dijaspora u vladi?

SiSaJuMe

Post by SiSaJuMe »

''Dijaspora'' VOLI BIH 2 sedmice u godini, dok 50 sedmica u godini BIH cuvaju u sjecanju. U dobrom i losem sjecanju.
''Domaci" NEVOLE dijasporu 2 sedmice u godini, dok 50 sedmica u godini o dijaspori i nerazmislja. Prosto im se jebe za dijasporce.,

Neko spomenu premal odziv dijaspore na izborima. Pa kad skontas da nasa vlada , prestavnici i nemaju pojima koliko ima ljudi vani a kamoli gdje zive i nije ni cudo. Da nije satelitskih antena i tv programa covjek i nebi znao da su u BIH izbori. Ambasade su nam jake po tom pitanju u pm. Ako kojim slucajem covjek dodje do glasackog listica ona nad njim moze samo plakat. NACi, NACI i NACi predznaci,. fol muti-suzivot pod obojenim stadima. I kao dijaspora moze svojim glasom pokrenut bolju buducnost BIH. Moze al u k.

O nekim novcanim ulaganjima u BIH je smjesno pricati. Dok poplatis sve papirnate gluposti a tek potplatis sve kriminalce, pa poturis mito kakvom na vlasti neostane ti nista .

Stranka BIH dijaspore dok se osnuje ,pomrce stari dijasporci a nova generacija rodjenih po raznim zemljama i nezna gdje je BIH a kamli da se vezu za istu.
gus

Post by gus »

ova tema mi je onako naisla jer vidim da ove nase politicke vodze ne interesuje i nije u cilju da se nesto puno mijenja, niti zure.
interesuje me da li bi neko iz dijaspore kao predsjednik, ili bilo koji guzonja u vladi vidio stvari malo drugacije, i ne bi se lomio da ostane u stolici za nekoliko hiljada maraka , nego bi radio kao sto je vjerovatno naucio vani, po sistemu i standardu i ciljao na uspjeh a ne hajde pa sta bude.

nekoliko vas je reklo da to izbori nase dijasporce ne interesuje, ja mislim da se vi varate. samo se interesovanje treba stvoriti, ali kome je to u cilju. vecina dijasporaca, preko 25, mozda i neki mladzi ima zelje da se vrati i nesto pozitivno uradi u bih, ali ih administracija usporava. administracija koja je na vlasti 10 god.

prva stvar se mora promjeniti je vlada pa tek onda mogucnosti za dalje ekonomsko razvijanje. papirologije za sada mora biti u bih jer ce onda na hiljade ljudi dobiti otkaze jer im je to posao, a oni koji vladaju su ih postavili da rade ovu papirologiju i nemogu ih tek tako nogirati.

izgleda da uspjeh naseg naroda najvise mrzimo mi, pa mozda prema tome i nema veze ko je u vladi samo neka nije uspjesan pa da mozemo pricati kako nevalja, a gdje da nam neki dijasporac prica sta trebamo i kako. jer mi to , ocigledno, odlicno znamo.
xon_sa

Post by xon_sa »

Znaci neko treba da vam dodje na vrata pa da vas moli da glasate? Nemojte suplje. Ko je htio glasat imao je 4 godine da se raspita kako to ide. Jel toliki problem nazvat ambasadu i raspitat se kakva je procedura da se glasa u inostranstvu?! Mrsko vam to uradit, a pravili bi stranku...
Uh

Post by Uh »

dashing wrote:
Uh wrote:
Uh wrote:Vlada treba biti domaca, a ne u izbjeglistvu. Dijaspora nije normalna u odnosu na domace ljude. Kazem nije normalna jer se privikla na zakone i zivot onaj koji u BiH ne postoji.

Malo sam se lose izrazio u gornjem postu, pa da probam ispraviti. Napisao sam da dijasporci nisu NORMALNI, i to je greska.
Vise pristoji izraz IZGUBLJENI u dijaspori, jer se zele NACI negdje izmedju drugih. Na brzu brzinu uspjeti nesto postici, iskolovat djecu, da izadju na PRAVI put i da im nikad ne padne na UM da se vrate na te proklete prostore.
Jer jebes i drzavu i zakone gdje nesmijes reci LOPOVU DA JE LOPOV ili gdje VLADAJU LOPOVI STO PRODAJU MAGLU OSTALOM NARODU.(cini mi se da je danas svugdje ista situacija. ovo je stoljece lopova)
Eto malo sam pojasnio onaj gornji post. Necu vise da citam o politici o politicarima, jer su mi pravo dopiz..lagrdili. Uzmem novina procitam Svrcu i nema sretnijeg od mene. Necu vise ni sport da citam, jer i tu se upetljala i politika i religija, vjera ili kako god je nazvali.

VAKO SAM RAHAT,,,,,,ko LOKUM.

Jakog ti misljenja ...Meni se cini da si ti izgubljen !!! Generalizujes bez ikakve logike, besmislena ti prica sa jako povrsnim razmisljanjima.
Hvala bogu pa nisu svi ni u Domovini takvi kao ti .[/quote
]

Jarane(ice) i ti se uozbiljio ka da sjedis na tuti.........opusti se malo, zivot je grub, tako neces daleko....tiker zna takve da prekine iznenada.
Post Reply