Bikonja wrote:
Mozes da prevrces ocima koliko hoces,..
Poredeci Srbe i Albance u kulturi, filmu, knjizevnosti, muzici... sportskim uspesima... nebo i zemlja...
To sad kao nije "politicki korektno" reci, ali mene boli uvo za to, kao sto nemam problem da kazem da su Srbi kulturno inferiorniji u odnosu na Nemce, Francuze, Italijane.
To nije nikakva uvreda, to je poredak stvari, i sto ga je neko svesniji, to ce pre napredovati.
Mozda grijesim u procjeni ali mislim da malo perfidno pises, ubacis jednu-dvije tacne cinjenice ili fakta a u isto vrijeme ubacis i nekoliko laznih fakta tako da cijelo vrijeme vozis pricu informacija-dezinformacija.
Mislim da previse generalizujes stvari mada ima i jedan dio istine o kojoj pises. U srbiji kao i u albaniji kao i na kosovu imas jedan manji dio te elite u filmu, muzici, sportu, kulturi, novinarstvu itd, ostala ogromna vecina gradjana kao i same drzave u cjelini je tanka po ovim pitanjima. Srbija je do sada imala nesto vise ove elite ali i to zahvaljujuci investicijama bivse SFRJ u Srbiju i njene raznorazne segmente. Da je bilo toliko kulture, znanja i pameti u Srbiji za razliku od drugih komsija do rata nikada nebi ni doslo i danas bi te sve komsije iz bivsih SFRJ drzava i pokrajina zivili u odlicnim prijateljskim komsijskim odnosima i odlicnom zivotnom standardu.
Dalje zavisi sta covjek statisticki uporedjuje u pojedinim drzavama i koliki je momentalno brz razvoj ili stagnacija ili propadanje tih drzava koje se momentalno mjere i uporedjuju?
Srbija vs Albanija/Kosovo = Gradjanski stupanj nivoa % ?
Srbija vs Albanija/Kosovo = Seljaci stupanj nivoa % ?
Srbija vs Albanija/Kosovo = Nacionalisti stupanj nivoa % ?
Srbija vs Albanija/Kosovo = Kultura stupanj nivoa % ?
Srbija vs Albanija/Kosovo = Film stupanj nivoa % ?
Srbija vs Albanija/Kosovo = Sport stupanj nivoa % ?
Srbija vs Albanija/Kosovo = Muzika stupanj nivoa % ?
Srbija vs Albanija/Kosovo = Novinarstvo stupanj nivoa % ?
Srbija vs Albanija/Kosovo = Standard cijele drzave, stupanj nivoa % ?
Srbija vs Albanija/Kosovo = BND stupanj nivoa % ?
Srbija vs Albanija/Kosovo = itd, itd!
Ovo sve navedeno vrijedi i za sve druge drzave svijeta.