Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Mrs.Zurbrigen

#26 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by Mrs.Zurbrigen »

i ja kontam da je ona mislila na hercegovce. :D

i jos nesto, ako se neko u rvackoj stvarno osjeca zlostavljano i diskriminirano, zasto lijepo slijedeci godisnji ne provede na nekoj drugoj destinaciji?
BiH-x

#27 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by BiH-x »

generaliziraš isto kao i dijana čuljak.

ja nikad nisam u hrvatskoj imao neugodno iskustvo zato što sam bosanac. ima njih svakakvih, al' ima bogami i nas. a to da je u većini tako kako ti pričaš, bosanci bi davno prestali ići tamo.
Poznavajuci nas, sumnjam :skoljka:

Ali ne mislim da je tako strasno. Ni ja nisam dozivio neugodnosti u HR.
GandalfSivi

#28 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by GandalfSivi »

BiH-x wrote:

ja nikad nisam u hrvatskoj imao neugodno iskustvo zato što sam bosanac. ima njih svakakvih, al' ima bogami i nas. a to da je u većini tako kako ti pričaš, bosanci bi davno prestali ići tamo.
Poznavajuci nas, sumnjam :skoljka:

Ali ne mislim da je tako strasno. Ni ja nisam dozivio neugodnosti u HR.
Meni se desilo par puta da nam neko pokusa belaj napraviti, ali uvijek nas nekako bude vise nego njih :)

Onomad u Makarskoj naletilo desetak levata, kao hoce belaja, i odjednom jedno 70 Bosanaca izleti iz kafana (nakvih Zenicana bruka bila), tako da se sve poprilicno dobro zavrsilo :)
elixiaboy

#29 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by elixiaboy »

Dobro moj drug rece jednoj starijoj zeni koja nam je izdavala sobe prije par godina. Citiram: "Gospodjo, najbolje da Vi nama napisete svoj ziro racun na papir pa cemo mi Vama uplatiti do godine, ne moramo ni dolaziti" :D :D :D

Usluga im je ionako nula pa ne znam sta ocekuju, tj. ne znam na sta bi se mogle trositi silne pare.
Chisum

#30 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by Chisum »

Ne radi se ovdje o tome kakvi su domacini Dalmosi.... svi znamo o kakvim se krkanima/tovarima u vecini slucajeva radi, ali tu postoji i jedna druga stvar: nama to manje-vise ne bi trebalo da smeta - jer smo, kao narod, isti takvi krkani (pogledati samo ponasanje prema sopstvenoj zemlji, okolisu, zivotu uopste...)... uzmi pare sa sto manje truda i rada... Govorim o vecini.

Tako da mi je opjevavanje Tunisa i Grcke smijesno... u drzavi u kojoj 90% ljudi nema pasos, niti je, a niti ce ikada putovati, jer - u toku dugogodisnjeg gadjanja zlatnim kasikama - zaigrali smo se pa - se ponesto i zagubilo... ponos, obraz, dostojanstvo, pamet i mnogo, mnogo mogucnosti, koje su nestale bestraga.... Tako da sada vecini ne gine, s razlogom, Neum ili Makarska, te nezadovoljni krkani koji ce tamo da ih opsluzuju.... (jebiga, uz onakvo ponasanje medvjeda sa Biokova te ponudu na nivou sedamdesetih, elitni turizam ostace samo pusti san, barem dok stranci sve ne pokupuju i ne uvedu svoja pravila igre)

Elem, ne radi se o tome ko kome gdje ide i sta nudi, a sta daje...

Ovdje se ipak radi ponavljanju jednog, cinilo nam se, proslog vremena.... fasizam uzgajan tokom zadnje dvije decenije ne umire tako lako.... pogotovo kada raste okruzen paznjom. Kao kod susjeda.
A evo, i odavdje im, neki ugrozeni, uspaljeno cvrkucu...
Last edited by Chisum on 24/08/2010 19:14, edited 1 time in total.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#31 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by -LIBERO- »

Pa sta ste ocekivali od TV kuce cija je jedna od urednica,Hloverka,sa smijeskom na licu odgovorila na prozivku da joj je sin imao crnu zastavu sa velikim U na prozoru ( :shock: ),kao "...sin se zezao,bio neki dernek nesto tako,pa je malo okacio tu zastavu proveselio se..." :cry: :D

To isto da je sin urednice njemacke drzavne televizije okacio ,onako da se proveseli,zastavu sa svastikom na svoj prozor..koliko bi ostla urednica na njemackoj TV stanici?? Dva sata,vjerovatno.

Ultra desnicarska i ustasko-fasisoidna Hrvatska naravno da jos uvijek postoji,ali ja volim Hrvatsku,i to jako lijepu susjednu drzavu i u njoj Elemental,Majke,Pipse,TBF,Josipovica,Mesica,Latina,moje prijatelje iz Zagreba,puno puno jako finih i prisnih ljud...i nemojte na Hrvatsku gledati kroz ovakve idiote,to su fasisoidni ostatci (kojih ce uvijek na zalost biti)
Hantraga

#32 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by Hantraga »

Mrs.Zurbrigen wrote:
ako se neko u rvackoj stvarno osjeca zlostavljano i diskriminirano, zasto lijepo slijedeci godisnji ne provede na nekoj drugoj destinaciji?
Vec u zadnjih 3-4 godine sam prestao ici na Hrvatsko primorje...
Svake godine dolazim u Bosnu, i uvjek sam izdvajao sedmicu dana odmora na hrvatskom primorju...

Ima dosta razloga sto sam prestao ici na hrvatsko primorje, a jedan je zbog ovakvih kao sto je ova novinarka...
Drugi razlozi su sto za novac koji potrosim u Hrvatskoj, mogu puno udobniji i kvalitetniji smjestaj dobiti u mnogim drugim drzavama koje imaju izlaz na more ( nemislim na crnu Goru uopste, jel su njihove cjene i smjestaj horor film kao i u Hrvatskoj)...
Mrs.Zurbrigen

#33 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by Mrs.Zurbrigen »

Chisum wrote:
Ma nije on ni to, haveru... :)

Ovo su oni nerealizovani... neletaci.
Oni sto uu nastupu nacionalnog ushicenja pojedu pakovanje cedevite, kasikom. I to je sve.
ha?

de pojasni malo, molim te. :)
statix

#34 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by statix »

Chisum wrote:Mnogo je to dublje od pukog privlacenja paznje....

U njoj zivi zlo, a to je pokazala tokom vremena u kojim pametni zacute, budale progovore, fukara se obogati, a, ja bih jos i dodao - latentni, decenijama zatomljavani fasizam - konacno izadje na vidjelo.
:thumbup:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#35 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by Truba »

kad odem u hrvatsku imam lagani osjećaj da me gledaju kao da sam niža rasa iako sam viši od većine :lol:

dok me ne upoznaju :mrgreen:
Hemel

#36 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by Hemel »

in33sa wrote:Kome se ne dopada ustaska drzava, bujrum na more u Tunis, Tursku i ostale bratske zemlje :wink:
sreca pa su u manjini...
HAVANA

#37 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by HAVANA »

-LIBERO- wrote: Ultra desnicarska i ustasko-fasisoidna Hrvatska naravno da jos uvijek postoji,ali ja volim Hrvatsku,i to jako lijepu susjednu drzavu i u njoj Elemental,Majke,Pipse,TBF,Josipovica,Mesica,Latina,moje prijatelje iz Zagreba,puno puno jako finih i prisnih ljud...i nemojte na Hrvatsku gledati kroz ovakve idiote,to su fasisoidni ostatci (kojih ce uvijek na zalost biti)

:thumbup:
Chisum

#38 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by Chisum »

bingov buraz wrote:
smijesni_ste wrote:in33sa je u više navrata rekao da nije Hrvat već Bošnjak....ostalo mi je u sjećanju jer mi je jako dobar i zanimljiv forumaš....eto čisto mala opaska
Moze bit'..ima svakakvih dijagnoza.

Ovo nema veze s mozgom. Sjecanje ti je slabo...

Drugo, ovdje se ne radi o tome da li je on Hrvat ili ne! Barem se na ovoj temi mogu "pohvaliti" da oko sebe, u svom zivotu - a neke smatram i sebi najblizim - imam Hrvate, tako da to nema nikave veze sa ovom ustaskinjom i njenim decenijskim trovanjem, niti sa upiranjem iz petnih zila, ovog ugrozenog, da, na ovakvim temama, bude na dispoziciji i brani neodbranjivo.
kamen spoticanja

#39 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by kamen spoticanja »

JThomas wrote:
kamen spoticanja wrote: bla bla...hoces reci da nam se nije pljuvalo u kahve po makarskoj i jos se uz to javno hvalilo na sve strane...ili ces reci da te baba ne pogleda kad trazis apartman i ne kaze "aaa nece niko vas bosanaca" ? ili je to neki drugi jadran ?
a to je za novac koji ja donesem malo previse srkleta ;-)

on page 3 vjerovatno cu i biti dijana culjak :-) :D
ne generaliziram...pricam o cinjenicama...ne o svima...samo o pojedinim...ali opet cinjenicama...
i koliko god ne opravdavao nase vrle turiste jer su cirkus,sve dok nose pare u dzepovima,pa makar i za parking ima da ih i gledaju tako...kao turiste ;-)
nego moja zadnja konverzacija prije par dana u pisku ..."dobro jutro ,da nemate kakav apartman slobodan?"ja
"a odakle ste"? on
"iz BiH" ja
"aaaa nece niko vas bosanaca" on
kljuceve u auto i po gasu...lijepo prokosko jezero i 20 km makadama ja :)
XXS

#40 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by XXS »

Sta je problem?
Sto je rekla da smo generalno kokuzi, a kokuzi jesmo i sto nema nekog velikog haira od nas.
Sto je predlozila gradonacelniku da izvisi tablu "u kafani zabranjeno sjedit' 'nako".
Pa to se kod nas radilo i prije 100 godina.
statix

#41 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by statix »

Dakle, dozvolio si da ti neki idiot promijeni plan ljetovanja... :lol:
kamen spoticanja

#42 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by kamen spoticanja »

statix wrote:Dakle, dozvolio si da ti neki idiot promijeni plan ljetovanja... :lol:
ne odljetovao sam kao nikad do sada :) i na tome sam mu zahvalan... ;-)
JThomas

#43 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by JThomas »

k'o što rekoh - da je to pravilo, a ne izuzetak, ne bi bosanci i dalje hrlili u hrvatsku.

hrvatima se može štošta prigovoriti, al' u prosjeku nismo bolji, zato se kako-tako i slažemo s njima... :D
detroit-mercy

#44 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by detroit-mercy »

Mazohizam Bosnja koji idu u Rvacku na more mogu nekako i da shvatim, vecinom i nema nekih problema. I ako dodje do njih u domaci u vecini izvuku deblji kraj. Nego nikako mi nije jasan mazohizam pojedinih iz Srbije koji idu tamo. Jer cim vide auto sa Srbijanskim tablicama eto ti stijene u sajbu :mrgreen:
Hemel

#45 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by Hemel »

kamen spoticanja wrote:
statix wrote:Dakle, dozvolio si da ti neki idiot promijeni plan ljetovanja... :lol:
ne odljetovao sam kao nikad do sada :) i na tome sam mu zahvalan... ;-)
Prica mi prijatelj koji je ove godine sa porodicom ljetovao u Hrvatskoj.
Lezim na onoj plazi a zvjezdan upek'o, ja se prevrcem-okrecem a ono przi li przi. Oni oko mene vjerovatno komentarisu kako ja uzivam na suncu i moru a ne znaju da je meni u glavi hladovina ispod kruske ili sljive. Izdrz'o malo i pakuj se da se uhvatim Bosne i njenih ljepota. Hebo sve ovo.
O Hrvatskoj imam visoko misljenje kao o prijateljskoj zemlji u kojoj zivi ne mali broj mojih drzavljana. Na osnovu D. Culjak i mnogih 'ercegovaca koji zive u Hrvatskoj ne mogu donositi negativne zakljucke.
Druga je tema sto su nama godinama prodavali pricu o tome kako je zdravo izlaganje suncu, kako treba da idemo na more...a galebovi samo da cekaju i da kasiraju koliko hoce. Koliko ulazu u taj turizam ne zasluzuju ni polovinu od cijena koje naplacuju.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#46 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by pape »

XXS wrote:Sta je problem?
Sto je rekla da smo generalno kokuzi, a kokuzi jesmo i sto nema nekog velikog haira od nas.
Sto je predlozila gradonacelniku da izvisi tablu "u kafani zabranjeno sjedit' 'nako".
Pa to se kod nas radilo i prije 100 godina.
E, ... lipi moj, ... sve si in dobro reka, ... :D
Ovin Bosancima nikad udovojit, .... nije in valja Tito i ono vrime kad si moga, skoro bez sholdi, po misec-dva bit doli i suncat` gujicu u nekon od silni sindikalni odmaralista, .... je l`. :roll:
Tili su da se nesto minja, ... iskasapili se ka braca, doveli svi sebi na vlast meshtre od demokratije, ondar oni zapishali svoje banovine, i je l`, ... beli i bRezbeli, viruju samo u sholde i svoje takuline. E, .... i sta ce mu sad kokuz? Ko jos od njeg ima fajde?
Jerbo, ..... sve se prominilo, samo jos da kokuz svati da nigdi ni prispija.

:roll: E, ... oli ni vako, ... ? :roll: :skoljka:

Image
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#47 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by Pera Trta »

Nisam otvorio temu da diskutujemo kakvi su Bosanci na moru, a kakvi Dalmatinci domaćini, niti gdje ko treba da ljetuje, već da govorimo o tihom, ali sve manje prikrivenom fašizmu koji sve češće provejava iz HRT-ovih emisija i polako vraća duh 90-ih.
The Nightwatchman

#48 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by The Nightwatchman »

godinama ljetujem u hrv i svake godine mi je sve ljepse. ne gledam ljude, niti me zanimaju. para nekad imam - nekad nemam. pokrijem se koliki mi je pokrivac. volim da se izgotivim onako pravo. jedem iskljucivo po restoranima i ne pitam za cijenu. nikad u zivotu nisam ponio ceker ili kesu na odmor. ako imam novca za dva dana boravka, onda boravim dva dana i izgotivim se u ta dva dana do daske. nikad mi nije palo na pamet da razgodim finansijska sredstva na vise vremena uz ustezanje od uzitaka (sto je vještina koju većina BiH građana tradicionalno njeguje, pocevsi od meni bliske rodbine i prijatelja)

ovo gore navedeno ima dvije posljedice:

1. ne ljetujem svake godine.
2. u hrv nikada nisam imao ni najmanji problem sa lokalnim stanovnistvom, čak naprotiv - rekoh da nikad ne ponesem kesu ili ceker iz sarajeva, ali se odozdo uvijek vratim punih ruku poklona - vina, rakije, ulja, ribe, voca, povrca itd...

hrmpalija ce uvijek imati primjedbu jer je navikut na to da mu neko ceska muda na kredit. "dodjem ti jarane"....

ne ide to vise tako. nekad se moglo, kao sto je neko gore iznad napisao, ali vise ne moze. sto se mene tice, ja uzitak smatram vrlo individualnim iskustvom. na primjer, ja jednako uzivam na gornjem toku neretve kao sto uzivam na mljetu. samo sto nasi ljudi to smatraju za "zlatni standard" - otici na more, makarska rivijera, "upitat" se sa po' firme na rivi i je*at majku lokalcima jer "deru". :)

deru, deru, kad su se ovcice spustile i nakostrijesile vunicu. a kod juke u glavaticevu pastrmka je bolja od "ledo" novozelandskih liganja koje se prodaju u makarskoj... samo hajde ti to dokazi ovcici... daj ti nama lignje, heeeeeeeej, i to na žaru (jesu na žaru malo sutra)

uf, jesam se naljutio....

ja ne mogu da vjerujem da postoje ljudi koji se 15 godina konstantno žale, a 15 je*enih istih godina ponovo odlaze na isto mjesto. pa ko je tu lud?

onaj ko šiša, ili onaj ko nakostriješi vunicu?
Last edited by The Nightwatchman on 24/08/2010 22:21, edited 1 time in total.
The Nightwatchman

#49 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by The Nightwatchman »

Pera Trta wrote:Nisam otvorio temu da diskutujemo kakvi su Bosanci na moru, a kakvi Dalmatinci domaćini, niti gdje ko treba da ljetuje, već da govorimo o tihom, ali sve manje prikrivenom fašizmu koji sve češće provejava iz HRT-ovih emisija i polako vraća duh 90-ih.
vrlo je neoprezno povlačiti termin "fašizam" i dovoditi ga u kontekst ove priče. ja iskreno sumnjam da je dijana imala bilo kakvu lošu, a posebno ne "fašističku"namjeru.

pokušaj se staviti u višu ravan, pokušaj sagledati situaciju iz njihove perspektive. titanik polako tone, pojedini putnici još uvijek nisu svjesni, naručuju muziku, a muzičari sviraju, iako znaju da neće odsvirati cijelu pjesmu.

turisti su za njih najobičniji input. ono, kao input-output analiza. ja da imam firmu, ja bi na svaki mogući način iz svoje maloprodaje nastojao izbaciti kupce koji samo dodju zimi da se ugriju od mog grijanja koje imam u robnoj kuci, a ljeti da se ohlade mojom klimom.

shvatite, input - output. nema tu osjecaja, emocija... sto mi uvijek mislimo da neko mora da brine oko nas?! u turizmu vladaju klasicni zakoni ponude i potraznje. tu nema nikakve filozofije ili zavjere. klasična input - output analiza. broj bh drzavljana u ukupnoj masi konzumenata hr turizma je zanemariv. proguglajte statistike.

ja fašizam u hrvata trazim na nekim drugim mjestima. kako je samo naivno zagristi ko som na ovako jalov mamac.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#50 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by Pera Trta »

Fašizam i Dijana Čuljak, kao i mnoga lica koja su HRT-om defilovala od njegovog nastanka, su nerazdvojivi pojmovi, nevezano za ovu izjavu.
Post Reply