Pozdrav svima, nisam do sad nabaso na ovu temu da rekoh da je otvorim sada.Prije par mjeseci sam zaglavio u bolnici i dijagnosticiran mi je dijabetes tip 1 (znaci osla' gusteraca u p.m. ne zalim se godine stresnog zivota i divljackog rada po dijaspori i na brodovima u kombinaciji sa drogama i alkoholom) prizvao sam sebi tu bolest mada mi je krivo sto me sustigla sada volio bih da me je safatala nekad u kasnijim godinama jer ono jos sam jako mlad covjek..
Interesuje me da li ima jos raje ovdje da pati od dijabetesa posebno tipa 1, kako uskladjujete posao i dnevni zivot sa tom bolescu? Meni se nude neke poslovne prilike dakle poslovi koji su vise odgovorniji od ovoga kojeg trenutno radim ali se plasim da bi mi nova serija upregnutog rada i stresa za ganjanjem para jos vise sjebala zdravlje, pa se ono dvoumim svaki dan...
Da li ima raje sa dijabetesom i koje vrste poslova obavljate i kako ??
Dakle nije neka poucna tema, nisam zdravstveni randik samo eto da razmjenimo iskustva...
DIJABETES TIP 1 - zivot i posao s dijabetesom
Moderator: anex
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2 Re: DIJABETES TIP 1 - zivot i posao s dijabetesom
Ja živim sa DIJABETESOM dvojka, ovih dana ću ići dijabetologu da promijenim lijekove, te da me skine sa tableta i uvede primanje insulina. Čuo sam da tablete teško opterećuju gušteraču.
Jesi li ti siguran da se radi o dijabetesu 1?
Jesi li ti siguran da se radi o dijabetesu 1?
-
ring
#3 Re: DIJABETES TIP 1 - zivot i posao s dijabetesom
Evo me, tip jedan
ja se na tvom mjestu ne bi mislila za posao, samo moraš paziti da jedeš redovno, aparatić i inzulin su uz tebe, lako ispraviš i hipo i hiper.moj posao je uredski, majka sam i iskombiniram sve. nije lako živjet s dijabetesom, al čovjek se navikne nekako. stil života moš misit!