Dežulović Fan Club

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Mis mekinjas

#126 Re: Dežulović dobio otkaz u SD!

Post by Mis mekinjas »

Ti njavi volis HDZ.
Gori si od ovih ustasa tu kod mene. :mrgreen:

Najbolje da ja pocnem pisati umjesto Dezulka, bar smijem pljuvati po svima sa pokricem. :mrgreen:
Njanjavi

#127 Re: Dežulović dobio otkaz u SD!

Post by Njanjavi »

Mis mekinjas wrote:Ti njavi volis HDZ.
Gori si od ovih ustasa tu kod mene. :mrgreen:

Najbolje da ja pocnem pisati umjesto Dezulka, bar smijem pljuvati po svima sa pokricem. :mrgreen:

:lol: :lol:
Mis mekinjas

#128 Re: Dežulović dobio otkaz u SD!

Post by Mis mekinjas »

Ta je smijesno? :mrgreen:
Njanjavi

#129 Re: Dežulović dobio otkaz u SD!

Post by Njanjavi »

Mis mekinjas wrote:Ta je smijesno? :mrgreen:
Necu da ti kazem chupava :-D
Mis mekinjas

#130 Re: Dežulović dobio otkaz u SD!

Post by Mis mekinjas »

Pih. :twisted:

:mrgreen:
piupiu

#131 Re: Dežulović dobio otkaz u SD!

Post by piupiu »

Njanjavi wrote: Druga stvar sto se tice tvog osvrta na politiku, srce slatko ...
Srce slatko? :roll: Zamolila bih te da mi se ne obracas niti sa bespotrebnim sarkazmom, niti sovinistickim jezikom. :) Ne znas ni s kim razgovaras, na kraju krajeva, mozda sam ja neki veliki, dlakavi muskarac ... je l'. :wink: :)

Eh, a, sto se komentara tice, u ovoj zemlji ima politikanstva i politickog oportunizma i diletantizma na pasja preskakala, a politike, a, cuj, tu se necemo sloziti nikako ... hajmo reci da pozitivne, prave politike nema - i da je to poanta Dezulovicevog komentara.

Ako je politika kad izadje Bakir i u drzavi koja ima brutno drustveni proizvod od 18 milijardi dolara i vec 20 godina nepoznat broj i profil stanovnika (dakle, kako li bilo ko pravi te svoje politike kojih ovdje ima i previse?), te obeca 100,000 radnih mjesta u narednih 10 godina, a zna da zapravo mora ukinuti 100,000 radnih mjesta u naredne 3, nama rast 1.3% godisnje, javna potrosnja 70% od budzeta, javnih investicija nigdje ni na mapi ... i treba nam 400,000 poslova - sad!!! ... i to prolazi kao politika, to je, onda, ipak samo prodavanje magle ... a, problem je sto narod misli da je to sto oni rade stvarno politika i da je nas stvarni problem ako nam neki Dezulovic to napise u kolumni. Tooooo je problem. Drustvo je toliko zagrizlo u samo-viktimizaciju da mu je Dezulovic glavna opasnost i problem. Pa, ko je zavrsio i jedno polugodiste sociologije zna o cemu se tu radi. :wink:

Ekonomija je, inace, danas manje vise sve, ona pokrece sve politicke procese, svidjalo se to nekome ili ne - ukljucujuci i ovo nase mahalsko-feudalno sitnosopstvenistvo od sistema. Mi cemo vrlo skoro poceti uciti lekciju o obmani i opsjeni zvanoj 'mi smo specijalni, bitni i sami sebi dovoljni'. Sve, ali bas sve pocinje od ekonomije ... i nas ce i ova milijarda sto nam fali samo da se pokrpimo za ovog izbornog ciklusa nauciti zasto je to tako. Nama tek prethodi politicko budjenje i hvatanje za glavu ... :wink:

A, vi nastavite o Dezulovicu ... to je upravo ono o cemu Dezulovic prica, kako nas vrte oko malog prsta, pa smo konstantno zauzeti politikantstvom i politickim opsjenama, umjesto cinjenicama. :wink:
Last edited by piupiu on 20/06/2015 15:39, edited 2 times in total.
General_Jackson

#132 Re: Dežulović dobio otkaz u SD!

Post by General_Jackson »

uglavnomja wrote:
General_Jackson wrote:
uglavnomja wrote:
ekonomija, pare, ... rast svjetske populacije.
kriza traje godinama, bez obzira sto je kao zavrsila. mislim, zavrsila je tako da su bogati postali jos bogatiji, siromasni jos siromasniji. nepravedna i nenormalna raspodjela bogatstva. razni trustovi, fondovi, bakne, politika ... koji vladaju svijetom. zatim ogromne kolicine love u rukama ljudi koji nista nisu stvorili, recimo koliko zivotnih plata prosjecnog radnika istocno od eu zarade messi, ronaldo, zlatan ... mjesecno, pa razni pjevaci, glumci, ... plus njihovi stabovi.
zatim masovne emigracije, "domaci" vise ne uzivaju u svojim ogromnim platama dok su realtivno malobrojni imigranti radili prljave poslove za sitnu lovu. Sad je i njima otanjio novcanik, a druga i treca generacija imigranata zavrsava fakultete i dolazi na visoke pozicije, koje su prije bile nezamislive.
sve je posljedica ugrozenosti zivotnog standarda. plus sto novi imigranti predstavljaju dodatno opterecenje za drzavne budzete.
Tačno, sve to stoji s tim da bih ja dodao i faktički nepostojanje prave ljevice i bilo kakve druge progresivne snage koja bi se suprotstavila divljanju kapitala i raznih desnih opcija. Zato i moje ne previše pozitivno mišljenje o dotičnom gospodinu u mojim postovima sa početka teme.
nije ista prica na balkanu i u eu. mislim desnica je ista, ogranicena, homofobna, priheftana uz vjeru. a "nasa" "ljevica" balansira izmedju gradjanskog, nacionalnog i vjerskog :-) ocito bezuspjesno, jer u zemlji u kojoj je kokuzluk posato nacin zivota, i mrznja prema drugom i slijepa odbrana svog, izbori se ne dobijaju na reane planove, programe bazirane na ekonomskom razvoju, nego na suplju pricu o ugrozenosti, pravima, osvetama, strahovima, ... i niko u zadnjih 20 godina nije dobio toliku kolicinu glasova da je mogao ofomiti nezavisnu, samostalnu vladu, bez koalicija. sve su neke neprirodne kolacije, izmedju dijametralno suprostavljenih ideologija, a u tim koalicijama se svaki ustupak placa. cilj izbora nije provedba izbornog progama nego podjela fotelja. i odrzavanje status quo.

a mentalitet je ko nije nas, odmah je njihov, ko ne ide u dzamiju-crkvu odmah je komunjara ... 50 nijansi crne i 50 nijansi bijele, 0 nijansi sive.

a dezulovic je genije za pisanu rijec, veliku vecinu testova pogodi u sridu, ali ima i promasaja ...
Vidiš ja mislim da jeste, samo što države u EU puno bolje stoje pa se taj problem manje vidi i ljevica tamo ne koketira sa fašizmom kao kod nas, već je direktno pod čizmom krupnog kapitala. Na kraju krajeva j.beš ti ljevicu kojoj su pored miliona nezaposlenih, siromašnih i obespravljenih, prioritet gay brakovi. Zato mi je puna kapa i Dežulovića, Markovine a evo sada i Jergovića, jer su im puna usta pedera u svakoj kolumni neizostavno, bez obzira da li pišu o Karlu Velikom, Džingis Kanu, Hitleru, fudbalu u bivšoj SFRJ ili globalnom zatopljenju, uvijek se negdje tu perfidno upakuju i homoseksualci. Dok je takve ljevice imperijalisti, desničari, fašisti i njima slični mogu mirno spavati.
Manu

#133 Re: Dežulović dobio otkaz u SD!

Post by Manu »

U samo stotinjak postova!!!

Ma ni toliko, manje jos!

Od ostrascenog, kolektivnog svrsavanja na BD, ”genija pisane rijeci" “jedino glasa razuma", "dokazanog bosanskog patriote", "dokazanog antifašiste", "dokazanog antituđmanovca", "razbijaca klerofašista"…

dodje se do, opet ostrascenog i kolektivnog, "snoba iz fasistoidnog pashaluka", "uhljupa", "ljevicarsko nacionalističke stoke", "furaca sa visine", "jebo mu ja mater mutavu"…

Prokleta je ovo avlija, rece davno Ivo Andric i nikada te njegove rijeci ne zvuce tacnije nego danas, za nasih zivota. A rece jos i ovo davne 1920-te:
„Bosna je zemlja mržnje i straha. Fatalna karakteristika te mržnje jeste u tome što bosanski čovek nije svjestan mržnje koja živi u njemu. Ona je prosto oruđe nagona za uništenjem ili samouništenjem, samo kao takva i postoji, i samo dotle dok svoj zadatak potpunog uništenja ne izvrši. Da, Bosna je zemlja mržnje. To je Bosna.“

Da samo zna koliko je u pravu bio!
General_Jackson

#134 Re: Dežulović dobio otkaz u SD!

Evo još jedan:
http://www.lupiga.com/vijesti/o-antifas ... od-fasizma
Ali i jedan odličan komentar običnog čovjeka na sve ovo:
Sequel of decay prije 14 dana

Ljevica je ne samo u Hrvatskoj nego i drugdje izdala radničku klasu, ljevica danas su hrpice salonskih/kavijar ljevičara razbijenih u desetke frakcija koje se svađaju tko je više u pravu i sve su otuđene od pravih problema radnika i radničke klase tj. bave se samima sobom. I ono što je najgore, što su im vođe i članovi likovi koji su lopatu, tokarski stroj, švajs apart, motorku, traktor, sijačicu, balirku itd. vidjeli samo na televiziji i što se sa takvim likovima prosječni radnici nemogu povezati jer ono sorry frende nemogu susjećati sa nekim tko ima 10 ili više hiljada kuna plaće za 10 sati efektivnog rada tjedno kao sveučilišni profesor dok ja rintam za 4000 12 sati dnevno, 6 dana u tjednu na pilani i još kući imam 5 krava i dosta obrađene zemlje na kojoj uglavnom radi žena. Ne kažem da taj profesor to nije zaslužio svojim stupnjem obrazovanja ali ja a vjerujem i svi mi koji spadamo u obične radnike i seljake jednostavno ne susjećamo sa takvim likovima jer nisu dio našeg svijeta. Ljevičari bi trebali povesti agitaciju među radnicima, privući ih u svoje redove, progurati ih u vodstvo svojeg pokreta, u prvi plan tijekom izbora i onda bi možda uspjeli ostvarit nekakav uspjeh. Najbolji primjer toga je općina gdje ja živim gdje su šumarstvo i poljoprivreda glavne djelatnosti. Prilikom lokalnih izbora za načelnika svi su glasali za lika koji ima farmu krava i koji smrdi po štali i koji književni jedva natuca, dok je jako malo ljudi glasalo za uglađene magistru farmacije i inžinjera. Jbg seljak nam blizak po shvaćanjima, dio je tog svijet u kojem mi živimo. Ako ljevica nastavi biti ovakva, tj. skupina nadrndanih intelektualnih snobova koji trtljaju o marksizmu, antifašizmu, gej pravima i neznam ni ja čemu sve ne tj. stvarima običnoj raji nerazumljivima i nezanimljivima nestat će kroz kratko vrijeme ili će u najboljem slučaju biti užasno marginalizirana (marginalizirana već jest ali ne do kraja). Ukratko, ljevica danas je niškoristi.
piupiu

#135 Re: Dežulović dobio otkaz u SD!

Post by piupiu »

To samo govori o tome da se nismo jos navikli na novi sistem. Danas su ljevicari mahom birokratski sindikatski kadar, srednja klasa i profi politicari u vecini zemalja svijeta, zavisi ko je gdje i kakva je situacija tamo. Oni su vise dio kozmokratije, nego ljevicari, politicka klasa ... dakle, vise imaju zajednickog sa klasom kojoj pripadaju sirom svijeta, nego sa svojim narodom kod kuce. I nisu u tome usamljeni. Ljevica je u nekim svjetskim okvirima cak prevazidjen termin ... ona je danas jako heterogena i pokriva sirok dijapazon problema i politika.
sinuhe

#136 Re: Dežulović dobio otkaz u SD!

Post by sinuhe »

Nema dobrog starog SSSR-a kad je sve bilo lakše.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#137 Re: Dežulović dobio otkaz u SD!

Post by sabina1 »

Njanjavi wrote: Jos jedna koeljo stajl chitacica, za vas i nije drugo vec dezulovic ;-)
I btw, drustvo kakvo god da je, ono postoji, itekako, a to sto neki snob iz fasistoidnog pashaluka ne validuje je njegov problem.
I sa tim zavrsavam raspravu sa dezulovic fan klubom :)
Sasvim je prirodno da Dežulović ima fanove i ima protivnike kao politički analitičar , kolumnist ili samo novinar - izvještač.

Rasprava se može voditi po geografsko-državnoj (Hrvatska/BiH) ili ideološkoj osnovi (ljevica i desnica).
Međutim po pitanju Bosne i Hercegovine situacija je drugačija.
Naime u Srbiji koja je izvršila agresiju i genocid postoje ljudi koji se sa time nikada nisu slagali i to nikada nisu podržali.
Mi tim ljudima aplaudiramo nevezano za njihovu ideološku pripadnost i čestitamo im , jer zbilja treba imati "muda" pa biti javno antičetnički nastrojen po pitanju uloge Srbije u BiH i generalno na te ljude gledamo sa simpatijama.

(off topic , Vučić će uputiti izvinjenje i doći u Srebrenicu , ma kako to državnički "zvučalo" čestito i pokajnički , bljujem na to,jer je Vučić deklarirani školovani ČETNIK koji nikada neće biti iskren. Ma kako Boris Tadić bio politički "namazan" i političar i nekorektan po pitanju Dodika , njegovom izvinjenju mnogo više vjerujem).

Po pitanju Hrvatske , mi imamo....nedorečen stav naime iako su oni također izvršili agresiju , imali smo vojni savez sa njima pa im se na neki način to "oprašta".....recimo mnogo nas je već 1996 putovalo u Hrvatsku na more , zar ne ?

Dežulović....ljudi , čitajte tekstove , zanemarite makar na tren ideologiju (iako Dežulović strastveno rastuura fašiste hrvatske nacionalnosti prevashodno) i pročitajte more tekstova o Bosni...Dežulović obožava Bosnu , ljude...Dežulović je u ratu dijelom bio s nama....Dežulović voli Želju....on tako jasno raskrinkava hrvatske i srpske fašističke namjere kod nas dok istovremeno Bošnjacima pokazuje da postoje ljudi koji ih zloupotrebljavaju i gule kožu s leđa već desetljećima.
Halo.
Zapravo Dežulović kolektivno "brani" samo Bošnjake dok Srbe i Hrvate "ubija" u svojim tekstovima.

Nemam ništa protiv njegove ideologije. Deklarisana sam pionirka iako mnogo mlađa od njega.
Hvala mu za Feral , hvala mu za tekstove o Želji , hvala mu za svaki slog podrške Bosni (čitajte to ako hoćete i Bošnjacima) kao što kažem hvala velikanu Balaševiću ili kao što se stidim Kusturice koji je trebao pisati ili režirati kao ova dvojica skupa pa na kvadrat...

Dežulović je NAŠ BOSANSKI prijatelj. S njim smo na istoj liniiji ANTIFAŠIZMA.
Stoga od nas treba podršku danas kada mu je teško.
Pozdrav.

P.S to što nam on ukazuje da u nama postoje ljudi i događaji kojih se treba stidjeti i koje treba osuditi je valjda naš problem a nikako njegov.
Nekako nevoljko detektujemo fašiste u vlastitim redovima. (http://www.oslobodjenje.ba/kolumne/reic ... -ef-hitler)
Last edited by sabina1 on 19/06/2015 20:23, edited 1 time in total.
General_Jackson

#138 Re: Dežulović dobio otkaz u SD!

tvsabina wrote:
Njanjavi wrote: Jos jedna koeljo stajl chitacica, za vas i nije drugo vec dezulovic ;-)
I btw, drustvo kakvo god da je, ono postoji, itekako, a to sto neki snob iz fasistoidnog pashaluka ne validuje je njegov problem.
I sa tim zavrsavam raspravu sa dezulovic fan klubom :)
Sasvim je prirodno da Dežulović ima fanove i ima protivnike kao politički analitičar , kolumnist ili samo novinar - izvještač.

Rasprava se može voditi po geografsko-državnoj (Hrvatska/BiH) ili ideološkoj osnovi (ljevica i desnica).
Međutim po pitanju Bosne i Hercegovine situacija je drugačija.
Naime u Srbiji koja je izvršila agresiju i genocid postoje ljudi koji se sa time nikada nisu slagali i to nikada nisu podržali.
Mi tim ljudima aplaudiramo nevezano za njihovu ideološku pripadnost i čestitamo im , jer zbilja treba imati "muda" pa biti javno antičetnički nastrojen po pitanju uloge Srbije u BiH i generalno na te ljude gledamo sa simpatijama.

(off topic , Vučić će uputiti izvinjenje i doći u Srebrenicu , ma kako to državnički "zvučalo" čestito i pokajnički , bljujem na to,jer je Vučić deklarirani školovani ČETNIK koji nikada neće biti iskren. Ma kako Boris Tadić bio politički "namazan" i političar i nekorektan po pitanju Dodika , njegovom izvinjenju mnogo više vjerujem).

Po pitanju Hrvatske , mi imamo....nedorečen stav naime iako su oni također izvršili agresiju , imali smo vojni savez sa njima pa im se na neki način to "oprašta".....recimo mnogo nas je već 1996 putovalo u Hrvatsku na more , zar ne ?

Dežulović....ljudi , čitajte tekstove , zanemarite makar na tren ideologiju (iako Dežulović strastveno rastuura fašiste hrvatske nacionalnosti prevashodno) i pročitajte more tekstova o Bosni...Dežulović obožava Bosnu , ljude...Dežulović je u ratu dijelom bio s nama....Dežulović voli Želju....on tako jasno raskrinkava hrvatske i srpske fašističke namjere kod nas dok istovremeno Bošnjacima pokazuje da postoje ljudi koji ih zloupotrebljavaju i gule kožu s leđa već desetljećima.
Halo.
Zapravo Dežulović kolektivno "brani" samo Bošnjake dok Srbe i Hrvate "ubija" u svojim tekstovima.
Nemam ništa protiv njegove ideologije. Deklarisana sam pionirka iako mnogo mlađa od njega.
Hvala mu za Feral , hvala mu za tekstove o Želji , hvala mu za svaki slog podrške Bosni (čitajte to ako hoćete i Bošnjacima) kao što kažem hvala velikanu Balaševiću ili kao što se stidim Kusturice koji je trebao pisati ili režirati kao ova dvojica skupa pa na kvadrat...

Dežulović je NAŠ BOSANSKI prijatelj. S njim smo na istoj liniiji ANTIFAŠIZMA.
Stoga od nas treba podršku danas kada mu je teško.
Pozdrav.
Ovo obojeno mu ne mogu halalit´ :P
agnostic_front

#139 Re: Dežulović dobio otkaz u SD!

Post by agnostic_front »

Frajer dobio otkaz u novinama, koga briga. Ni prvi, ni posljednji :-)
Ali neka još jedne teme gdje se mogu čitati ljevičarska kmečanja i "borba" protiv krupnog kapitala i neoliberalnih imperijalista.
BHF_Manijak

#140 Re: Dežulović dobio otkaz u SD!

Post by BHF_Manijak »

Ne kontam oko cega se hampa napravi, majke mi. Od cega ce sve ljudi raspravu napraviti, cudo jedno. :-) :roll:

Ne razumijem zasto ljudi dijele na crno ili bijelo? Takav sam da mi jedan tekst moze biti super dobar, a drugi uzasan, od istog autora. Nebitno ko, da li Dezulovic, ovaj ili onaj. Valjda gledam prema trenutnom kvvalitet, a ne jer "navijam" za nekog, pa mi je po automatizmu svaki tekst od tog autora dobar ili los, zavisi da li ga gotivim ili ne! :-)

Ne kontam tu iskljucivost majke mi. Pa tekstovi, ili novinarstvo, su barem takvi da ne moras za nekog navijati i da ti se po defaultu uvijek svidja ili ti je los. :roll:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#141 Re: Dežulović dobio otkaz u SD!

Post by Velkoski »

smetljar
It_is_a_Leclerc

#142 Re: Dežulović dobio otkaz u SD!

Post by It_is_a_Leclerc »

kritichar wrote:i oslobođenje mu treba dati otkaz, u ostalom šta on iz hrvatske ima nama pisati, valjda ima kolumnista i kod nas
a nakon jučerašnjeg teksta treba definitivno da dobije otkaz, uhljup
Zašto ?!

O problemu neo-nacizma, rehabilitacije fašističkih ideja među Bošnjacima se mora govoriti i pisati. I prilično je on to precizno i muški odradio. To što boli je zato što je istina.
VjecitiStudent

#143 Re: Dežulović dobio otkaz u SD!

Post by VjecitiStudent »

kritichar wrote:i oslobođenje mu treba dati otkaz, u ostalom šta on iz hrvatske ima nama pisati, valjda ima kolumnista i kod nas
Zašto je uhljup, što piše o ustašama sa bošnjačkim imenom?
JThomas

#144 Re: Dežulović dobio otkaz u SD!

Post by JThomas »

pa i u hrvatskoj kažu potpuno isto, šta ima on iz hrvatske o nama pisati... :D
Lopov-eliminator

#145 Re: Dežulović dobio otkaz u SD!

Post by Lopov-eliminator »

I to je taj balkanski mentalitet (ciji je nosilac i @njanjavi) sa crno-bijelim pristupom, po kojem se odmah gleda ko je s koje livade dosao, koje je vjere, koje nacije, je li "nas" ili "njihov" jer eto "nasi" su bitniji od "njihovih" samim tim sto su "nasi", posto su to pitanja od krucijalne vaznosti da bi nosioci takvog mentaliteta procijenili koliko visok i debeo zid bi izmedju "nasih" i "njihovih" trebalo podici.
dječak sa šibicama

#146 Re: Dežulović dobio otkaz u SD!

Post by dječak sa šibicama »

agnostic_front wrote:Frajer dobio otkaz u novinama, koga briga. Ni prvi, ni posljednji :-)
Ali neka još jedne teme gdje se mogu čitati ljevičarska kmečanja i "borba" protiv krupnog kapitala i neoliberalnih imperijalista.
Mozda je najjace u svemu sto Dezulovic ima kolumne u slovenackom Dnevniku, u beogradskim portalima i hefticnicima, u sarajevskim, hrvatskim, crnogorskim, covjek za sve rezime i covjek sa misljenjem o svemu :D

Samo imena promijeni, i stanca isti tekst :D
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#147 Re: Dežulović dobio otkaz u SD!

Post by sabina1 »

kritichar

#148 Re: Dežulović dobio otkaz u SD!

Post by kritichar »

It_is_a_Leclerc wrote:
Zašto ?!

O problemu neo-nacizma, rehabilitacije fašističkih ideja među Bošnjacima se mora govoriti i pisati. I prilično je on to precizno i muški odradio. To što boli je zato što je istina.
kao prvo nek se bavi svojim narodom u svojoj zemlji, ali ga neće ni njegovi, zato je i došao nama
a drugo vrijeđa instituciju reis-ul-leme i IZ
Warashii

#149 Re: Dežulović dobio otkaz u SD!

Post by Warashii »

kritichar wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Zašto ?!

kao prvo nek se bavi svojim narodom u svojoj zemlji, ali ga neće ni njegovi, zato je i došao nama
a drugo vrijeđa instituciju reis-ul-leme i IZ
Ma kako se samo usudjuje, bezobraznik jedan. Na panj s njim. :-)
kritichar

#150 Re: Dežulović dobio otkaz u SD!

Post by kritichar »

Warashii wrote: Ma kako se samo usudjuje, bezobraznik jedan. Na panj s njim. :-)
pridruži mu se ako se suosjećaš, na panju!
Post Reply