Dešavanja u Srbiji

Post Reply
Bosnolog

#9976 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bosnolog »

Suti i trpi wrote:
Bosnolog wrote: Valjda vide i prizivaju saveznika u Turskoj zbog zdruzene saveznicke proslosti ali i sadasnjosti koja nastavlja raditi na podjeli i unistenju BiH,..Inat navijanje ce se pojacava shodno mrznji prema BiH.

Dodik i njegove pristalice svoju mrznji prema BiH ne kriju i navjaju protiv vlastite zemlje, ....Hercegovci navijaju protiv Hrvatske zbog jastrebovsko macehinskog odnosa protiv vlastite domovine koji zvizde na himnu mrske BiH i tako to ide u krug,.......Posto Bosnjake zovu Turcima valjda im oni u inad navijaju za Tursku,....... :mrgreen:
Ne sporim postojanje inata, ali ne mozes tvrditi da je inat jedini i presudni motiv navijanja za Tursku. Da Srbi BiH posipaju cvijecem, Sandzaklije bi opet u dvoboju Turska - Srbija navijali za Tursku. Religija (i vjerska netrepeljivost) je mnooogooooo bitan faktor na Balkanu, tako da ce Sandzaklije u svakom slucaju uvijek biti naklonjene Turskoj i drugim islamskim drzavama. Meni tu nema nista lose i neobicno. To je osjecaj koji dolazi iz 'dubine duse'. Sve dok nema nasilja za mene je prihvatljivo.
A kad je u Mostaru doslo do sukoba navijaca Brazila i Hrvatske
:mrgreen: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ti se zalis na posljedice dvodecenijske velikosrpske politike protiv Bosni i Bosnjaka,ti kao zblehnut glumis naivnu francusku sobaricu sto se ne voli Srbija,....Neka Slobin Daca posalje jos koji kordon policije u Sandzak moza promjene misljenej i zavole Srbiju kao sto su je zavoljeli kosovari,.....Srbija pravi situ gresku u Sandzaku kao na Kosovu i regiji,Zapitas li se ti sto svi bjeze od Srbije,Sto Bosnjaci u Crnoj Gori ne navijaju protiv Crne Gore,........

pa tako i za slucaj Mostar i navijanja protiv Hrvatske,......Svaka akcija ima realkciju to ti je kao po Njutnovom zakonu samo sto su suprotnog smjera,......
luckypot

#9977 Re: Desavanja u Srbiji

Post by luckypot »

sasa_t wrote:A kad je u Mostaru doslo do sukoba navijaca Brazila i Hrvatske :lol:

Nazalost sport na ovim prostorima donosi gomilu maloumnosti umjesto zdravog zivota. Sport se iskoristava za jacanje nacionalizma i konstantno pravi razmake medju ljudima!

1000-ti put ponavljam svima na ovom forumu.

Niti jednom Hrvatu i Srbinu iz Bosne Srbija i Hrvatska ne mogu biti blize nego Bosna. Ali isto tako niti jednom Bosnjaku Turska ne moze biti bliza nego Srbija i Hrvatska.
Ti si s ovom konstatacijom zakasnio jedno 20 godina. Niti Bosnjaci uzdisu za Turskom, a ni Turska za njima, nego su im se odlicno poklopili interesi uz amin glavnog dijela medjunarodne 'zajednice.' Naravno malo se dodalo uz sve i sevdaha da ne bude da je seks bez emocija, a zbog proslosti tu se nadje u fudbal. Interesi Hrvatske i Hrvata u Hercegovini se nikako ne poklapaju, kao ni interesi Srba u RS-u i Srbije, mada i jedni i drugi trce za maticnim drzavama mada spomenute uspjesno bjeze. Ovdje jedino Turska trci prema Bosnjacima jer vidi veliku korist na vidiku, sto radi toplo ugrijanog stana od ruskog plina, sto radi umilnog pogleda EU, ,sto radi podjele interesnih sfera s Amerikom.

Sta Bosnjaci misle o Srbiji, to ne treba ni pricati, koliko im je bliska vidi pod "Muamer Zukorlic". Zezanja po Mostaru na stranu, prema Hrvatskoj su Bosnjaci generalno indiferentni i osjecaji su obostrani. I uopste nije lose sto stvari tako stoje.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#9978 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Toto »

sasa_t wrote:A kad je u Mostaru doslo do sukoba navijaca Brazila i Hrvatske :lol:

Nazalost sport na ovim prostorima donosi gomilu maloumnosti umjesto zdravog zivota. Sport se iskoristava za jacanje nacionalizma i konstantno pravi razmake medju ljudima!

1000-ti put ponavljam svima na ovom forumu.

Niti jednom Hrvatu i Srbinu iz Bosne Srbija i Hrvatska ne mogu biti blize nego Bosna. Ali isto tako niti jednom Bosnjaku Turska ne moze biti bliza nego Srbija i Hrvatska.
Brazilci su u Mostaru prosli ko macja guza kako su zrinjevci prosli u Stocu.

Nakav turcin Dizdar :lol: :lol: sam stao pred autobus hrvatskih navijaca, Niko mu nije smio na megdan izac i u sekundi se pun autobus "zrinjskih" pretvorio u dva autobusa "hinjskih". Koja je to bjezanija bila po Stocu. Pricaju: tri dana se hrvatski vitezovi pjeske probijali do Mostara. Na Gubavici im karantin bio.
Od tada "brazilci" komotno plesu flamenko po Spanskom trgu. a neki hravtski filozuf ustravljenim vitezovima postavio mentalnog Bruce Lija u parku Zrinjevac -da se vitezovi s njim saketaju poslije poraza ..
felipe kajetano

#9979 Re: Desavanja u Srbiji

Post by felipe kajetano »

Image
hercegovac_pravi

#9980 Re: Desavanja u Srbiji

Post by hercegovac_pravi »

BEOGRAD 14. 09. 2010

PRESS

Dokazana velika koŠarkaŠka pljaČka!!
(Video) Turci nas pobedili iz auta!

Amaterski snimak poslednjeg napada Turaka na meču protiv Srbije jasno pokazuje da je Tunčeri NAGAZIO LINIJU pre postizanja odlučujućeg koša!
Sudijska pljačka u polufinalu Svetskog prvenstva u Turskoj polako poprima epske razmere!
:lol: :lol: :lol: :lol:
Gusle moje od javora suha...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#9981 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

more Turci ne gaz te oranja.....more Marko ne ori drumova....

i tako jedno miliJun puta :mrgreen:

a onda ide nova

more Turci ne gaz te linija.....more Marko nije aut biJo..... :mrgreen:

Image
hercegovac_pravi

#9982 Re: Desavanja u Srbiji

Post by hercegovac_pravi »

pici wrote:more Turci ne gaz te oranja.....more Marko ne ori drumova....

i tako jedno miliJun puta :mrgreen:

a onda ide nova

more Turci ne gaz te linija.....more Marko nije aut biJo..... :mrgreen:

Image
miliJun po miliJun do epskih razmera.
drug bevc

#9983 Re: Desavanja u Srbiji

Post by drug bevc »

kakve veze ima za koga n pazarci navijaju.neka ljudi navijaju za tursku i treba, neće za srbiju.
ja uvijek navijam za srbiju, nikada ama bas nikad za bih .ne gumo jbg, jače od mene.
a i cijela rs navija uvijek za srbiju a hb za hrvatsku - nikada za bih i nema nikakvih problema!! skandiranje i dekor u RS i HB bude sličan onom u sanđaćkom samo mnogo,mnogo veći. bude prangijanja.

jel to treba ljudima sada određivati za koga će navijati

iskreno a u kojem sportu bi trebalo navijati za bih, na kojem prvenstvu su oni učestvovali.
i Ok je je onda navijati za tursku, srbiju, sloveniju itd oni često učestvuju na razl sv. i evr. prvenstvima.

ps
za koga su sanđaklije navijale - bih - turska kvalifikacije ? :D :D :D
felipe kajetano

#9984 Re: Desavanja u Srbiji

ja sam jeans odavno prest'o nositi, iz cisto patriotskih razloga :D

Nego, sutra Donjeck mora pasti :-D
kiky

#9985 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kiky »

drug bevc wrote:kakve veze ima za koga n pazarci navijaju.neka ljudi navijaju za tursku i treba, neće za srbiju.
ja uvijek navijam za srbiju, nikada ama bas nikad za bih .ne gumo jbg, jače od mene.
a i cijela rs navija uvijek za srbiju a hb za hrvatsku - nikada za bih i nema nikakvih problema!! skandiranje i dekor u RS i HB bude sličan onom u sanđaćkom samo mnogo,mnogo veći. bude prangijanja.

iskreno a u kojem sportu bi trebalo navijati za bih, na kojem prvenstvu su oni učestvovali.
i Ok je je onda navijati za tursku, srbiju, sloveniju itd oni često učestvuju na razl sv. i evr. prvenstvima.

ps
i netreba da navijate za bosnu ...
za bosnu bi bila največa sramota i blam kad bi spala na to da takvi navijaju za nju ...
drug bevc

#9986 Re: Desavanja u Srbiji

Post by drug bevc »

kiky wrote:
drug bevc wrote:kakve veze ima za koga n pazarci navijaju.neka ljudi navijaju za tursku i treba, neće za srbiju.

ps

za bosnu bi bila največa sramota i blam kad bi spala na to da takvi navijaju za nju ...
laki je malo nervozan :-) :-) :-)

ev navijaću kad bude neKad uČesnik na sv. prvenstvu (kosarka ili fudbal) :lol: :lol: :lol:
Banksy

#9987 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Banksy »

Ko su najveći proizvođači mržnje u Srbiji i BiH

U Mostu Radija Slobodna Evropa razgovaralo se o tome da li je etnička distanca među narodima bivše Jugoslavije danas veća nego što je bila u ratu i prvim poratnim godinama. Sagovornici su bili Žarko Korać, profesor Filozofskog fakuleta iz Beograda i Nerzuk Ćurak, profesor Fakuleta političkih nauka iz Sarajeva

http://www.danas.org/content/most_ko_su ... 54576.html

odlično
nihoniho

#9988 Re: Desavanja u Srbiji

Post by nihoniho »

!
Last edited by nihoniho on 14/09/2010 12:51, edited 1 time in total.
nihoniho

#9989 Re: Desavanja u Srbiji

Post by nihoniho »

!
Last edited by nihoniho on 14/09/2010 12:51, edited 1 time in total.
nihoniho

#9990 Re: Desavanja u Srbiji

Post by nihoniho »

ev navijaću kad bude neKad uČesnik na sv. prvenstvu (kosarka ili fudbal) :lol: :lol: :lol:[]
evo jos jednog genocidnog.
kokliko mu postova predvidjate prije nego sto iz njega iz njega progovori nepatvorena guslarska epika i ne pocne pricati o "oslobodjenju" srebrenice.
vasa disciplina su "zlocini bez granica", mislim da bi RS mogla napraviti najjacu reprezentaciju jos od nacisticke njemacke.
kiky

#9991 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kiky »

drug bevc wrote:
kiky wrote:

ps

ev navijaću kad bude neKad uČesnik na sv. prvenstvu (kosarka ili fudbal) :lol: :lol: :lol:
samo se ti opušti i uživaj ...
doduše, kako češ se opuštit kad srbija na svako sportsko takmičenje i na savaku sportsku manifestaciju odlazi kao u rat ...
sport ne gledate kao sport nego kao bitku ... ( na kosovu, oslobađanje carigrada, protiv celog sveta i slične šizofrenije ) ...
a i skandiranje i navijanje je u skladu ... ( marš na drinu pa nadalje ) ...
jadne su zemlje i reprezentacije sa takvim navijačima ...
:D
Normalan.ba

#9992 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Normalan.ba »

felipe kajetano wrote:ja sam jeans odavno prest'o nositi, iz cisto patriotskih razloga :D

:lol: petarda će prije :lol:
felipe kajetano

#9993 Re: Desavanja u Srbiji

Normalan.ba wrote:
felipe kajetano wrote:ja sam jeans odavno prest'o nositi, iz cisto patriotskih razloga :D

druze Kleo se kleo :D

Cini mi se da nisu tako slabi, petarda je ipak previse, dosta tri gola u mrezi Rudar Donjecka :wink:

Bice pozitivno i za Srbiju, kad vec čergashi ne mogu obradovat naciju ima ko moze :D
Normalan.ba

#9994 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Normalan.ba »

felipe kajetano wrote:
Normalan.ba wrote:

druze Kleo se kleo :D

Cini mi se da nisu tako slabi, petarda je ipak previse, dosta tri gola u mrezi Rudar Donjecka :wink:

Bice pozitivno i za Srbiju, kad vec čergashi ne mogu obradovat naciju ima ko moze :D
Neko na peharu neko u šemširu :mrgreen:
Bosnolog

#9995 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bosnolog »

Emir Nemanja Kusturica nekadasnji Milosevicev glasnogovornik je zabrinut za buducnost Srbije,......Sta uradi crni Emire,spali mostove prema rodnom gradu i drzavi koju su ubujali oni koje si podrzavao,....Ti si za zaliti Emire Nemanja, ako imalo ima savjesti za sve ono sto je pricao protiv grada i drzave koja se gusila u rijekama krvi,tesko je shvatiti ovakve ljude da nikada ne imase ljudskosti osude zbog svih onih nevino ubijenih i osakacenih gradana BiH kojima si ti Emire posoli rane sramoto Miloseviceva izdajnicka,.....Sto je Tihic u politici i stranci SDA ti su ta umjetnicko izdajnicka,......

Nema crnjeg i jadnijeg insana od onog koji pljune u vlastiti tanjir koji ga je odhranio,....Zao mi je njegovih roditelja a posebno majke kojoj zasigurno nije bilo lahko umrijeti sa onim sto joj je uradio,....Cesto se zapitams kako se desi majci Bosni da se rode ovakvi izrodi pa se prema rodenoj majci Bosni ponasaju kao prema najcrnjoj macehi,...Nije ni tebi Emire lahko u tvom unutrasnjme dusevnom kosmaru,zbog svega sto rece i uradi.....

Kusturica o budućnosti Srbije: "Najebaćemo kako god okreneš!"
15. 09. 2010. • 09:27 S. B.

"Najebaćemo kako god okreneš!", ovim je riječima proslavljeni filmski reditelj Emir Kusturica ocijenio situaciju u kojoj se danas nalazi Srbija.

"Iako se u posljednje vrijeme, uglavnom, bavio svojom autobiografijom "Gdje sam ja u toj priči", koja će se uskoro naći pred čitaocima, Kusturica je pratio i dešavanja u vezi sa Kosovom.

- Šta mislite o rezoluciji o Kosovu koju je Srbija, nakon usaglašavanja sa EU, izmijenila i predala UN-u?

Teško je dati precizan odgovor na konkretan politički akt. Mi smo onda kada smo potpisali izručenje predsjednika države potpisali da će i sa Kosovom biti sve onako kako oni hoće. Džabe je da pričamo sad o tome, to je već prošlo. Ovo stanje se može porediti sa metastazom, kada svi pogrešni politički potezi iz prošlosti i sve ono što je političkim manevrima odlagano dolazi na naplatu, kazao je Kusturica u intervjuu za Alo.

- Šta mislite, da li ima svrhe dalje se boriti za Kosovo?

Problem sa tom politikom je što je vezivanje za neke dijelove svijeta kratkoročno. Mislim da se mora odstupiti od te ideje kvazineutralnosti. Sada svi hoće da budu zapad, i Indija hoće da bude zapad, a to ne može svako ko ne ispunjava određene uslove.

- Šta znači to odstupanje od kvazineutralnosti? Na koju biste vi stranu prevagnuli?

To je pitanje naše budućnosti. Srbija ima prijatelje po svijetu i mora da slijedi svoj interes. Samo ja nisam siguran da smo mi definisali šta je to naš interes - dobri smo i sa Amerima i Rusima, kao da ne znamo šta hoćemo i šta nam je važno. Evo sada se ponovo i Turska zbog nekih svojih interesa pojavljuje na Balkanu. Ne znam koliko bi Engleskoj odgovaralo da Srbija ima dobre odnose sa Rusijom. Ma najebaćemo kako god okreneš. Slobodno to napiši, to je suština!

Prva autobiografska knjiga Emira Kusturice "Gdje sam ja u toj priči" uskoro će se, u tiražu od 30.000 primjeraka, naći pred čitaocima. Njegova knjiga sjećanja opisuje period od polaska u osnovnu školu do druge "Zlatne palme", koju je dobio 1995. godine. Zanimljivo je da je Kusturica knjigu sjećanja pisao punih 15 godina.
Bikonja

#9996 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bikonja »

kiky wrote:
doduše, kako češ se opuštit kad srbija na svako sportsko takmičenje i na savaku sportsku manifestaciju odlazi kao u rat ...
sport ne gledate kao sport nego kao bitku ... ( na kosovu, oslobađanje carigrada, protiv celog sveta i slične šizofrenije ) ...
Naravno da se odlazi na sampionat kao u bitku, tako svi rade, kad igraju npr Nemci i Poljaci, mesec dana pre tekme se podgreva atmosvera pricama o ww2, to je deo folklora...

Zato se Srbi i cene u sportu, imamo uspehe u svim kolektivnim sportovima.

Vidi se koga to svrbi, posle one nesretne pobede Turaka prvi se razmahali Albanci u Mitrovici i Bosnjaci u Sandzaku, idu kolima, trube, viju turske barjake... to je bas onako...blamiranje, koliko mora da si mali covek da cekas da ti reprezentacija maticne zemlje izgubi, pa da se radujes zbog toga. :-?

Da ne kazem koliko su nas marisali u tom polufinalu, onom frajeru satro fali oko pa ne moze da puca bacanja, sudi faulove i tehnicke bezveze, u zadnjem napadu Tunceri gazi aut liniju... al nema veze, do sad smo ih drali gdegod, u Istambulu 2001 uzeli im titulu u finalu, a za ovu kradju dobili su pendrek u finalu od Amera.

Oni koji odobravaju navijanje protiv maticne zemlje, morace da pruze ruku i Dodiku koji to isto radi, ali za razliku od ovih on ipak navija za svoj narod, sto bi znacilo da Bosnjaci=Turci, ako se vi sa time slazete...amin...
Bikonja

#9997 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bikonja »

Bosnolog wrote:Emir Nemanja Kusturica nekadasnji Milosevicev glasnogovornik je zabrinut za buducnost Srbije,......Sta uradi crni Emire,spali mostove prema rodnom gradu i drzavi koju su ubujali oni koje si podrzavao,....Ti si za zaliti Emire Nemanja, ako imalo ima savjesti za sve ono sto je pricao protiv grada i drzave koja se gusila u rijekama krvi,tesko je shvatiti ovakve ljude da nikada ne imase ljudskosti osude zbog svih onih nevino ubijenih i osakacenih gradana BiH kojima si ti Emire posoli rane sramoto Miloseviceva izdajnicka,.....Sto je Tihic u politici i stranci SDA ti su ta umjetnicko izdajnicka,......

Nema crnjeg i jadnijeg insana od onog koji pljune u vlastiti tanjir koji ga je odhranio,....Zao mi je njegovih roditelja a posebno majke kojoj zasigurno nije bilo lahko umrijeti sa onim sto joj je uradio,....Cesto se zapitams kako se desi majci Bosni da se rode ovakvi izrodi pa se prema rodenoj majci Bosni ponasaju kao prema najcrnjoj macehi,...Nije ni tebi Emire lahko u tvom unutrasnjme dusevnom kosmaru,zbog svega sto rece i uradi.....

Nije on jedini, sta cemo sa Mesom Selimovicem i Ivom Andricem, to su najveci pisci i licnosti koje je Bosna dala...

Sta je njih kocilo da Bosnu drze svojom drzavom, zasto su obojica umrla u Beogradu kao Srbi, a po rodjenju nisu to bili, kako to da izdaju najbolji?!
kiky

#9998 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kiky »

Bikonja wrote:
kiky wrote:
Naravno da se odlazi na sampionat kao u bitku, tako svi rade, kad igraju npr Nemci i Poljaci, mesec dana pre tekme se podgreva atmosvera pricama o ww2, to je deo folklora...

Zato se Srbi i cene u sportu, imamo uspehe u svim kolektivnim sportovima.

Vidi se koga to svrbi, posle one nesretne pobede Turaka prvi se razmahali Albanci u Mitrovici i Bosnjaci u Sandzaku, idu kolima, trube, viju turske barjake... to je bas onako...blamiranje, koliko mora da si mali covek da cekas da ti reprezentacija maticne zemlje izgubi, pa da se radujes zbog toga. :-?

Da ne kazem koliko su nas marisali u tom polufinalu, onom frajeru satro fali oko pa ne moze da puca bacanja, sudi faulove i tehnicke bezveze, u zadnjem napadu Tunceri gazi aut liniju... al nema veze, do sad smo ih drali gdegod, u Istambulu 2001 uzeli im titulu u finalu, a za ovu kradju dobili su pendrek u finalu od Amera.

Oni koji odobravaju navijanje protiv maticne zemlje, morace da pruze ruku i Dodiku koji to isto radi, ali za razliku od ovih on ipak navija za svoj narod, sto bi znacilo da Bosnjaci=Turci, ako se vi sa time slazete...amin...
pa, bikonja moj, mi to govorimo več preko dvadeset godina i uporno ukazujemo na sav primitivizam i bruku ( prije svega tih ljudi koji navijaju protiv svoje zemlje ) ...
sjeti se samo nesretne utakmice bih - srbija u beogradu i šta bosanskim navijačima napraviše, uglavnom, opet, bosanci ...
al tada se niko u srbiji nije zapitao jel to normalno ...
osim što se navija za stranu državu ( a to je specijalitet srbijanskih navijača u bosni ) parole idu u rasponu od, kao što rekoh, marša na drinu, preko, živ je čiča, pa malo, mladić - srpski eroj, uz to karađiću srpski tiću, do na kraju nož-žica-srebrenica ...
da se u po banjaluke, doboja, brčkog ( !!! koje čak nije ni rs ) skandira: ovo je srbija nije potrebno ni pričat ...
o zastavama ( od srbijanskih državnih do četničkih i inih paravojnih dobrovoljačkih ) bi bilo đaba trošit vrijeme ...
i, sad, kad se sanđaklije počnu koristit tim metodama onda je frka i et sad treba to priznat i dodiku ...
šta da mu se prizna, on to praktikuje još od davna i daleko prije nego što je to nekom u sanđaku i palo napamet ...
hronologija, prije svega, a malo i iskrenosti i poštenja ( ako se može, normalno ) ...
nihoniho

#9999 Re: Desavanja u Srbiji

Post by nihoniho »

.
Last edited by nihoniho on 15/09/2010 14:00, edited 1 time in total.
nihoniho

#10000 Re: Desavanja u Srbiji

Post by nihoniho »

Nije on jedini, sta cemo sa Mesom Selimovicem i Ivom Andricem, to su najveci pisci i licnosti koje je Bosna dala...

Sta je njih kocilo da Bosnu drze svojom drzavom, zasto su obojica umrla u Beogradu kao Srbi, a po rodjenju nisu to bili, kako to da izdaju najbolji?!
polako se razodijevas. drugim rijecima, najveci pisci i licnosti iz bih, bilo muslimanskog ili hrvatskog backgrounda, su shvatili da su , u stvari, srbi i da je sve drugo laz i obmana.
naravno presucujes vrijeme, kontekst, i trendove unutar kojih su se doticni opredijelili na to.
namanja je , s druge strane, bio u sluzbi nacistickog srpskog rezima o kom nema potrebe puno pricati, a i danas dio establismenta koji stoji na i9stom kursu, doduse, preobucen u evropsko odijelo. nazalost i ti si, svjesno ili nesvjesno ,dio iste postave.
Post Reply