Devil's Bone Ace Run - RDMC BiH, Sarajevo

Podforum za motocikliste...

Moderator: Bobi

Post Reply
reddevils-mc.ba
Posts: 16
Joined: 24/10/2009 18:09

Devil's Bone Ace Run - RDMC BiH, Sarajevo

Post by reddevils-mc.ba » 02/06/2011 09:35

Red Devils MC BiH, chapter Sarajevo, Vas poziva na 1. Devil's Bone Ace Run.

Image

Bone Ace Run je humanitarnog karaktera i prihod istog će biti doniran JU Zavod za zbrinjavanje mentalno
invalidne djece i omladine Pazarić.
Bone Ace Card Game je pravilima sličan Black Jack-u, sa razlikom što se umjesto do zbira 21, kako je pravilo
u Black Jack-u, skupljaju karte do zbira 31.
Vrijednosti karata su sljedeće:
- Karte sa slikom (K-Q-J) vrijede 10
- Kečevi (A - Aces) vrijede 1
- Ostale karte vrijede onoliko kolika je naznačena vrijednost
Primjer:
K + 8 + 10 + A = 29
Cilj je imati zbir vrijednosti karata što bliže ili 31, ali
ne preko 31.

Učešće u igri nije obavezno ali je poželjno pošto je događaj humanitarnog karaktera!


Oni koji zele učestvovati u igri, kupuju svoje učesće na početku run-a, evidentiraju se i dobivaju prvu kartu a zatim na svakom pit- stopu izvlače po jednu kartu (ukupno 5 karti) i bivaju evidentirani. Za razliku od Black Jacka, ne može se odbiti karta u slučaju da već imate recimo, tri velike karte a ostala su vam još dva stopa. Po povratku u Club House sa zadnjeg pit- stopa vršiće se proglašenje pobjednika a zatim nastaviti sa partyjem do jutra!

Učešće u igri je 20 KM (10 EUR)

Osigurani fond nagrada je 500 KM,
za prvo mjesto je 300 KM (150 EUR)
sljedeća dva najsretnija učesnika/ce dobivaju nagrade od naših sponzora u vrijednosti od po 100 KM (50 EUR)

BONE ACE RUN je humanitarnog karaktera i cilj je da se svi dobro zabavimo i na kraju pomognemo onima kojima je to najpotrebnije, JU Zavod-u za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

Lokacija Clubhouse-a je na magistralnom putu M-17 (Sarajevo - Mostar), na oko 15 km od Sarajeva. U prilogu je i mapa sa naznačenom lokacijom.

Image

Kao i do sada, Red Devils MC garantuje odličnu feštu!


User avatar
phil manzanera
Posts: 691
Joined: 14/07/2005 12:26
Location: Sarajevo

Re: Devil's Bone Ace Run - RDMC BiH, Sarajevo

Post by phil manzanera » 04/06/2011 10:46

Podrzavam, i ovu akciju bikeri trebaju podrzati ne zato sto volimo ili ne volimo RDMC, vec zato jer je vazno da se nesto desava i ovo je odlicna prilika da se malo zabavimo. I da budemo zajedno.

Sevidjamo, ako Bog da.

reddevils-mc.ba
Posts: 16
Joined: 24/10/2009 18:09

Re: Devil's Bone Ace Run - RDMC BiH, Sarajevo

Post by reddevils-mc.ba » 02/07/2011 23:57

Poštovani,
Moto klub “Red Devils MC” u saradnji sa mnogobrojnim prijateljima i braćom iz BiH i inostranstva organizuje Devil's Bone Ace Run, 16. Jula, 2011 godine u Sarajevu.
Bone Ace je, kao i Poker, popularna kartaška igra veoma slična Black Jack-u sa tom razlikom što se, u slučaju Bone Ace igre, sakupljaju karte sa zbirom do 31 ili što bliže 31, a u Black Jack-u je taj zbir 21. Iako nosi naziv kartaške igre, Bone Ace Run nema veze sa kockanjem. Nagradni fond za “pobjednike” u vidu simbolične sume novca je već obezbjeđen od strane RDMC, a primarni cilj je da se kupovinom učešća u igri sakupi što više sredstava koja se doniraju u humanitarne svrhe. Ovaj put, prikupljeni novac će se donirati J.U. Zavod za zaštitu djece i omladine, Pazarić.

Ovakve manifestacije se održavaju u cijelom svijetu gdje se nalaze podružnice moto kluba Red Devils MC i u njima učešće uzima veliki broj bikera iz cijele Evrope pa i svijeta. Taj događaj je “izgovor” da se putuje i da se sretne sa dragim prijateljima, što je za način života nas motociklističkih entuzijasta, svrha postojanja.


U svijetu se slične manifestacije odrzavaju pod nazivom Poker Run. Red Devils MC još uvijek nema pravo da koristi taj naziv, ali se nadamo da ćemo ubrzo i to ostvariti.
Učešće u Run-u može uzeti svako, bez obzira da li je pripadnik nekog kluba ili je solo biker. Run će početi sa prijavom učesnika u Club House-u Red Devils MC-a koji se nalazi na magistralnom putu M-17, 15-ak kilometara od Sarajeva u smijeru Pazarića. Oni koji budu željeli da učestvuju u igri, plaćaju 20 KM i izvlače prvu kartu.
U 13:00 svi učesnici Run-a kreću organizovano u smijeru Čengić Vile i Biker Bar-a “Route 66” gdje će biti organizovano osvježenje za sve prisutne i izvlačenje druge karte.
U 15:00 kolona nastavlja u smijeru Koševa i Cluba “AG” gdje će takođe biti osvježenje i izvlačenje treće karte.
U 17:00 nastavlja se organizovana vožnja kroz grad u smijeru Bjelašnice i “Planinske Kuce”. Tamo će biti obezbijeđen ručak za učesnike i izvlačenje četvrte karte. Nakon toga slijedi povratak u Club House Red Devils MC i izvlačenje posljednje karte. U Club House-u će biti upriličen program za bikere, svirka i party do zore. U toku večeri će biti proglašenje pobjednika i uručivanje nagrada, a sav prikupljeni novac će se, kao što smo već napomenuli, proslijediti J.U. Zavod za zaštitu djece i omladine, Pazarić.
Još jednom napominjemo da nije obavezujuće da se kupi učešće u igri da bi se učestvovalo u vožnji i party-ju.
Smatramo da 20 KM po igraču nije veliki iznos za pojedinca i da ćemo, obzirom na odaziv gostiju koji su se već najavili iz naše države, zemalja okruženja i Evrope, sakupiti značajnu svotu novca koji će biti proslijeđen onima kojima je trenutno najpotrebniji, a koji su često zaboravljeni od društva čiji su sastavni dio. Učinimo zanimljivom “igrom” to da zaboravljeni u J.U. Zavod za zaštitu djece i omladine, Pazarić I ne ostanu zaboravljeni.
RDMC BiH
Podružnica Sarajevo [email protected]

Voughn
Posts: 19
Joined: 29/07/2005 14:25

Re: Devil's Bone Ace Run - RDMC BiH, Sarajevo

Post by Voughn » 03/07/2011 17:04

Pozdrav! Hoce li biti kakav prostor za kampovanje ili kakav drugi smjestaj za one koji dolaze iz daleka? Support R&W World !!!

reddevils-mc.ba
Posts: 16
Joined: 24/10/2009 18:09

Re: Devil's Bone Ace Run - RDMC BiH, Sarajevo

Post by reddevils-mc.ba » 04/07/2011 23:20

Voughn wrote:Pozdrav! Hoce li biti kakav prostor za kampovanje ili kakav drugi smjestaj za one koji dolaze iz daleka? Support R&W World !!!
Prostor za kampovanje je obezbjedjen. U blizini Club House RDMC Sarajevo se nalazi nekoliko motela sa kojim smo ugovorili pristojnije cijene za one koji zele tu vrstu smjestaja.
Da odgovorimo na pitanje koje nam se u par navrata postavilo iako je sve objasnjeno na prethodnim postovima a vezano za samo ucesce u Devil's Bone Ace igri da pojasnimo:

- Nije potrebno platiti da bi se ucestvovalo u Run-u (voznji)

- Ucesce u samoj igri je 20 KM placa se na samom pocetku i to je to.

-Na stanicama se karte vuku kako ko bude dolazio.

-Svaka karta se zapisuje i na kraju Run-a svi igraci moraju imati po pet karata.

- Najbolji se proglasava pobjednikom.

Ukoliko imate jos nekih pitanja, pucajte sad, da se ne stvaraju zabune i nesuglasice.

RDMC BiH

easy_rider
Posts: 18
Joined: 26/10/2009 13:12

Re: Devil's Bone Ace Run - RDMC BiH, Sarajevo

Post by easy_rider » 05/07/2011 12:52

RUN RUN Yes yes..VIDIMO SE..
LOVE AND RESPECT
:thumbup:

boske78
Posts: 8
Joined: 18/06/2011 22:24

Re: Devil's Bone Ace Run - RDMC BiH, Sarajevo

Post by boske78 » 07/07/2011 12:00

phil manzanera wrote:Podrzavam, i ovu akciju bikeri trebaju podrzati ne zato sto volimo ili ne volimo RDMC, vec zato jer je vazno da se nesto desava i ovo je odlicna prilika da se malo zabavimo. I da budemo zajedno.

Sevidjamo, ako Bog da.
Ovo je za respect!
Dolazim i podrzati cu svojim ucescem rad kluba (Red Devils MC) i ovu humanitarnu akciju. Ovo je nesto novo na nasim prostorima (BiH), bio sam u Hrvatskoj tako da mogu reci da je koncepcija samog run-a (voznje) sa stanicama odlicna a poslije party do zore. :dance:
Takodjer ucesce od 20 KM za humanitarne svrhe nije pljacka. :thumbup:
Vidimo se 16.7. 8-)

Post Reply