DHL cjenovnik?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
latinalover

#1 DHL cjenovnik?

Post by latinalover »

gledam im stranicu i nigdje ne mogu naci cjenovnik..toliko o usluzi svjetskog giganta?
znas li neko gdje mogu vidjeti cijene?
Pasiflora

#2 Re: DHL cjenovnik?

Post by Pasiflora »

DHL INTERNATIONAL SARAJEVO D.O.O
Brza Pošta
(033) 774-000
DŽEMALA BIJEDIĆA 166
Sarajevo

Fino nazoves i pitas. Obicna koverta sa 1 listom papira (znaci, zanemarive gramaze) kosta izmedju 90 i 100KM (ne sjecam se tacno). Provjeri jos neke brze nacine dostave (Fedex, mislim da su jeftiniji; BH Pošta-koliko znam najnize cijene, ali isporuka nije bas kao kod ove prve dvije firme...)
A web stranice - rijetke su firme kod kojih to sljaka kako treba :run:
radiostar

#3 Re: DHL cjenovnik?

Post by radiostar »

sitno wrote:DHL INTERNATIONAL SARAJEVO D.O.O
Brza Pošta
(033) 774-000
DŽEMALA BIJEDIĆA 166
Sarajevo

Fino nazoves i pitas. Obicna koverta sa 1 listom papira (znaci, zanemarive gramaze) kosta izmedju 90 i 100KM (ne sjecam se tacno). Provjeri jos neke brze nacine dostave (Fedex, mislim da su jeftiniji; BH Pošta-koliko znam najnize cijene, ali isporuka nije bas kao kod ove prve dvije firme...)
A web stranice - rijetke su firme kod kojih to sljaka kako treba :run:
cijene ipak variraju u zavisnosti od toga gdje se upucuje posiljka... sjecam se prije par godina sam slao u spaniju prilicno tezak paket nije bio vise od 100 km. za banja luku redovno saljem, 25 km je posiljka isporuka sutradan do 12 sati.
ministar78

#4 Re: DHL cjenovnik?

Post by ministar78 »

Ovisi o tezini posiljke i zemlji u koju se salje...
Slali smo prije 1,5 god. jedan pasos na viziranje u Zagreb...sjecam se da je cijena bila oko 100 KM.

Ako njihov agent treba pokupiti posiljku koja ti stize (konkretno kod nas je trebalo otici u tu ambasadu i podici vizirani pasos koji ide nazad) u tom slucaju, cijena je oko 140 KM.
thandorina

#5 Re: DHL cjenovnik?

Post by thandorina »

Toplo preporucujem Fedex...
Šandor

#6 Re: DHL cjenovnik?

Post by Šandor »

Jako je skupo ako hoćeš da pošalješ ili primiš nešto teško 2 kg recimo. Katastrofa. A ako hoćeš da pošalješ preko BH Pošte, možeš, ali velike su šanse da nikad neće stići na odredište, niti da ćeš primiti pošiljku nazad. Ukratko, poštanski servisi u našoj regiji najgori su u svijetu. Zaustavit će sve što im se učini sumnjivim. Sve ono što ne bi bilo zaustavljeno nigdje u svijetu. Samo kod nas.
latinalover

#7 Re: DHL cjenovnik?

Post by latinalover »

ma najbolji fedex

evo npr za nest otesko 10 kG oko 300KM trosak slanja..vjerovatno na to ima jos troskova ali moze se podnijeti
Šandor

#8 Re: DHL cjenovnik?

Post by Šandor »

Mnogo zavisi i od toga gdje šalješ. Nije isto poslati u Ljubljanu i poslati u Belo Horizonte, Caracas, Kuala Lumpur (ili primati iz....). :D

Kao što već rekoh, najveći problem su državni poštanski servisi u bivšoj Jugoslaviji. Preko njih bi bilo znatno jeftinije slati i primati bilo šta. Ali oni zaustave mnoge pošiljke koje su samo njima sumnjive. Od toliko zemalja u svijetu, oko 200, poštanski servisi u našoj regiji su najgori u svijetu. I na zvaničnoj web stranici Linux Ubuntu ima čitav pasus o tom problemu.

http://www.ubuntu.com/getubuntu/shipit-faq

Na linku iznad.
kenzo

#9 Re: DHL cjenovnik?

Post by kenzo »

zna li neko gdje mogu naci cjenovnik DHL?
T-pain

#10 Re: DHL cjenovnik?

Post by T-pain »

Zna li neko koliko bi bila postarina za paket od 2kg iz Dubaia za Sarajevo ?
Bilo kojom brzom postom ne mogu nogdje da nadjem cjenovnik ...
uglavnomja

#12 Re: DHL cjenovnik?

Post by uglavnomja »

evo od 770 aed do 1600 aed
muminovic

#13 Re: DHL cjenovnik?

Post by muminovic »

Nazoves DHL iz svake drzave su druge cijene.

Kazes ZIP code gdje saljes i koliko grama, i dobijes cijenu.

Imas cijenu i za osiguranje paketa.

DHL je najskuplji, i najbolji.
paladinka

#14 Re: DHL cjenovnik?

Post by paladinka »

T-pain wrote:Zna li neko koliko bi bila postarina za paket od 2kg iz Dubaia za Sarajevo ?
Ja licno sam imala negativno iskustvo sa dhl za slanje pisma iz Bosne za inostrastvo , prosle godine sam trebala jedan vazan dokument slati iz Bih za Svicarsku , ja sam nazvala , posto nisam mogla naci cijenovnik , ok , jedna fina djevojka se javila i ja sam objasnila situaciju posto ne saljem iz Sarajeva dali je moguce iz drugih opstina i ona je rekla da , bez problema . Onda ja sam pitala da li oni mogu da uzmu to pismo direktno od te osobe jer nisam htjela da tu osobu jos opterecujem da hoda . Nema problema , neka se napravi termin jedan dan unaprijed ....koliko kosta 103 marke ...nije problem. sve objasnim toj osobi koja ce mi pismo koja ce mi to pismo slati , ona napravi termin za ponedeljak. Ja u ponedeljak predvecer , reko , de mi posalji trackin broj , kaze ona meni , a joj , taj neko nazvao eto kao eto kao moze li on sutra doci , jer sutra ima jos jednu musteriju tamo pa da ne ide dva puta . Ono moje ... hehe ..ok... al hajd nije bilo ni tako hitno ...necemo se ljutiti... nema frke.... Hajd , sutra ... jel sve ok ...jel uzeo pismo ...jest , daj mi tracking broj ...ona dala ...kad tamo , broj ne vazi ... sutradan ja , reko jesi ti meni dala pogresan broj , ma ne , ono nazvali , odljepila im se etiketa pa su je ponovo nazvali da pitaju za adresu i onda smo dobili novi tracking broj...Prije toga ja sam uvjek slala sa bosanskom postom ,nikad problema , preporuceno , cak sta vise , meni se desilo da se salje pismo subotom , utorkom meni u postanskom sanducetu.
T-pain

#15 Re: DHL cjenovnik?

Post by T-pain »

uglavnomja wrote:evo od 770 aed do 1600 aed
ma nidje veze mi to dode 400 eura za paket od 2kg pa ne saljem 2 tone bzs
drndalo

#16 Re: DHL cjenovnik?

Post by drndalo »

T-pain wrote:Zna li neko koliko bi bila postarina za paket od 2kg iz Dubaia za Sarajevo ?
Pitaj sve 4 velike svjetske kuce, DHL, FEDEX, UPS, TNT, mogu biti jako razlicite cijene... Zavisi i sta je u paketu. Bilo sta sto nije papir/dokument, povlaci carinsku papirologiju, deklaracije, spediciju, itd...
uglavnomja

#17 Re: DHL cjenovnik?

Post by uglavnomja »

T-pain wrote:
uglavnomja wrote:evo od 770 aed do 1600 aed
ma nidje veze mi to dode 400 eura za paket od 2kg pa ne saljem 2 tone bzs
:lol: :lol: :lol:

jedan papir iz norveske u njemacku kosta 150 eur, to ti je dzaba ako je samo 400 eur. :-)

bolan DVIJE KILE :D

dhl je za hitne slucajeve, za vriejdne dokumente, za nesto specijalno, a ne firma za transpost tereta.
muminovic

#18 Re: DHL cjenovnik?

Post by muminovic »

DHL je svima na svijetu najbolji, ali nije bosancima :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Ljudi su kompanija vrijedna milijarde EUR, sa vlastitim avionima, kamionima i logistikom...
drndalo

#19 Re: DHL cjenovnik?

Post by drndalo »

muminovic wrote:DHL je svima na svijetu najbolji, ali nije bosancima :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Ljudi su kompanija vrijedna milijarde EUR, sa vlastitim avionima, kamionima i logistikom...
Kao i Fedex, UPS, TNT...
Post Reply