Dijaspora-kako pomoci BIH.?
- danas
treba mi malo vremena da se povratim od soka. ha sta ces, ovolike gluposti mi slabo srce podnosi.DONY wrote:danas wrote:mislio si kamiJona?DONY wrote:
Mogu kamion Argete kupiti za$50...ima li malo popusta..imas proviziju od ovog kamiona...![]()
![]()
![]()
Nesto mi sporo reagujes na moje postove,je su li godine u pitanju ...ili nesto drugo...![]()
pa eto profesiJonalac, ostavljam te tvojoj firmi. otvori je kad ti vrate onih $50 sto si mjesecima davao izmisljenom djetetu. a samo pazi da ne zaposlis slucajno kakvog sandzakliju. napisi na vratima: psima i sandzaklijama ulaz zabranjen, da ne bude sumnje o tvojem mentalnom sklopu. a u medjuvremenu, kod nijaza na lekcije bosanskog jezika, mozda i progovors sta pismeno ponekad.
mada sumnjam.
-
DONY
stickitout wrote:Pa nece samo tvoje nebuloze valjda citat, sve se s tobom svede na "ko ima $50 argetom se i po guzici maze"DONY wrote:danas wrote: mislio si kamiJona?![]()
![]()
Nesto mi sporo reagujes na moje postove,je su li godine u pitanju ...ili nesto drugo...![]()
![]()
Nego, Bosnu pomazi i ispusi ego
Sve sto si gluplji lakse ti je...mlad i nazalost glup...ili si mozda prepametan...
- stickitout
Jel ti sad lakse???DONY wrote:stickitout wrote:Pa nece samo tvoje nebuloze valjda citat, sve se s tobom svede na "ko ima $50 argetom se i po guzici maze"DONY wrote:
![]()
Nego, Bosnu pomazi i ispusi ego
Sve sto si gluplji lakse ti je...mlad i nazalost glup...ili si mozda prepametan...
-
DONY
danas wrote:treba mi malo vremena da se povratim od soka. ha sta ces, ovolike gluposti mi slabo srce podnosi.DONY wrote:danas wrote:
U soku od rodjenja....
mislio si kamiJona?![]()
![]()
pa eto profesiJonalac, ostavljam te tvojoj firmi. otvori je kad ti vrate onih $50 sto si mjesecima davao izmisljenom djetetu. a samo pazi da ne zaposlis slucajno kakvog sandzakliju. napisi na vratima: psima i sandzaklijama ulaz zabranjen, da ne bude sumnje o tvojem mentalnom sklopu. a u medjuvremenu, kod nijaza na lekcije bosanskog jezika, mozda i progovors sta pismeno ponekad.
mada sumnjam.
U soku od rodjenja...
-
DONY
Neno Zumro,radi nesto ba ,otkaz ces dobiti.....vec si premasila sve norme skoro 17 postova dnevni prosjek....N 1 ...halas foruma..danas wrote:profesiJonalac, biraj pazljivo rijeci, da slucajno ne sadrze "J" slovo...
Zalosno a titula DR.,Mora da je Amerikanac bivsi pacijent...
- danas
de jadan, napisi molbu moderatoru da ti promijeni nick u "profesiJonalac" -- mada, vec si se dovoljno izblamirao da ti je mozda bolje da se vise i ne javljas nikako.DONY wrote:Neno Zumro,radi nesto ba ,otkaz ces dobiti.....vec si premasila sve norme skoro 17 postova dnevni prosjek....N 1 ...halas foruma..danas wrote:profesiJonalac, biraj pazljivo rijeci, da slucajno ne sadrze "J" slovo...
Zalosno a titula DR.,Mora da je Amerikanac bivsi pacijent...![]()
![]()
hajde sto si glup, nego sto i ne znas da si glup...
- danas
nek si nam ti profesiJonalno uzdigao forum, to je najvaznije. cujemo se profesiJonalac... samo ti nastavi -- mozda ti neko u medjuvremenu kaze i da si papak zesci, sam vidim neces skontati da sto se vise 'vadis' vecu budalu od sebe pravis.DONY wrote:Neno Zumro nemoj se stiditi svoga imena,jest pravo "balijsko",ali zvuci :"americki"..ovaj forum si pretvorila u mahalu..nista ne pomaze Dr ..
ili potrazi profesiJonalnu pomoc.
-
DONY
Provincijski kopleksi su strava....nema lijeka....tu ne pomaze ni Dr.Karadzic..danas wrote:nek si nam ti profesiJonalno uzdigao forum, to je najvaznije. cujemo se profesiJonalac... samo ti nastavi -- mozda ti neko u medjuvremenu kaze i da si papak zesci, sam vidim neces skontati da sto se vise 'vadis' vecu budalu od sebe pravis.DONY wrote:Neno Zumro nemoj se stiditi svoga imena,jest pravo "balijsko",ali zvuci :"americki"..ovaj forum si pretvorila u mahalu..nista ne pomaze Dr ..
ili potrazi profesiJonalnu pomoc.
- danas
u ovom trenutku ima vjerovatno citava 2 forumasa koji nisu do sada skontali da si papak prve ligeDONY wrote:Provincijski kopleksi su strava....nema lijeka....tu ne pomaze ni Dr.Karadzic..danas wrote:nek si nam ti profesiJonalno uzdigao forum, to je najvaznije. cujemo se profesiJonalac... samo ti nastavi -- mozda ti neko u medjuvremenu kaze i da si papak zesci, sam vidim neces skontati da sto se vise 'vadis' vecu budalu od sebe pravis.DONY wrote:Neno Zumro nemoj se stiditi svoga imena,jest pravo "balijsko",ali zvuci :"americki"..ovaj forum si pretvorila u mahalu..nista ne pomaze Dr ..
ili potrazi profesiJonalnu pomoc.a ni rahmetli H.Polovina....
sa svim svojim profesiJonalnim i velegradskim kompleksima
-
DONY
danas wrote:u ovom trenutku ima vjerovatno citava 2 forumasa koji nisu do sada skontali da si papak prve ligeDONY wrote:Provincijski kopleksi su strava....nema lijeka....tu ne pomaze ni Dr.Karadzic..danas wrote: nek si nam ti profesiJonalno uzdigao forum, to je najvaznije. cujemo se profesiJonalac... samo ti nastavi -- mozda ti neko u medjuvremenu kaze i da si papak zesci, sam vidim neces skontati da sto se vise 'vadis' vecu budalu od sebe pravis.
ili potrazi profesiJonalnu pomoc.a ni rahmetli H.Polovina....
de jos koji post za njih, da im otklonis sve nedoumice... ali ono, kako ti znas -- profesiJonalno
![]()
![]()
![]()
sa svim svojim profesiJonalnim i velegradskim kompleksima
Prvi poltron Foruma,prestani pratiti forumase i pokusavati duboko uvlacenje jer si toliko pozutila....vidi stvarno.. blondi..
-
tempora
Uh, nije li pitanje obratno: Sta treba matica uciniti za dijasporu?
Imam par razloga tj argumenata zasto ne mislim da trebam da ucestvujem u "donacijama"
Postoji dovoljno dokaza da humanitarne organizacije blago receno " pogresno" trose novac od donacija. Vec je skoro i dokazano da je veoam unosno baviti se humanitarnim radom i udarati po emociji ljudi-i to ne samo humanitarne organizacije kod nas, vec i svuda u svijetu. Direktori tih organizacija placeni su u rangu visokih biznismena a 70% novca odlazi na administrativne troskove. Mnoge organizacije ovakvog tipa ne zele ni dati odgovore javnosti, gdje odlazi novac. Kod nas niko nista i ne pita, stvar je jasna, jos od ratnih dana. Kako i na koji nacin ja pomazem ili dajem, to je samo i apsolutno moja stvar. Nikakvi apeli na mjesto boravka kao osnovni razlog duznosti u meni ne bude "svjest." Takodjer ne vidim svrhu objavljivanja "djela" kako bi mi se opravdalo zivljenje i humanost.
Mimo toga, nedavno glasanje, je pokazalo kakav je odnos matice prema dijaspori! Od milion ljudi u dijaspori samo je sacica ( ako se ne varam par hiljada?) registrovano za glasanje. Djelimicno se ova brojka moze pripisati pasivnosti no velikim i zasigurno glavnim dijelom politickoj eliti kojoj nije u cilju da dijaspora masovno glasa. Vec je receno da su ovo do sada najbolje -tehnicki-odrzani izbori. Za koga i u cije svrhe? Ako podjemo od toga da su mnogi ( ukljucujuci i mene samu) vise puta probali da potvrde registraciju, izvrsni organi nisu imali sluha-ocigledno volje. Znaci, ako je dijaspora zanemariva u izbornom obliku, zasto ista ne moze biti i u finansijskom?
Vec je valjda receno, a opet bih da potvrdim, sta se moze rijesiti pomoci u novcu? Valjda je vec dokazano u ovih 14 godina da od toga nema hajra. Na kraju krajeva i drzava i ljudi bi trebali uciti da se ne zivi od donacija.( ovo generalno gledajuci) Siromastvo nije izazvano samo ratom BiH i siromastvo u svijetu vise nije regionalan problem kojeg mozemo sresti samo u Zimbabveu ili nekoj drugoj zemlji Afrike. Siromastvo postoji u svim zemljama svijeta i cak se statiscki definise.
Znaci i lucki radnik, porijeklom iz BiH, koji je ostao bez posla zbog ekonomske krize ili samohrana majka sa troje djece koja zivi od socijalne pomoci ne moze priusiti sebi mnogo toga.
Kao i sve teme i ova odise velikim dijelom generalizovanjem, pa se iz istoga polazi da su svi u BiH siromasni a oni u dijaspori "puni kao brod" i time i duzni da odbrane akustiku patriotizma.
Pa tako iz istoga proizilazi, da oni koji su vani, nemaju problema sa sticanjem novca i trosenjem istoga, a ovi u zemlji samo cekaju da im se javi tetka iz Amerike.

Imam par razloga tj argumenata zasto ne mislim da trebam da ucestvujem u "donacijama"
Postoji dovoljno dokaza da humanitarne organizacije blago receno " pogresno" trose novac od donacija. Vec je skoro i dokazano da je veoam unosno baviti se humanitarnim radom i udarati po emociji ljudi-i to ne samo humanitarne organizacije kod nas, vec i svuda u svijetu. Direktori tih organizacija placeni su u rangu visokih biznismena a 70% novca odlazi na administrativne troskove. Mnoge organizacije ovakvog tipa ne zele ni dati odgovore javnosti, gdje odlazi novac. Kod nas niko nista i ne pita, stvar je jasna, jos od ratnih dana. Kako i na koji nacin ja pomazem ili dajem, to je samo i apsolutno moja stvar. Nikakvi apeli na mjesto boravka kao osnovni razlog duznosti u meni ne bude "svjest." Takodjer ne vidim svrhu objavljivanja "djela" kako bi mi se opravdalo zivljenje i humanost.
Mimo toga, nedavno glasanje, je pokazalo kakav je odnos matice prema dijaspori! Od milion ljudi u dijaspori samo je sacica ( ako se ne varam par hiljada?) registrovano za glasanje. Djelimicno se ova brojka moze pripisati pasivnosti no velikim i zasigurno glavnim dijelom politickoj eliti kojoj nije u cilju da dijaspora masovno glasa. Vec je receno da su ovo do sada najbolje -tehnicki-odrzani izbori. Za koga i u cije svrhe? Ako podjemo od toga da su mnogi ( ukljucujuci i mene samu) vise puta probali da potvrde registraciju, izvrsni organi nisu imali sluha-ocigledno volje. Znaci, ako je dijaspora zanemariva u izbornom obliku, zasto ista ne moze biti i u finansijskom?
Vec je valjda receno, a opet bih da potvrdim, sta se moze rijesiti pomoci u novcu? Valjda je vec dokazano u ovih 14 godina da od toga nema hajra. Na kraju krajeva i drzava i ljudi bi trebali uciti da se ne zivi od donacija.( ovo generalno gledajuci) Siromastvo nije izazvano samo ratom BiH i siromastvo u svijetu vise nije regionalan problem kojeg mozemo sresti samo u Zimbabveu ili nekoj drugoj zemlji Afrike. Siromastvo postoji u svim zemljama svijeta i cak se statiscki definise.
Kao i sve teme i ova odise velikim dijelom generalizovanjem, pa se iz istoga polazi da su svi u BiH siromasni a oni u dijaspori "puni kao brod" i time i duzni da odbrane akustiku patriotizma.
Pa tako iz istoga proizilazi, da oni koji su vani, nemaju problema sa sticanjem novca i trosenjem istoga, a ovi u zemlji samo cekaju da im se javi tetka iz Amerike.
-
DONY
danas wrote:bravo profesiJonalac, gluplji si nego sto izgledassamo tako nastavi... profesiJonalno... ne daj se pomesti...
![]()
![]()
![]()
ne daj boze da te banuju 7 dana ..ti bi se ubila...koga bi tada tusila...supljiraj samo tako ...Dr za supljiranje...ljubi Ameriku....jer......
- danas
a jesi se uskuho ko jado zadnjiDONY wrote:danas wrote:bravo profesiJonalac, gluplji si nego sto izgledassamo tako nastavi... profesiJonalno... ne daj se pomesti...
![]()
![]()
![]()
ne daj boze da te banuju 7 dana ..ti bi se ubila...koga bi tada tusila...supljiraj samo tako ...Dr za supljiranje...ljubi Ameriku....jer......![]()
sa porukom -- pametniji popusta... imas pozdrav... profesiJonalni
-
Pretposljednji Mohikanac
dony...ti...ti...ti.....gjupane jedan 
-
DONY
danas wrote:a jesi se uskuho ko jado zadnjiDONY wrote:danas wrote:bravo profesiJonalac, gluplji si nego sto izgledassamo tako nastavi... profesiJonalno... ne daj se pomesti...
![]()
![]()
![]()
ne daj boze da te banuju 7 dana ..ti bi se ubila...koga bi tada tusila...supljiraj samo tako ...Dr za supljiranje...ljubi Ameriku....jer......![]()
ma nije ti lako vidim
svasta ti nama nesto naprica profesiJonalac, ali dzabe
necemo zaboraviti da si profesiJonalac
pismen na bosanskom
![]()
sa porukom -- pametniji popusta... imas pozdrav... profesiJonalni![]()
ne mogu vjerovat....nije tvoja zadnja....ne kaze se jado kod vas ..nego jadovee...jedan.. ali naucit ces ti ..
-
Vozdra_123
djeco smirite se!
ti DONY u jedan cosak a ti danas u drugi!

ti DONY u jedan cosak a ti danas u drugi!
-
Vozdra_123
veceras vam nema ni cokolade ni crtanih 
-
debela
pa koji vam je kurac fakat
pocne tema satro ozbiljno, a zavrsi na djecijim prepucavanjima.
elem, sad pogotovo, manite se corava posla i zivite svoje zivote gdje god da ste. niste u stanju pricati na forumu ko ljudi, a kamoli nekakve biznise pokretati. prezivjece se nekako...
elem, sad pogotovo, manite se corava posla i zivite svoje zivote gdje god da ste. niste u stanju pricati na forumu ko ljudi, a kamoli nekakve biznise pokretati. prezivjece se nekako...