DF Ministrica Smjenila Sebiju Izetbegović

Cherry-Cherry

#76 Re: DF Ministrica Smjenila Sebiju Izetbegović

Post by Cherry-Cherry »

HM 2011 wrote:

Kao prvo dva ljekara - tri mišljenja......
Dva pravnika tri mišljenja.....
Ljekarske se ukopavaju, pravničke arhiviraju - (toliko o odgovornosti posla).....

---------------------------------------------------------------------

Kod ljekara je osnova za davanje dijagnoze dijagnostički instrumentarij - svaki ljekar ima različit i za svaku dijagnozu ljekar mora imati opravdanje izvodom iz dijagnostičkog instrumentarija (to znači dijagnoze se ne daju bez validnog dokaza)..... Takođe ljekar ako ima sumnje u određene pojave može izraziti sumnju u najteže ali može preporučiti i zahtjev za drugo mišljenje.....

Prilikom operacija, tj. bilo kakvih pa i rutinskih incizija može doći do komplikacija.

Eh sad ti meni reci šta si željela reći ?
Ljekarske se ukopavaju. Eto tek tako, tako nonšalantno... ukopavaju :-) :-) Trebali su me ukopati, to bi ti bio dokaz, je li... :-)

Treba znati dati dijagnozu. ;-) Treba znati očitati nalaze. ;-) Inače bi svaka budala bila ljekar. ;-)
Nije ona imala sumnju, nego ja. ;-)

Zanimljivo, njoj stalno dolazi do komplikacija.
Chisum

#77 Re: DF Ministrica Smjenila Sebiju Izetbegović

Post by Chisum »

Cherry-Cherry wrote: A kako neko kome nedostaje stručnog rada može biti šef klinike?
Kako? Jednostavno - sve u duhu tradicije piljarske porodice Izetbegovic i jedine ideje koju su ikada slijedili - Bosna, privatna prcija. (tj. ono jada od 24% koje ih je jedino i zanimalo).
Bakir je, iako potpuni trubadur u svom fahu, za kojeg, da ne bi rata, niko vjerovatno nikada ne bi ni cuo, postavljen na celo Zavoda koji je odlucivao i u saci drzao kompletnu gradjevinsku bransu i sve sto se na arhitektonskom planu desavalo u ovom gradu. Zasto ne bi i osrednjoj Sebiji dodijelili status boga u svojoj bransi? Bitno je da Zara radi i da video stream s Erdoganom ne zapinje.
Last edited by Chisum on 17/06/2015 00:15, edited 4 times in total.
Cherry-Cherry

#78 Re: DF Ministrica Smjenila Sebiju Izetbegović

Post by Cherry-Cherry »

@HM

Pošalji kod nje na pregled mamu, sestru, djevojku, ženu... ako budu nekad, ne daj Bože, imale probeleme, neka ih ona operiše. ;-)
I javi nam šta je bilo. ;-)
HM 2011

#79 Re: DF Ministrica Smjenila Sebiju Izetbegović

Post by HM 2011 »

Cherry-Cherry wrote:
HM 2011 wrote:

Ljekarske se ukopavaju, pravničke arhiviraju - (toliko o odgovornosti posla).....

Kod ljekara je osnova za davanje dijagnoze dijagnostički instrumentarij - svaki ljekar ima različit i za svaku dijagnozu ljekar mora imati opravdanje izvodom iz dijagnostičkog instrumentarija (to znači dijagnoze se ne daju bez validnog dokaza)..... Takođe ljekar ako ima sumnje u određene pojave može izraziti sumnju u najteže ali može preporučiti i zahtjev za drugo mišljenje.....

Prilikom operacija, tj. bilo kakvih pa i rutinskih incizija može doći do komplikacija.

Ljekarske se ukopavaju. Eto tek tako, tako nonšalantno... ukopavaju :-) :-) Trebali su me ukopati, to bi ti bio dokaz, je li... :-)

Treba znati dati dijagnozu. ;-) Treba znati očitati nalaze. ;-) Inače bi svaka budala bila ljekar. ;-)

Istu ovu priču koju ti pričaš čuo sam za Dr. Mehmedbašića - pa za Dr. Azru, pa za svakog Dr.....

Mislim ljudi - ok, razumijem sve, ali WTF....

Jel palo na pamet da okriviš reagense, rezoluciju ultrazvuka, da greška možda, ponekad, može postojati u tehničkim aspektima rada, nije sve niti u ljudskom faktoru.... Posebno kad je u pitanju bivša šefica Ginekologije - kod nje je svaka greška x 10 u očima naroda.....
Last edited by HM 2011 on 17/06/2015 00:19, edited 2 times in total.
Cherry-Cherry

#80 Re: DF Ministrica Smjenila Sebiju Izetbegović

Post by Cherry-Cherry »

HM 2011 wrote:
Cherry-Cherry wrote:
HM 2011 wrote:

Istu ovu priču koju ti pričaš čuo sam za Dr. Mehmedbašića - pa za Dr. Azru, pa za svakog Dr.....

Ma ja svi ne znaju, ne samo ona... Svi kradu, ne samo ona... Svi to rade, ne samo ona... Svi, svi, svi.... Pričaj tu priču nekom drugom. ;-)
GoldenSpoon

#81 Re: DF Ministrica Smjenila Sebiju Izetbegović

Post by GoldenSpoon »

HM 2011 je eklatantan primjer ignorantskog odnosa ka stvarnim problemima u našem društvu. Jadan li je onaj kome je Seka predavala ili ga učila bilo čemu na fakultetu....
Cherry-Cherry

#82 Re: DF Ministrica Smjenila Sebiju Izetbegović

Post by Cherry-Cherry »

Eno, kriv je ultrazvuk, krivi je ovaj, kriv je onaj... Samo ona nije. Kako se kod nje stalno potrefi pokvaren ultrazvuk, eto samo kod nje, baš onako čudno... Pitam se, da li to možda ima veze sa njom... Onako ja razmišljam naglas... :zoka:
Cherry-Cherry

#83 Re: DF Ministrica Smjenila Sebiju Izetbegović

Post by Cherry-Cherry »

HM, pošalji ženu kod nje, nek je pregleda. :-D
HM 2011

#84 Re: DF Ministrica Smjenila Sebiju Izetbegović

Post by HM 2011 »

Cherry-Cherry wrote:
HM 2011 wrote:
Cherry-Cherry wrote: Ljekarske se ukopavaju. Eto tek tako, tako nonšalantno... ukopavaju :-) :-) Trebali su me ukopati, to bi ti bio dokaz, je li... :-)

Ma ja svi ne znaju, ne samo ona... Svi kradu, ne samo ona... Svi to rade, ne samo ona... Svi, svi, svi.... Pričaj tu priču nekom drugom. ;-)
Iznesi ti to na sud pa mi sudsku presudu za pretrpljeni strah zbog greške ljekara natrljaj na nos.... može tako ?

Sve što želim da kažem je da se tema pretvorila u pljuvanje po prvoj dami koja radi...
HM 2011

#85 Re: DF Ministrica Smjenila Sebiju Izetbegović

Post by HM 2011 »

GoldenSpoon wrote:HM 2011 je eklatantan primjer ignorantskog odnosa ka stvarnim problemima u našem društvu. Jadan li je onaj kome je Seka predavala ili ga učila bilo čemu na fakultetu....
Ja čuo da je u zdravstvu korupcija u nekim ustanovama došla do te mjere da ako ne kaneš ljekaru 500 nema injekcije za porod.....

čim kaneš eto bebe za 15 minuta.....

Šta misliš jel to istina, a sad ozbiljno bez ikakvih političkih spletkarenja ?
Cherry-Cherry

#86 Re: DF Ministrica Smjenila Sebiju Izetbegović

Post by Cherry-Cherry »

[quote="HM 2011" ]

Sve što želim da kažem je da se tema pretvorila u pljuvanje po prvoj dami koja radi...[/quote]
RADI ali pogrešno. Bolje da ne radi nikako. Jer ne treba da radi.
Opet kaže, neka ti ženu, djevojku, mamu, sestru, kćerku ona pregleda. :-D
friskyoreo

#87 Re: DF Ministrica Smjenila Sebiju Izetbegović

Post by friskyoreo »

HM 2011 wrote:
Iznesi ti to na sud pa mi sudsku presudu za pretrpljeni strah zbog greške ljekara natrljaj na nos.... može tako ?

Sve što želim da kažem je da se tema pretvorila u pljuvanje po prvoj dami koja radi...
Nek i nama svima sredi poslove u nekoj komisiji i upravnom odboru, pa cemo i mi onda pisati hvalospjeve bez pokrica. :D
mirzadelibasic

#88 Re: DF Ministrica Smjenila Sebiju Izetbegović

Post by mirzadelibasic »

Ona jeste stručna, ali da je prva dama...hjojjj :-) :-)
Cherry-Cherry

#89 Re: DF Ministrica Smjenila Sebiju Izetbegović

Post by Cherry-Cherry »

friskyoreo wrote:
HM 2011 wrote:

Nek i nama svima sredi poslove u nekoj komisiji i upravnom odboru, pa cemo i mi onda pisati hvalospjeve bez pokrica. :D
Ali ćemo se liječiti kod drugih ljekara, kao što rade i njoj bliske žene. :)
lerdi

#90 Re: DF Ministrica Smjenila Sebiju Izetbegović

Post by lerdi »

Zeleni Messi u novom rektalnom slalomu. Impresivno. :skoljka:
friskyoreo

#91 Re: DF Ministrica Smjenila Sebiju Izetbegović

Post by friskyoreo »

Cherry-Cherry wrote:
friskyoreo wrote:
HM 2011 wrote:

Ali ćemo se liječiti kod drugih ljekara, kao što rade i njoj bliske žene. :)
Lako je nama muskima, i ovaj HM nema brige da ce zavrsit kod Sebije na stolu... :lol: Neg' ti moras skontat kako da opravdas odlazak kod drugog ginekologa, zlu ne trebalo... :D Mada s druge strane, mislim da ona ionako nema vremena da se zamara time... :D Tako da, no sikiriki.. :wink:
XXS

#92 Re: DF Ministrica Smjenila Sebiju Izetbegović

Post by XXS »

Ako HM ovako nastavi trebace prvoj hanumi preporuciti dobrog proktologistu.
Keiko

#93 Re: DF Ministrica Smjenila Sebiju Izetbegović

Post by Keiko »

Stručna ili ne, prezimenom je u mojim očima izgubila sav kredibilitet. Mene samo ime Izetbegović asocira na kradju, mutljazu svih razmjera, korupciju, nepotizam i sve što u BiH ne valja.
cyprus

#94 Re: DF Ministrica Smjenila Sebiju Izetbegović

Post by cyprus »

Prvu damu u Bošnjaka :mrgreen: ne bih komentarisao (zaista nemam neposrednog iskustva ni informacija), ali koristim priliku da kažem da je HM najveća legenda na forumu :lol: :D
McMoy

#95 Re: DF Ministrica Smjenila Sebiju Izetbegović

Post by McMoy »

Cherry-Cherry wrote:
McMoy wrote:
Cherry-Cherry wrote: Sreća, pa ne prima više pacijentice. Ko zna koliko bi još žena upropastila svojim pogrešnim dijagnozama i nestručnim operacijama. Eto makar je nešto pozitivno u tome što je direktorica. Žene će ići kod stručnih ljekara, a ne kod nje. :thumbup:
Je li slučajno upropastila tebe ili nekog bliskog tebi?
Imaš li dokaza o ovome što pišeš?
Sudske presude ili podnesene krivične prijave?
Imam njenu pogrešni dijagnozu. Imam dijagnoze drugih ljekara, više njih, koje se poklapaju. Imam rezultat, da sam sada dobro, hvala Bogu. :thumbup: Ali sam dobro zahvajujući drugim ljekarima, a ne njoj. Kada su drugi ljekari (više njih), koji znaju svoj posao, vidjeli njenu dijagnozu za glavu se ljudi hvatali, šta je ovo... :-) :-)
Imam i blisku osobu, koja je kod nje išla.
Imam i djevojku, koja je išla kod dotične, pa je prva dama sfušerila, upropastila, jadnica je nekoliko dana poslije operacije ležala u bolnici a da joj nije rekla šta se na operaciji desilo. Zamisli, ležiš u bolnici poslije operacije, a hirurg ti ne kaže šta je bilo, šta joj je uradila. Pacijentica nije tri dana znala, da joj je izvađeno sve.

Šta je ovo, sve neki trofać!? :shock: :?
Cherry-Cherry

#96 Re: DF Ministrica Smjenila Sebiju Izetbegović

Post by Cherry-Cherry »

McMoy wrote: Šta je ovo, sve neki trofać!? :shock: :?
Prva dama trofać.
McMoy

#97 Re: DF Ministrica Smjenila Sebiju Izetbegović

Post by McMoy »

Pa nije prva dama išla na kanal.
Cherry-Cherry

#98 Re: DF Ministrica Smjenila Sebiju Izetbegović

Post by Cherry-Cherry »

O čemu to ti, majke ti :-) :-) :-)
muha_sa

#99 Re: DF Ministrica Smjenila Sebiju Izetbegović

Post by muha_sa »