Zna li mi iko reći gdje mogu pogledati kolika je dh vrijednost ove vode iz cijevi u Sarajevu?
Hvala.
dh vrijednost vode u Sarajevu?
Moderator: anex
- alphonse kauders
- daduli_sa
#2 Re: dh vrijednost vode u Sarajevu?
Jesi li htio reci pH vrijednost?!
- chuchumbamayumbe
#3 Re: dh vrijednost vode u Sarajevu?
dH ti je tvrdoca, a pH kiselost.daduli_sa wrote:Jesi li htio reci pH vrijednost?!
Nemam pojma kolika je tacna vrijednost dH, ali sudeci po tome koliko mi kamenca ostane u kuhalu nakon samo dva kuhanja izrazito je tvrda. To vrijedi za Bacevo, a cuo sam da je Moscanica malo meksa, najbolje ce znati oni koji se snabdijevaju iz Moscanice, preko licnog iskustva.
Mozda ima na nekoj stranici JKP ViK tacne vrijednosti parametara vode za Sarajevo po izvoristima?
- alphonse kauders
#4 Re: dh vrijednost vode u Sarajevu?
Ne. Dh-vrijednost, "tvrdoća" vode. Ne beri brigu, dobro sam napisao:)daduli_sa wrote:Jesi li htio reci pH vrijednost?!
-
mahalas505
#5 Re: dh vrijednost vode u Sarajevu?
Ili se moze jednostavnije poslati upit JKP ViK.chuchumbamayumbe wrote:dH ti je tvrdoca, a pH kiselost.daduli_sa wrote:Jesi li htio reci pH vrijednost?!
Nemam pojma kolika je tacna vrijednost dH, ali sudeci po tome koliko mi kamenca ostane u kuhalu nakon samo dva kuhanja izrazito je tvrda. To vrijedi za Bacevo, a cuo sam da je Moscanica malo meksa, najbolje ce znati oni koji se snabdijevaju iz Moscanice, preko licnog iskustva.
Mozda ima na nekoj stranici JKP ViK tacne vrijednosti parametara vode za Sarajevo po izvoristima?