Poslije nekoliko intervencija, nije mi prihvatljivo objasnjenje Bihneta da su serveri preoptereceni te molim da mi neko preporuci drugog providera(bez ovakvih problema) za obicnu dial up konekciju i ovim putem javno obavjestavam da ce bihnet izgubiti iz moje kuce dva predplatnika, ako im to ista predstavlja
Dial-up connection -cekam i po 25min
Moderator: Benq
-
Duh sa sjekirom
#1 Dial-up connection -cekam i po 25min
Uvijek je bilo cekanja dok se zakacim na internet ali zadnjih mjesec dana je postalo vise nego iritirajuce, u prosjeku od 15 pa do cak 30 min (u periodu od 20:00 do 23:00)sjedim i blejim, cekam ...gubim vrijeme.
Poslije nekoliko intervencija, nije mi prihvatljivo objasnjenje Bihneta da su serveri preoptereceni te molim da mi neko preporuci drugog providera(bez ovakvih problema) za obicnu dial up konekciju i ovim putem javno obavjestavam da ce bihnet izgubiti iz moje kuce dva predplatnika, ako im to ista predstavlja
- Qler
meni je konekcija preko BiHNet-a bila pravo spora, i sad koristim od djevojke sifru na LogoSoft-u i u odnosu na BiHNet PRAVO je brza! Ja se bio shebo! Ba download 5Kb/s! A preko onih max 2-2,5 KB/s!
A evo sad su uveli ADSL prikljucak 1KM! Mozda bi to bilo lijepo uvesti!
A evo sad su uveli ADSL prikljucak 1KM! Mozda bi to bilo lijepo uvesti!
-
Duh sa sjekirom
Jel sa ISDN-om drugaciji pristup ili ide preko istog dial-upa tj kiseljenja 
- Qler
ama sad ti je ADSL 1KM, jebo ISDN 
inace sto se tice pristupa samo ti iskoci ono dialling. po sce kasnije verifying i viola na netu si
citav proces traje 2sec
i preko ISDN-a i preko ADSL-a 
samo sto je ISDN 128Kb/s a ADSL 1024Kb/s
pretplata za ISDN je oko 15KM a ADSL je oko 40KM
ISDN ti opet pravi racun z atelefon, tj zauzeta ti je jedna linija, idu impulsi
ADSL ti nema nikakve veze sa troskovima telefona tj. ne naplacuju ti se impulsi.
E, sad mozda si ti ovo sve znao, al nema veze, valjda ce nekom pomoci

inace sto se tice pristupa samo ti iskoci ono dialling. po sce kasnije verifying i viola na netu si
samo sto je ISDN 128Kb/s a ADSL 1024Kb/s
pretplata za ISDN je oko 15KM a ADSL je oko 40KM
ISDN ti opet pravi racun z atelefon, tj zauzeta ti je jedna linija, idu impulsi
ADSL ti nema nikakve veze sa troskovima telefona tj. ne naplacuju ti se impulsi.
E, sad mozda si ti ovo sve znao, al nema veze, valjda ce nekom pomoci
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Ljudi i zhene
...ako imate mogucnost uzmite ADSL, Cabal ili wrls.Koristenje interneta preko dial-up ili isdn-a je...jah skuplje, jah sporije jah vishe zhivaca izgubish
.
-
Duh sa sjekirom
Hvala Qler nesto sam znao al jako fino i sazeto si to napisao haman da ti i oni sa bihneta pozavide koji su by the way i to objasnjenje ukakili tamo na webu.
Ne znam s obzirom na koristenje interneta u kuci mislim o isplativosti adsl prikljucka.
Imal ko kakvu formulu ono x+y=adsl
sadasnji racuni su 10ak KM za int. i 50ak Km za tel.
Ne znam s obzirom na koristenje interneta u kuci mislim o isplativosti adsl prikljucka.
Imal ko kakvu formulu ono x+y=adsl
sadasnji racuni su 10ak KM za int. i 50ak Km za tel.
Last edited by Duh sa sjekirom on 25/04/2005 15:14, edited 1 time in total.
- Qler
j asam se sad pravo nalozio na ADSL da ga uvedem sebi dok je 1KM prikljucak, jedino sto me koci je ADSL modem, koji je oko 80KM a nisam bas sad pri parama, a i ne vjerujem da cu biti dok traje ova akcija. Uglavnom vec dugo razmisljam o broadband pristupu dosta sam se raspitivao i ispada da je ADSL ipak trenutno najisplativiji kod nas, jer npr. u logosoftu ima kablovski pristup netu, predplata je oko 10KM manja ali imas ogranicenje na upload i download dok kod bihneta ima samo na download upload nema ogranicenja. Preko kablovskog ako ti komsija ima isto net i skida neki film tebi ce opasti brzina (koliko sam ja cuo, drasticno) dok toga nema kod ADSL-a!
A cijene, negdje sam procitao u HR je giga preko limita 5.5KM a kod nas je 50KM! Znaci jos smo skupi
A cijene, negdje sam procitao u HR je giga preko limita 5.5KM a kod nas je 50KM! Znaci jos smo skupi
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
ja uveo kable
2.5 GB ograničenje
sasvim dovoljno... dapače nikad i ne potrošim sve
prekoračenje ide po megabajtu
treba se odreći dajl apa pothitno
-
bajkacha
http://www.je-net.dk
Nabavite satelitski broadband i podijelite internet putem WLAN:a. Troskovi znatno smanjeni a brzina puno veca, takodje je i download neogranicen.
Sta jos treba??
Uskoro u BiH! Satelitski prijenos Interneta koji radi dvosmijerno.
Nabavite satelitski broadband i podijelite internet putem WLAN:a. Troskovi znatno smanjeni a brzina puno veca, takodje je i download neogranicen.
Sta jos treba??
Uskoro u BiH! Satelitski prijenos Interneta koji radi dvosmijerno.