Diane 35

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

zvrzgana

#51 Re: Diane 35

Post by zvrzgana »

Da osvjezim temu...
Prestala sam piti Diane u junu mjesecu. Lice mi se nije pogorsalo mnogo, imam ti i tamo koju bubuljicu ali nista zabrinjavajuce, mislim da je razlog vise to sto nisam isla na ciscenje skoro. Dva mjeseca nakon prestanka uzimanja Diana dobila sam regularno medjutim vec dva zadnja mjeseca ciklus mi je izostao...ne znam da li je do Diana ali jeste sigurno do nekakvog poremecaja hormona...
Da li je neko imao slicih iskustava?!?!

Nisam u mogucnosti da posjetim doktora sada... :roll:
blue bear

#52 Re: Diane 35

Post by blue bear »

Treba tijelo da se navikne na to da si prestala uzimati pilule.Mislim da je potrebno da prodje 6 mjeseci da bi se tijelo vratilo u "normalu".Ali,ipak ti otidji doktoru cim budes mogla.
Oya

#53 Re: Diane 35

Post by Oya »

zvrzgana wrote:Da osvjezim temu...
Prestala sam piti Diane u junu mjesecu. Lice mi se nije pogorsalo mnogo, imam ti i tamo koju bubuljicu ali nista zabrinjavajuce, mislim da je razlog vise to sto nisam isla na ciscenje skoro. Dva mjeseca nakon prestanka uzimanja Diana dobila sam regularno medjutim vec dva zadnja mjeseca ciklus mi je izostao...ne znam da li je do Diana ali jeste sigurno do nekakvog poremecaja hormona...
Da li je neko imao slicih iskustava?!?!

Nisam u mogucnosti da posjetim doktora sada... :roll:
mozes na kontracepcija.ba postaviti pitanje direktno ginekologu. Mislim da je greska sto si ih prestala piti, jer sam ja upozorena par puta da ne prekidam samoinicijativno.
zvrzgana

#54 Re: Diane 35

Post by zvrzgana »

Prestala sam ih piti po naredjenju doktora je su mi na redovnoj kontroli pronadjene ciste na grudima. Htjela sam nakon pauze od tri mjeseca ponovo da ih nastavim uzimati medjutim zabranila mi ih je za narednih 6 mjeseci.
Takodje preporucujem svima koji koriste bilo koje kontracepcijske pilule da idu na redovne kontrole grudi!
Oya

#55 Re: Diane 35

Post by Oya »

zvrzgana wrote:Prestala sam ih piti po naredjenju doktora je su mi na redovnoj kontroli pronadjene ciste na grudima. Htjela sam nakon pauze od tri mjeseca ponovo da ih nastavim uzimati medjutim zabranila mi ih je za narednih 6 mjeseci.
Takodje preporucujem svima koji koriste bilo koje kontracepcijske pilule da idu na redovne kontrole grudi!
One su uzrokovale ciste?

Ja pijem Yaz, niza doza hormona od Diane, ali zbog policisticnih jajnika.

Kad vec ne smijes da ih pijes, a kasni ti, pokusaj caj od nevena.
zvrzgana

#56 Re: Diane 35

Post by zvrzgana »

Kada sam pocela piti tablete doktorica mi je objasnila da ih mogu piti jako dugo sve dok mi je papa test uredan, nalaz grudi uredan i nemam nikakvih drugih reakcija na tablete. Na pocetku sam odmah napravila sve nalaze i bili su uredni i evo u junu ove godine mi je nasla ciste na lijevoj dojci. Objasnila mi je da se ciste hrane hormonina i odmah sam morala prestati da ih uzimam, uradila punkciju, dakle stvorile su se u medjuvremenu. Zato preporucujem obavezan pregled grudi, vecina djevojaka to zanemari, da krenem prvo od sebe.
Hvala ti na savjetu, moracu potraziti nevenov caj pa probati, ne moze mi odmoci!
Oya

#57 Re: Diane 35

Post by Oya »

zvrzgana wrote:Kada sam pocela piti tablete doktorica mi je objasnila da ih mogu piti jako dugo sve dok mi je papa test uredan, nalaz grudi uredan i nemam nikakvih drugih reakcija na tablete. Na pocetku sam odmah napravila sve nalaze i bili su uredni i evo u junu ove godine mi je nasla ciste na lijevoj dojci. Objasnila mi je da se ciste hrane hormonina i odmah sam morala prestati da ih uzimam, uradila punkciju, dakle stvorile su se u medjuvremenu. Zato preporucujem obavezan pregled grudi, vecina djevojaka to zanemari, da krenem prvo od sebe.
Hvala ti na savjetu, moracu potraziti nevenov caj pa probati, ne moze mi odmoci!
hvala tebi na savjetu :)

a nece ti odmoci sigurno. Toliko utice na reproduktivni sistem da se ne smije piti dok si na pilulama. Koliko skontah potice ovulaciju, samim tim menstruacija se uredovi. Komsinici je pomoglo, ona mi je za to i rekla.
Post Reply