Dešavanja u Srbiji
- Alfons Kauders
#9551 Re: Desavanja u Srbiji
srbija nije puno napredovala od kraja osamdesetih...
umjesto da pricaju o dinaru koji lagano ide u kurac, oni se drze kosova i ganica... i ostalih tema s kraja osamdesetih i pocetka osamdesetih... znala je srbija da ne moze napraviti nista, ni ganicu, ni kosovu... ali i dalje se guraju i blamiraju - diplomatija u sluzbi domace politike...
kad javnost skonta da je dinar vjestacki napuhan u zadnjih nekoliko godina... i da je taj kurs odrzavan da bi miskovic i slicne spodobe zaradile jos par stotina miliona... bice kasno... milijarde su vec izvucene iz srbije... prosjecna plata je pala sa 400 na 330 eura... a jos pride je i euro pao kurcu za ushi, pa je pad u poredjenju s dolarom ili frankom jos gori...
ali zato se uvijek mogu baviti kosovom umjesto mjesecnom rupom od par stoja u porodicnom budzetu... jebes budale... vazda upali isti fol... kad dinar ode dole, vade se nozevi, crne zastave i cmizdri za kosovom... od osamdesete do danas...
umjesto da pricaju o dinaru koji lagano ide u kurac, oni se drze kosova i ganica... i ostalih tema s kraja osamdesetih i pocetka osamdesetih... znala je srbija da ne moze napraviti nista, ni ganicu, ni kosovu... ali i dalje se guraju i blamiraju - diplomatija u sluzbi domace politike...
kad javnost skonta da je dinar vjestacki napuhan u zadnjih nekoliko godina... i da je taj kurs odrzavan da bi miskovic i slicne spodobe zaradile jos par stotina miliona... bice kasno... milijarde su vec izvucene iz srbije... prosjecna plata je pala sa 400 na 330 eura... a jos pride je i euro pao kurcu za ushi, pa je pad u poredjenju s dolarom ili frankom jos gori...
ali zato se uvijek mogu baviti kosovom umjesto mjesecnom rupom od par stoja u porodicnom budzetu... jebes budale... vazda upali isti fol... kad dinar ode dole, vade se nozevi, crne zastave i cmizdri za kosovom... od osamdesete do danas...
- 1gorstak
#9552 Re: Desavanja u Srbiji
Pa da, Tadic se ne mijesa u rad pravosudja, on se malo mijesa u rad pravosudja.http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/clanak/100730104
Slučaj Ganić
Tadić uvrijeđen obrazloženjem londonskog Suda
-
zavrzlama
#9553 Re: Desavanja u Srbiji
jad ,bijeda i smanjenje velikosrpskih apatite kako vrijeme odmice i srbija ostaje sama sa svojom politikom protiv cijele mZ-e..
.sve ovo ukazuje na davno izrecenu tezu" srpski narod je sprijecen i uskracen da zna da zivi sa drugim i drugacijim ,od strane crkvenog,politickog i intelekltualnog vrha" a tadic je samo namazani ucenik te velikosrpske politike.
"Mi smo naravno svesni činjenice da možda dva miliona Albanaca na Kosovu ne želi da prihvati ustavni poredak Srbije, s druge strane svet mora da bude svestan činjenice da Srbi na KiM ne žele da prime suvereni krov takozvane države Kosovo, i unutar tog okvira treba da tragamo za rešenjem koje će obezbediti mir i razvoj", poručio je Tadić.
kako Tadic odjednom ne smponije vise "Kosovo je dio Srbije",pa zatim izmedju redova nagovjestava podjelu Kosova,kao svjetstan je cinjenice da 2 miliona albanaca nece da zive u srbiji a tako isto i srbi u drzavi Kosovo....tadic ovom izjavom samo potvrdjuje istinitost srpske politike koja se drzi samo jednog i jedinog principa" Krv i Teritorija"..znaci prvo se bez ulaska u bilo kakve miroljubive i demokratske ragovore silom pokusaju bioloski unistiti ostali i njihova teritorija proglasi srpskom,ako ne uspije i drugi krenu u kontraofanzivu,tad se vrsi masovna seoba srba,ili ako je rezultat agresije na druge nerijesen,tad se nudi podjela te tertorije...NI u kojoj situaciji u srpskoj politici nema da se srbi van srbije usmjeruju na postovanje drzave u kojoj zive,da se radi na zblizavanju srba sa drugim narodima s kim zive u toj drzavi,da srbi vole tu drzavu u kojoj zive itd...
.sve ovo ukazuje na davno izrecenu tezu" srpski narod je sprijecen i uskracen da zna da zivi sa drugim i drugacijim ,od strane crkvenog,politickog i intelekltualnog vrha" a tadic je samo namazani ucenik te velikosrpske politike.
- kiky
#9554 Re: Desavanja u Srbiji
čini mi se da albanci ni ne sanjaju o podjeli ...
pogotovo sad, poslije ove diplomatske pobjede ...
- 1gorstak
#9555 Re: Desavanja u Srbiji
Novi slogan ; dio Kosova je dio Srbije. Ali kasno ... moguca je razmjena za Presevo i Bujanovac, drugacije nece ici. Jer nakon ove presude, Pristina je ta koja diktira uslove.zavrzlama wrote:jad ,bijeda i smanjenje velikosrpskih apatite kako vrijeme odmice i srbija ostaje sama sa svojom politikom protiv cijele mZ-e..
"Mi smo naravno svesni činjenice da možda dva miliona Albanaca na Kosovu ne želi da prihvati ustavni poredak Srbije, s druge strane svet mora da bude svestan činjenice da Srbi na KiM ne žele da prime suvereni krov takozvane države Kosovo, i unutar tog okvira treba da tragamo za rešenjem koje će obezbediti mir i razvoj", poručio je Tadić.
-
zavrzlama
#9556 Re: Desavanja u Srbiji
naravno,jer imaju NATO u svojoj drzavi,Albaniju sa kojom granice i srpsku opoziciju u srbiji koja ce kosovski poraz srpske politike,iskaliti na medjusrpskim sukobima u srbiji a ne ratujuci po Kosovu...tadic trazi izlaznu kombinaciju,gdje na mala vrata i izmedju redova predlaze podjelu Kosova,nebi li to podrzala MZ i tako se spasila srbija gradjanskog rata ili otvranja sukoba na sandzaku,prersevskoj dolini i vojvodini...cetnicki jastrebovi u srbiji traze zrtvu,a tadic je najblizi i najlaksa zrtva, jer se istim ne ide da ratuju sa NATO-om...kiky wrote:čini mi se da albanci ni ne sanjaju o podjeli ...
srbiji je posle 1999 bilo jasno da je Kosovo izgubljeno,sva se poliotika i to dvostruka vodila na semi"kosovo za rs"..posto je MZ konacno uvjerila srbiju da nema podjele BIH,tad srbija mijenja plan i ide na podjelu Kosova...medjutim srbija nije vojno,nacionalno homogenizovana i saveznicki podrzana da moze da ucjenjuje...jedino sto srbija moze da uradi je da pomocu dodika zagorcava zivot BIH i svima narodima koji tu zive....jer BIH srbi su jos najlojalnije topovsko meso srbiji da sa njima moze da drzi balkan u psihozi rata...nece ni to zadugo...jos malo rahat patnjene i to je to..car je go..
sranje ce biti i zavrsiti tamo odakle je i pocelo u samom centru srbije
- and
#9557 Re: Desavanja u Srbiji
tadić je govorio da se politika ne treba miješati u ovaj slučaj,da je to stvar prava.1gorstak wrote:Pa da, Tadic se ne mijesa u rad pravosudja, on se malo mijesa u rad pravosudja.http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/clanak/100730104
Slučaj Ganić
Tadić uvrijeđen obrazloženjem londonskog Suda
sada kada je neutralni sud donio presudu,trebao bi je poštovati i izvinuti se bih za politizaciju i zloupotrebe slučaja ganić i britancima se izvinuti za zloupotrebu njihovog suda.
trebao bi i smijeniti vukčevića,koji se i nakon svih blamaža,nastavlja blamirati.nakon što mu je slučaj okarakterisan kao zloupotreba suda,on najavljuje da će se žaliti,umjesto da traži advokata.
- Murat Sabanovic
-
s_bjelava
#9559 Re: Desavanja u Srbiji
zavrzlama wrote:naravno,jer imaju NATO u svojoj drzavi,Albaniju sa kojom granice i srpsku opoziciju u srbiji koja ce kosovski poraz srpske politike,iskaliti na medjusrpskim sukobima u srbiji a ne ratujuci po Kosovu...tadic trazi izlaznu kombinaciju,gdje na mala vrata i izmedju redova predlaze podjelu Kosova,nebi li to podrzala MZ i tako se spasila srbija gradjanskog rata ili otvranja sukoba na sandzaku,prersevskoj dolini i vojvodini...cetnicki jastrebovi u srbiji traze zrtvu,a tadic je najblizi i najlaksa zrtva, jer se istim ne ide da ratuju sa NATO-om...kiky wrote:čini mi se da albanci ni ne sanjaju o podjeli ...
srbiji je posle 1999 bilo jasno da je Kosovo izgubljeno,sva se poliotika i to dvostruka vodila na semi"kosovo za rs"..posto je MZ konacno uvjerila srbiju da nema podjele BIH,tad srbija mijenja plan i ide na podjelu Kosova...medjutim srbija nije vojno,nacionalno homogenizovana i saveznicki podrzana da moze da ucjenjuje...jedino sto srbija moze da uradi je da pomocu dodika zagorcava zivot BIH i svima narodima koji tu zive....jer BIH srbi su jos najlojalnije topovsko meso srbiji da sa njima moze da drzi balkan u psihozi rata...nece ni to zadugo...jos malo rahat patnjene i to je to..car je go..
Logican slijed dogadjaja je gradjanski rat u Srbiji, to bi bio konacni cin raspada SFRJ.
Medjutim, ima tu jedan element koji mi zaboravljamo ili prelazimo preko naustrb historijskih cinjenica.
Svaki fasizam ako nije vojnicki porazen je ziv, zivi u glavama onih koji nisu kaznjeni za svoja nedjela i potajno ili javno se nadaju da ce jednoga dana zavrsiti posao.
Javnost u Srbiji ne krivi Milosevica sto je poceo rat nego sto ga je izgubio, isto kao i Njemci Hitlera nakon 2. Svjetskog rata.
Da je Clinton imao muda da udje pjesadijom u Beograd, instalira marionetsku vladu ne bi sada imali Dodika da sere po BiH, iako ima najveci moguci stepen autonomije i "umjerenog" Tadica da nam hapsi ljude po svijetu i pokusava promijeniti karakter rata.
Ja nisam nimalo optimistican po pitanju katarze Srba, sa obje strane Drine, predugo ovo traje i previse im je pusteno da bi se oni tak tako okrenuli svojoj domovini i pokusali integrirati u BiH. Barem velika vecina njih.
Bice ovdje jos trzavica, jos ce najmanje jedna ili dvije generacije osjecati posljedice ludila sa pocetka 90-tih.
-
red01
#9560 Re: Desavanja u Srbiji
Malo o sarajevskom crnogorcu , nije rašo....
, a predcednik je Pašaluka:
Srbijanski predsjednik Boris Tadić u petak je, komentarišući odluku suda u Londonu da bivšeg člana ratnog predsjedništva Bosne i Hercegovine Ejupa Ganića ne izruči Srbiji, izjavio da je uvrijeđen objašnjenjem britanskog suda.
"Taj komentar da bi nekome ovdje bilo suđeno na osnovi politike, a ne prava, za mene je potpuno neshvatljiv, i to je za mene lična uvreda i uvreda za Srbiju", rekao je Tadić u izjavi koju prenosi službeni internetski portal srbijanskog predsjednika.
1.I bila bi uvreda da se ne radi o politički motivisanom činu, i da se ne traži ččovjek koji nema ni vaše državljanstvo i za sukob koji se dogodio na teritoriji druge suverene države....; Nego dokle se stiglo sa Mirjanom marković i sinom , majka Rusija neće da je izruči ,a kol'ko me sječanje služi polomiše se organi Srbije da je dobiju
Tadić je kazao kako bi volio kada bi veleposlanici zemalja iz kojih dolaze takve poruke barem objasnili predstavnicima svojih pravosudnih institucija da je Srbija zemlja koja poštuje pravni poredak Evropske unije ida se u Srbiji ljude ne razlikuje po nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti.
U ovo ću vjerovati kad se kazne oni su ZAPALILI JEDINU DŽAMIJU U BEOGRADU, KAO I U NIŠU.....
I kada za vjerujući narod u BG dopusti da se izgradi još 4-5 džamija, obzirom da Bg ima , po tvrđenju Bg političara preko 100.000 muslimana.
I koliko se sjećam tokom agresije na BiH više stotina Bošnjaka iz sjevoistočne Bosne( Bijeljina, janja, Brčko) je bilo u statusu ROBOVA u državnim firmama u Pančevu, BG, a ista zla sudbina je zadesila i Srebreničane poslije jula'95 godine....
Srbijanski predsjednik Boris Tadić u petak je, komentarišući odluku suda u Londonu da bivšeg člana ratnog predsjedništva Bosne i Hercegovine Ejupa Ganića ne izruči Srbiji, izjavio da je uvrijeđen objašnjenjem britanskog suda.
"Taj komentar da bi nekome ovdje bilo suđeno na osnovi politike, a ne prava, za mene je potpuno neshvatljiv, i to je za mene lična uvreda i uvreda za Srbiju", rekao je Tadić u izjavi koju prenosi službeni internetski portal srbijanskog predsjednika.
1.I bila bi uvreda da se ne radi o politički motivisanom činu, i da se ne traži ččovjek koji nema ni vaše državljanstvo i za sukob koji se dogodio na teritoriji druge suverene države....; Nego dokle se stiglo sa Mirjanom marković i sinom , majka Rusija neće da je izruči ,a kol'ko me sječanje služi polomiše se organi Srbije da je dobiju
Tadić je kazao kako bi volio kada bi veleposlanici zemalja iz kojih dolaze takve poruke barem objasnili predstavnicima svojih pravosudnih institucija da je Srbija zemlja koja poštuje pravni poredak Evropske unije ida se u Srbiji ljude ne razlikuje po nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti.
U ovo ću vjerovati kad se kazne oni su ZAPALILI JEDINU DŽAMIJU U BEOGRADU, KAO I U NIŠU.....
I kada za vjerujući narod u BG dopusti da se izgradi još 4-5 džamija, obzirom da Bg ima , po tvrđenju Bg političara preko 100.000 muslimana.
I koliko se sjećam tokom agresije na BiH više stotina Bošnjaka iz sjevoistočne Bosne( Bijeljina, janja, Brčko) je bilo u statusu ROBOVA u državnim firmama u Pančevu, BG, a ista zla sudbina je zadesila i Srebreničane poslije jula'95 godine....
-
zavrzlama
#9561 Re: Desavanja u Srbiji
slazem se sa napisanim ...samo cu prokomentirati ovoj dios_bjelava wrote:zavrzlama wrote:naravno,jer imaju NATO u svojoj drzavi,Albaniju sa kojom granice i srpsku opoziciju u srbiji koja ce kosovski poraz srpske politike,iskaliti na medjusrpskim sukobima u srbiji a ne ratujuci po Kosovu...tadic trazi izlaznu kombinaciju,gdje na mala vrata i izmedju redova predlaze podjelu Kosova,nebi li to podrzala MZ i tako se spasila srbija gradjanskog rata ili otvranja sukoba na sandzaku,prersevskoj dolini i vojvodini...cetnicki jastrebovi u srbiji traze zrtvu,a tadic je najblizi i najlaksa zrtva, jer se istim ne ide da ratuju sa NATO-om...kiky wrote:čini mi se da albanci ni ne sanjaju o podjeli ...
Logican slijed dogadjaja je gradjanski rat u Srbiji, to bi bio konacni cin raspada SFRJ.
Medjutim, ima tu jedan element koji mi zaboravljamo ili prelazimo preko naustrb historijskih cinjenica.
Svaki fasizam ako nije vojnicki porazen je ziv, zivi u glavama onih koji nisu kaznjeni za svoja nedjela i potajno ili javno se nadaju da ce jednoga dana zavrsiti posao.
Javnost u Srbiji ne krivi Milosevica sto je poceo rat nego sto ga je izgubio, isto kao i Njemci Hitlera nakon 2. Svjetskog rata.
Da je Clinton imao muda da udje pjesadijom u Beograd, instalira marionetsku vladu ne bi sada imali Dodika da sere po BiH, iako ima najveci moguci stepen autonomije i "umjerenog" Tadica da nam hapsi ljude po svijetu i pokusava promijeniti karakter rata.
Ja nisam nimalo optimistican po pitanju katarze Srba, sa obje strane Drine, predugo ovo traje i previse im je pusteno da bi se oni tak tako okrenuli svojoj domovini i pokusali integrirati u BiH. Barem velika vecina njih.
Bice ovdje jos trzavica, jos ce najmanje jedna ili dvije generacije osjecati posljedice ludila sa pocetka 90-tih.
samo sto velikosrpski fasizam iako nastavi da zivi u glavama nekih srba je bezopasan jer drugi nisu u losem polozaju da im taj fasizam moze nanijeti puno stete...odrzavanje velikosrskog fasizma sa slabim natalitetom,odseljavanjem,konfrontacijom sa MZ i sukobom sa opozicjiom, je na duge staze pogubno po sljedbenike tog fasizma....sav velikosrpski fasizam u BIH kao izvor moci i nade u ostvarenje svojih ciljeva vidi u isalmofobiji evrope prema BIH bosnjacima(muslimanima) a na tome graditi svoje ciljeve je vise nego smijesno...BIH su namjanji problem BIH srbi,BIH je problem fasizam u Srbiji jer poklonici velikosrpstva imaju BIH srbe kao jedini preostali adut u lijecenju svojih frustracija...zamisli da na vlast u srbiji dodje Cedomir Jovanovic i da pocnu poruke BIH srbima da se okrecu Sarajevu i BIH,da Jovanovic pocne da izbjegava Dodika,da predestavnici srbije pocnu dolaziti u sarajevo i otpocnu iskrenu ekonomsko-politicku sradanju sa BIH...da recimo Jovanovic izajvi da je nemoralno da srbi u BIH imaju ovo ime entiteta,obiljezje i krsne slave...da pocne bratimljenje gradova u srbiji i BIH,da pocnu kuturne manifestacije izmedju BIH i srbije...itd itd...sav je problem u srbiji jer ne zeli da BIH normalno funkcionise,a satanizacijom BIH srba su osigurali konfrontaciju u susjednoj drzavi...medjutim na karaju karjeva BIH srbi ce biti najveci gubitnici odumiranja velikosrpske ideje,zato sto nisu vlasnici sopstvenih zivota ,nego je to srbija,a srbiji srbi u Hrvatskoj i srbi u BIH su isto topovsko meso za koje ih zaboli ona stvar...Svaki fasizam ako nije vojnicki porazen je ziv, zivi u glavama onih koji nisu kaznjeni za svoja nedjela i potajno ili javno se nadaju da ce jednoga dana zavrsiti posao.
-
red01
#9562 Re: Desavanja u Srbiji
Vukčević , kao i tadić nastaljaju po starom, oprobanom četničkom receptu, laž i samo laž, ...makar će sami sebe na kraju uvjeriti da su bili žrtve užasnog napada u svom sarajevu:
“Ja lično bih išao, ja bih se čisto principijelno žalio, da dokažemo da smo u pravu. Ja znam da mi na taj način ne možemo dobiti Ganića, ali u svakom slučaju mi nećemo stati u istraživanju zločina u Dobrovoljačkoj jer mi i dan-danas nismo odgovorili ko je kriv za smrt tih 46 mladića“, podseća srpski tužilac za ratne zločine.
A koliko je doista poginulo osoba vidi se iz ovoga:
General Milutin Kukanjac bio je svjedokom događaja u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, 3. maja 1992. godine. On je kao komandant Druge vojne oblasti i naredio povlačenje JNA iz glavnog grada BiH.
U jednom od svojih posljednjih intervjua general Kukanjac, koji je umro 2002. godine, posebno se bavio beogradskom propagandom u odnosu na slučaj Dobrovoljačka ulica:
"Pošto se mnogo manipulisalo, lagalo, izmišljalo o tome koliko je stradalo u Dobrovoljačkoj ulici, vrijeme je jednom da se kaže tačno, a to samo mogu ja. U toj Dobrovoljačkoj ulici oni su napali jedno sanitetsko vozilo. Poginuo je jedan vojnik - Tomović Zdravko iz Han Pijeska, tri pukovnika - Sokić Miro, Radulović dr. Budimir i Mihajlović Boško, i jedan potpukovnik - Jovanić Boško, i jedna žena, muslimanka, Šuko Nurmela, koja je došla iz Zagreba sa tom komandom, i ona je rekla: "Ja neću nikakvu drugu vojsku, ja idem sa mojom vojskom, pa neka poginem". Znači, šest osoba je stradalo - od 261. Valjda su ovi u Beogradu izgubili strpljenje što mi nismo stradali, već ne stradamo. Te laži koje su prosute oko Dobrovoljačke je nešto najsramnije što se može čuti. Ja sam se borio da to objelodanim. "Novosti" nisu smjele, "Politika" - ma ni govora. "Televizija Srbije" - ma ni govora. "Radio Beograd" - ma kakvi. Do dan-danas".
MISLIM DA OAVJ PODATAK ZNA I VUKČEVIĆ, ALI U TRADICIJI "NAJBOLJE" SRPSKE POLITIKE LAŽE.......

“Ja lično bih išao, ja bih se čisto principijelno žalio, da dokažemo da smo u pravu. Ja znam da mi na taj način ne možemo dobiti Ganića, ali u svakom slučaju mi nećemo stati u istraživanju zločina u Dobrovoljačkoj jer mi i dan-danas nismo odgovorili ko je kriv za smrt tih 46 mladića“, podseća srpski tužilac za ratne zločine.
A koliko je doista poginulo osoba vidi se iz ovoga:
General Milutin Kukanjac bio je svjedokom događaja u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, 3. maja 1992. godine. On je kao komandant Druge vojne oblasti i naredio povlačenje JNA iz glavnog grada BiH.
U jednom od svojih posljednjih intervjua general Kukanjac, koji je umro 2002. godine, posebno se bavio beogradskom propagandom u odnosu na slučaj Dobrovoljačka ulica:
"Pošto se mnogo manipulisalo, lagalo, izmišljalo o tome koliko je stradalo u Dobrovoljačkoj ulici, vrijeme je jednom da se kaže tačno, a to samo mogu ja. U toj Dobrovoljačkoj ulici oni su napali jedno sanitetsko vozilo. Poginuo je jedan vojnik - Tomović Zdravko iz Han Pijeska, tri pukovnika - Sokić Miro, Radulović dr. Budimir i Mihajlović Boško, i jedan potpukovnik - Jovanić Boško, i jedna žena, muslimanka, Šuko Nurmela, koja je došla iz Zagreba sa tom komandom, i ona je rekla: "Ja neću nikakvu drugu vojsku, ja idem sa mojom vojskom, pa neka poginem". Znači, šest osoba je stradalo - od 261. Valjda su ovi u Beogradu izgubili strpljenje što mi nismo stradali, već ne stradamo. Te laži koje su prosute oko Dobrovoljačke je nešto najsramnije što se može čuti. Ja sam se borio da to objelodanim. "Novosti" nisu smjele, "Politika" - ma ni govora. "Televizija Srbije" - ma ni govora. "Radio Beograd" - ma kakvi. Do dan-danas".
MISLIM DA OAVJ PODATAK ZNA I VUKČEVIĆ, ALI U TRADICIJI "NAJBOLJE" SRPSKE POLITIKE LAŽE.......
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
-
michio
#9564 Re: Desavanja u Srbiji
- Nacionalniid_BOSANCI
#9565 Re: Desavanja u Srbiji
Nebi valjalo da dodje do tog scenarija i gradjanskog rata u Srbiji jer kada bi se to desilo najmanje 5 miliona Srba bi prebjeglo iz Srbije i poklopilo cijelu Bosnu i Hercegovinu. Na taj nacin bi Srbi okupirali cijelu BiH bez opaljenog metkas_bjelava wrote:zavrzlama wrote:naravno,jer imaju NATO u svojoj drzavi,Albaniju sa kojom granice i srpsku opoziciju u srbiji koja ce kosovski poraz srpske politike,iskaliti na medjusrpskim sukobima u srbiji a ne ratujuci po Kosovu...tadic trazi izlaznu kombinaciju,gdje na mala vrata i izmedju redova predlaze podjelu Kosova,nebi li to podrzala MZ i tako se spasila srbija gradjanskog rata ili otvranja sukoba na sandzaku,prersevskoj dolini i vojvodini...cetnicki jastrebovi u srbiji traze zrtvu,a tadic je najblizi i najlaksa zrtva, jer se istim ne ide da ratuju sa NATO-om...kiky wrote:čini mi se da albanci ni ne sanjaju o podjeli ...
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#9566 Re: Desavanja u Srbiji
Sukoba tako velikih razmjera -da bi se pomjerilo 5 mil. Srba iz maticne zemlje- je nemoguce da bude. Srbi iz Srbije nemaju rezervne domovine i ne postoji niko ko bi Srbe iz Srbije potjerao u neki egzodus.
AKo dodje do ovakvog scenarija cijenu ce platiti manjinske zajednice u Srbiji. Bosnjaci u SAndzaku, Albanci u Presevu, Madjari, Rumunji u Vojvodini i borskom bazenu.
Sukobi unutar srpskog korpusa bi se zavrsili na staro-srpski nacin: sjekirom, metkom i otrovom, kako su radili od Karadjordja, kraljevskih porodica do Djindjica.
Toma Grobar je na pragu vlasti i on nece smjeti da radikalizira situaciju medju narodom. On ce "sjecu knezova" da napravi kad dodje na vlast.
Ukoliko bi se pomjerili Bosnjaci i Albanci prema BiH i Kosmetu, polozaj Srba u BiH i na Kosmetu bi bio jako oslabljen i u strahu bi moglo jos vise Srba da napusti BiH i Kosmet, sto dugorocno ne bi bilo dobro za Srbe u BiH a pogotovo za one na Kosmetu.
Srbi BiH uzivaju jako visoke demokratske standarde u politickom smislu; imaju veliki stepen zastite, dok su Srbi Kosmeta prakticno pred nestankom. Ako Srbija ne isposluje neke oblike zastite i autonomije: Srbi na Kosmtu za desetak godina nece biti ni manjina.
Poslije ovakvih reakcija EU jasno je da se Srbija odrekla Kosmeta i da je nasrnula na BiH, nebi li je podijelila i zadovoljila ekspanzionisticke apetite.
AKo dodje do ovakvog scenarija cijenu ce platiti manjinske zajednice u Srbiji. Bosnjaci u SAndzaku, Albanci u Presevu, Madjari, Rumunji u Vojvodini i borskom bazenu.
Sukobi unutar srpskog korpusa bi se zavrsili na staro-srpski nacin: sjekirom, metkom i otrovom, kako su radili od Karadjordja, kraljevskih porodica do Djindjica.
Toma Grobar je na pragu vlasti i on nece smjeti da radikalizira situaciju medju narodom. On ce "sjecu knezova" da napravi kad dodje na vlast.
Ukoliko bi se pomjerili Bosnjaci i Albanci prema BiH i Kosmetu, polozaj Srba u BiH i na Kosmetu bi bio jako oslabljen i u strahu bi moglo jos vise Srba da napusti BiH i Kosmet, sto dugorocno ne bi bilo dobro za Srbe u BiH a pogotovo za one na Kosmetu.
Srbi BiH uzivaju jako visoke demokratske standarde u politickom smislu; imaju veliki stepen zastite, dok su Srbi Kosmeta prakticno pred nestankom. Ako Srbija ne isposluje neke oblike zastite i autonomije: Srbi na Kosmtu za desetak godina nece biti ni manjina.
Poslije ovakvih reakcija EU jasno je da se Srbija odrekla Kosmeta i da je nasrnula na BiH, nebi li je podijelila i zadovoljila ekspanzionisticke apetite.
- and
#9567 Re: Desavanja u Srbiji
evropa i međunarodna zajednice su skinuli rukavice i izgleda da odlučno pokazuju šta i kako može.Toto wrote:Sukoba tako velikih razmjera -da bi se pomjerilo 5 mil. Srba iz maticne zemlje- je nemoguce da bude. Srbi iz Srbije nemaju rezervne domovine i ne postoji niko ko bi Srbe iz Srbije potjerao u neki egzodus.
tadić u srbiji balansira između radikalizma i neke,kao normalne politike koju bi srbija trebala voditi.
vrijeme je da i srbija skine rukavice i da jasno pokaže kakvu će politiku voditi.da li se žele uklopiti u meeđunarodnu zajednicu i biti normalna država ili će se sa međunarodnom zajednicom konfrontirati.
kockati se sada,kada ti pokažu i kada vidiš da možeš izgubiti,ne znam koliko je pametno
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#9568 Re: Desavanja u Srbiji
Poslije velikog USPEHA ........slikovito i rjeČito

dvojca šo sjede:Pajz evga dolazi ,žišku mu usnica napuĆeniH....jesss sljadak...
iz drugog ugla-kuta

dvojca s ledja:heheheheh ma divi ga šo mješa
dama koja je sama:frizz mu je modni krik s šabaČkog vašera
opet one dedice:ma sad Ću ga pitat hoš boba

TriJupHalni izlazak.....

dvojca šo sjede:Pajz evga dolazi ,žišku mu usnica napuĆeniH....jesss sljadak...
iz drugog ugla-kuta

dvojca s ledja:heheheheh ma divi ga šo mješa
dama koja je sama:frizz mu je modni krik s šabaČkog vašera
opet one dedice:ma sad Ću ga pitat hoš boba

TriJupHalni izlazak.....
-
Nihad_27
#9569 Re: Desavanja u Srbiji
Konacno su izbaceni i sluzbeni podaci o demografskim kretanjima u prekodrinskom pasaluku za 2009. Podaci su opet izvrsni. U toku je pacifizacija srbije. Nestaje stanovnistvo a samim time i potencijal za agresivnu politku.
Sandzak jako dobar.
Podaci za sve gradove
http://webrzs.stat.gov.rs/axd/ostala_sa ... .php?ind=1
Zivorodjenih/umrlih 70299/104000 (-33701)
Grad / broj zivorodenih / broj umrlih / stopa nataliteta / stopa mortaliteta
Grad Beograd 18463/20682 (11.3/12.7)
Novi Sad 4094/3653 (12.5/11.2)
Subotica 1257/2226 (8.7/15.4)
Zrenjanin 1142/1888 (9.1/15.1)
Kikinda 550/976 (8.9/15.
Vrsac 505/797 (9.6/15.2)
Pancevo 1231/1617 (9.9/13.0)
Sombor 705/1335 (7.9/14.9)
Sremska Mitrovica 749/1134 (9.2/13.9)
Loznica 754/1104 (9.1/13.3)
Sabac 1110/1759 (9.3/14.
Valjevo 783/1351 (8.4/14.5)
Smederevo 1069/1508 (9.9/14.0)
Pozarevac 789/1162 (10.6/15.6)
Kragujevac 1726/2250 (9.9/12.9)
Jagodina 688/1081 (9.8/15.5)
Paracin 489/950 (8.7/17.0)
Bor 410/700 (8.1/13.
Zajecar 451/1073 (7.3/17.5)
Uzice 777/914 (9.8/11.5)
Cacak 1056/1501 (9.1/13.0)
Kraljevo 1145/1744 (9.6/14.7)
Krusevac 1156/1812 (9.1/14.2)
Nis 2612/3266 (10.2/12.
Prokuplje 462/754 (10.1/16.5)
Pirot 441/887 (7.4/14.
Leskovac 1296/2201 (8.7/14.7)
Vranje 976/973 (11.3/11.2)
Priboj 211/346 (7.6/12.5)
Nova Varos 123/252 (6.8/14.0)
Prijepolje 393/441 (10.0/11.2)
Sjenica 360/271 (12.9/9.7)
Novi Pazar 1586/716 (16.4/7.4)
Tutin 577/234 (18.1/7.3)
Presevo 468/270 (11.8/6.
Bujanovac 446/444 (9.8/9.
Centralna Srbija 51709/75748 (9.66/14.15)
Vojvodina 18590/28252 (9.44/14.35)
Sandzak jako dobar.
Podaci za sve gradove
http://webrzs.stat.gov.rs/axd/ostala_sa ... .php?ind=1
Zivorodjenih/umrlih 70299/104000 (-33701)
Grad / broj zivorodenih / broj umrlih / stopa nataliteta / stopa mortaliteta
Grad Beograd 18463/20682 (11.3/12.7)
Novi Sad 4094/3653 (12.5/11.2)
Subotica 1257/2226 (8.7/15.4)
Zrenjanin 1142/1888 (9.1/15.1)
Kikinda 550/976 (8.9/15.
Vrsac 505/797 (9.6/15.2)
Pancevo 1231/1617 (9.9/13.0)
Sombor 705/1335 (7.9/14.9)
Sremska Mitrovica 749/1134 (9.2/13.9)
Loznica 754/1104 (9.1/13.3)
Sabac 1110/1759 (9.3/14.
Valjevo 783/1351 (8.4/14.5)
Smederevo 1069/1508 (9.9/14.0)
Pozarevac 789/1162 (10.6/15.6)
Kragujevac 1726/2250 (9.9/12.9)
Jagodina 688/1081 (9.8/15.5)
Paracin 489/950 (8.7/17.0)
Bor 410/700 (8.1/13.
Zajecar 451/1073 (7.3/17.5)
Uzice 777/914 (9.8/11.5)
Cacak 1056/1501 (9.1/13.0)
Kraljevo 1145/1744 (9.6/14.7)
Krusevac 1156/1812 (9.1/14.2)
Nis 2612/3266 (10.2/12.
Prokuplje 462/754 (10.1/16.5)
Pirot 441/887 (7.4/14.
Leskovac 1296/2201 (8.7/14.7)
Vranje 976/973 (11.3/11.2)
Priboj 211/346 (7.6/12.5)
Nova Varos 123/252 (6.8/14.0)
Prijepolje 393/441 (10.0/11.2)
Sjenica 360/271 (12.9/9.7)
Novi Pazar 1586/716 (16.4/7.4)
Tutin 577/234 (18.1/7.3)
Presevo 468/270 (11.8/6.
Bujanovac 446/444 (9.8/9.
Centralna Srbija 51709/75748 (9.66/14.15)
Vojvodina 18590/28252 (9.44/14.35)
- vivaldi
#9570 Re: Desavanja u Srbiji
@ Tvtko J.
hehehe..to je po meni jedan od najzanimljivijih medjunarodnih online okrsaja,
jack vs. dudu vs. lookey uz pristalice naravno, ali nemas ovdje strucnih oponenata
hehehe..to je po meni jedan od najzanimljivijih medjunarodnih online okrsaja,
jack vs. dudu vs. lookey uz pristalice naravno, ali nemas ovdje strucnih oponenata
- Nekako s proljeća
#9571 Re: Desavanja u Srbiji
Šest milijardi eura u Srbiju ulaže Turska, a u Bosnu i Hercegovini pedesetak miliona.
Jah...
-
Nihad_27
#9572 Re: Desavanja u Srbiji
Ma kakva ta dva sarlatana. Jedino sto znaju je kopiriati i krasti podatke. Dok sam ja to istrazivao ovi nisu znali ni da postoji internet.vivaldi wrote:@ Tvtko J.
dudu vs. lookey
No nije samo do oponenata. Kad su stjerani u cosak jedino im preostaje baniranje pa vise nije ni toliko zabavno...
- kiky
#9573 Re: Desavanja u Srbiji
ona vijest je dobra ...
srbija nudi kosovu da bira od 1 do 100 ... bla bla bla ...
ovi u beogradu su stvarno na teškim drogama ...
korektnije bi bilo da su ponudili zamjenu jug srbije za sjever kosova ako več hoče da ulaze u takve gluposti ...
cirkus srbija radi non-stop ( i vikendima ) ...

srbija nudi kosovu da bira od 1 do 100 ... bla bla bla ...
ovi u beogradu su stvarno na teškim drogama ...
korektnije bi bilo da su ponudili zamjenu jug srbije za sjever kosova ako več hoče da ulaze u takve gluposti ...
cirkus srbija radi non-stop ( i vikendima ) ...
-
zavrzlama
#9574 Re: Desavanja u Srbiji
srbija brigu brine gdje ce onih 100-njak hiljada srba sto je preostalo na Kosovu...dal u Vojvodinu,dal u Sandzak,dal u BIH....jer informacije su da srbi na Kosovu hoce pare od srbije za ostanak u Kosvksoj drzavi,ali nece puske i da ratuju i odrzavaju tenzije na sjeveru kosova...srbiji je sve teze naci obican narod kao besplatnu masu za iniciranje sukoba i tenzija....izazivanje incidenata je danas skupo,a tesko je naci i profesionalne kavgadjije,jer i kavgadjije ne vjeruju srbijanskoj vladi jer ih nakon obavljena posla hapse i ubijaju kao pse na ulici(arkan,legija i slicni)...krene li srbija da incidente pravi regularnim policijskim i obavjestajnim sluzbama,moze lako rezultirati pobunom i rascjepom u samom sistemu....srbija nazor krepava i sve oci upire u dodika,ali i ovog nesretnika muci isti problem.. 
-
s_bjelava
#9575 Re: Desavanja u Srbiji
@Zavrzlama - ratovali bi oni samo da imaju prednost u ljudstvu i naoruzanju kao u BiH 1992.zavrzlama wrote:srbija brigu brine gdje ce onih 100-njak hiljada srba sto je preostalo na Kosovu...dal u Vojvodinu,dal u Sandzak,dal u BIH....jer informacije su da srbi na Kosovu hoce pare od srbije za ostanak u Kosvksoj drzavi,ali nece puske i da ratuju i odrzavaju tenzije na sjeveru kosova...srbiji je sve teze naci obican narod kao besplatnu masu za iniciranje sukoba i tenzija....izazivanje incidenata je danas skupo,a tesko je naci i profesionalne kavgadjije,jer i kavgadjije ne vjeruju srbijanskoj vladi jer ih nakon obavljena posla hapse i ubijaju kao pse na ulici(arkan,legija i slicni)...krene li srbija da incidente pravi regularnim policijskim i obavjestajnim sluzbama,moze lako rezultirati pobunom i rascjepom u samom sistemu....srbija nazor krepava i sve oci upire u dodika,ali i ovog nesretnika muci isti problem..
Znaju da bi bili zgazeni za manje od 24 sata pa sad k'o biva ne bi se oni lacali puski i tenkova.
Ovo sa naseljavanjem kosovskih Srba u Sandzak, Vojvodinu ili BiH ima smisla jer je Srbija to vec radila nakon traktorijade u Hrvatskoj. Veliki broj pobunjenih Srba iz Hrvatske je naseljen na Kosovu pa su jadnici morali bjezati ponovo pred NATO udarima i valjda su vise jednom naucili lekciju.
Mogucnost naseljavanja u BiH je izgledna i to nije dobar scenario za nas. Neka im USA i EU otvore izbjeglicke programe i rasele po svijetu ili neka se nasele u majcici Srbiji, ona ih je "pripazila" u zadnjih dvadeset godina bas onako kako zasluzuju oni koji ne misle svojom, nego tudjom, glavom.