive u BiH, a više vole tudju nego svoju državu i koji ovde (nekažnjeno) podržavaju fašiste (vidi pdf historija). Sasvim je normalno da im smeta i dijaspora...

Vama, koji to odobravate želim dug život, a da svoje najdraže možete vidjeti samo uz pomoć web-camere....
almir90

#490 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by almir90 »

GeeTnT wrote:kraj tolikog broja onih koji žive u BiH, a više vole tudju nego svoju državu i koji ovde (nekažnjeno) podržavaju fašiste
Poruka za one koji ne znaju gdje pripadaju. :lol:

razonoda

#491 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by razonoda »

GeeTnT wrote:Velika je sramota optuživati dijasporu za huškanje kraj tolikog broja onih koji žive u BiH, a više vole tudju nego svoju državu i koji ovde (nekažnjeno) podržavaju fašiste (vidi pdf historija). Sasvim je normalno da im smeta i dijaspora...

Vama, koji to odobravate želim dug život, a da svoje najdraže možete vidjeti samo uz pomoć web-camere....
Velika je sreca ,da ova tema postoji, steta je sto ovo nije dostupno ,svoj dijaspori. Al, sama je kriva,sto sto ne ucestvuje. :)
KatarinaKosaca

#492 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by KatarinaKosaca »

Čuj nije dostupno svoj dijaspori :lol: :lol: :lol:
Pa, nije tema zakopana u podrumu uz svijeću i obećanje za omertu :D
razonoda

#493 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by razonoda »

KatarinaKosaca wrote:Čuj nije dostupno svoj dijaspori :lol: :lol: :lol:
:-D Polako Kato, zakoceniti ses se. :-) Dostupno je bona al je inertna ko i VI.
GeeTnT

#494 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by GeeTnT »

Ne ne ...ne želim ti podrum, svijeće i "omertu".... Samo ono što sam već napisao.

Bez ikakve srdacnosti, a jos manje postovanja,

GeeTnT
jefferson

#495 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by jefferson »

razonoda wrote:
hrle1976 wrote:

TACNO, dijaspora ne poziva na rat i osvetu , nije joj u interesu . Razloga je --duga lista.
Nije laz. Kakvih sam se gluposti naslusao u Americi bar sto se tice stanja u BiH, to je uzas jedan. Takodje, imas stotine naucnih radova koji su objavljeni na slucaju drugih nacija gdje dijaspora uvijek radikalnija, sto? Zatos to moze sebi priustiti luksuz da bude radikalna. Ja sam bio s ljudima ovdje koji su nakon rata otisli jednom u BiH mjesec dana tamo neke 1997-1998 i to je to. Ti ljudi jos zive u 1992-1995. Pricaju o bitkama, o tome sta treba uraditi, kako se treba boriti. na moju opasku: hoces li ti odmah ukrcati se na prvi let i uzeti pusku: neki su rekli naravno (pijani, ono samo da ojacaju svoj stav) a neki su izricito rekli da ce oni pomoci odbranu. Sto bi se reklo: lako je tudjim qrtzem gloginje mlatiti.
Dijaspora bi isto tako trebala znati (bar ova sto slabo dolazi u BiH) da se u BIH druze ljudi razlicitih vjera, zene se, udaju se, itd, itd. Za mnoge ljude u BiH je rat stao 1995, jer nemaju luksuz da se bave tim pitanjima, zivot je brutalan, valja prezivjeti. Rat nije stao za politicare kojima ovaj "hladni rat" odgovara, i vecini dijaspore koja iz udobnosti svoje kuce mlati tudjim qrtzem gloginje.
kosava

#496 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by kosava »

E jebi ga sad tetka ti se udala za cobana pa eto svi dijasporci takvi, ko bio coban u Bosni ostao coban i u dijaspori.
kosava

#497 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by kosava »

mk ultra wrote:
propuh1975 wrote:To upravo vi radite huskate na diasporu tebi niko ne brani da se druzis s "svoima" nemrzim ja ni srbe ni hrvate .Diasporu su stvorili cetnici i ustase klanjem silovanjem nismo mi na godisnji otisli .ps zamolio bih ove nobelovce da me isprave u pravopisu :thumbup:
Pa znam previse ljudi koji su bjezali od cetnika, ali su pobjegli u neki drugi dio BIH, nastavili zivot, i danas im je OK
tako da tvoja konstatacija ne drzi vode
Rat se zavrsio 1996, mogao si se komforno vratiti
Ti su se mahom vratili, a bivsi borci otisli ona "dijaspora" sto je odselila 1996 i poslije
kosava

#498 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by kosava »

Aurelia Bronski wrote:
Bodkin wrote: I naravno ovo su stvari koje smetaju. Daleko od toga da su svi takvi
Meni npr jedino smeta (i kod jednih i kod drugih) sto se na osnovu nekoliko dijasporskih krkana zakljucuje da je kompletna dijaspora za izvoza na deponiju nuklearnog otpada, da su zbog nekoliko klinki koje se loze na BMW-e sve cure u BiH sponzoruse, zbog nekoliko bradonja SVI vehabije/cetnici itd...I problem je takodjer da, i da sutra dodje neko iz dijaspore ko bi mozda imao neki plan za poboljsanje velika je sansa da bude obeshrabren u rekordnom roku komentarima tipa "ma koji on K zna, pobjegulja, dosljo, dijasporac, vid mu glave". I problem je sto mozda ti komentari nisu najbrojniji ali su svakako najglasniji jer se krkan uvijek dere dok prica (obrnuto takodjer vazi samo podjebavanja zamijeniti sa "sta ti znas, nije ti guzica makla dalje od Hadzica itd" ).

P.S. kad vec spomenu liberalne stranke i pljuvanje po istim - pljujem vala i ovdje ali cu (vjerovatno) uvijek glasati za njih jer su malo manje zlo od dva veeeelika zla. U biti biras izmedju raka pluca i raka jetre pa izaberes onaj koji ce te prije ubiti.
Problem kod stranaka poput recimo NS je to sto se predstavljaju kao ljudi "iz naroda" a ustvari nemaju nikakvih dodirnih tacaka sa tim narodom kojeg kobajagi predstavljaju jer one minute kad se docepaju neke fotelje krece gladjenje muda onima od kojih ONI imaju koristi. Osim toga platforma im je smijesna, kao da sedmicno povade najaktivnije kolumne iz Guardiana, prevedu ih da "masa" razumije i onda prodaju to kao neke revolucionarne misli. Nekad mi se oci ukoce od kolutanja. :-)

A sto je najgore sta bi od onakva The Guardiana trebaju vratiti onog Pulicera :sad: pretvorili is u zutu stampu, malo pa malo ispravljam njihove novinare i dopisinike a on ih koriste ko izvor ideaja :roll:
kosava

#499 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by kosava »

Ko ba glasa iz dijaspore, pusti se te price sve postom poslanih glasova iz Bosne zajedno su jednaki broju glasova jednog prosjecnog Bosanskog sela na obroncima Treskavice.
KatarinaKosaca

#500 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by KatarinaKosaca »

GeeTnT wrote:
Ne ne ...ne želim ti podrum, svijeće i "omertu".... Samo ono što sam već napisao.

Bez ikakve srdacnosti, a jos manje postovanja,

GeeTnT
Ti forum i forumske diskusije previše emotivno i osobno shvataš. Možda bolje ide power point, teški program :D
Dakle, niti mi je bitno šta mi želi neki forumski nik, niti je ovo emisije "Čestitke, želje, pozdravi".. :wink:
Post Reply