Dijaspora, juce, danas i sutra

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
daleko

#26 Re: Dijaspora, juce, danas i sutra

Post by daleko »

Location ……..Respect i sa moje strane……i svida mi se tvoja posjeta Bosni, tiha i za svoju dusu :)

Ostali: Fascinirate vasom mogucnosti da okrenete post nas sve ono sto nije trebao biti.
Mrznja, prebacivanje, interna gadanja, seljak i gradanin, kultura i nekultura, daj skinite jednom fokus sa sebe, niste zanimljivi ni za jednu sekundu.

Cesto razmisljam koja arogantnost se krije u nasim velicinama koji misle da imaju odgovor za sve i toliko su ubjedeni da je njihova verzija jedina tacna. A kao ako drugim ne upali, sta im ja mogu, nisu sposobni ili dovoljno inteligentni. A ako se zaljulja jedne od mogucih navedenih cinjenica onda se uzima drugo oruzje u ruke u kojima dominiramo a to su psovke, preniski udarci i nepostovanje.

Ja se plasim ove nemogucnosti da za sekundu potrudite da skinete fokus sa sebe. Kontam kako je sa takvim zivjeti ili ih slusati svaki dan. A kako je "forumiti" pokazuju prilozeni primjeri.

Nego ne znam kako da se ovo nastavi ili je mozda sve receno?
daleko

#27 Re: Dijaspora, juce, danas i sutra

Post by daleko »

Kod mene je:

juce - protjerana
danas - dijaspora
sutra - ?

Maraschino wrote:
Dijaspora, juce, danas i sutra

juce - borac

danas - dijaspora

sutra - povratnik iz dijaspore :D :run: