I onda kad te pogode i izgubis sve zivote pritisnes restart.
Dobar je ovaj novi CoD-Call of Duty...Imas sve vrste oruzja
Izvini što pitam, ali da li je moguće da je taj famozni spominjani top "sultan" ustvari Soltam, a to je proizvođač artiljerijiskih sistema. Između ostalog najpoznatiji je po samohotkama 155mm..Dozer wrote:![]()
- Organizuje se nekakva deblokada grada (9/92) koja je trebala ici na vise strana, od cega je jedna strana bila, navodno, prema Ilidzi (kroz Energoinvest). Spominju se nekakvi brodski topovi (Sultan) koji ce orati sve ispred branilaca, pa se cak i braniocima savjetuje da se ukopaju u zemlju dok ta kanonada prodje. Sve je predstavljeno tako kao da ce branicoi jendostavno samo prosetati kroz cetnicke linije, posto ce one Sulatnom biti zbrisane s lica Zemlje. Naravno, ni Sultana, ni bilo kakvog brisanja, a ni deblokade.
jao, jao, sta si mi napisao ne mogu da dođem sebi...i za tebe vazi kao i za kenjca....ja tebi kazem, lova je najmanji problem...uostalom, svakako u slucaju bilo kakve krize međuetnitetski platni promet ne bi radio...isto kao sad sa Rusijom...samo FBIH moze nakupiti par stotina miliona maraka kada bi obustavila sva plaćanja na 7-10 dana...to je dovoljno za tankere benzina...avioni nam i ne trebaju nego PVO sistem...sve je stvar liderskog plana i krit.mase...otuda i idu vase priče...isto ko sto ja sjedim u RS u jednom multietnickom drustvu a onda oni kazu vezano za rat u Ukrajini: ma kriva je Amerika, a nama kazu kriv je Sloba, Alija i FRanjo...zna se koji je smisao i tvojih i ovih poruka..._BataZiv_0809 wrote:Mozda je bolje poukidati radna mjesta nehljebara, oni svakako vise kostaju od NVO.Drinski wrote: Ma benzin je najmanji problem, ako se donese politicka odluka, sa drzavnog budezta se stopira isplata kojekavim NVO i sl. nehljebarima i tih 20 -30 miliona KM legne na račun prodavca tankera nafte. Moguca je i rekvizicija itd.
Veci je problem krit. masa i nepostojanje lidera sa vizijom.
Samo nemoj da nam mijenjaju racune na koje vam placamo harac Tita ti dragogZato sto to dovodi do zbrke, jer ne znaju obavijestit kako spada. A ti bi od toga ratovao
Nikad nećemo znati, taj top je bio i ostao samo mit.jao_situacije wrote:Izvini što pitam, ali da li je moguće da je taj famozni spominjani top "sultan" ustvari Soltam, a to je proizvođač artiljerijiskih sistema. Između ostalog najpoznatiji je po samohotkama 155mm..Dozer wrote:![]()
- Organizuje se nekakva deblokada grada (9/92) koja je trebala ici na vise strana, od cega je jedna strana bila, navodno, prema Ilidzi (kroz Energoinvest). Spominju se nekakvi brodski topovi (Sultan) koji ce orati sve ispred branilaca, pa se cak i braniocima savjetuje da se ukopaju u zemlju dok ta kanonada prodje. Sve je predstavljeno tako kao da ce branicoi jendostavno samo prosetati kroz cetnicke linije, posto ce one Sulatnom biti zbrisane s lica Zemlje. Naravno, ni Sultana, ni bilo kakvog brisanja, a ni deblokade.
Brodski top od 200+ kalibar, zaboravio sam koji tačno, bio je instaliran negdje na Igmanu pa onda pomjeren negdje iza. Problem je bila municija koje nije bilo, odnosno strogo ograničena.VjecitiStudent wrote:Nikad nećemo znati, taj top je bio i ostao samo mit.jao_situacije wrote:Izvini što pitam, ali da li je moguće da je taj famozni spominjani top "sultan" ustvari Soltam, a to je proizvođač artiljerijiskih sistema. Između ostalog najpoznatiji je po samohotkama 155mm..Dozer wrote:![]()
Dobro im je rek'o sefer, više liče na lovačko društvo nego na OSPM72 wrote:Nisam ja vječiti crnjak nego "optimista sa iskustvom".
Nemoj porediti srpske OS i OSBIH.Ni u jednom segmentu.Oni imaju redovan vojni rok a mi ne.To je veliki minus.Kod nas zadnjih deset generacija ne zna rasklopiti pušku.Kod njih znaju.Njihove OS imaju i avijaciju,imaju borbene helikoptere i MIG-ove 29.Kod nas helikopter ima Mile,Stanić grup i dva ispravna u Rajlovcu.Da,ima i Radončić avion.To nam je sva avijacija.
Nisam rekao da OS nisu uradile odličan posao.Fantastičan kakve su imali uslove ali je činjenica da nisu imali ,nakon desam dana letova,gorivo za helikoptere.To su za mene nikakve "oružane snage".Nemaju logistike da naprave vojnu vježbu a da ne pričamo o kakvom sukobu.Meni to nije drago ali je to istina.
Naravno da je lova najmanji problem kad sjedis na budzetu i cekas da ti neko dio svog zaradjenog novca prebaciDrinski wrote: jao, jao, sta si mi napisao ne mogu da dođem sebi...i za tebe vazi kao i za kenjca....ja tebi kazem, lova je najmanji problem...uostalom, svakako u slucaju bilo kakve krize međuetnitetski platni promet ne bi radio...isto kao sad sa Rusijom...samo FBIH moze nakupiti par stotina miliona maraka kada bi obustavila sva plaćanja na 7-10 dana...to je dovoljno za tankere benzina...avioni nam i ne trebaju nego PVO sistem...sve je stvar liderskog plana i krit.mase...otuda i idu vase priče...isto ko sto ja sjedim u RS u jednom multietnickom drustvu a onda oni kazu vezano za rat u Ukrajini: ma kriva je Amerika, a nama kazu kriv je Sloba, Alija i FRanjo...zna se koji je smisao i tvojih i ovih poruka...
dakle, ukratko,![]()
![]()
![]()
![]()
Steta sto ga niko nije kvotaotrocadero wrote:
Паметно, паметно...само ниси требао обристи тај задњи пост да се још мало насмијемо.
Da i ja zavrsim sa pricom:_BataZiv_0809 wrote:
Naravno da je lova najmanji problem kad sjedis na budzetu i cekas da ti neko dio svog zaradjenog novca prebaci![]()
Nego to je druga tema, a u slucaju neke nove krize, nema ko ratovat bolan i ne bio. Kakve sve rahlje i nehljebi bivaju primljeni u vojsku![]()
Zato pustimo aktere pokusaja deblokade Sarajeva da pricaju. Svasta se moze nauciti. A svoje teorije (ovo se odnosi i na mene, nije da ih nemam) mozemo na nekoj drugoj temi.
PM72 wrote:Pred rat smo svi tražili guzici čepa.Svi smo znali da će biti "nešto" i da će to nešto biti daleko od grada.Jer ,gdje će ratovati sarajevska raja? To samo papci rade.Srbi su bili ubjeđeni u silu JNA i podjeljeno oružje.Bošnje su bile ubjeđene da Zelenih beretki ima bar tri kopusa i to naoružanih do zuba.Dakle,postojala je kritična masa spremna za belaj.
sad smo svi podjeljeni na svoje torove i mogućnost ponovnog belaja svedena je na statističku grešku.Neko reče,da opet popnu topove na Trebević.nema ništa od toga.Postoji tabla "grad Istočno Sarajevo" i " Welcome to republic of Srpska" i to je nevidljivi berlinski zid.To su ti imaginarni topovi.Secesija se ne bi bavila oružanom borbom jer toga više nemaju.Imaju mnogo "ubojitije" oružje a tu su ručice u parlamentima.Toga trebate biti svjesni.Pošto nema ekonomije,fabrika,stranih ulaganja (sem što oni poganci arapi kupuju zemlju) ostaje borba oko fotelja.Neće oni krenuti u avanturu secesije jer ih niko ne bi priznao čak ni Srbija.RS je na ekonomskom planu na koljenima,oni nemaju para da podjele penzije bez pomoći MMF-a.Trofać.Oni koji su napravili hotele i pilane - žive ko lordovi a ostalo je sve fukara.Bukvalno.Iz prazne ne puca ali se nje boje dvojca.I tako će nas podgrijavati još dugo,dugo godina...
Tako je,strasno iskustvo ljudi imaju,strasno !!!emmir1 wrote:Nevjerovatno šta čitam, pa kao da je rat bio prije 100 godina.
Kakve jadne prednosti vojske Srbije.
Da li je ta razlika veća ili manja u odnosu na 92?
Ljudi mi nismo znali rovove iskopat 92., moj otac je dijelio pušku na liniji sa dvojicom a imali su 13 metaka.
I to ne smiju pucat, samo ako četnici napadnu smiju pucat u jasnu metu.
Mi danas sa iskustvom koje imamo i sa oružjem koje imamo smo Nato u odnosu na ono što smo bili 92.
Da ne govorim da bi kitu moju se više poredali po brdima oko Sarajeva i tenkovima probijali naše linije a strahovali samo da li ćemo ih kamenom pogoditi i oguliti farbu sa tenka.
mg wrote:Stavilo ga na budžet da roditelji peksina ne gledaju u kući bezveze...