Desavanje u tramvaju br3
- suncica24
#51 Re: Desavanje u tramvaju br3
GRAS ne da nema nove tramvaje, autobuse i trolebuse, nego NEMAkartu za jednu stanicu, kartu za vise voznji (ima samo dnevnu, koliko znam), karta NE VAZI ukoliko "presjedas" iz jednog u drugo vozilo, kartu za vise vozila...
GRAS NEMApravila ponasanja osoblja, i ljeti se, uvijek, desavaju podjebavanja turista jer karata NEMA kupiti na svim stajalistima ili u svako doba dana (ja, licno, NECU da kupujem kartu kod vozaca jer nema prodajnog mjesta pored, jer je to MOJIH 30pf...), zato sto ljudi koji su navikli kupovati kartu NEMAJU POJMA gdje da je kupe, pa im tako izvuku 40-120KM (u oba slucaja svjedok), GRAS NEMA mjesta za invalide i/ili kolica, djecija kolica i npr. pse, GRAS nema nocni prevoz jer mu se moze i jer je drustvo jednog lica, kojem se to ne isplati...
Jedino sto GRAS ima je subvencioniranje od strane Kantonalne vlade za usluge ravne 0, pa uz sve normalne principe poslovanja, otimaju nam jos i iz budzeta za 0 usluge, 0 prevozna sredstva i 0 osoblje!
Tako, kada sve saberete skonta se zapravo koliko novca "na foru" GRAS izvlaci od gradjana. I, da li, uopste, treba kupiti kartu
GRAS NEMApravila ponasanja osoblja, i ljeti se, uvijek, desavaju podjebavanja turista jer karata NEMA kupiti na svim stajalistima ili u svako doba dana (ja, licno, NECU da kupujem kartu kod vozaca jer nema prodajnog mjesta pored, jer je to MOJIH 30pf...), zato sto ljudi koji su navikli kupovati kartu NEMAJU POJMA gdje da je kupe, pa im tako izvuku 40-120KM (u oba slucaja svjedok), GRAS NEMA mjesta za invalide i/ili kolica, djecija kolica i npr. pse, GRAS nema nocni prevoz jer mu se moze i jer je drustvo jednog lica, kojem se to ne isplati...
Jedino sto GRAS ima je subvencioniranje od strane Kantonalne vlade za usluge ravne 0, pa uz sve normalne principe poslovanja, otimaju nam jos i iz budzeta za 0 usluge, 0 prevozna sredstva i 0 osoblje!
Tako, kada sve saberete skonta se zapravo koliko novca "na foru" GRAS izvlaci od gradjana. I, da li, uopste, treba kupiti kartu
-
Ripicipi
#52 Re: Desavanje u tramvaju br3
Pa ako je sve tako crno, onda se nemoj ni vozati...suncica24 wrote:GRAS ne da nema nove tramvaje, autobuse i trolebuse, nego NEMAkartu za jednu stanicu, kartu za vise voznji (ima samo dnevnu, koliko znam), karta NE VAZI ukoliko "presjedas" iz jednog u drugo vozilo, kartu za vise vozila...
Meni da sve toliko smeta, ja ne bi ni usao u tramvaj, a ne vozio se s njim
Mozes li taxisti nakon voznje reci..."e meni se ne svidja udobnost vasih sjedista, miris u autu i ja ne zelim da vam platim"
Suncice, stvarno si me razocarala
Last edited by Ripicipi on 31/03/2009 14:48, edited 1 time in total.
-
pOZz
#53 Re: Desavanje u tramvaju br3
Pa nema alternative...
- zgembo_sa
#54 Re: Desavanje u tramvaju br3
Ja evo stvarno ne kontam ovo. Jel ti kad odes u prodavnicu i uzimas proizvode koje ne volis i zato sto ih ne volis onda ne platis?! Kakva su ti to pitanja. Ako ti se ne svidja nemoj koristiti njihove usluge!suncica24 wrote:Tako, kada sve saberete skonta se zapravo koliko novca "na foru" GRAS izvlaci od gradjana. I, da li, uopste, treba kupiti kartu
-
Ripicipi
#55 Re: Desavanje u tramvaju br3
Zakljucakzgembo_sa wrote:Ja evo stvarno ne kontam ovo. Jel ti kad odes u prodavnicu i uzimas proizvode koje ne volis i zato sto ih ne volis onda ne platis?! Kakva su ti to pitanja. Ako ti se ne svidja nemoj koristiti njihove usluge!suncica24 wrote:Tako, kada sve saberete skonta se zapravo koliko novca "na foru" GRAS izvlaci od gradjana. I, da li, uopste, treba kupiti kartu
-
zonbirile
#56 Re: Desavanje u tramvaju br3
naravno da treba biti u pravu da bi se tražila pravda,ali rožajski bilmezi nisu ti koji to određuju.Postupak je slijedeći,ne dati im l.k. i insistirati na dolasku policije.Nemaju pravo legitimisati,ni uzimati podatke.
-
Ripicipi
#57 Re: Desavanje u tramvaju br3
I ti bi sve to radio zbog 1.6 KMzonbirile wrote:naravno da treba biti u pravu da bi se tražila pravda,ali rožajski bilmezi nisu ti koji to određuju.Postupak je slijedeći,ne dati im l.k. i insistirati na dolasku policije.Nemaju pravo legitimisati,ni uzimati podatke.
I sta, na kraju ce doci policija i ti ces opet morati platiti kaznu
Sta sve ljudi zele da trpe zbog 1.6 KM
Last edited by Ripicipi on 31/03/2009 14:53, edited 1 time in total.
- munevera44
#58 Re: Desavanje u tramvaju br3
Ja evo stvarno ne kontam ovo. Jel ti kad odes u prodavnicu i uzimas proizvode koje ne volis i zato sto ih ne volis onda ne platis?! Kakva su ti to pitanja. Ako ti se ne svidja nemoj koristiti njihove usluge![/quote]
Zakljucak
[/quote]
Eto udji u komercijalu bez karte.......................
Uh da hoće više i taj gradski prevoz privatizirati pa da vidim ko će se voziti bez karte.
Zakljucak
Eto udji u komercijalu bez karte.......................
Uh da hoće više i taj gradski prevoz privatizirati pa da vidim ko će se voziti bez karte.
-
in33sa
#59 Re: Desavanje u tramvaju br3
Tacno brate, kome se ne svidja, neka ide pjeske. Pa da, ko je vidio imati konkurenciju, kad se pojavi bilo kakva konkurencija, radnici GRASa zaposjednu bus stajalista, samo im carape fale na glavi, sa onim izrezima za oci, i kalasnjikovi u rukama.
Oni nude jedno veliko nista, a zauzvrat traze da se gradjani pridrzavaju pravila. Dakle ja se kao putnik moram pridrzavati zakona i platiti kartu, ali on ne osjeca obavezu izvjestiti javnost gdje idu te pare koje gradjani placaju za prijevoz. Za nove buseve, tramvaje, trolejbuse ne idu, jer znamo da voze iskljucivo donirana vozila. Za modernizaciju tramvajske ili trolejbuske mreze jos sigurnije ne idu, kao ni za osavremenjavanje zastarjelih vozila (znamo vec, kad ih se pita zasto su kasnjenja cesta, odgovor je da im je vozni park zastarjel)
Dakle ne postoji konkurencija, ne postoji nikakav uvid javnosti u poslovanje JAVNOG preduzeca GRAS, ali kome se ne svidja, neka ide pjeske. Ili ako udjes u vozilo i ne ponistis kartu, reva ti sredi transfer na CUM. I nikom nista.
Inace, rijetko se vozim vozilima GRAS-a ali kad se vozim, platim kartu. Necu blama da ne neki polupismeni ratar sa Pestera maltretira po vozilu, mada sumnjam da bi ijedan smio. Oni obicno maltretiraju djecu, i zenske. Evo poceli su ih i tuci, ako je vjerovati ovoj vijesti.
I naravno da postoje i uzasni putnici, koji otvaraju vrata nogom, van stanice, na silu. Rezu stolice, potpisuju se po unutrasnjosti, napadaju vozace. Samo sto takve dzikane revizija ignorira, pa se onda iskale na djevojci sa neponistenom kartom.
Oni nude jedno veliko nista, a zauzvrat traze da se gradjani pridrzavaju pravila. Dakle ja se kao putnik moram pridrzavati zakona i platiti kartu, ali on ne osjeca obavezu izvjestiti javnost gdje idu te pare koje gradjani placaju za prijevoz. Za nove buseve, tramvaje, trolejbuse ne idu, jer znamo da voze iskljucivo donirana vozila. Za modernizaciju tramvajske ili trolejbuske mreze jos sigurnije ne idu, kao ni za osavremenjavanje zastarjelih vozila (znamo vec, kad ih se pita zasto su kasnjenja cesta, odgovor je da im je vozni park zastarjel)
Dakle ne postoji konkurencija, ne postoji nikakav uvid javnosti u poslovanje JAVNOG preduzeca GRAS, ali kome se ne svidja, neka ide pjeske. Ili ako udjes u vozilo i ne ponistis kartu, reva ti sredi transfer na CUM. I nikom nista.
Inace, rijetko se vozim vozilima GRAS-a ali kad se vozim, platim kartu. Necu blama da ne neki polupismeni ratar sa Pestera maltretira po vozilu, mada sumnjam da bi ijedan smio. Oni obicno maltretiraju djecu, i zenske. Evo poceli su ih i tuci, ako je vjerovati ovoj vijesti.
I naravno da postoje i uzasni putnici, koji otvaraju vrata nogom, van stanice, na silu. Rezu stolice, potpisuju se po unutrasnjosti, napadaju vozace. Samo sto takve dzikane revizija ignorira, pa se onda iskale na djevojci sa neponistenom kartom.
- Loulou
#60 Re: Desavanje u tramvaju br3
Inače sam za to da sve bude regularno, da se za sve usluge koje se koriste uredno plaća i da svako ignoriranje treba biti sankcionirano. Bila sam na strani revizora, koji, eto, rade svoj posao, a suočavaju se sa svim i svačim pokušavajući da rade svoj posao.
Međutim, ponašanje revizora GRASA mi budi bijes.
Da se razumijemo, imam mjesečnu kartu. Dogodilo mi se da jednom nisam stigla kupiti kartu do 5.og u mjesecu iz jednostavnog razloga - nisam bila tu. Bio je vikend, negdje 07. u mjesecu. Revizor mi prilazi i trazi kartu. Dam mu mjesečnu a on mi samo reče da podjem za njim. Nije bilo nikakve gužve u tramvaju i ne znam zašto sam morala poći za njim, samo par sjedišta niže od onog na kom sam sjedila (gdje smo oboje, opet, stajali).
Prije nego će meni prići, momku, koji je sjedio ispred mene je tražio kartu. Lik samo odmahnu glavom, slegnu ramenima, reče - "zaboravio, jarane", i ovaj mu, takodjer glavom, pokaza prema izlaznim vratima. Nikakve daljnje diskusije.
I onda izvadi svoj blokčić (ja nemam pojma šta radi, nikad prije nisam bila u toj situaciji), a meni ništa ne govori. I ja ga pitam - "Šta je u pitanju"? Kaže on - "Istekla Vam je mjesečna". I ja mu objasnim o čemu se radi. To ga, medjutim, nije spriječilo da mi napiše kaznu, oduzme mjesečnu iskaznicu.I kažem mu da ispod te markice/bon, ima stara markica/bon, od prethodnog mjeseca, neka pogleda. Hladno me izignorira.
I ja ga na kraju, kad je svakako kazna napisana, pitam zašto nije kaznu naplatio gorepomentuom momku, a on samo hladno reče - "ustao je i kupio kartu"!
Ko je ovdje lud???
Naravno, dan-dva kasnije sam otišla, platila kaznu i dobila natrag iskaznicu.
Nije problem ni u tome što mi je napisao kaznu i što sam morala platiti, iako je razlog što je nisam imala do 07.og bio validan (ali ok, shvatam da bi svako mogao doći s raznoraznim pričama, razlozima i sl.) nego što je meni kaznu hladno napisao kao urednom platiši, a momka pustio da bez probelma i ikakvih neugodnosti izađe iz tramvaja.
Dakle, ne treba plaćati, dok god tretman ne bude isti za sve! Samo je pitanje kako da se djevojke/žene/penzioneri izvuku kao momci "u naponu snage".
Da se razumijemo, imam mjesečnu kartu. Dogodilo mi se da jednom nisam stigla kupiti kartu do 5.og u mjesecu iz jednostavnog razloga - nisam bila tu. Bio je vikend, negdje 07. u mjesecu. Revizor mi prilazi i trazi kartu. Dam mu mjesečnu a on mi samo reče da podjem za njim. Nije bilo nikakve gužve u tramvaju i ne znam zašto sam morala poći za njim, samo par sjedišta niže od onog na kom sam sjedila (gdje smo oboje, opet, stajali).
Prije nego će meni prići, momku, koji je sjedio ispred mene je tražio kartu. Lik samo odmahnu glavom, slegnu ramenima, reče - "zaboravio, jarane", i ovaj mu, takodjer glavom, pokaza prema izlaznim vratima. Nikakve daljnje diskusije.
I onda izvadi svoj blokčić (ja nemam pojma šta radi, nikad prije nisam bila u toj situaciji), a meni ništa ne govori. I ja ga pitam - "Šta je u pitanju"? Kaže on - "Istekla Vam je mjesečna". I ja mu objasnim o čemu se radi. To ga, medjutim, nije spriječilo da mi napiše kaznu, oduzme mjesečnu iskaznicu.I kažem mu da ispod te markice/bon, ima stara markica/bon, od prethodnog mjeseca, neka pogleda. Hladno me izignorira.
I ja ga na kraju, kad je svakako kazna napisana, pitam zašto nije kaznu naplatio gorepomentuom momku, a on samo hladno reče - "ustao je i kupio kartu"!
Ko je ovdje lud???
Nije problem ni u tome što mi je napisao kaznu i što sam morala platiti, iako je razlog što je nisam imala do 07.og bio validan (ali ok, shvatam da bi svako mogao doći s raznoraznim pričama, razlozima i sl.) nego što je meni kaznu hladno napisao kao urednom platiši, a momka pustio da bez probelma i ikakvih neugodnosti izađe iz tramvaja.
Dakle, ne treba plaćati, dok god tretman ne bude isti za sve! Samo je pitanje kako da se djevojke/žene/penzioneri izvuku kao momci "u naponu snage".
- MIRZA_460
#61 Re: Desavanje u tramvaju br3
jesu bezobrazniLoulou wrote:Inače sam za to da sve bude regularno, da se za sve usluge koje se koriste uredno plaća i da svako ignoriranje treba biti sankcionirano. Bila sam na strani revizora, koji, eto, rade svoj posao, a suočavaju se sa svim i svačim pokušavajući da rade svoj posao.
I ja ga na kraju, kad je svakako kazna napisana, pitam zašto nije kaznu naplatio gorepomentuom momku, a on samo hladno reče - "ustao je i kupio kartu"!![]()
Ko je ovdje lud???
- suncica24
#62 Re: Desavanje u tramvaju br3
Najiskrenije, vise ne koristim.zgembo_sa wrote:Ja evo stvarno ne kontam ovo. Jel ti kad odes u prodavnicu i uzimas proizvode koje ne volis i zato sto ih ne volis onda ne platis?! Kakva su ti to pitanja. Ako ti se ne svidja nemoj koristiti njihove usluge!suncica24 wrote:Tako, kada sve saberete skonta se zapravo koliko novca "na foru" GRAS izvlaci od gradjana. I, da li, uopste, treba kupiti kartu
Idem pjesice. Ljeti biciklo. Kad bas zurim, idem ili komercijalom ili taksijem.
a sto se tice uporedbe sa prodavnicom, ne stoji. Jer, u prodavnici imam izbora. Hocu li ovu ili onu kiflu, tunjevinu, jogurt, sok... A u slucaju da nesto od tog ne valja, kao jednom kolaci, skamenjeni keks, sladoled u kojem je pojeden dio... brate, vratim.
Moj novac, MOJ IZBOR!
Samo da jos, u slucaju prevoza, izbora ima
-
*mima*
#63 Re: Desavanje u tramvaju br3
Zadesila sam se par puta u tramvaju gdje su djevojke bile jako bezobrazne prema revizorima jer nisu imale kartu.......i ti isti revizori su bili zblanuti........Ne brani nikog......ali i gradjani su odron.
-
zonbirile
#64 Re: Desavanje u tramvaju br3
potres_mozga wrote:I ti bi sve to radio zbog 1.6 KMzonbirile wrote:naravno da treba biti u pravu da bi se tražila pravda,ali rožajski bilmezi nisu ti koji to određuju.Postupak je slijedeći,ne dati im l.k. i insistirati na dolasku policije.Nemaju pravo legitimisati,ni uzimati podatke.
I sta, na kraju ce doci policija i ti ces opet morati platiti kaznu![]()
Sta sve ljudi zele da trpe zbog 1.6 KM
-------------------------------------------------
taj potres mozga mora se odležati u zamračenoj prostoriji.Pročitaj moj post ponovo,evo za tatu sam ti boldirao,pa neka ti objasni
- zgembo_sa
#65 Re: Desavanje u tramvaju br3
Ma ovdje treba uvesti ekipe koje ce vrsiti kontrolu na samom stajalistu. Ne moraju biti na svim, ali nek se rotiraju na najfrekventnijim. Jednostavno kontrolisati karte prije samog ulaska u vozilo. Sve ovo uz asistenciju policije. Povecati kaznu na 100 KM i nakon jedno godinu dana ce se papani nauciti da usluge koje koriste moraju da plate...
- suncica24
#66 Re: Desavanje u tramvaju br3
Mozes. primjer snizavanja cijena od strane sarajevo- taxija je primjer da mozes.Pa ako je sve tako crno, onda se nemoj ni vozati...
Mozes li taxisti nakon voznje reci..."e meni se ne svidja udobnost vasih sjedista, miris u autu i ja ne zelim da vam platim"![]()
Suncice, stvarno si me razocarala![]()
Jednostavno, kupac je uvijek upravu. Sto ja ne bih taxisti rekla da vidim da mi uzima 1-2KM vise, da mu racun nije uredu, ili se vozala u prljavom, zapustenom, smrdljivom autu?
Slijedeci molim, i problem rjesen
-
Ripicipi
#67 Re: Desavanje u tramvaju br3
Pa imas izbor, sama si navela...pjesice, biciklo, komercijala i taxisuncica24 wrote:Najiskrenije, vise ne koristim.zgembo_sa wrote:Ja evo stvarno ne kontam ovo. Jel ti kad odes u prodavnicu i uzimas proizvode koje ne volis i zato sto ih ne volis onda ne platis?! Kakva su ti to pitanja. Ako ti se ne svidja nemoj koristiti njihove usluge!suncica24 wrote:Tako, kada sve saberete skonta se zapravo koliko novca "na foru" GRAS izvlaci od gradjana. I, da li, uopste, treba kupiti kartu
a sto se tice uporedbe sa prodavnicom, ne stoji. Jer, u prodavnici imam izbora. Hocu li ovu ili onu kiflu, tunjevinu, jogurt, sok... A u slucaju da nesto od tog ne valja, kao jednom kolaci, skamenjeni keks, sladoled u kojem je pojeden dio... brate, vratim.
Moj novac, MOJ IZBOR!
Placas li kartu za komercijalu??? i to je gras, samo sto tu NEMA ulaska dok ne platis, a to je ta razlika...
Gdje moras platis, a gdje mislis da ne moras(a trebala bi) onda ne treba placati
Last edited by Ripicipi on 31/03/2009 15:02, edited 1 time in total.
- zgembo_sa
#68 Re: Desavanje u tramvaju br3
Ali ti ovdje ne izadjes iz vozila jer ti se ne svidja nego ga nastavis koristiti. A los proizvod ipak platis, pa ga tek kasnije eventualno vratis i prodavac ti mozda uvazi reklamaciju ako ima osnova. Ovdje ti govoris da si svjesna da proizvod (usluga) ne valja i opet hoces da ga uzmes, a neces da ga platis.suncica24 wrote:Najiskrenije, vise ne koristim.zgembo_sa wrote:Ja evo stvarno ne kontam ovo. Jel ti kad odes u prodavnicu i uzimas proizvode koje ne volis i zato sto ih ne volis onda ne platis?! Kakva su ti to pitanja. Ako ti se ne svidja nemoj koristiti njihove usluge!suncica24 wrote:Tako, kada sve saberete skonta se zapravo koliko novca "na foru" GRAS izvlaci od gradjana. I, da li, uopste, treba kupiti kartu
Moj novac, MOJ IZBOR!
U ostalom i ti imas izbora, sama si navela nekoliko alternativnih nacina prevoza. Niko te ne tjera da koristis njihove usluge. Ali ako ih koristis onda ne budi tolika papanka, pa plati.
- Zox
#69 Re: Desavanje u tramvaju br3
Zamisli oni sto cekaju curu na stanici.zgembo_sa wrote:Ma ovdje treba uvesti ekipe koje ce vrsiti kontrolu na samom stajalistu. Ne moraju biti na svim, ali nek se rotiraju na najfrekventnijim. Jednostavno kontrolisati karte prije samog ulaska u vozilo. Sve ovo uz asistenciju policije. Povecati kaznu na 100 KM i nakon jedno godinu dana ce se papani nauciti da usluge koje koriste moraju da plate...
Glup prijedlog
- zgembo_sa
#70 Re: Desavanje u tramvaju br3
A bi li nakon sto vidis da ti se taj taksi ne svidja jer je prljav ili zapusten ili smrdljiv ipak odlucila da te odveze negdje i onda mu rekla da neces da platis jer je takav? Mislis da bi ti to proslo kod taksiste.suncica24 wrote:Mozes. primjer snizavanja cijena od strane sarajevo- taxija je primjer da mozes.Pa ako je sve tako crno, onda se nemoj ni vozati...
Mozes li taxisti nakon voznje reci..."e meni se ne svidja udobnost vasih sjedista, miris u autu i ja ne zelim da vam platim"![]()
Suncice, stvarno si me razocarala![]()
Jednostavno, kupac je uvijek upravu. Sto ja ne bih taxisti rekla da vidim da mi uzima 1-2KM vise, da mu racun nije uredu, ili se vozala u prljavom, zapustenom, smrdljivom autu?
Slijedeci molim, i problem rjesen
Ako neces da sjednes u takav taksi, onda nemoj sjesti ni u takav tramvaj.
- JThomas
#71 Re: Desavanje u tramvaju br3
šta ja dobijam za marku i osamdeset?
dobijam prljava vozila, nadrkane polupismene čobane koji maltretiraju samo djevojke i strance, a pored jalijaša koji maltretiraju druge putnike samo prođu, nemogućnost presjedanja između vozila u istom pravcu, situaciju da usred radnog dana tramvaj trojku čekam po 15 minuta, i tako dalje...
gdje idu silne budžetske dotacije GRASu? komercijalna, kapitalistička cijena karte, a socijalističko grebanje od budžeta i monopol na usluge, pa ko je tu lud? koga vi jebete više? ko je tu kriminalac, moliću lijepo?
dobijam prljava vozila, nadrkane polupismene čobane koji maltretiraju samo djevojke i strance, a pored jalijaša koji maltretiraju druge putnike samo prođu, nemogućnost presjedanja između vozila u istom pravcu, situaciju da usred radnog dana tramvaj trojku čekam po 15 minuta, i tako dalje...
gdje idu silne budžetske dotacije GRASu? komercijalna, kapitalistička cijena karte, a socijalističko grebanje od budžeta i monopol na usluge, pa ko je tu lud? koga vi jebete više? ko je tu kriminalac, moliću lijepo?
-
Ripicipi
#72 Re: Desavanje u tramvaju br3
A i onaj ko plati kartu vjerovatno sigurno nece sarati po tramvaju/autobusu tako da se i unistavanje vozila smanjuje na minimum

- zgembo_sa
#73 Re: Desavanje u tramvaju br3
Ne kontam recenicu uopste. Razjasni malo svoju glupu recenicu prije nego neciji komentar nazoves glupim.Zox wrote:Zamisli oni sto cekaju curu na stanici.zgembo_sa wrote:Ma ovdje treba uvesti ekipe koje ce vrsiti kontrolu na samom stajalistu. Ne moraju biti na svim, ali nek se rotiraju na najfrekventnijim. Jednostavno kontrolisati karte prije samog ulaska u vozilo. Sve ovo uz asistenciju policije. Povecati kaznu na 100 KM i nakon jedno godinu dana ce se papani nauciti da usluge koje koriste moraju da plate...
Glup prijedlog
-
pOZz
#74 Re: Desavanje u tramvaju br3
@Loulou
O tome govorim... Ista situacija se i meni dogodila. Zamalo se nisam potuk'o sa idiotima jer su mi počeli čupati kartu iz jakne, počeli se nagurivati i provocirati tipa Što vas treba slomiti (omladinu).
O tome govorim... Ista situacija se i meni dogodila. Zamalo se nisam potuk'o sa idiotima jer su mi počeli čupati kartu iz jakne, počeli se nagurivati i provocirati tipa Što vas treba slomiti (omladinu).
- suncica24
#75 Re: Desavanje u tramvaju br3
Razlika izmedju komercijale i "obicnog prevoza' je u NIVOU USLUGE!Pa imas izbor, sama si navela...pjesice, biciklo, komercijala i taxi![]()
![]()
Placas li kartu za komercijalu??? i to je gras, samo sto tu NEMA ulaska dok ne platis, a to je ta razlika...
Gdje moras platis, a gdje mislis da ne moras(a trebala bi) onda ne treba placati
Ne u tome sto kartu placas pri ulazu.
Za taj NIVO USLUGE, gdje nisam sardina, imam mjesto za kolica ako ga trebam, signal za izaci... naravno da je regularno da platis.
Ne sto moras, nego sto je pristojno, gradjanski i svrsishodno.
U suprotnom... nije. I to je ta razlika.
PS: Nekako me bas zanima gdje procitaste da ne placam kartu? Ne placam kad je MORAM kupiti kod vozaca, a nema izbora da je kupim negdje drugo. U suprotnom, ne rekoh da ne placam, samo rekoh da sam svjesna da USLUGA koju placam je precijenjena, na niskom nivou i primitivna. Tacka.