Dešavanja u Srbiji

Post Reply
klixober

Post by klixober »

pesak wrote:84 ljudi povredjeno
b92 cuva policija
a sad pricaju sa aleksandrom vucicem... cije su bande i ucestvovale u svemu vom /seseljevac/
laze kako zine.
Nece valjda i b92 da napadaju?
harka

Post by harka »

sto je najzalosnije nastradace nevini ljudi
i njihova imovina
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

Skupina od 50-ak huligana kamenjem je napala američku ambasadu i porazbijala nekoliko prozora, nakon čega je došlo do sukoba s policijom, koji i dalje traju. Ispred američke ambasade se skupljalo sve više i više huligana tako da ih je tamo na kraju bilo oko tisuću, javlja B92.

Skupina huligana uspjela je upasti u američku ambasadu i iznutra je zapaliti. U prostorima ambasade zadržali su se dovoljno dugo da pobacaju namještaj kroz prozor, nakon čega je divljanje nastavljeno na ulici ispred ambasade.

Ništa bolje nije prošla niti hrvatska ambasada u istoj ulici, koju su huligani također kamenovali i demolirali. Ispred hrvatske ambasade zapaljen je automobil, a plamen je zahvatio i susjednu zgradu. Skupina mlađih prosvjednika zapalila je hrvatsku zastavu, a oko ambasade zapaljeno je i nekoliko kontejnera.

Huligani su ušli i u zgradu "Jugoslavija komerca" koja se nalazi pokraj hrvatske ambasade i demolirali je.

Nešto dalje u ulici prosvjednici su okupljeni i ispred kandaske ambasade i uništavaju portirsku kućicu pred njenim ulazom. Ranije su razbijeni i prozori na ambasadi BiH.

Ulicu nadlijeće helikopter i promatra cijelu situaciju. Novinar B92 s mjesta događaja javlja kako je sigurno da ima ozlijeđenih jer su se u okolnim ulicama počela skupljati vozila Hitne pomoći, ali nemoguće je procijeniti koliko ih je ni u kakvom su stanju.
ovo je neka cudna americka ambasade ... u ove koje sam ja vidjela nije tako lako uci
Hantraga

Post by Hantraga »

pesak wrote:imate na http://www.b92.net
Stranica je jako opterecena, a nemoguce je pratiti video prenos...

Sa RTS je isto, premal im je bandwidth...

A i ovi n a CNN su prestali, vise im nije interesantno, sad pricaju o svojim brigama...

McCain je upravo na CNN-u: "I did not have sexual relationship with that woman..." :D
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

Post by dr.gog »

Agic Nurija wrote:
pesak wrote:Ne znam ima li smisla uopste razmisljati o svemu ovom. Govoriti budali se uopste ne isplati. Sve go Rus u srpskoj skupstini. :-)
Radikali nas nazivaju izdajicama...mislim, pa oni su izdajnici- Toma Nikolic zazele da Srbija bude ruska gubernija. Nije Ceda zazeleo da Srbija bude jedna od drzava USA.
Ovo je totalno ludilo.
Još nije totalno, ali je na dobrom putu da beskrajno ludilo postane srbijanska svakidašnjica, najmanje još 50 godina!

Nismo, mi Dobri Bošnjani, još stigli da u analitičkom miru nabrojimo, hronološki ispišemo i objavimo uporedo sa onom drugom, do jučer zabranjivanom historijom Bosne, sve krstaške i kršćanske krvave prljavštine koje su se na našim, bosanskim državnim i etničkim prostorima odigravale od 1804 godine i Prvog Karavlaškog ustanka na ovamo! Dvije stotina godina najnesposobniji na Balkanu, sa Istoka i sa Zpada bosanskog, sa toljagom u ruci izigravaju najsposobnije državotvorce na vlasti u beskonačnim smjenama voždova i diktatora i dvije stotine godina pišu i šire lažnu historiju o junaštvu, o čojstvu, kulturi, redu i poretku...

Dvije stotine godina su imali vremena...da postanu obični ljudi, a samo su i dalje amebofilni Srbi i njihova lošija kopija na drugoj strani, ljigavi Hrvati!

Inficiran si istim virusom kao i oni što su te otpilili sa bošnjaci.net :skoljka:
Ne znam koji te vrag prenosi ali znam da kad čitam ovakve kvazianalize moram pojesti ranisan.
Kupi čovječe par pristojnih knjiga,za početak od akademika Redžića,pa poneku od dosadnog Tunje, a zatim ohani malo sa tom terminologijom --da zamjeniš termine zvučao bi kao prizemni šešeljevac :oops:
ccc...
basta sljezove boje

pesak wrote:84 ljudi povredjeno
b92 cuva policija
a sad pricaju sa aleksandrom vucicem... cije su bande i ucestvovale u svemu vom /seseljevac/
laze kako zine.
"Zgrada medijske kuće B92, čiji su novinari proteklih dana učestalo napadani zbog nepristranog izvještavanja o zbivanjima vezanim uz neovisnost Kosova, nalazi se pod pravom opsadom.

Više stotina huligana okupilo se ispred zgrade i pokušalo provaliti unutra, ali policija ih zasad drži pod nadzorom. B92 poručuje kako će nastaviti izvještavati jednako nepristrano kao i dosad."

jesu li se povukli konacno?
starii

Post by starii »

snovi o velikoj srbiji nestali su danas tamo gdje su i nastali,u beogradu
pesak

Post by pesak »

vucic se buni sto mu zabranjuju da misli - da b92 nefer obavestava i otvoreno radi za hasima tacija i nezavisno kosovo.
koji fasisticki kreten.
zlatan01

Post by zlatan01 »

Jeli USA ambasada na istom mjestu kao i prije rata (ratova)?
pitt

Post by pitt »

skupstine i govana........jedan sjedi komiran.....dugi se ceska stalno....treci se na mobitel navio :D:D samo se jos gusle ne cuju :D:D:D
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

Znala sam ja da je Tarabic bio u pravu :D Uh, to mi je bila najdraza knjiga iz rata :D
basta sljezove boje

mamica papucarka wrote:Znala sam ja da je Tarabic bio u pravu :D Uh, to mi je bila najdraza knjiga iz rata :D
a na sta konkretno mislis? Nije valjda "svi Srbi pod jednu sljivu"? :-? :-D
Ivy

Post by Ivy »

Američka TV mreža CNN izvijestila je, citirajući dužnosnika iz Ambasade SAD-a u Beogradu, da niko od protestnika nije upao u samu ambasadu te da je šteta načinjene samo izvana.

Navodi se i da je Ambasada SAD-a u Beogradu danas zatvorena, u očekivanju protesta u središtu grada, te da u njoj nema diplomatskog osoblja, već samo marinci i čuvari ambasade.

jedni kazu zapalili ambasadu, drugi da nisu...ko laze?

cuj SAMO marinci :razz:
Šandor

Post by Šandor »

Gdje god okreneš ili kukaju ili pucaju. Na RTS ide nekakav ratni film. :-D
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

basta sljezove boje wrote:
mamica papucarka wrote:Znala sam ja da je Tarabic bio u pravu :D Uh, to mi je bila najdraza knjiga iz rata :D
ostade im samo Srbija :D Izvini Pesak, ima vas i normalnih, ali nazalost ne dolazite do izrazaja. :(
Bas sam upoznala jednu super zenu iz Beograda i kaze da je trenutno ocajno i da ona i muz misle da bjeze sa djetetom :(
pesak

Post by pesak »

demonstranti su blizu b92, koji cuvaju jake policijske snage...
pitt

Post by pitt »

Ivy wrote:Američka TV mreža CNN izvijestila je, citirajući dužnosnika iz Ambasade SAD-a u Beogradu, da niko od protestnika nije upao u samu ambasadu te da je šteta načinjene samo izvana.

Navodi se i da je Ambasada SAD-a u Beogradu danas zatvorena, u očekivanju protesta u središtu grada, te da u njoj nema diplomatskog osoblja, već samo marinci i čuvari ambasade.

ja negdje procitah da su samo bili uposlenici srbijanci. Ni marinci a ni ameri nisu bili.

sa b92
Vašington: Zaštititi ambasadu SAD

Srpski demonstranti, koji se protive nezavisnosti Kosova, ušli su danas u ambasadu SAD u Beogradu, izjavio je portparol Stejt departmenta Šon Makormak.

"Ima određeni broj srpskih državljana u jednom delu zgrade ambasade, u konzularnoj zoni", rekao je portparol i pozvao srpske vlasti da obezbede američku ambasadu.

Sve svetske agencije pod oznakom hitno javile su da je napadnuta i zapaljena američka ambasada.
Da su bili marinci ne bi oni stajali mirno :):):):)
Šandor

Post by Šandor »

A na RTCG naš stari junak Novo Kilibarda. :D
turban

Post by turban »

Srbi su konacno stigli kod Srba.Nijedan narod se nije toliko izmedju sebe klao kao Srbi.Dodvoravajuci se Austrijancima,Turcima i ostalim Srbi su sjekli Srpske glave i nosili iste na Turski divan.
Iz svega sto se njima zbog njih samih dogodilo proizveli su patalosku mrznju,mrznju prema svemu i svacemu.Ta mrznja danas jede tu istu naciju.Dakle Srbija se krece sebi u proslost,mracnu proslost.
zlatan01

Post by zlatan01 »

mamica papucarka wrote:
basta sljezove boje wrote:
ostade im samo Srbija :D Izvini Pesak, ima vas i normalnih, ali nazalost ne dolazite do izrazaja. :(
Bas sam upoznala jednu super zenu iz Beograda i kaze da je trenutno ocajno i da ona i muz misle da bjeze sa djetetom :(
Nije Beograd Kostunica i Toma Grobar, on je puno vise, samo sto na zalost vecina vas nije imala priliku upoznati taj drugi i drugaciji Beograd...
d2

Post by d2 »

malo sam presaltao tv kanale i upratio smsove na BN televziiji, onoliko mrznje nije bilo ni 1993ce cini mi se.
Troll_Happens

Post by Troll_Happens »

Ivy wrote:Američka TV mreža CNN izvijestila je, citirajući dužnosnika iz Ambasade SAD-a u Beogradu, da niko od protestnika nije upao u samu ambasadu te da je šteta načinjene samo izvana.

kad si ti cula da je amerika nesto protiv sebe rekla da nestima. tj da je neko njoj sta unistio ........ arapi im ubise ljudi i ljudi i srusise tehnike i helikoptera.. oni licemjeri odgovore jedan je pao ali je tehnicke prirode... hahhaa tako da sve sto zinu slazu. garantujem :lol:
pesak

Post by pesak »

u americkoj ambasadi nadjeno ugljenisano telo... :shock:
zlatan01

Post by zlatan01 »

pesak wrote:u americkoj ambasadi nadjeno ugljenisano telo... :shock:
Ovo fakat postaje ozbiljno!
pitt

Post by pitt »

Jedan001 wrote: kad si ti cula da je amerika nesto protiv sebe rekla da nestima. tj da je neko njoj sta unistio ........ arapi im ubise ljudi i ljudi i srusise tehnike i helikoptera.. oni licemjeri odgovore jedan je pao ali je tehnicke prirode... hahhaa tako da sve sto zinu slazu. garantujem :lol:
bas sam se pitao kad ce neko poceti..... :-) :-) :-)
Post Reply