Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

BiH-x

#101 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by BiH-x »

Tarantaca wrote:hahahaha.....ma daaj sta ste bukvalci to je bila metafora za srpsku iskrenost i da generalno mislim da su bolji ljudi i od nas i hrvata!!!
:smajljikojipovraca:
Mishill

#102 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by Mishill »

Ja bih samo da s mudrim narodom Foruma :) podijelim mišljenje da toj ženi ne treba pridavati previše važnosti...
Do juče nisam ni znala ko je Dijana Čuljak, lice poznajem jer mi je zapelo za oko kako nakinđurena vodi Dnevnik, ono neko večernje izdanje, pa u skladu s tim i sceno i kostimografija... Vatever.

K'o da nismo znali da u Hr ima ljudi kojima Bosančerosi i Hercegčerosi :D idu na živce. (Valjda sve pare nisu iste?!)
Eno, ona se već izvinjava, za koji dan će se slegnuti prašina, za koji mjesec se za nju neće znati... Problem je, bar ja mislim, ako se s HRT-a neko ne ispriča, ono.. nekako javno i službeno... Koliku su samo frku nadigli kad se T. Filipović nešto našalio na račun dječije bolnice... Zamalo čovjek otkaz nije dobio.
Eto, nekako, to izvinjenje... bio bi red.... A nju.. ko šiša :D
cat lover

#103 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by cat lover »

'ta će Dijana :roll:
dorian_gray

#104 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by dorian_gray »

Nije mi jasno čime razbijate glavu, kuja je otisla iz bosne i hercegovine u zg, iz jednog malog sela na jednom brdu,(da sada ne navodim da se ne bi uvrijediili stanovnici dotičnog mjesta), i vjerovatno stideći se svog roda konstantno nas sramoti. Ma ko je je.be, nego svi ručnike u ruke i pravac more, da zauzmemo ovo malo plaže što je ostalo a da se ne plaća. Hehehehe. Pozz svim bosancima iz j.e.b.e.n.o vruce hercegovine. ;);)
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#105 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by Toto »

The Nightwatchman wrote:
Toffee karamela wrote:
The Nightwatchman wrote:
[sarcasm]jedina utjeha u svemu je da sve rijeke zajedno sa nasim smecem teku prema "njihovom" moru :D :D[/sarcasm]
Jadran nije samo hrvatski, Hrvati su se još u Jugi počeli ponašati ko nekada Venecija, svojatati to more za sebe, ko da su ga oni postavili tu od Adama i Eve. Poslije raspada SFRJ to se samo još intenziviralo. Pa zar blentavi bosančerosi zaboravljaju da mi imamo 24 km naše obale, jeste, N - A - Š - E, rođene, pa ima valjda i tamo hotela, baba koje izdaju sobe i slično. Sve što potrošimo vraća se nama, ali j... ti to, dobro uočiše ovi ranije da je navika ta koja Bosance svakoga ljeta tjera preko granice gdje će mu neko konobarče soliti pamet lingvistikom ili nagluha baba se pravit da nije dobro čula vaše ime pa do kraja umjesto Alija zvat vas Ilija ili štogod još u tom stilu. Ili gledaju da pobjegnu što dalje od Bosne bar u tom ljetnom periodu (na kokuze se odnosi). I šta idete na more kad ste kokuzi, j... vas more!
u recenici koju si citirala naglasak nije na "njihov jadran" nego na "nase smece"
poenta je: da je i Dijana Culjak "nase smece:
dorian_gray

#106 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by dorian_gray »

poenta je: da je i Dijana Culjak "nase smece:[/quote]

Hahaha, svaka cast za "nase smece".
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#107 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by Pera Trta »

Stvarno, kad čovjek pomisli šta je našeg smeća otplavilo u Hrvatsku:
Ante Pavelić, Andrija Artuković, Vjekoslav Luburić, Gojko Šušak, Cmiljko Šagolj, onaj neki Pešorda, onaj Rojs i sl...pa evo sad i Dijana Čuljak.
Samo što tamo to smeće prozvaše nacionalnim veličinama i/ili zvijezdama.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#108 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by Toto »

mi smo u pozitivnoj bilanci sa susjedia jedino u razmjeni "smeca" i smecara
kod65

#109 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by kod65 »

Upravo sam se vratio sa makarske rivijere gdje sam boravio u hotelu i potrosio poprilicnu svotu. Nisu mi jasne njene izjave da su bosanci i hercegovci prosto receno smece na jadranu, a hrvatska televizija tako nesto dopusta u svom programu (u stetu naroda hrvatske).
Tarantaca

#110 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by Tarantaca »

Ne trebamo i ne zelimo prosipati mrznju i raskol medju ljudima, ali nismo manje vrijedni i ne treba nas niko vrijedjati ni po kojem osnovu, to nisu dobrosusjedski odnosi i ne vode nicemu osim propasti!kad je komsiji bilo bolje ako njegovom komsiji crkne krava?Nikad! Ne zavaravajmo se
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#111 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by Pera Trta »

Šta ti je, bona? :?
Tarantaca

#112 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by Tarantaca »

Pera Trta wrote:Šta ti je, bona? :?
Kome :lol: :lol: :bih:
Pera Trta

#113 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by Pera Trta »

Tarantaca wrote:
Pa tebi. Sada će da te ukinu.
Tarantaca

#114 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by Tarantaca »

Pera Trta wrote:
Tarantaca wrote:
Pa tebi. Sada će da te ukinu.
Pa prvo nek ukinu Damira Avdica sto *vako pjeva pa onda mene :-) :lol: :lol:
Pera Trta

#115 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by Pera Trta »

:D
Stavi onda pod "quote". Nisam znao, sviđaju mi se stihovi :D
Tarantaca

#116 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by Tarantaca »

Pera Trta wrote::D
Stavi onda pod "quote". Nisam znao, sviđaju mi se stihovi :D

quote :D
Eee dobar je citav album preslusaj "zivot je raj" lako ces ga naci svuda :thumbup:
al bratstvo i jedinstvo je stvarka....odvaljuje :thumbup:
pustopoljina

#117 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by pustopoljina »

Tarantaca wrote: Ne trebamo i ne zelimo prosipati mrznju i raskol medju ljudima, ali nismo manje vrijedni i ne treba nas niko vrijedjati ni po kojem osnovu, to nisu dobrosusjedski odnosi i ne vode nicemu osim propasti!kad je komsiji bilo bolje ako njegovom komsiji crkne krava?Nikad! Ne zavaravajmo se
stisni pa sad okaci nesto na "sta pjevusite danas?" :-)
posto nije spomenuo ramba...
Baron_Samedi

#118 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by Baron_Samedi »

Ovo je nista, kako su izvjestavali nakon ubistva Vedrana Puljica. Nazalost, HRT je jos u kandzama Tudjmanovske struje.
Pera Trta

#119 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by Pera Trta »

Baron_Samedi wrote:Ovo je nista, kako su izvjestavali nakon ubistva Vedrana Puljica. Nazalost, HRT je jos u kandzama Tudjmanovske struje.
Naravno. I dovodili tobože "umjerene" intelektualce iz hercegovačkijeh krša da nas preko "Otvorenog" malko naruže što diramo "njihovu" policiju.
ljudozder

#120 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by ljudozder »

U pravu je potpuno Dijana Čuljak, a ovi naši se odma digli nešto protiv... Mislim, ja tu novinarku ne mogu smislit, al jasno mi je da je pričala o hercegovačkim "Rvatima" vikendašima, koji upravo tako rade, dođu ujutro autobusom ili autom i kasno naveče odoše nazad, cijeli dan se kupaju, sunčaju, divljaju po plaži, razbacuju se seljaklucima raznim, ne smije i ne može im niko ništa, glume face... nisam jednom vidio
Pera Trta

#121 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by Pera Trta »

Evo, oglasio se, u prepoznatljivom stilu, i Boris Dežulović:

http://www.nezavisne.com/kolumne/vijest ... sanci.html

:thumbup: :bih:
albertaferetti

#122 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by albertaferetti »

Pa tu Dijanu covjek moze samo sazaljevati...ne zraci dobrom energijom, frigidna je ocigledno, nesretna, bahata, frustrirana, pa i - ocajna! U drugim naprednijim zemljama ona ne bi mogla raditi na drzavnoj televiziji kao voditeljica, jer odbojno djeluje. Brzo ce u penziju...a sumnjam da ce shvatiti koliko je sfulala svoj zivot. Nije sve u parama i karijeri, Dijana...Bosanci te mogu o tome nauciti! :bih:
black

#123 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by black »

Pera Trta wrote:Evo, oglasio se, u prepoznatljivom stilu, i Boris Dežulović:

http://www.nezavisne.com/kolumne/vijest ... sanci.html

:thumbup: :bih:

:thumbup:
albertaferetti

#124 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by albertaferetti »

ljudozder wrote:U pravu je potpuno Dijana Čuljak, a ovi naši se odma digli nešto protiv... Mislim, ja tu novinarku ne mogu smislit, al jasno mi je da je pričala o hercegovačkim "Rvatima" vikendašima, koji upravo tako rade, dođu ujutro autobusom ili autom i kasno naveče odoše nazad, cijeli dan se kupaju, sunčaju, divljaju po plaži, razbacuju se seljaklucima raznim, ne smije i ne može im niko ništa, glume face... nisam jednom vidio
E zeznuo si se...dosta ljudi iz Srednje Bosne isto ode na dan na more, jer nemaju plate kao u SA ili drugim vecim gradovima da bi se provodili. I ljudi imaju pravo na uzivanje, jer su ljudi - kao sto si i ti!
Savjetujem da malo posmatras vise situaciju i shvatis REALNOST bosanskohercegovackih gradjana...
Inace...jedno ljeto sam sjeo u Zagrebu u taksi...i taksista mi prica kako je posran mu biznis, kako se niko ne vozi taksijem (jer je preskup)...i kako ce sad na more sa 200 kuna (cca 50 KM).
Hrvati najradije pricaju o sebi pozitivno i lazno...a realnost je i kod njih drugacija. Prodavacica iz Konzuma koja zaradjuje jedva 300 eura...tesko da ce si moci priustiti sedmodnevni aranzman u Makarskoj ili Opatiji, kao sto mogu neki iz Sarajeva. Wake up! :roll:
matrica234

#125 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by matrica234 »

ja mislim da je ovo sve izvadjeno iz konteksta! zena uopste nije htjela da kaze ono sto je rekla i kako se kod nas interpretira! mislim da je njena namjera bila da upita sagovornika kako da se natjeraju turisti da vise trose a pogotovu oni koji dolaze samo na dan (a to svakako ne mogu biti cesi ili slovaci ili nijemci). mislim da je ona govorila o nedostatku ponude na jadranu da se uzme lova! :)
Post Reply