digitalni aparat u vodi :(

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
mala

#1 digitalni aparat u vodi :(

Post by mala »

Imam jedan problem: digitalni aparat (Sony dsc-s60) mi je ispao u vodu,s otvorenim objektivom,ali ugašen.Odnešen je na servis i dotični gospodin koji radi tamo tvrdi da je objektiv pokvaren (inače košta 250km). Btw nije upao u slanu vodu već običnu,što znači da su manje mogućnosti da oksidira ono što može da oksidira,eh sad...nisam sigurna jel objektiv samo ona leća,odnosno staklo? ili je to cijeli onaj dio koji se izvlači.Helem....zvuči mi nelogično da se to pokvari od vode.Može samo elektronika,a aparat radi i radio je odmah nakon što sam izvadila iz vode,samo su slike mutne(objektiva radi predpostavljam).Ma da skratim priču,zna li neko nešto o tome? Jel moguće da se objektiv od vode pokvari?
ps.nisam vidjela aparat od kako se navodno osušio a sušio se na servisu nekih 5 dana što je opet jako čudno.
njuskalo

Post by njuskalo »

Sad ga stavi malo u sirce i mrven brasna pospi i... :D
irfan2

Post by irfan2 »

odnesi u jos par servisa...
Stitch__

Post by Stitch__ »

ja sam imao slican slucaj. doduse ja sam odnio na servis godinu dana nakon sto mi je upao u vodu, imao garanciju 2god pa mi bilo mrsko, i zajebah se... ja se pravio lud al covjek tacno skontao do cega je heheh. :( 550km :(
EI Presidente

Post by EI Presidente »

Veoma mali i sofisticirani elektro motor kontrolise pokret objektiva u kameri. Sasvim je moguce da ga je voda onesposobila. Ne vjerujem da ti se isplati platiti promjenu objektiva, posto kamera kosta oko 150-180 US$. Mozda da kupis novu te dodas i SPK-SA Sport Jacket koja ce ga zastiti od vode u buducnosti. :sad:
Post Reply