desetka šest maraka
- Dirty Harry
Ako ovo ne pokrene revoluciju ... ne znam šta će 
- uvjek dobar gost
Istina je sva hrana je skočila par za marku... i fakat gdje i šta i kako.. i zašto... a mi šutimo i samo plaćamo...
Meni je plata ostala ista... a sa svim ovim poskupljenjima... snizila se jedno 30%.... režije su me mjesečno prije dolazile jedno 100Km, sad bogami skoro pa 150KM----
Ebo ti nas.......
Meni je plata ostala ista... a sa svim ovim poskupljenjima... snizila se jedno 30%.... režije su me mjesečno prije dolazile jedno 100Km, sad bogami skoro pa 150KM----
Ebo ti nas.......
-
teletrader
Hrana i energija je poskupila svuda u svijetu,kakve to veze ima sa nama..
Naravno cevabdzije nece poskupiti porciju cevapa za 20 feniga ni pola marke nego minimalno za marku...
Ali sve je to divno dok ne uvedu €,onda ce postati veselo..
Naravno cevabdzije nece poskupiti porciju cevapa za 20 feniga ni pola marke nego minimalno za marku...
- uvjek dobar gost
teletrader wrote:Hrana i energija je poskupila svuda u svijetu,kakve to veze ima sa nama..
... To ih ti braniš il braniš našu nezainteresovanost... gdje god je nešto poskupilo, skočile su i nadnice il plate... kod nas...???
-
teletrader
uvjek dobar gost wrote:teletrader wrote:Hrana i energija je poskupila svuda u svijetu,kakve to veze ima sa nama..
... To ih ti braniš il braniš našu nezainteresovanost... gdje god je nešto poskupilo, skočile su i nadnice il plate... kod nas...???
Niti sam mesar
Ali..
NIje tacno da to "negdje" po automatizmu skacu nadnice i plate..
Ne radim za platu tako da moje misljenje nije mjerodavno ali i u Evropi skacu cijene i benzina, putera,mlijeka i sira (i ovdje se vade na visoku cijenu goriva) itd. itd. Ja se sjecam kad je cijena tetrapaka mlijeka bila 1DM,sada je vec oko 2..a plate se nisu udvostrucile od tog vremena....
- uvjek dobar gost
Ovdje od uvođenja PDV-a stoji kako stoji.... možda i ja malo pretjerujem ali ne mogu da vjerujem koliko raja u BiH mogu stegnuti kajiš a da ih stomak ne zaboli........teletrader wrote:uvjek dobar gost wrote:teletrader wrote:Hrana i energija je poskupila svuda u svijetu,kakve to veze ima sa nama..
Niti sam mesarniti branim njih i jako mi je zhao svakoga poskupljenja jer znam kakve su plate u BiH..
Ali..
Ne radim za platu tako da moje misljenje nije mjerodavno ali i u Evropi skacu cijene i benzina, putera,mlijeka i sira (i ovdje se vade na visoku cijenu goriva) itd. itd. Ja se sjecam kad je cijena tetrapaka mlijeka bila 1DM,sada je vec oko 2..a plate se nisu udvostrucile od tog vremena....
-
teletrader
Vidis u Evropi postoji samo matematika..uvjek dobar gost wrote:Ovdje od uvođenja PDV-a stoji kako stoji.... možda i ja malo pretjerujem ali ne mogu da vjerujem koliko raja u BiH mogu stegnuti kajiš a da ih stomak ne zaboli........teletrader wrote:uvjek dobar gost wrote:
Niti sam mesarniti branim njih i jako mi je zhao svakoga poskupljenja jer znam kakve su plate u BiH..
Ali..
U BiH ima nesto sto se zove "nafaka" i kao takva se zaista teko mozhe naucno "kvantificirati" i opisati..
Litra goriva > 2KM,milion registrovanih vozila na <4 miliona stanovnika,djecu koja u srednjoj skoli vozaju autice..
Taj kais izgleda da ima puno rupa
Doduse ne smijemo se ravnati prema sarajevu,ima gradova u BiH gdje je kafa jos uvijek 0,50KM a Capuccino 1,5-2KM..A i to s razlogom
- karanana
Ovo se ne odnosni samo na cevape, nego na sve sto se dovodi u vezu s poskupljenjima nafte. ako je bure nafte bilo 100 dolara i ako je danas to isto bure pojeftinilo na 88 dolara dali to znaci da ce proporcionalno pojeftiniti i benzin na pumpama, taxi usluge, cevapi, ulje, sir......?
-
teletrader
"Hlopine" iz naftnih firmi nikada ne spustaju cijene benzine na pumpama kao sto one padaju na svjetskom trzhistu..karanana wrote:Ovo se ne odnosni samo na cevape, nego na sve sto se dovodi u vezu s poskupljenjima nafte. ako je bure nafte bilo 100 dolara i ako je danas to isto bure pojeftinilo na 88 dolara dali to znaci da ce proporcionalno pojeftiniti i benzin na pumpama, taxi usluge, cevapi, ulje, sir......?
ALi bez obzira na cijenu nafte,najveca stavka u cijeni benzina jesu porezi,koji iznose cak i nekih 70%..
Drzhava=najveci lopov
-
juan
Boga mi skupo, 6 maraka desetka! sa kajmakom 6,5Km
to ti je negdje 3,05€ (3,30€) za nacionalno jelo u BH
Uporedit to sa Donerom, inace nacionalno jelo u GER
a i po velicini i obimu mesa moze se uporedit sa cevapima --> skupo!
ovdje je doner u prosjeku 2,5€ (4,90KM). ima ih i za 1,99€ (al nije za preporucit
) i za 3€ (na selu) medjutim u Kelnu, kao gradu sa kojim se moze Sarajevo donekle uporedit, je prosjek 2,5€.
znaci preskupo!
da ne pricam u pogledu na place, rezije, gorivo itd.
Uporedit to sa Donerom, inace nacionalno jelo u GER
ovdje je doner u prosjeku 2,5€ (4,90KM). ima ih i za 1,99€ (al nije za preporucit
znaci preskupo!
- karanana
Dze ti je to kajmak 0,5 KM? Bio 1 KM, a sad se ne bih zacudio da je i 1,5. Ljudi citam neke stare postove od prije par godina, kukamo ali na kraju kazemo barem su nam hrana i pice (kafice i sl.) jeftini. Sad se ne mozemo s tim pohvaliti, cijene se poravnavaju sa onim sto imamo u regionu pa i sire. A plate ravne, jos ce uvesti porez i smanjiti ih.juan wrote:Boga mi skupo, 6 maraka desetka! sa kajmakom 6,5Km
Uporedit to sa Donerom, inace nacionalno jelo u GERa i po velicini i obimu mesa moze se uporedit sa cevapima --> skupo!
ovdje je doner u prosjeku 2,5€ (4,90KM). ima ih i za 1,99€ (al nije za preporucit) i za 3€ (na selu) medjutim u Kelnu, kao gradu sa kojim se moze Sarajevo donekle uporedit, je prosjek 2,5€.
znaci preskupo!
- uvjek dobar gost
... ma znam ja gdje ovo vodi, mislim nazirem .... ali stid me populacije koja čita da se izrazim.....