Dijagnostika

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
maxell_sarajevo

#1 Dijagnostika

Post by maxell_sarajevo »

Ljudi zanima me gdje je u Sarajevu najjeftinija i najbolja dijagnostika za Fabiju i koja je cijena ?
Upalila se lampica EPC-a, a auto ide bez ikakvih problema pa bih zelio da vidim u cemu je problem.
Hvala unprijed :-D
Bakir1

#2 Re: Dijagnostika

Post by Bakir1 »

znam gdje ima van sarajeva dijagnostika ja mislim da je kopcanje 25 KM
chuchumbamayumbe

#3 Re: Dijagnostika

Post by chuchumbamayumbe »

Ja mislim da je Buno (ili kako se vec zove), svojedobno bio dr.mr za dijagnostiku.
Kiseljak, tamo kod pogacica sa kajmakom.
8-)
Broj 1

#4 Re: Dijagnostika

Post by Broj 1 »

Najbolji ti je majstor u Zenici za te stvari. Ne znam kako se zove ali blizu je stanice.
-Romeo-

#5 Re: Dijagnostika

Post by -Romeo- »

znam da nema baš neke veze sa pitanjem, no moram se osvrnuti na slijedeće:

kada kupiš kompjuter sa lienciranim softverom dobiješ i cd uz njega, pa zar nebi logično bilo da uz auto dođe i taj cd tj taj softver. ali na čemu bi onda pljačkali....
Bakir1

#6 Re: Dijagnostika

Post by Bakir1 »

-Romeo- wrote:znam da nema baš neke veze sa pitanjem, no moram se osvrnuti na slijedeće:

kada kupiš kompjuter sa lienciranim softverom dobiješ i cd uz njega, pa zar nebi logično bilo da uz auto dođe i taj cd tj taj softver. ali na čemu bi onda pljačkali....
izvini ali ova konstatacija je nigdje veze,98% korisnika automobila ne procita ni user manual i ne razumije sta pise u njemu,dok bi sa sa softverom automobila bilo divno,sta bi ti uradio da ti izbaci gresku recimo kao meni na lambda sondi ocitao si gresku i sljedeci korak je?????
koji ce ti klinac softver kad ne razumijes princip rada motora?
karikiram,ne odnosi se na tebe,nego na veliku vecinu korisnika automobila ;-)
-Romeo-

#7 Re: Dijagnostika

Post by -Romeo- »

Bakir1 wrote:
-Romeo- wrote:znam da nema baš neke veze sa pitanjem, no moram se osvrnuti na slijedeće:

izvini ali ova konstatacija je nigdje veze,98% korisnika automobila ne procita ni user manual i ne razumije sta pise u njemu,dok bi sa sa softverom automobila bilo divno,sta bi ti uradio da ti izbaci gresku recimo kao meni na lambda sondi ocitao si gresku i sljedeci korak je?????
koji ce ti klinac softver kad ne razumijes princip rada motora?
karikiram,ne odnosi se na tebe,nego na veliku vecinu korisnika automobila ;-)
izvini ti mene ali ja vrlo dobro vladam kompjuterima i siguran sam da ima još dosta takvih, pa valjda bi znao promijeniti ulje, sijalice i slične trice bez da idem u servis. i da, poprilično razumijem i princip rada motora, a znam koristiti i google.

Slijedeći korak je kupiti istu, odvrnuti postojeću te uvrnuti novu. e za ovo sam ja izletio 50 KM + troškovi goriva, a sve sam mogao sam da sam imao taj famozni softver.
malizeleni

#8 Re: Dijagnostika

Post by malizeleni »

Vag Com ti je 500 eura, pa ti kontaj isplati li se ;)
maxell_sarajevo

#9 Re: Dijagnostika

Ne mislim ja uzimati nikakav softver nego jednostavno odvuci auto nekom majstoru da vidi u cemu je problem.Mislim da moze biti sa stop svjetlima jer kad ona ne rade upali se EPC, prvo cu probati sa osiguracima pa onda majstoru ako ne budem rijesio problem.
mobbarley

#10 Re: Dijagnostika

Post by mobbarley »

nisam neki profesionalni majstor ali mogu ti ja ocitati gresku imam ja vag com..
Last edited by mobbarley on 25/06/2025 07:54, edited 1 time in total.
maxell_sarajevo

#11 Re: Dijagnostika

mobbarley wrote:nisam neki profesionalni majstor ali mogu ti ja ocitati gresku imam ja vag com...20KM

Daj to je puno kad nisi profesionalac, moze za cenera? :D
Valja mi odvojiti od benzina, rezija, studentskog zivota :D
-Romeo-

#12 Re: Dijagnostika

Post by -Romeo- »

malizeleni wrote:Vag Com ti je 500 eura, pa ti kontaj isplati li se ;)
pljačka, jel to original ili ????
Pacificgirl

#13 Re: Dijagnostika

Post by Pacificgirl »

maxell_sarajevo wrote:Ne mislim ja uzimati nikakav softver nego jednostavno odvuci auto nekom majstoru da vidi u cemu je problem.Mislim da moze biti sa stop svjetlima jer kad ona ne rade upali se EPC, prvo cu probati sa osiguracima pa onda majstoru ako ne budem rijesio problem.
Ja sam imala taj problem na Polu,upalio se EPC, i otišla u AC Quattro, nije radio prekidač za štop svjetla, zamijenili ga za čini mi se 25 KM, i eto :D
shlauf

#14 Re: Dijagnostika

Post by shlauf »

Kod Golf-a 4 ako se upali kontrolna sijalica grijača onda je to znak da treba promjeniti štop šalter koji se nalazi iznad papučice kočnice. Ista greška je kod Škode samo pali se druga lampica. Evo ti broj dobrog mehaničara koji se zove LAUDA a nalazi se iza Pionirske doline. Tata mata za VW, AUDI, SEAT i ŠKODU. 061/148-070 ili idi u Velešiće u UNIS AUTOMOBILI, tu im je šef Dragan i on mi je otklonio taj kvar kad sam još davno imao Golf-a 4. A meni se ta lampica grijača upalila na semaforu dok sam stajao i čekao zeleno svjetlo a avgust mjesec, upeklo .... kontam auto radi pa niđe veze ...

ale aleeeeeee :dance:
trinitrotoluol

#15 Re: Dijagnostika

Post by trinitrotoluol »

Baby najjednostavnije i najbolje rjesenje ti je majstor Zvonko 061 149 194 kod mljekare u Pofalicima. Ciko je tata za kompletnu auto elektriku :D
maxell_sarajevo

#16 Re: Dijagnostika

Kvar je popravljen, otisao prekidac za stop svjetla i popravio za 10KM.Lampica EPC-a se vise ne pali :-D
shlauf

#17 Re: Dijagnostika

Post by shlauf »

Znači da sam bio u pravu, štop šalter je bio u pitanju. Još jedno pitanje, gdje si popravku izvršio ??????

aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
maxell_sarajevo

#18 Re: Dijagnostika

shlauf wrote:Znači da sam bio u pravu, štop šalter je bio u pitanju. Još jedno pitanje, gdje si popravku izvršio ??????

aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:

Elektricar Mido, ima radionu u onoj ulici sto ide iz Vojnickog prema aerodromskoj cesti mislim da je aleja Bosne srebrene.
seid_19TDI

#19 Re: Dijagnostika

Post by seid_19TDI »

Pozdrav raja! Posjedujem škoda fabia 19 TDI 2004 godina, Danas nakon davanja prvog kontakta nakon par sekundi lampice se na kontrolnoj tabli pogase izvezem je iz garaže, ugasim je da bih u gepek ubacio stvari. MP3 modulator ( predajnik ) uštekam u auto upaljač i zasmrdi mi iz modulatora izštekam ga i ubacm u pretinac, startam motor kad ono lampice: servo, ABS, ESP, i kontrole ispušnih gasova se ne gase. Ugasim motor nakon 5 minutaga ponovo upalim nakon par sekundi sve se lampice pogase osim kontrole ispušnih gasova lambda sonde, zanima me dali je neka greška u sistemu, crkao osigurač ili je nešto drugo u pitanju?
Post Reply