Deset savjeta Fate za uspješan brak

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
WizzardFromBOZ

#1 Deset savjeta Fate za uspješan brak

Post by WizzardFromBOZ »

Deset savjeta Fate za uspješan brak iz njenog provjerenog bračnog iskustva s Mujom:

1. Tri puta tjedno vodi me na burek da me razveseli. Ja ga napravim i ispečem, a on mi kaže: hajd' izađi iz kuhinje i pojedi i ti malo.

2. Popodne nikad ne spavamo zajedno: on spava sam na kauču u dnevnom boravku, a ja brišem prašinu i perem suđe.

3. Svakog mjeseca, čim dobije plaću, vodi me da mi kupi razne poklone:
- deterdžent za suđe da se ne mučim i perem na suho, wc sanitar da ne moram samo četkom i vodom trljati kadu i pločice..

4. Rođena sam u studenom pa mi za rođenadan kupi četiri metra drva i onda gleda kako uživam u poklonu dok ja unosim drva u podrum. Tu večer uživamo kraj vatre u peći iako znam da ga živcira što ja odmah spominjem da bih za Novu godinu volila dobiti na poklon dvije tone ćumura. Vidim da u njemu kuha od bijesa, da se suzdržava da me ne odalami i da u sebi roji:
- Tek je jedan poklon otvorila, a već misli o drugom.
Ali takve smo mi žene. Što se tu može.

5. On vodi računa o mom izgledu i kao dobar muž pazi na moju liniju i tjera me da držim dijetu kako bi dobro izgledala. Stavio je ključ na frižider da ne bih mogla doručkovati. Ako napravim batake za ručak, on pojede sve, a meni, duša moja, ostavi samo krumpir, a onda ja kažem:
- Pa nisu djeca na dijeti.
- Jesu li ženska djeca u nas? - pita.
- Jesu. - odgovorim.
- E pa, moraju na dijetu k'o i majka. - kaže on.
Takav ti je moj Mujo, pravi moderni domaćin koji vodi računa da žene izgledaju moderno. Pročit'o je negdje da je jabučni ocat dobar za dijetu, pa mi je prošli tjedan zabranio da jedem i samo mi davao po čašu jabučnog octa tri puta dnevno, sve dok se nisam zasrala i dobila proljev.

6. Posebno vodi računa o mom tenu i održavanju kože. Moj Mujo je tako dobar muž da me svako večer natjera da stavim masku na lice tako da mi nije vidio lice za vrijeme seksa ima deset godina.. Čim dođe s posla, odmah me opet natjera da stavim masku na lice da bi mi koža bila mekana. Subotom i nedeljom ne da mi nikako da skidam masku s lica i moram da je držim cijeli vikend. Ja ga molim da mi je skine makar dok Arsenal igra protiv Liverpula.

7. Kad se šetamo robnom kućom izgledamo kao zaljubljeni par jer me on drži za ruku, tj. zavrne mi ruku da ne mogu ništa da pipam.

8. Po noći me istjera iz spavaće sobe da ne bih morala slušati njegovo hrkanje.

9. Što jest - jest: ne da mi da ništa radim po kući sama. Uvijek natjera i mene i moju majku da zajedno radimo.

10. Nikad se ne kupa brez mene.. Svaki mjesec kad se nakani okupati, fino me zamoli da mu ugrijem vodu i naspem u kadu pa da mu istrljam leđa i uvijek plače i šamar mi zvekne ako ga, nedaj Bože, ujede za oči, pa pazim jako, a ako budem dobra i ne ujede ga nikako za oči, onda me pusti da se i ja okupam u onoj istoj vodi kad on izađe iz kade...

Eto kako je pažljiv i štedljiv moj Mujo, duša moja...
:sax:
sojka

#2 Re: Deset savjeta Fate za uspješan brak

Post by sojka »

O Fatama sirom svijeta...

AH, MI ZENE !!!

Jednog dana, kad je krojačica šila sedeći pored reke, naprstak joj je upao u reku. Ona je zaplakala, a Gospodar koji je prolazio tuda je čuo i pitao: "Drago dete, zašto plačeš?" Odgovorila mu je da joj je naprstak upao u reku, a potreban joj je jer pomaže mužu da zaradi novac i izdržava porodicu. Gospodar je stavio ruku u vodu i izvukao zlatni naprstak sa nizom safira.

"Da li je ovo tvoj naprstak" pitao je gospodar. Krojačica je odgovorila "Ne"

Gospodar je ponovo spustio ruku u vodu. Izvukao je zlatni naprstak optočen rubinima.

"Da li je ovo tvoj naprstak" pitao je gospodar ponovo. Krojačica je odgovorila "Ne"

Gospodar je ponovo zamočio ruku u vodu i izvadion kožni naprstak.

"Da li je ovo tvoj naprstak" pitao je gospodar. Krojačica je odgovorila "Da"
Gospodaru je bilo drago što je žena iskrena, pa joj je dao sva tri naprstka i krojačica je otišla kući srećna.

Nekoliko godina kasnije, krojačica je šetala pored reke sa svojim mužem. Muž se okliznuo, upao u reku i nestao pod vodom. Žena je zavikala, i ponovo je Gospodar prolazio tuda. Pitao je: "Zašto zapomažeš"? O Gospodaru, muž mi je upao u reku"

Gospodar je skočio u vodu i izvukao Džordža Klunija. "Da li je ovo tvoj muž" upitao je.

"Da," povikala je krojačica. Gospodar je bio jako ljut "Lažeš! To nije istina"Krojačica odgovori: "Oh, oprostite mi gospodaru. To je nesporazum. Vidite, da sam rekla 'ne' za Džorža Klunija, vi biste izvukli Bred Pita.

Onda, kada bih rekla 'ne' za njega, vi biste izvukli moga muža. Kada bih rekla 'da,' vi biste mi ih dali svu trojicu. Gospodaru, ja nisam najboljeg zdravlja i ne bih mogla da briniem o sva tri muža, zato sam rekla 'da' za Džordža Klunija."

Tako joj je Gospodar dozvolio da ga zadrži.
Moralna pouka ove priče je:
Kada žena laže, to je uvek zbog dobrog i časnog razloga, i uvek u najboljem interesu drugih. To je naša priča, i mi je se držimo.

U potpisu,

Mi žene :D :-)
Op3r4t0r

#3 Re: Deset savjeta Fate za uspješan brak

Post by Op3r4t0r »

...
Last edited by Op3r4t0r on 01/05/2008 05:03, edited 1 time in total.
Op3r4t0r

#4 Re: Deset savjeta Fate za uspješan brak

Post by Op3r4t0r »

sojka wrote:O Fatama sirom svijeta...

AH, MI ZENE !!!

Jednog dana, kad je krojačica šila sedeći pored reke, naprstak joj je upao u reku. Ona je zaplakala, a Gospodar koji je prolazio tuda je čuo i pitao: "Drago dete, zašto plačeš?" Odgovorila mu je da joj je naprstak upao u reku, a potreban joj je jer pomaže mužu da zaradi novac i izdržava porodicu. Gospodar je stavio ruku u vodu i izvukao zlatni naprstak sa nizom safira.

Gospodar je ponovo spustio ruku u vodu. Izvukao je zlatni naprstak optočen rubinima.

"Da li je ovo tvoj naprstak" pitao je gospodar ponovo. Krojačica je odgovorila "Ne"

Gospodaru je bilo drago što je žena iskrena, pa joj je dao sva tri naprstka i krojačica je otišla kući srećna.

Nekoliko godina kasnije, krojačica je šetala pored reke sa svojim mužem. Muž se okliznuo, upao u reku i nestao pod vodom. Žena je zavikala, i ponovo je Gospodar prolazio tuda. Pitao je: "Zašto zapomažeš"? O Gospodaru, muž mi je upao u reku"

Gospodar je skočio u vodu i izvukao Džordža Klunija. "Da li je ovo tvoj muž" upitao je.

"Da," povikala je krojačica. Gospodar je bio jako ljut "Lažeš! To nije istina"Krojačica odgovori: "Oh, oprostite mi gospodaru. To je nesporazum. Vidite, da sam rekla 'ne' za Džorža Klunija, vi biste izvukli Bred Pita.

Onda, kada bih rekla 'ne' za njega, vi biste izvukli moga muža. Kada bih rekla 'da,' vi biste mi ih dali svu trojicu. Gospodaru, ja nisam najboljeg zdravlja i ne bih mogla da briniem o sva tri muža, zato sam rekla 'da' za Džordža Klunija."

Kada žena laže, to je uvek zbog dobrog i časnog razloga, i uvek u najboljem interesu drugih. To je naša priča, i mi je se držimo.

U potpisu,

Gluplje price nisam procitao od vremena olimpijade u Sarajevu pa na ovamo :-)
sojka

#5 Re: Deset savjeta Fate za uspješan brak

Post by sojka »

Ovo bi sad trebao da bude kvazi pokusaj klizeceg? :D :-)

Imas aplauz od mene. Lepo se prijavis za iducu
Olimpijadu- umetnicko klizanje.

I tada cu aplaudirati. :-) :lol:
milivoje

#6 Re: Deset savjeta Fate za uspješan brak

Post by milivoje »

sojka wrote:Ovo bi sad trebao da bude kvazi pokusaj klizeceg? :D :-)

Imas aplauz od mene. Lepo se prijavis za iducu
Olimpijadu- umetnicko klizanje.

I tada cu aplaudirati. :-) :lol:
:thumbup: :thumbup:
miara

#7 Re: Deset savjeta Fate za uspješan brak

Post by miara »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ODAVNO NESTO BOLJE SA BOLJOM POUKOM NISAM PROCITALA, AFERIM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tranquil

#8 Re: Deset savjeta Fate za uspješan brak

Post by tranquil »

sojka wrote:O Fatama sirom svijeta...

AH, MI ZENE !!!

U potpisu,

Simpatično, ali istu pričicu sam svojevremeno pročitao ali u muškoj verziji :) ali sa identičnom moralnom poukom - jedino što počinje se "Kada muškarac laže..." a dalje je sve isto.

Naravno, tri žene koje su upale u vodu bile su Angelina, Heidi i Fata :)
d2

#9 Re: Deset savjeta Fate za uspješan brak

Post by d2 »

sojka wrote:Kada žena laže, to je uvek zbog dobrog i časnog razloga, i uvek u najboljem interesu drugih. To je naša priča, i mi je se držimo.

U potpisu,

toga sam se i plasio.
sojka

#10 Re: Deset savjeta Fate za uspješan brak

Post by sojka »

t.,

moze i tako.

d2 wrote:
sojka wrote:Kada žena laže, to je uvek zbog dobrog i časnog razloga, i uvek u najboljem interesu drugih. To je naša priča, i mi je se držimo.

U potpisu,

toga sam se i plasio.
Cega- zena? :-)
sojka

#11 Re: Deset savjeta Fate za uspješan brak

Post by sojka »

Fatina po(r)uka.. :lol: :-)

Zene su cudo......

Jednog prelijepog nedjeljnog popodneva tri zene igrale su golf.
Jedna od njih nije bila najspretnija golfasica pa joj loptica odleti u
sumu.

-Ode da je potrazi i pronadje zabu uhvacenu u zamku. Zaba joj kaze:
-Oslobodi me i ispunit cu ti tri zelje!-

-Zena se nije dugo dvoumila. Oslobodi je, a na to ce zaba:
-Hvala ti najljepsa, ali sam ti nesto zaboravila spomenuti.

-Naime, sto god ti zazelis, tvoj ce muz dobiti 10 puta bolje.- -Nemam
nista
protiv- odgovori zena -Njena prva zelja bila je da postane najljepsa na
svijetu. Zaba odgovara:
-Dobro, ja cu ti to uciniti, ali valjda shvatas da ce tvoj muz biti 10
puta
ljepsi,ono istinski Adonis?Sve zene svijeta ce ga proganjati!
-Pa cu ja biti najljepsa i on ce samo mene vidjeti!
-I tako ona postade najljepsa na svijetu.

-Zatim zazeli postati najbogatija zena na svijetu.
-Zaba ce:
-OK ali mislim da znas da ce tvoj muz biti 10 puta bogatiji od tebe?
-Znam, i sve njegovo je moje!
-I ucini zaba zenu najbogatijom na svijetu.
-Zatim zazeli svoju trecu zelju:
-Zelim dobiti LAGANI srcani udar!

-Pouka price : Zene su inteligentne. Nikad se nemoj saliti s njima!

-NAPOMENA : Ako si zensko, ne citaj dalje, za tebe je vic gotov.
-Stani ovdje i osjecaj se superiorno!

-Ako si muskarac citaj dalje:
-Muz je imao 10 puta LAKSI srcani udar!

-PRAVA Pouka price : !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-Zene misle da su jako inteligentne. Pustimo ih da tako misle i uzivajmo u
spektaklu.
-p.s. ako si zensko i jos citas vic, to je dokaz da ZENE NIKAD NE SLUSAJU
8) ;-)
Post Reply