Dešavanja u Srbiji

DaysleepeR

#70151 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by DaysleepeR »

gozila555

#70152 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by gozila555 »

nece dačiću bit prvi put da izda psiha,taj se zna prilagodit bilo kojoj vlasti u srbiji.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#70153 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by malakh »

uništi ga dačić.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#70154 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by malakh »

:lol:
mishic

#70155 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by mishic »

Ni jedna laž koju režim plasira ne može proći a da ne bude demantovana snimcima i fotografijama kako u svemu ovome o čemu se govorilo do sada tako ni u buduće jer jednostavno ovo je vrijeme mobilnih telefona i milioni snimaka su napravljeni a iz njih bi se mogla kompletirati repriza kompletnih zbivanja na protestima. Otuda jerazumljivo što se režim ovoliko sapliće u svojim lažima i izmišljotinama jer sa čim god da izađe poklopi ga demant i to višestruk.

Navika režima da svaku laž koju plasira može prodati svojoj javnosti ostala je još iz vremena kada su druga strana bili gotovo isključivo Albanci pa se radije vjerovalo u "svoju" laž nego albansku istinu. Kako god u ovome društvu se tek zatalasalo i trebati će još puno vremena, snage, volje i energije da ovo društvo ozdravi. Decenijama je trovano, otrovi su bili veoma toksični, korišteni su masovno i javno i očekivati brzo i potpuno ozdravljenje preko noći, nerealno je.
malakh

#70156 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by malakh »

mishic wrote: 19/03/2025 16:22 Ni jedna laž koju režim plasira ne može proći a da ne bude demantovana snimcima i fotografijama kako u svemu ovome o čemu se govorilo do sada tako ni u buduće jer jednostavno ovo je vrijeme mobilnih telefona i milioni snimaka su napravljeni a iz njih bi se mogla kompletirati repriza kompletnih zbivanja na protestima. Otuda jerazumljivo što se režim ovoliko sapliće u svojim lažima i izmišljotinama jer sa čim god da izađe poklopi ga demant i to višestruk.

Navika režima da svaku laž koju plasira može prodati svojoj javnosti ostala je još iz vremena kada su druga strana bili gotovo isključivo Albanci pa se radije vjerovalo u "svoju" laž nego albansku istinu. Kako god u ovome društvu se tek zatalasalo i trebati će još puno vremena, snage, volje i energije da ovo društvo ozdravi. Decenijama je trovano, otrovi su bili veoma toksični, korišteni su masovno i javno i očekivati brzo i potpuno ozdravljenje preko noći, nerealno je.
vučić je najveći lažov 21. stoljeća. znači čovjek sve što zine, slaže.
gozila555

#70157 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by gozila555 »

malakh wrote: 19/03/2025 16:24
mishic wrote: 19/03/2025 16:22 Ni jedna laž koju režim plasira ne može proći a da ne bude demantovana snimcima i fotografijama kako u svemu ovome o čemu se govorilo do sada tako ni u buduće jer jednostavno ovo je vrijeme mobilnih telefona i milioni snimaka su napravljeni a iz njih bi se mogla kompletirati repriza kompletnih zbivanja na protestima. Otuda jerazumljivo što se režim ovoliko sapliće u svojim lažima i izmišljotinama jer sa čim god da izađe poklopi ga demant i to višestruk.

vučić je najveći lažov 21. stoljeća. znači čovjek sve što zine, slaže.
sve laze i nije ga sram,ni da pomisli da prizna gresku.bolesnik,cista psihijatrija. joker,pao bi na prvoj komisiji za psiho test.
dobar,ti?

#70158 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by dobar,ti? »

"Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno", rekao je Dobrica Ćosić opisujući povijest, sadašnjost, a kako se čini i budućnost srpske politike.

:D
mishic

#70159 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by mishic »

Ta Ćosićeva definicija i opis identiteta naroda na ovome forumu znaju biti osporavani do mjere da pojedini moderatori banuju zbog pripisivanja tih riječi Ćosiću. Po njima Dobrica je bolji od toga.
dječak sa šibicama

#70160 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by dječak sa šibicama »

"Ropstvo, to je: smrtonosne su istine. Zato se i viču i šapuću laži. Svima i svakome. Laže okupator, lažu izdajnici, lažu i borci za slobodu. Lažemo da bi obmanuli sebe, da utješimo drugog; lažemo iz samilosti, lažemo da nas nije strah, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju i tuđu bedu. Lažemo iz ljubavi i čovječnosti, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid našeg patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno. Za ovu laž pod okupacijom i običan idiot ima više mašte od mnogih romansijera. Laž je nužda, biološka, psihološka, nacionalna, politička. Za ovu laž pod okupacijom, i običan idiot ima više mašte od mnoth romansijera. Laž je nužda: biološka, psihološka, nacionalna, politička. Beograd u ovim danima — to je apokalipsa laži.

Moja iskrenost je revolt protiv ropstva. Još uvijek najčovečniji protest. Toliko mi je život neizvjestan da iema smisla sebe da mučim još i nekakvim dnevnikom, zapisivanjem. Ali ja više nemam s kim o svemu da razgovaram. Okupacija mi je uzela prijatelja. Čak i prijateljstvo među ljudima, ropstvo je proglasilo za isključivo mirnodopski pojam, uništavajući ga kao takvog i ja s tugom saznajem: i prijateljstvo je atribut slobode."
Zato sto je izvucena iz konteksta.

Da svidja mi se ovako izvuceno, ali ipak nije mislio na Srbe kao narod. Rijec je o citatu iz romana Deobe.
samoTEgledam

#70161 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by samoTEgledam »

Ćosić je lagao da oni lažu.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#70162 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bobi »

Image
Peacean

#70163 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Peacean »

Predsednik SSP Dragan Đilas je na KZN saopštio i pokazao krivičnu prijavu, koju je njegova stranka podnela tužilaštvu protiv predsednika Srbije zbog krivičnog dela terorizam
https://www.danas.rs/vesti/drustvo/tepi ... iv-vucica/
swanfilter

#70164 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by swanfilter »

Meni je bilo jasno o kakvom pacijentu je rijec nakon Seseljeve o Vucicu u dokumentarcu Vladalac-"taj vam je na temu manipulaciije procitao sve sto postoji od literature"
vrbas1979

#70165 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vrbas1979 »

ovo_malo_duse wrote: 19/03/2025 14:27 I
ma video na Facebooku ne mogu da ga nadjem gdje covjek ( neki penzionisani policajac) pokazuje kakav je plan bio. Pokusaj Paljenja traktora od strane gupe maskiranih 5 osoba koje su Veterani sredili i sprijecili da upale traktore , bacanje topovskih udara iz parka ddolazak zandarmerije sve u 10-15 min i onda iz drugog pravca dejstvo ovog zvucnog topa od kog se ocekivalo da izazove stampedo u pravcu parka gdje bi zandarmerija cekala da nastane haos onda bi za sve optuzio organizatore i pocela bi hapsenja dok bi se brojale zrtve.
Kao glupsoni nisu skontali ili nisu kako treba upotrijebili taj zvucni top jer se raja razlisla desno i lijevo jer se kao ova vrsta i koristi za proboj policije kroz masu gdje zvuk ide kao klin i raja ide lijevo desno a ne stampedo a oni su ocekivali da ce nastupit stampedo u pravcu parka i CACIJA...

Fakat nisu normalni, zvuci logicno a ako je tacno koje ludilo...

Trlalalalalal.
Idu mi na živce likovi koji izmišljaju gluposti.
Da, režim je bio spreman da izazove i pravi nerede.
Ali ovaj penzionisani policajac nikako nije mogao znati detalje svega nego jednostavno čovjek izmišlja.

Vidio traktore - pa eto njih su htjeli zapaliti. Da su ih htjeli zapaliti i zapalili bi jer nema šanse da bi ih iko zaustavio. Stotine traktora uokolo uz sam kamp. Decilitar benzina i šibica. U svakom momentu su ih mogli zapaliti.
Ali eto spriječili veterani - a veterani bili skroz na drugoj strani.
I taj zvučni top je upotrijebljen mnogo dalje od skupštine i sve se dešavalo dalje od skupštine.
Jednostavno čovjek lupa iz glave i želi svojih 5 minuta pažnje.
Crvene_brigade

#70166 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Crvene_brigade »

Moj odgovor Vučiću: Vidiš li sve te ljude koji mjesecima koračaju gradovima, uspravni i neustrašivi? Ne možeš im više ništa. Kraj

Predsjednik Srbije izvrijeđao me na televiziji, izbacivši bujicu nesuvislih teorija zavjera u eter

Piše: Denis Mahmutović

Uz svu svoju moć, sav represivni aparat, batine, kupljene i ucijenjene podanike, ne možeš im ništa. Vide te. Golog i poraženog. Pod reflektorima.

Aleksandar Vučić, aktualni predsjednik Srbije, sinoć me u razigranom televizijskom istupu poimence spomenuo, oslovivši me bolesnikom, mrziteljem, nesretnikom i priljepkom sigurnosne službe.

Možda je već zaboravio. Znam da ovih dana ima pune ruke posla pa neće zamjeriti ako mu osvježim pamćenje. Voditeljica ga je, podsjećam, pustila da sat i pol neometano i patetično naklapa o unutrašnjim i vanjskim neprijateljima Srbije, o orkestriranim napadima, obojenoj revoluciji, Drugom svjetskom ratu i sličnim aktualnostima. Lijepo.

U pauzi nadahnutog solilokvija, novinarka je pustila isječak s RTL Direkta, emisije u kojoj sam razgovarao o subotnjem prosvjedu. Pripovijedao sam što sam vidio, što sam čuo i zaključio. Prilog je završio. Zabrinuta voditeljica prepustila je riječ Vučiću. A predsjednik me, nakon dramatične pauze i još dramatičnijeg oblizivanja usnica, lakonski prozvao bolesnikom.

Poslanica na televiziji

Razmišljam, evo već satima, ali ne mogu precizno detektirati koji je razlog ove nervoze. Što ga je najviše nažuljalo? Moja subotnja reportaža iz Beograda? Činjenica da sam mirno šetao među stotinama tisuća ljudi koje više ne može zastrašiti? Gostovanje u prilogu u kojem sam ponovio da je gol i kužan? U kojem sam rekao da mu ne vjerujem ni jednu jedinu riječ?

Ako se ne varam, Aleksandar Vučić ionako već sve to zna.

Spomenuo je moju patološku mržnju, mržnju koja me izjeda jer je Vučić “sve ono što oni ne bi željeli da bude predsjednik Srbije”. Utvrdio je da imam zadatak od sigurnosne agencije. Da sam bijedni priljepak neke druge, veće službe. Da moram pisati tekstove protiv njega i sudjelovati u njegovom rušenju. Da moram biti glavni, najveći i najodvratniji, uspoređujući me sa zločincima iz ustaškog pokreta. Ponovio je da sam bolesnik. Zakleo se na smrt prije prihvaćanja prijelazne vlade.

“On ne razumije da postoje ljudi koji imaju svoje ideale”, rekao je naposljetku i zaključio poslanicu.

Gol i poražen

Počnimo od vjerojatno jedine istinite rečenice u cijeloj ovoj jednočinki. Aleksandar Vučić kaže da je sve ono što “oni” ne bi željeli da bude predsjednik Srbije. I u pravu je. Oni, njegovi sugrađani, normalan, civiliziran svijet u Srbiji i izvan nje, uistinu ne žele takvu osobu na čelu države. Ne žele da ih predstavlja nekadašnji pivonoša četničkog vojvode. Ne treba im to, srame se bivšeg planinara na brdima iznad okupiranog Sarajeva. Dosta im je kriminala, korupcije, prodaje zemlje i magle, silovanja prirode i zdravog razuma. Dosta im je smrti. Vučić vidi to i sam, još nije sasvim slijep. Vidi i sve te ljude koji mjesecima koračaju gradovima, uspravni i neustrašivi. Ne može im više ništa. Ništa. Uz svu svoju moć, sav represivni aparat, batine, kupljene i ucijenjene podanike, ne može im ništa.

Vide ga. Golog i poraženog. Pod reflektorima.

Vučić kaže da mi je Služba naredila pisanje protiv njega. Pretpostavljam da me zamijenio sa svojim medijskim šinterajem. Ovo će mu možda zvučati čudno, ali u svijetu izvan vučićevskog uskog horizonta, postoje ljudi koje ne može kupiti. Ne može im gurnuti sendvič u džep i potjerati ih na miting. Neće prihvatiti ničiji prljavi novac, čak i ako im predsjednik, glavom i bradom, velikodušno pristane svakodnevno se baškariti u kičastim studijima i držati slovo naciji. Predlažem mu da se osvrne. Tu su. Čak i u njegovoj zemlji. U neposrednoj blizini. Vučić tvrdi da takvi ljudi po zapovijedi moraju pisati tekstove protiv njega. Opet, miješa ih s tabloidnom žabokrečinom u kojoj njegov sustav opstaje. Ne moraju. Ne moramo. Želimo.

Svjetla na ulicama

Ali, s obzirom na to da razgovaramo otvoreno, ponudit ću mu dobronamjerni savjet. Volio bih da razmisli o kliki koja, sve dok im iskrcava dovoljno kostura za glodanje, zahvalno obigrava oko njega. Volio bih da razmisli što će se dogoditi kad padne. Želi li zaista saznati koliko su lojalni gladni psi?

Rekao je da ne razumijem da postoje ljudi koji imaju svoje ideale. Opet griješi. Vidio sam ljude s idealima, na svoje oči. Preplavili su Beograd, Novi Sad, Kragujevac, Niš… Svijetlili su, tisuće, stotine tisuća njih. Njemu u lice. U sve prijetnje, hapšenja i hijensko razvlačenje po medijima. Čak i Vučić, poslovično slijep na potrebe vlastitog naroda, morao je vidjeti ta svjetla.

Nećemo o ustašama i Drugom svjetskom ratu. Klinci koji gaze prema njemu nisu rođeni ni u vrijeme ovog zadnjeg rata, iz devedesetih. Ali zagolicala me jedna druga izjava.

Spomenuo je da je ponosan na to što radi. Iskreno, mislim da je upravo u tome problem. Vjerujem da stvarno, u dubini svoje ličnosti, uistinu osjeća ponos. Vjerujem da je s vremenom, okružen poslušnicima i klimavcima, toliko zagrezio u laž da je više ne razlikuje od istine. Da se danas može pogledati u ogledalo i ne vidjeti raspale krhotine sa spomenika koji je podizao cijelog političkog života. Ne vidi mrlje. Ne vidi smrt. Ne vidi alarmantnu opasnost koju predstavlja.

Slijep si, Aleksandre Vučiću. Ne vidiš ono što svi naziru.

Kraj.

Preneseno sa: https://www.telegram.hr/komentari/moj-o ... ista-kraj/
omar little

#70167 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by omar little »

jebu ih sa ovim uredjajima, alal cufte. pustili ih dan-dva da lazu i seru i sad samo dinstaj. :D te cijene, te racuni, te kradja, te slike, te video, te objave, te intervjui, te policijska svjedocenja.
mishic

#70168 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by mishic »

"Vučić u Briselu razgovara o BiH: Jedan incident i svi smo u problemu"

Zaboravi Vučko reći da te incidente baš on priželjkuje, planira, kreira i osmišljava zajedno sa svojom podguznom muhom Dodikom. Oni su ti koji su u tolikom kriminalu da ih jedino opći haos može spasiti od odgovornosti i polaganja računa za sva zlodjela koja su počinili i čine diljem Balkana.

Ali ovi koji sa njim razgovaraju i pristaju na susrete sa njim su njihovi direktni saučesnici i bez njihove podrške ovaj dvojac bi odavno bio nebitan.

Zbog toga je umjesno Briselu uputiti to pitanje i zapitati ih još jesu li to jedino oni slijepi, gluhi i mutavi da ne vide kako stvari stoje? Ili možda čak ih treba upitati koga sada namjeravaju poslati u Srbiju i BiH da zamuti, zataška i amnestira ovaj dvojac kako su to i ranije mnogo puta činili?

I Brisel kao i Vučić jedno priča drugo radi!
drag_gost

#70169 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by drag_gost »

Cirkus...
skupljac_zeljeza

#70170 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by skupljac_zeljeza »

noviclan

#70171 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by noviclan »

skupljac_zeljeza wrote: 20/03/2025 05:26
Sta se ovaj desno smeje, place od smeha :lol:
skupljac_zeljeza

#70172 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by skupljac_zeljeza »

Al' dobar je glavni Ćaci. Dok leži na nosilima i umire zadnjim atomima snage pita brižno suborca....kah, kah, kah....jesi li dobro? :mrgreen:

Na snimku niti ga je ko dotakao niti je poprskan sprejom, ali se savija na nosilima kao u smrtnom hropcu. :mrgreen:
mirota

#70173 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by mirota »

skupljac_zeljeza wrote: 20/03/2025 05:51 Al' dobar je glavni Ćaci. Dok leži na nosilima i umire zadnjim atomima snage pita brižno suborca....kah, kah, kah....jesi li dobro? :mrgreen:

Na snimku niti ga je ko dotakao niti je poprskan sprejom, ali se savija na nosilima kao u smrtnom hropcu. :mrgreen:
klinac debil je zavrsio sa BGD, pakuj huljo prnje i vracaj se majci u Bosnu !!! ima da ga kamenuju uskoro
Tyke

#70174 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Tyke »

I ja mislim da on vise nema sta traziti u BG, jer mu valja sad paliti cvoke na svakom koraku, verbalno ga pljuvati, a sigurno da ce i fizicki biti napadan. Nije to neka selendra pa da mu prolazi taj ciganluk, narocito gdje je u manjini i iz druge drzave, a hoce da bude veci sebin od svih njih.
ovo_malo_duse

#70175 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by ovo_malo_duse »

vrbas1979 wrote: 19/03/2025 18:07
ovo_malo_duse wrote: 19/03/2025 14:27 I
ma video na Facebooku ne mogu da ga nadjem gdje covjek ( neki penzionisani policajac) pokazuje kakav je plan bio. Pokusaj Paljenja traktora od strane gupe maskiranih 5 osoba koje su Veterani sredili i sprijecili da upale traktore , bacanje topovskih udara iz parka ddolazak zandarmerije sve u 10-15 min i onda iz drugog pravca dejstvo ovog zvucnog topa od kog se ocekivalo da izazove stampedo u pravcu parka gdje bi zandarmerija cekala da nastane haos onda bi za sve optuzio organizatore i pocela bi hapsenja dok bi se brojale zrtve.
Kao glupsoni nisu skontali ili nisu kako treba upotrijebili taj zvucni top jer se raja razlisla desno i lijevo jer se kao ova vrsta i koristi za proboj policije kroz masu gdje zvuk ide kao klin i raja ide lijevo desno a ne stampedo a oni su ocekivali da ce nastupit stampedo u pravcu parka i CACIJA...

Fakat nisu normalni, zvuci logicno a ako je tacno koje ludilo...

Trlalalalalal.
Idu mi na živce likovi koji izmišljaju gluposti.
Da, režim je bio spreman da izazove i pravi nerede.
Ali ovaj penzionisani policajac nikako nije mogao znati detalje svega nego jednostavno čovjek izmišlja.

Vidio traktore - pa eto njih su htjeli zapaliti. Da su ih htjeli zapaliti i zapalili bi jer nema šanse da bi ih iko zaustavio. Stotine traktora uokolo uz sam kamp. Decilitar benzina i šibica. U svakom momentu su ih mogli zapaliti.
Ali eto spriječili veterani - a veterani bili skroz na drugoj strani.
I taj zvučni top je upotrijebljen mnogo dalje od skupštine i sve se dešavalo dalje od skupštine.
Jednostavno čovjek lupa iz glave i želi svojih 5 minuta pažnje.
Trallalalallala. Covjek pokazuje video sta se desava, i kad se grupa maskiranih pojavljuje i kad bacaju topovske i flase iz parka i kad dolazi bataljon Zandarmerije i kad se desava zvucni udar...
Pokusavam da nadjem al nemogu na reels na facebooku mi izbacilo sad nemogu naci. Al fakat cojk nije slagao nista a kakav su ludaci a u isto vrijeme nesposobni sasvim moguc scenario.
Licno zaboli me tuki stvar preference ja sam se licno nadao da koja kasikara poletit iz mase, bilo bi zanimljivije...Ovo samo pratim jer me intertesuje sta mozemo ocekivat da budu spremni radit preko drine kad su spremni na ovakve scenario protiv svoje djece ( studenata)
Post Reply