DHL cjenovnik?
-
latinalover
#1 DHL cjenovnik?
gledam im stranicu i nigdje ne mogu naci cjenovnik..toliko o usluzi svjetskog giganta?
znas li neko gdje mogu vidjeti cijene?
znas li neko gdje mogu vidjeti cijene?
- Pasiflora
#2 Re: DHL cjenovnik?
DHL INTERNATIONAL SARAJEVO D.O.O
Brza Pošta
(033) 774-000
DŽEMALA BIJEDIĆA 166
Sarajevo
Fino nazoves i pitas. Obicna koverta sa 1 listom papira (znaci, zanemarive gramaze) kosta izmedju 90 i 100KM (ne sjecam se tacno). Provjeri jos neke brze nacine dostave (Fedex, mislim da su jeftiniji; BH Pošta-koliko znam najnize cijene, ali isporuka nije bas kao kod ove prve dvije firme...)
A web stranice - rijetke su firme kod kojih to sljaka kako treba
Brza Pošta
(033) 774-000
DŽEMALA BIJEDIĆA 166
Sarajevo
Fino nazoves i pitas. Obicna koverta sa 1 listom papira (znaci, zanemarive gramaze) kosta izmedju 90 i 100KM (ne sjecam se tacno). Provjeri jos neke brze nacine dostave (Fedex, mislim da su jeftiniji; BH Pošta-koliko znam najnize cijene, ali isporuka nije bas kao kod ove prve dvije firme...)
-
radiostar
#3 Re: DHL cjenovnik?
cijene ipak variraju u zavisnosti od toga gdje se upucuje posiljka... sjecam se prije par godina sam slao u spaniju prilicno tezak paket nije bio vise od 100 km. za banja luku redovno saljem, 25 km je posiljka isporuka sutradan do 12 sati.sitno wrote:DHL INTERNATIONAL SARAJEVO D.O.O
Brza Pošta
(033) 774-000
DŽEMALA BIJEDIĆA 166
Sarajevo
-
ministar78
#4 Re: DHL cjenovnik?
Ovisi o tezini posiljke i zemlji u koju se salje...
Slali smo prije 1,5 god. jedan pasos na viziranje u Zagreb...sjecam se da je cijena bila oko 100 KM.
Ako njihov agent treba pokupiti posiljku koja ti stize (konkretno kod nas je trebalo otici u tu ambasadu i podici vizirani pasos koji ide nazad) u tom slucaju, cijena je oko 140 KM.
Slali smo prije 1,5 god. jedan pasos na viziranje u Zagreb...sjecam se da je cijena bila oko 100 KM.
Ako njihov agent treba pokupiti posiljku koja ti stize (konkretno kod nas je trebalo otici u tu ambasadu i podici vizirani pasos koji ide nazad) u tom slucaju, cijena je oko 140 KM.
-
Šandor
#6 Re: DHL cjenovnik?
Jako je skupo ako hoćeš da pošalješ ili primiš nešto teško 2 kg recimo. Katastrofa. A ako hoćeš da pošalješ preko BH Pošte, možeš, ali velike su šanse da nikad neće stići na odredište, niti da ćeš primiti pošiljku nazad. Ukratko, poštanski servisi u našoj regiji najgori su u svijetu. Zaustavit će sve što im se učini sumnjivim. Sve ono što ne bi bilo zaustavljeno nigdje u svijetu. Samo kod nas.
-
latinalover
#7 Re: DHL cjenovnik?
ma najbolji fedex
evo npr za nest otesko 10 kG oko 300KM trosak slanja..vjerovatno na to ima jos troskova ali moze se podnijeti
evo npr za nest otesko 10 kG oko 300KM trosak slanja..vjerovatno na to ima jos troskova ali moze se podnijeti
-
Šandor
#8 Re: DHL cjenovnik?
Mnogo zavisi i od toga gdje šalješ. Nije isto poslati u Ljubljanu i poslati u Belo Horizonte, Caracas, Kuala Lumpur (ili primati iz....). 
Kao što već rekoh, najveći problem su državni poštanski servisi u bivšoj Jugoslaviji. Preko njih bi bilo znatno jeftinije slati i primati bilo šta. Ali oni zaustave mnoge pošiljke koje su samo njima sumnjive. Od toliko zemalja u svijetu, oko 200, poštanski servisi u našoj regiji su najgori u svijetu. I na zvaničnoj web stranici Linux Ubuntu ima čitav pasus o tom problemu.
http://www.ubuntu.com/getubuntu/shipit-faq
Na linku iznad.
Kao što već rekoh, najveći problem su državni poštanski servisi u bivšoj Jugoslaviji. Preko njih bi bilo znatno jeftinije slati i primati bilo šta. Ali oni zaustave mnoge pošiljke koje su samo njima sumnjive. Od toliko zemalja u svijetu, oko 200, poštanski servisi u našoj regiji su najgori u svijetu. I na zvaničnoj web stranici Linux Ubuntu ima čitav pasus o tom problemu.
http://www.ubuntu.com/getubuntu/shipit-faq
Na linku iznad.
-
kenzo
#9 Re: DHL cjenovnik?
zna li neko gdje mogu naci cjenovnik DHL?
-
T-pain
#10 Re: DHL cjenovnik?
Zna li neko koliko bi bila postarina za paket od 2kg iz Dubaia za Sarajevo ?
Bilo kojom brzom postom ne mogu nogdje da nadjem cjenovnik ...
- uglavnomja
- uglavnomja
#12 Re: DHL cjenovnik?
evo od 770 aed do 1600 aed
- muminovic
#13 Re: DHL cjenovnik?
Nazoves DHL iz svake drzave su druge cijene.
Kazes ZIP code gdje saljes i koliko grama, i dobijes cijenu.
Imas cijenu i za osiguranje paketa.
DHL je najskuplji, i najbolji.
Kazes ZIP code gdje saljes i koliko grama, i dobijes cijenu.
Imas cijenu i za osiguranje paketa.
DHL je najskuplji, i najbolji.
-
paladinka
#14 Re: DHL cjenovnik?
Ja licno sam imala negativno iskustvo sa dhl za slanje pisma iz Bosne za inostrastvo , prosle godine sam trebala jedan vazan dokument slati iz Bih za Svicarsku , ja sam nazvala , posto nisam mogla naci cijenovnik , ok , jedna fina djevojka se javila i ja sam objasnila situaciju posto ne saljem iz Sarajeva dali je moguce iz drugih opstina i ona je rekla da , bez problema . Onda ja sam pitala da li oni mogu da uzmu to pismo direktno od te osobe jer nisam htjela da tu osobu jos opterecujem da hoda . Nema problema , neka se napravi termin jedan dan unaprijed ....koliko kosta 103 marke ...nije problem. sve objasnim toj osobi koja ce mi pismo koja ce mi to pismo slati , ona napravi termin za ponedeljak. Ja u ponedeljak predvecer , reko , de mi posalji trackin broj , kaze ona meni , a joj , taj neko nazvao eto kao eto kao moze li on sutra doci , jer sutra ima jos jednu musteriju tamo pa da ne ide dva puta . Ono moje ... hehe ..ok... al hajd nije bilo ni tako hitno ...necemo se ljutiti... nema frke.... Hajd , sutra ... jel sve ok ...jel uzeo pismo ...jest , daj mi tracking broj ...ona dala ...kad tamo , broj ne vazi ... sutradan ja , reko jesi ti meni dala pogresan broj , ma ne , ono nazvali , odljepila im se etiketa pa su je ponovo nazvali da pitaju za adresu i onda smo dobili novi tracking broj...Prije toga ja sam uvjek slala sa bosanskom postom ,nikad problema , preporuceno , cak sta vise , meni se desilo da se salje pismo subotom , utorkom meni u postanskom sanducetu.T-pain wrote:Zna li neko koliko bi bila postarina za paket od 2kg iz Dubaia za Sarajevo ?
-
T-pain
#15 Re: DHL cjenovnik?
ma nidje veze mi to dode 400 eura za paket od 2kg pa ne saljem 2 tone bzsuglavnomja wrote:evo od 770 aed do 1600 aed
- drndalo
#16 Re: DHL cjenovnik?
Pitaj sve 4 velike svjetske kuce, DHL, FEDEX, UPS, TNT, mogu biti jako razlicite cijene... Zavisi i sta je u paketu. Bilo sta sto nije papir/dokument, povlaci carinsku papirologiju, deklaracije, spediciju, itd...T-pain wrote:Zna li neko koliko bi bila postarina za paket od 2kg iz Dubaia za Sarajevo ?
- uglavnomja
#17 Re: DHL cjenovnik?
T-pain wrote:ma nidje veze mi to dode 400 eura za paket od 2kg pa ne saljem 2 tone bzsuglavnomja wrote:evo od 770 aed do 1600 aed
jedan papir iz norveske u njemacku kosta 150 eur, to ti je dzaba ako je samo 400 eur.
bolan DVIJE KILE
dhl je za hitne slucajeve, za vriejdne dokumente, za nesto specijalno, a ne firma za transpost tereta.
- muminovic
#18 Re: DHL cjenovnik?
DHL je svima na svijetu najbolji, ali nije bosancima

Ljudi su kompanija vrijedna milijarde EUR, sa vlastitim avionima, kamionima i logistikom...
Ljudi su kompanija vrijedna milijarde EUR, sa vlastitim avionima, kamionima i logistikom...
- drndalo
#19 Re: DHL cjenovnik?
Kao i Fedex, UPS, TNT...muminovic wrote:DHL je svima na svijetu najbolji, ali nije bosancima![]()
![]()
![]()
![]()
![]()