Dali je lako dobiti posao, vizu ili drzavljansto?
hajde ako ima ko iz tih krajeva neka pise
KatarinaKosaca wrote:Azil zaboravi. Useljeničkog programa nema. Nezaposlenost je 20%, ali navodno ima puno iz ljenosti. Navodno, opet, ko hoće da radi nađe posao. Onda preko posla papiri itd. Ili vjenčanjem za lovu. Za život, onako, izgleda dosta pristojno i optimistično.
A jesi li ti u south africa i kako preko posla , jeli po zakonu ako radis neko vrijeme imas pravo da steknes drzavljanstvo i jeli lako naci posao. Moze li se na turisticku vizu tamo pa ako naces posao da dobijes radnu vizu ili kako to ide ?? i kakve su sanse da se nace posao za pridosliceKatarinaKosaca wrote:Azil zaboravi. Useljeničkog programa nema. Nezaposlenost je 20%, ali navodno ima puno iz ljenosti. Navodno, opet, ko hoće da radi nađe posao. Onda preko posla papiri itd. Ili vjenčanjem za lovu. Za život, onako, izgleda dosta pristojno i optimistično.
Nađeš posao, poslodavac ti sredi papire, boraviš tamo produžuješ i nakon , mislim (ovo ću ti provjeriti) 7 godina stičeš uvjete za državljanstvo. Primitivnih poslova tipa baštovan, moler itd , ima, samo što je lova .. onako da se preživi. Traži odavde posao tamo ili preko nekoga našeg tamo, to ti je najpametnije. Samo povratna karta van ponude je cca. 2000 eura, preskupo.mirce787 wrote:A jesi li ti u south africa i kako preko posla , jeli po zakonu ako radis neko vrijeme imas pravo da steknes drzavljanstvo i jeli lako naci posao. Moze li se na turisticku vizu tamo pa ako naces posao da dobijes radnu vizu ili kako to ide ?? i kakve su sanse da se nace posao za pridosliceKatarinaKosaca wrote:Azil zaboravi. Useljeničkog programa nema. Nezaposlenost je 20%, ali navodno ima puno iz ljenosti. Navodno, opet, ko hoće da radi nađe posao. Onda preko posla papiri itd. Ili vjenčanjem za lovu. Za život, onako, izgleda dosta pristojno i optimistično.bosance
ehh puno se ceka za drzavljanstvo a odakle si ti i jesi li trenutno tamo. Ja bi volio tamo otici ali sa porodicom ja, zena i dijete...mislim kakve su sanse da odemo tamo i da trazimo posao , imali kakvih agencija tamo sto nasi ljudi drze ...KatarinaKosaca wrote:Nađeš posao, poslodavac ti sredi papire, boraviš tamo produžuješ i nakon , mislim (ovo ću ti provjeriti) 7 godina stičeš uvjete za državljanstvo. Primitivnih poslova tipa baštovan, moler itd , ima, samo što je lova .. onako da se preživi. Traži odavde posao tamo ili preko nekoga našeg tamo, to ti je najpametnije. Samo povratna karta van ponude je cca. 2000 eura, preskupo.mirce787 wrote:A jesi li ti u south africa i kako preko posla , jeli po zakonu ako radis neko vrijeme imas pravo da steknes drzavljanstvo i jeli lako naci posao. Moze li se na turisticku vizu tamo pa ako naces posao da dobijes radnu vizu ili kako to ide ?? i kakve su sanse da se nace posao za pridosliceKatarinaKosaca wrote:Azil zaboravi. Useljeničkog programa nema. Nezaposlenost je 20%, ali navodno ima puno iz ljenosti. Navodno, opet, ko hoće da radi nađe posao. Onda preko posla papiri itd. Ili vjenčanjem za lovu. Za život, onako, izgleda dosta pristojno i optimistično.bosance
ma znam ja to ma i ovdje ima svega toga i ubijanja, siromastva ali mislim da je cak ovdje i vise he hekritichar wrote:silovanja, krađe, ubistva
počni u google ukucavati krime i..., pa ćeš vidjeti šta će prvo izbaciti
Legendo raspitaj se dobro prvo, nemoj napamet. Ne znam ja koliko je to - ima toga i ovde. Jadnom sam bio procito podatke o silovanjima u Juznoj Africi. Nenormalne cifre neke, recimo trecina ili polovina zena silovane. Pa ko ce tu zivjetmirce787 wrote:ma znam ja to ma i ovdje ima svega toga i ubijanja, siromastva ali mislim da je cak ovdje i vise he hekritichar wrote:silovanja, krađe, ubistva
počni u google ukucavati krime i..., pa ćeš vidjeti šta će prvo izbaciti
stakasa wrote:Legendo raspitaj se dobro prvo, nemoj napamet. Ne znam ja koliko je to - ima toga i ovde. Jadnom sam bio procito podatke o silovanjima u Juznoj Africi. Nenormalne cifre neke, recimo trecina ili polovina zena silovane. Pa ko ce tu zivjet
Vjerujem. Mozda je prosjek katastrofalan zato sto je u siromasnim naseljima puno, puno gore. Na pamet pricam. Ali dobro je da ima neko iz prve ruke potvrditKatarinaKosaca wrote:stakasa wrote:Legendo raspitaj se dobro prvo, nemoj napamet. Ne znam ja koliko je to - ima toga i ovde. Jadnom sam bio procito podatke o silovanjima u Juznoj Africi. Nenormalne cifre neke, recimo trecina ili polovina zena silovane. Pa ko ce tu zivjet![]()
Imam tamo bliske ljude i bila sam kao turista, nije baš tako kataklizmičnoglede sigurnosti.