U krscanstvu, ponos je kardinalni grijeh, a u islamu sejtan je pokazo svoj ponos bogu kada nije htjeo da padne na koljena pred adamom. Ja nemam ponosa jer smatram da je to grijeh i tako sam odgojen. Pa zato svako nek zivi svoj zivot kako je naucio. Pa nek nam bog sudi.Emina_88 wrote:Ako zaista zelis da pomognes ljudima koji zele da emigriraju, reci im u kakvim su poslovima potrebni na zapadu, nemoj ih potaknuti da budu paraziti kao ti! Znam da je ciganima ovo tesko shvatiti, ali parazitirati na tudjoj grbaci ne bi trebalo nikom biti cilj u zivotu. Imas li osjecaj ponosa i digniteta uopste? Nije ni da se ne stidis sto ti kao zdrav i odrastao muskarac "zivis od merhametluka raznih cura" nego se time i hvalis.Sierra club wrote:Da se niko neosjeca uvrijedjenim. Samo dajem ljudima jednu opciju skojom ce bolje proci nego da traze aliz, a ovo mozete ostvarit i sa bezviznim rezimom i BH pasosom. Vjerujte sa mojom strategijom cete prije vidjeti norveski pasos, boravak tako i posao, nego sa nekim azilom.
svijet je pun mogucnosti ako otvorite oci.
Neki ljudi bi volili da drugim ljudima skrate mogucnosti i opcije u zovotu ali netreba njih slusat. Samo furajte svoje i nebojite se nicega.
Ja nikad nikom zlo nisam nanio i molio bi vas da me neosudjivate.
Dno dna
Pomoc ljudima da migriraju? ja sam reko svoje. ako neko ima bolje ideje bujrum. U dijelovima eurozone nezaposlenost ko u bosni za malo. a ti ljudi imaju pravo da rade u Norveskoj. pa ti skontaj.
I koje to sposobnosti postije u BiH radnoj snazi koje EU ili norveska treba? U BiH imas gomilo ekonomista, sociologa, pedagoga... kome oni trebaju? inzinjeri u BiH nemaju mogucnosti da nauce neki komputerski sistem jer ti sistemi nepostoje. Nivo automatizacije u nasim fabrikama je jako nizak. isto tako za hemiske inzinjere. dugo nemamo neke prave hemiske industrije. Profesionalci kod nas nemaju moguscost da dobiju nekog relevantnog iskustva, a bez iskustva je tesko dobit poso.
Koji to poso postoji u Norveskoj za kojeg nema nijednog norvezana ili drzavljana EU da moze radit? znaci treba ti velika stela ili sreca da dobijes tamo poso i da se ista fima debelo potrudi da ti obezbijedi radnu vizu tamo.
znaci to je realnost. nadam se da grijesim. U medjuvremenu ja dajem neku opciju. nije za svakog. ali ipak jedna opcija. volio bi da cujem jos nekih konkretnih prijedloga. bas da vidimo nekog ko je dobio poso i da mu je firma izganjala vizu u norveskoj jer nije mogla nac nikg drugog osim bosanca. Fakat me interesuje i bilo bi mi drago da postoji u zadnje vrijeme.