Avion München- Sarajevo

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
mamica papucarka

#1 Avion München- Sarajevo

Post by mamica papucarka »

1336 Euro za nas troje. Ja i dvoje djece od 3 i 4 godine :shock: preskupo, fakat nije normalno
Zna li ko kakvu jeftiniju tarifu, liniju itd, itd...jal da idemo pjeske :lol:
Citizen-X

#2 Re: Avion München- Sarajevo

Post by Citizen-X »

mamica papucarka wrote:1336 Euro za nas troje. Ja i dvoje djece od 3 i 4 godine :shock: preskupo, fakat nije normalno
Fino sebi iznajmis BMW na koliko dana hoces, mamice i budes gospodja i "dijaspor-ica" :mrgreen:
mamica papucarka

#3 Re: Avion München- Sarajevo

Citizen-X wrote:
mamica papucarka wrote:1336 Euro za nas troje. Ja i dvoje djece od 3 i 4 godine :shock: preskupo, fakat nije normalno
Fino sebi iznajmis BMW na koliko dana hoces, mamice i budes gospodja i "dijaspor-ica" :mrgreen:
i dodjem u velikom stilu :lol: i onda po godine glodjem kruh i paradajz :lol:

ne fakat, sad prijateljica i muz joj sa troje djece ododse u Milano (relacija Bec-Milano ) i platili pet karata 100 Euro :shock: :mrgreen: Kaze, danas su vec skocile na 1 300 i nesto :shock:
Onaj, s cime ce oni letit, sam te Bog pito :mrgreen: :lol: Zenu pravo strah uzeo :mrgreen:
Eborg

#4 Re: Avion München- Sarajevo

Post by Eborg »

I mene je evo bash zaintrigirala nova linija Germanwingsa (Sarajevo-Koln) pa sam razgledao njihov site...E da je josh viza za mene Bosanca kako bih lagano se otisnuo o Koln da obidjem... :(

Elem,u search sam unio ovo a ti mozhesh dalje sebi izabrati shta ti odgovara.

Munchen-Split (07.07. - 18.07.)
1 odrasla osoba
2 djeteta
Sa svim taksama te dodje 683 EUR.

Iz Splita mozhesh onda autobusom ili rent-a-carom shto je u svakom sluchaju bolje rjeshenje nego ta cijena...

Sama evo nadji ono shto ti odgovara:
http://www.germanwings.com
mamica papucarka

#5 Re: Avion München- Sarajevo

kakav Split to mi je prekomplikovano :oops: :D jos sama sa dvoje male djece :lol: ja sam mislila da udjem ko gospodja i izadjem ko gospodja :skoljka:

ali, hvala ti na linku, moram dobro protabirit. Mozda bude kakav ekstra popust za djecu itd, itd
Bosanac in Lederhosen

#6 Re: Avion München- Sarajevo

Post by Bosanac in Lederhosen »

Image
dnaxy

#7 Re: Avion München- Sarajevo

Post by dnaxy »

kad mislis ic? hajd samnom u Bendzi :D mozes se i folirat :D

sto nebi probala ovako? sa germanwings iz minhena za köln i onda köln sarajevo? bilo bi jevtinije??
teletrader

#8 Re: Avion München- Sarajevo

Post by teletrader »

:x WARUM BEI EUCH TSCHUSCHN IMMER ALLES "KOMPLIZIERSKY"? :x
Immer laut,immer unorganisiert,immer irgendwelche HO-Ruck Aktionen?

Hem sto se udas u pogresno mjesto,hem sto moras prodati bubreg ako hoces da odes us eher da vidis mater...
cccccc....

Ali Effooo

http://www.adria.si/sl/booking.cp2?cid= ... id=amadeus

Napravis cho'eku fino dorucak,on te odbaci do Minkena :D pusi pusi, on tebi kazhe "poselami/pozdravi mater",ti njemu cuvaj se i odmah pojedi sarme sto sam ti napravila,grah mozhe i duzhe stajati..
I onda poslije tjedan dana vratis se fino kuci,da vidis da nije ni smece izbaceno :D
Mislim da ti je ovo najjeftinija varijanta,benzina i putarina bi te vise doslo...
bice_bice

#9 Re: Avion München- Sarajevo

Post by bice_bice »

teletrader, kaze nam da pricnemo znova... pa ti vidi..
neprilagodjena

#10 Re: Avion München- Sarajevo

Post by neprilagodjena »

Zar nije proradio onaj German-wings ili kako se vec zove :roll:

Ima nekih jeftinih karti :-) :-)
explorer

#11 Re: Avion München- Sarajevo

Post by explorer »

Lufthansa i Austrian deeeeruuuuuuuu..... urnebesno!
Iz Beca je jeftinije do USA nego do SA (bez zeze). onda se koriste opcije sa presjedanjem, Croatia, Adria, JAT... Netko ti je vec gore preporucio slovence, a ja cu hrvate:

Dakle, povratna karta za odraslu osobu sa 2 djece (od 2-11 god), relacija München - Zagreb - Sarajevo za drugu polovicu Jula (-> 16.07. <- 30.07.) dodje ca. 430 EUR. Kao sto vidis, presjedanje je u ZG-u, a vjerujem da se cijena previse ne oscilira ako se radi o datumima slicnim u ovom mopm primjeru. Najbolje pogledaj sama na http://www.croatiaairlines.com. Napomena: obrati paznju na vrijeme polaska iz Münchena i koliko cekas u ZG-u, zatim obrati paznju na avion, ako ikako mozes izbjegni onaj ATR (otpadnu usi).

Pogledao sam i JAT i ispade preko 1.000 EUR.

eto mamice.... lijepo se provedi.
:D
mamica papucarka

#12 Re: Avion München- Sarajevo

ovo za 430 je ok cijena, samo sto mi je vec zlo od tog presjedanja. I ja bih u augustu :lol: i nisam mislila avionom nazad, vec autom :lol:

Teletrader, lako je vama poslovnim ljudima. U jednoj ruci laptop u drugoj pasos i sport bili tasnica :oops: :D za vrijeme pauze prilikom neposrednog prejedanja, fino popijete kaficu, procitate kakvo interesantno stivo, odmjerite par dobrostojeci i zdravo Bosna :lol:
btw, a mislila sam tako do Minkena :lol: i ostatak si predvidio osim smeca :lol:
Šeha

#13 Re: Avion München- Sarajevo

Post by Šeha »

mamica papucarka wrote:ovo za 430 je ok cijena, samo sto mi je vec zlo od tog presjedanja. I ja bih u augustu :lol: i nisam mislila avionom nazad, vec autom :lol:

Teletrader, lako je vama poslovnim ljudima. U jednoj ruci laptop u drugoj pasos i sport bili tasnica :oops: :D za vrijeme pauze prilikom neposrednog prejedanja, fino popijete kaficu, procitate kakvo interesantno stivo, odmjerite par dobrostojeci i zdravo Bosna :lol:
btw, a mislila sam tako do Minkena :lol: i ostatak si predvidio osim smeca :lol:
De mi daj te datume kad si u Sarajevu da ja posjetim tvoga muza. Sarma, grah, fazoni... :D :D :D

Eto ja cu smece izbacit... :D :) ;)
mamica papucarka

#14 Re: Avion München- Sarajevo

Šeha wrote:
mamica papucarka wrote:ovo za 430 je ok cijena, samo sto mi je vec zlo od tog presjedanja. I ja bih u augustu :lol: i nisam mislila avionom nazad, vec autom :lol:

De mi daj te datume kad si u Sarajevu da ja posjetim tvoga muza. Sarma, grah, fazoni... :D :D :D

Eto ja cu smece izbacit... :D :) ;)
sta ces ti posjecivat mog muza, kad te cekju one zgodnjikave iz Strosmajerove :shock: :lol: :mrgreen:
Šeha

#15 Re: Avion München- Sarajevo

Post by Šeha »

mamica papucarka wrote: sta ces ti posjecivat mog muza, kad te cekju one zgodnjikave iz Strosmajerove :shock: :lol: :mrgreen:
Te ne kuhaju :D :D :D
teletrader

#16 Re: Avion München- Sarajevo

Post by teletrader »

Šeha wrote:
mamica papucarka wrote: sta ces ti posjecivat mog muza, kad te cekju one zgodnjikave iz Strosmajerove :shock: :lol: :mrgreen:
Prica se da nije ni mamica znala kuhati kad se udala..I da je ne bi deportovali dali su joj izbor
1.Ili da nauci "Mein Kampf" napamet
2.Ili da nauci kuhati

I posto je mamica_papucarka pametna (ima cak i papir za to jer je zavrsila fakultet) skontala je da je lakse..
Nauciti kuhati..
:D :D :D
teletrader

#17 Re: Avion München- Sarajevo

Post by teletrader »

Šeha wrote:
Seha ba...
Ima li gdje kakkvih lijepih i pametnih u toj Strossmajerovoj,ne moraju znati kuhati,mogu ja i "Jami"..
mamica papucarka

#18 Re: Avion München- Sarajevo

...
teletrader

#19 Re: Avion München- Sarajevo

Post by teletrader »

hehe nije pasos nego samo osobna :)
I sta ce ti muzh raditi dok nisi kuci,jesil mu kupila playstation? :D
mamica papucarka

#20 Re: Avion München- Sarajevo

ima bicikl i nek goni.Jedva i ceka da se moze malo vise vozat :D

kako samo sa osobnom? :oops: :D
MA DAJ...

#21 Re: Avion München- Sarajevo

Post by MA DAJ... »

Nije preskupa,jer rezervises kartu u vrlo nezgodnom periodu (kratak vremenski razmak od rezervacije i leta)

i koliko sam te upratio,uzimas kartu samo u jednom smijeru,sto je pogrijesno...te su skuplje od povratni,ako je rijec o redovnoj lufhansinoj liniji za SA.
Šeha

#22 Re: Avion München- Sarajevo

Post by Šeha »

teletrader wrote: Seha ba...
Ima li gdje kakkvih lijepih i pametnih u toj Strossmajerovoj,ne moraju znati kuhati,mogu ja i "Jami"..
Lijepa pa i pametna?!? ;)

Takvu nadjoh samo u onoj istoimenoj halidovoj :P :D :D
mamica papucarka

#23 Re: Avion München- Sarajevo

Seha, kako mi se cini za tebe je tip kuharice :lol: Nes ti u Strosmajerovoj srecu nac :oops: :mrgreen:
http://de.youtube.com/watch?v=LNIA5ctQzc4

za Teletradera je nesto iz kampa
:mrgreen:

http://de.youtube.com/watch?v=BH2ItDQ4Sqk :lol:
Šeha

#24 Re: Avion München- Sarajevo

Post by Šeha »

mamica papucarka wrote:Seha, kako mi se cini za tebe je tip kuharice :lol: Nes ti u Strosmajerovoj srecu nac :oops: :mrgreen:
http://de.youtube.com/watch?v=LNIA5ctQzc4

za Teletradera je nesto iz kampa
:mrgreen:

http://de.youtube.com/watch?v=BH2ItDQ4Sqk :lol:
Ti si bezobrazna :)

Ja ne trazim kuharicu nego jelo :)
A kriteriji po zemskom pitanju su mi pravo niski. TT trazi lijepu i pametnu... Meni ni ta pamet nije limitacija :)
mamica papucarka

#25 Re: Avion München- Sarajevo

ti bas navalio na onaj grah i sarmu :D
nego, koliko je para da onog bmw-vejca prebacis na stari kontinent :D jel uskoro kreces :oops: :D

btw, zaboravih reci da je avion u medjuvremenu otpao :oops:
Post Reply