Diane 35

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
fierce

#1 Diane 35

Post by fierce »

Ejjj pozz svima.... evo pitanja za cure...Da li je iko od vas ikada koristio kontracepcijske pilule Diane 35? Ja ih koristim vec 2 mjeseca zbog bolnih menstruacija, bukvalno sam u hitnoj zavrsavala svaku menstruaciju, a i zbog akni jer imam malo problematicnu kozu...Sve je bilo oke,na pocetku mi je samo malo bilo muka i to je sve...medjutim,sad mi se pocinje javljat depresija,uzasno sam tuzna i nerasplozena po cijeli dan...Da li se vama desvalo isto i nakon koliko vremena od prestajanja konzumiranja,nuspojave nestaju?Ginekolog mi ih je preporucio...Hvala unaprijed
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#2 Re: Diane 35

Post by anjusha »

fierce wrote:Ejjj pozz svima.... evo pitanja za cure...Da li je iko od vas ikada koristio kontracepcijske pilule Diane 35? Ja ih koristim vec 2 mjeseca zbog bolnih menstruacija, bukvalno sam u hitnoj zavrsavala svaku menstruaciju, a i zbog akni jer imam malo problematicnu kozu...Sve je bilo oke,na pocetku mi je samo malo bilo muka i to je sve...medjutim,sad mi se pocinje javljat depresija,uzasno sam tuzna i nerasplozena po cijeli dan...Da li se vama desvalo isto i nakon koliko vremena od prestajanja konzumiranja,nuspojave nestaju?Ginekolog mi ih je preporucio...Hvala unaprijed
Meni su ginekolozi do sada rekli da 3 mjeseca nakon uzimanja kontracepcijskih pilula- bez obzira koje su u pitanju- nus pojave trebaju da prestanu jer toliko traje period adaptacije organizma na iste. Ukoliko ne prestanu u tom periodu, uzimanje tih pilula se treba prekinuti jer je onda ocigledno da organizmu te iste ne odgovaraju. Ako ih koristis vec 2 mjeseca, simptomi bi ti trebali biti laksi, a ne tezi.
Savjet- idi opet ginekologu i reci simptome. Ukoliko ti ne promijeni tablete ili ukoliko ti kaze da nastavis sa njima - a tebi simptomi ostaju- promijeni ginekologa!
To ti kazem iskreno, jer je mene jedna gospođa ginekolog praaaavo zavukla sa tim tabletama, a sto je najgore vjerovala sam joj u potpunosti i imala sam određenu pretpostavku, ili glupo izveden zakljucak, da je gospođa dobra u svom poslu. Konacno sam promijenila ginekologa, i kako sam ga promijenila tako mi i se zdravlje reproduktivnih organa konacno i poboljsava!
fierce

#3 Re: Diane 35

Post by fierce »

Ma odlican mi je ginekolog stvarno,radila sam i nalaze prije terapije,sve je on meni to objasnio... rekao da to traje otprilike 3 mjeseca te nus pojave...ali ova depresija bas postaje grozna...strah me da dalje nastavim pit,da mi se to ne pogorsa...:S e zanima me koliko vremena tijelu treba da se oporavi nakon prestanka uzimanja terapije...jer ako ovako nastavi,morat cu ih prestat konzumirat jer su uzas....
Mis mekinjas

#4 Re: Diane 35

Post by Mis mekinjas »

fierce wrote:Ma odlican mi je ginekolog stvarno,radila sam i nalaze prije terapije,sve je on meni to objasnio... rekao da to traje otprilike 3 mjeseca te nus pojave...ali ova depresija bas postaje grozna...strah me da dalje nastavim pit,da mi se to ne pogorsa...:S e zanima me koliko vremena tijelu treba da se oporavi nakon prestanka uzimanja terapije...jer ako ovako nastavi,morat cu ih prestat konzumirat jer su uzas....
Moja prijateljica je pored depresije izgubila i volju za sex-om. Vrhunac je kaže bio kad je na neki reallity show počela plakati. Bacila ih istog trena u smeće, oporavila se za 3 dana. Tako kaže....
Post Reply