trebam savjet,,,imam minimalno iskustvo sa bankovnim racunima,,,treba da kupim avio kartu online...ne znam preko koje kartice mogu to da platim,,imam debitni racun i devizni racun(euro)...to sve imam u bosni, a kupujem za aerodrom iz zagreba,,
neki savjet?ima neko iskustva??
devizni vs debitni racun /online placanje
- dinooh
#2 Re: devizni vs debitni racun /online placanje
nemas debitni racun nego debitnu karticu koja je povezana sa racunom u KM. Mozes sa njim, pretpostavljam da se moze platiti sa Visa ili Mastercard. Ne znam koju karticu imas. Nije ti potreban devizni racun za placanje online.murga112 wrote:trebam savjet,,,imam minimalno iskustvo sa bankovnim racunima,,,treba da kupim avio kartu online...ne znam preko koje kartice mogu to da platim,,imam debitni racun i devizni racun(euro)...to sve imam u bosni, a kupujem za aerodrom iz zagreba,,
-
murga112
#3 Re: devizni vs debitni racun /online placanje
dinooh wrote:nemas debitni racun nego debitnu karticu koja je povezana sa racunom u KM. Mozes sa njim, pretpostavljam da se moze platiti sa Visa ili Mastercard. Ne znam koju karticu imas. Nije ti potreban devizni racun za placanje online.murga112 wrote:trebam savjet,,,imam minimalno iskustvo sa bankovnim racunima,,,treba da kupim avio kartu online...ne znam preko koje kartice mogu to da platim,,imam debitni racun i devizni racun(euro)...to sve imam u bosni, a kupujem za aerodrom iz zagreba,,
da imam debitnu karticu, al imam i deviznu,,Visa,,,ne znam jel bolje da odmah novac uplatim na devizni, pa platim odmah eurima,,to je moja dilema,,ili da uplatim na debitni KMove pa onda KMovima platim kartu
-
murga112
#4 Re: devizni vs debitni racun /online placanje
vjerovatno je ovo nekome bizarno sto pitam,,al ko pita ne skita 
- dinooh
#5 Re: devizni vs debitni racun /online placanje
1% ces izgubiti ako platis debitnom u KM. Toliko kosta konverzija od strane banke.murga112 wrote:dinooh wrote:nemas debitni racun nego debitnu karticu koja je povezana sa racunom u KM. Mozes sa njim, pretpostavljam da se moze platiti sa Visa ili Mastercard. Ne znam koju karticu imas. Nije ti potreban devizni racun za placanje online.murga112 wrote:trebam savjet,,,imam minimalno iskustvo sa bankovnim racunima,,,treba da kupim avio kartu online...ne znam preko koje kartice mogu to da platim,,imam debitni racun i devizni racun(euro)...to sve imam u bosni, a kupujem za aerodrom iz zagreba,,
da imam debitnu karticu, al imam i deviznu,,Visa,,,ne znam jel bolje da odmah novac uplatim na devizni, pa platim odmah eurima,,to je moja dilema,,ili da uplatim na debitni KMove pa onda KMovima platim kartu
- 34sf4drgu67d25
#6 Re: devizni vs debitni racun /online placanje
Pare se automatski konvertuju iz jedne valute u drugu, banka ce ti uzeti nesto provizije....murga112 wrote:dinooh wrote:nemas debitni racun nego debitnu karticu koja je povezana sa racunom u KM. Mozes sa njim, pretpostavljam da se moze platiti sa Visa ili Mastercard. Ne znam koju karticu imas. Nije ti potreban devizni racun za placanje online.murga112 wrote:trebam savjet,,,imam minimalno iskustvo sa bankovnim racunima,,,treba da kupim avio kartu online...ne znam preko koje kartice mogu to da platim,,imam debitni racun i devizni racun(euro)...to sve imam u bosni, a kupujem za aerodrom iz zagreba,,